Vizitator mbm Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 salut! -exista tratament pentru cei loviti de virusul off-road? -daca da, va rog sa-mi prescrieti o reteta compensata! -daca nu, va rog sa ma ajutati sa aleg intre aceste doua masini noi:NIVA sau JIMNY -rog posesorii de niva sa-mi evidentieze plusurile si minusurile rusoaicei comparativ cu micul japonez. -am inteles ca rusoaica sta prost la capitolul fiabilitate dar va rog sa ma lamuriti cat de prost, in conditiile in care singurele modificari vor consta din montarea de blocante pentru diferentialele fata si spate produse ARB? -aveti curajul sa va aventurati cu o rusoaica noua la un rally gen budapest-bamako? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY mai uita-te pe forum, s-a discutat destul de mult pe tema asta.. iti iei niva si bagi arb, dai banii degeaba, ca ramai fara planetare. sau fara alte elemente ale lantului cinematic. nu e chiar asa, bag blocant si gata....citeste forumul, e plin de informatii utile pentru tine. oricum, bafta, e alegerea ta, eu nu m-as lua dupa ce zic unii si altii... :grin: e ca si cum mi-ar spune cineva ce femeie sa-mi placa. apropos, am avut niva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY -aveti curajul sa va aventurati cu o rusoaica noua la un rally gen budapest-bamako? Räspunsul este DA- dacä am avea camerä comunä la hotel , ar fi "nouä" 18-19 ani si ar aräta bine de ce nu!! :ha: Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Salut, Am avut aceeasi dilema, acum ceva timp. Am fost gata sa-mi iau niva, noroc ca a fost o problema cu importurile (nu se aducea culoarea care am vrut-o) :grin: . acum am jimny, si n-am regretat niciodata. inca o parere: nu-ti lua Jimny nou, de diferenta de bani poti face cate ceva la el ... mai citeste pe forum una, alta. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Sunt posesor de Aro dar in familie am si posesori de Niva si De Jimni! Avand in vedere ca e vorba de Jimni banuiesc ca vrei sa iei masina de noua altfel am vorbi de Samurai care cred ca ar fi o alegere mai buna fiind plina lumea de off road de ele! Bloacnte pe Niva nu am vazut, stiu ca sunt dar foarte probabil cel putin pe fata rup planetarele fara sa te chinui mult :twisted: Minusurile mari de la o Niva sunt caroseria auto-potranta, suspensia independenta fata(lipsa unei punti) si piesele destul de putin fiabile ( nu e de mers de la un schimb la altu de ulei fara sa ridici capota nici pe drum cu atat mai putin la off road) Plusuri pot fi motorul ok dpdv greutate-putere-consum, cutia de vieze reductorul si diful central blocabil piese robuste pe care nu le rupi usor! De Jimni stiu mai putine dar stiu ca plusuti sunt sasiul si caroseria separate, punte rigida fata, si pese fiabile pe drum dar in off road (sincer nu stiu) nu cred ca e nu stiu cat de fiabila! Astfel cu punti si sasiu lista modificarilor e interminabile pe cand la Niva nu poti face atatea... Apropo :g sper sa iei decizia cea mai buna si sa ne arati si noua niste poze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Am uitat sa mai zic un punct de vedere... Jimni e cam dublu la pret la orice masina ca atrare piese ... si nu stiu daca e dublu de buna... daca nu vrei nu stiu ce extreme si dastea pentru plimbari off road o niva cu blocabile (folosite cu putina indemanare) si un troliu te duc departe...zic eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY O fi Jimny dublu la pret ca piese de schimb, dar nu le schimbi ... Si citeste un pic pe forum cati au vrut sa faca ceva cu niva, cat i-a costat, si la ce concluzie au ajuns. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Aici ai dreptate am citit o parte stiu la ce te referi... cu niva e inutil sa incerci sa faci ceva mai mult decat un kit de inaltare de vre 100 de euro niste blocabile si un troliu... restu deja e mai mult decat poate duce si tre sa schimbi cam tot... in schimb mas repet la jimny lista de modificari e intrminabila... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY din punctul meu de vedere, n-ai cum sa faci comparatia asta in niciun fel. N-au mai nimic in comun cele doua. Constructiv sunt total diferite, n-are rost sa reiau post-urile de mai sus. Insa daca la jimny or mai fi imbunatatit cate ceva japonezii, rusul se ghideaza dupa vorba "de ce sa schimbam ceva care inca merge?" Desi asta e a 6-a niva pe care o am , n-as da banii pe una noua in niciun caz. Niva e buna doar daca vrei sa-ti faci "scoala" pe ea, atata timp cat esti impacat cu gandul ca ti se poate buli orice, oriunde, oricand. Avantajul e ca cele vechi au costuri de reparatii mici si ti le poti remedia singur in mare masura. Parerea mea: nu mi-as incepe viata de off-roader cu un utilaj nou, nici daca mi-as permite unul. Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY @dirigu, cu scuze anticipate: asta iarna am dat o tura, asa, la misto cum s-ar spune, cu trei masini: io cu toyota, un amic cu jimnylica si prietenul tanase cu fosta mea niva (facuta cadou). io am ramas intr-un santz de mai mare frumosetzea, niva a renuntat la mai multe chestii (dpdv mecanic und shit), jimny-ul... aargh, da, adevarat, nu s-a bagat unde m-am, bagat eu cu simexurile, dar.... m-am gandit vreo 5 minute adunate de ce nu am luat jimny... (bine, in final... raspunsul e evident... :grin: insa faptul ca m-am putut gandi la jimny 5 minute... spune ceva...) :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Depinde cat de norocos esti la masini :ha: In ceea ce priveste budapesta-bamako am vazut participanti si cu trabant si cu dacia 1310. Am de prin mai anul trecut o Niva din 2003, 38000km avea cand am luat-o si pana in prezent sunt multumit de ea. Nu am bagat-o la offroad extrem ca nu imi place. Prefer plimbarile pe munti, expeditiile etc. Asta vara am facut in doua saptamani 2500 de km cu ea, din care in jur de 850 doar pe drumuri forestiere, munte(Transalpina, apuseni). Cand zic de drumuri forestiere chiar ma refer la drumuri unde doar cu taf-ul urci si daca ar fi fost putina ploaie iti trebuia neaparat troliu(era de extrem).Am avut noroc totusi si fara ploaie, si am resusit sa ajung si cu masina intreaga acasa. Depinde cat ar costa fiecare masina, in ce stare ar fi, in primul rand.Iar daca nu vrei sa faci extrem nu cred ca merita sa bagi banii in blocante, ci doar o usoara inaltare, cauciucuri, scuturi, troliu(manual sau eletric) Pana in prezent nu am bagat nici un ban in Niva, nici macar nu am schimbat cauciucurile alea originale ale ei de prin 2003 care si-au cam trait viata, saracele. :h5 http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY @dirigu, cu scuze anticipate: asta iarna am dat o tura, asa, la misto cum s-ar spune, cu trei masini: io cu toyota, un amic cu jimnylica si prietenul tanase cu fosta mea niva (facuta cadou). io am ramas intr-un santz de mai mare frumosetzea, niva a renuntat la mai multe chestii (dpdv mecanic und shit), jimny-ul... aargh, da, adevarat, nu s-a bagat unde m-am, bagat eu cu simexurile, dar.... m-am gandit vreo 5 minute adunate de ce nu am luat jimny... (bine, in final... raspunsul e evident... :grin: insa faptul ca m-am putut gandi la jimny 5 minute... spune ceva...) :h5 scuze? nu e cazul. la mine treaba cu niva e pur subiectiva.. e cam ca un virus. Cosmin (aro 10) care ma stie demult, a zis bine ca nu pot sa stau eu fara niva si asa e. Incercand sa ma detasez de subiectivisme, sunt muult mai multe masini care sa merite banii decat niva. Doar ca in niva ii bagi incet dar sigur :grin: Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY corect, eu am bagat in niva (fara pretul de cumparare) 1/2 din cat am dat pe toyo... si, din aceasta suma, 87% au fost reparatii, 10% imbunatatiri si 3% p.lea mai stie ce...) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mbm Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Salut! Tin sa multumesc tuturor! Concluzie: sunt mai derutat decat inainte! Citesc de mult timp mesajele de pe acest forum, si-mi permit sa spun ca va "cunosc" pe majoritatea. Stiu ca svejk e un infocat dusman al rusoaicei si cred ca are dreptate, mai ales ca impreuna cu dirigu' a facut acum o saptamana o iesire in dobrogea, unde virtutile toyotei au "ingenuncheat" rusoaica si ford-ul. Vreau o masina cu bune capabilitati off-road, dar cu care sunt mult mai interesat sa fac un test de andurance de 10000km in africa de nord sau prin rusia timp de 20 de zile si fara sa repar nimic la masina, decat 3 ore de off-road extrem langa casa. Renunt (la sfaturile voastre) la modificari(modificarile erau valabile pentru ambele masini), dar continui sa ma intreb care masina (nemodificata) din cele 2 raspunde mai bine dorintelor mele? A :hi m bagat in aceeasi oala aceste 2 masini pentru ca satisfac aproximativ aceleasi nevoi la valori "apropiate" si nu pentru ca am crezut ca sunt "la fel", cunosc solutiile constructive ale fiecareia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Re: NIVA vs JIMNY !. nu sunt un dusman al nivei, dimpotriva, sunt un dezamagit.... :) 2.suie-te intr-una si-apoi in cealalta.. ordinea nu e esentiala... bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Cea mai buna varianta e cea data de svejk. Te urci in fiecare si vezi ce face. Eu am Niva. Extrem? asa cum e ea, adica goluta, sa iti iei gandul. Pe drumuri desfundate si forestiere? merge ca vantu si ca gandu. Mie imi place. Pt pretul pe care il dai pe ea, merge. Chestia cu blocantele, nu stiu ce sa spun. Si pe mine ma bate gandu sa imi iau, dar, parca totusi, sa bag 1500 de epuroi si dupaia sa tot schimb la planetare (una bucata planetara=750 lei), parca nu imi vine. La intrebarea daca o Niva face fata la un rally, vezi ca pe net gasesti filmulete cu participarea rusoaicelor la astfel de competitii. Dar, nu cred ca sunt standard. Oricum, daca sti maghiara, poti intra pe site-urile lor si sa vezi ce si cum poate. Gasesti si la francezi, spanioli sau altii. Bafta in alegere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Renunt (la sfaturile voastre) la modificari(modificarile erau valabile pentru ambele masini), dar continui sa ma intreb care masina (nemodificata) din cele 2 raspunde mai bine dorintelor mele? nu va mai bateti capul, dragi tovarasi! noul nostru coleg se intreaba retoric si noi ne grabim sa raspundem. :P si-mi zicea mama acum cativa ani sa nu intru in vorba cu necunoscuti :uameni Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mbm Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Salut! Recomandarea lui svejk a fost pusa in practica la inceputul anului, cand am testat ambele agregate.A fost un test scurt de aproximativ 2 ore, din care nu puteai trage concluzii privitoare la fiabilitatea masinilor, dar care mi-a demonstrat ca rusoaica nemodificata este superioara japonezului nemodificat in ceea ce priveste comportamentul off-road.Sunt sigur ca svejk a fost dezamagit de fiabilitatea nivei solicitate in off-road extrem! Ii multumesc lui cretu pentru lamuriri cu privire la capabilitatea si fiabilitatea rusoaicei in conditii de off-road normal, aspect de care sunt foarte interesat. Vreau o masina care sa ma duca la coordonatele dorite, care sunt off-road(fara drumuri asfaltate) dar la care voi incerca sa ajung pe calea cea mai usoara,nu o masina pe care sa o duc eu pe traseele cele mai grele! Pentru dirigu:cred ca noi ne asemanam! Si eu simt pentru sovietica o slabiciune. Nu am intrat pe acest forum ca sa-i fac pe ceilalti sa piarda timpul cu raspunsuri la intrebarile mele(asa cum insinuezi) ci ca sa ma lamureasca. Rezultat?:-posesorii de toyo(ex niva) imi spun ca niva nu a fost la nivelul asteptarilor, -posesorii de jimny se declara multumiti de japonez, -posesorii de niva se declara multumiti de rusoaica exploatata in regim de off-road normal. Iese din discutie achizitionarea unui sh,diferenta de bani nu ar imbunatati masina ci ar umfla bugetul! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: NIVA vs JIMNY sunt 2 kestii diferite...o curva rusoaica si o gheisa Japoneza...asta-i diferenta !!!! Amandoua sunt bune de ...mers off...dar una se termina repede si cere piese noi si cealalta prin rafinamentul si anduranta care o confera nu iti creaza mari probleme...dimpotriva...te stimuleaza!!! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Re: NIVA vs JIMNY sunt 2 kestii diferite...o curva rusoaica si o gheisa Japoneza...asta-i diferenta !!!! Amandoua sunt bune de ...mers off...dar una se termina repede si cere piese noi si cealalta prin rafinamentul si anduranta care o confera nu iti creaza mari probleme...dimpotriva...te stimuleaza!!! Super tare ! @Pepi, te superi daca pun asta in semnatura mea ? @mbm In alta ordine de idei, ma indoiesc ca Niva stock e mult mai buna decat Jimny stock. m-am dat cu jimny pe langa niva. Ma indoiesc ca Niva il bate pe Jimny in noroi. Oricum tot ce spun eu e subiectiv, dar sa-ti mai spun odata moticul pt care am ales pana la urma Jimny: Cum naiba poti sa compari o masina facuta de Japonezi in 2000 cu una facuta de rusi in '70 ? nu crezi ca ceva e putred aici ? Si nu cred ca e valabil nici ce ai zis, "masina second = bani aruncati". Asta merge doar la Niva. Diferenta dintre un Jimny nou si un Jimny de cativa ani, cu putini km, reprezinta exact un kit de suspensie si cauciucuri mai mari. In cazul nivei, de banii aia iti iei piese de schimb. E doar parerea mea, cum am spus, subiectiva, nu vreau sa intru in polemica. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mbm Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Re: NIVA vs JIMNY gabitzu spune: dar sa-ti mai spun odata moticul pt care am ales pana la urma Jimny: Cum naiba poti sa compari o masina facuta de Japonezi in 2000 cu una facuta de rusi in '70 ? nu crezi ca ceva e putred aici ? @gabitzu:defenderul si g-klasse sunt mult mai vechi de 40 ani si le prefer japonezelor facute in 2009! Spunea cineva ca e bine sa modifici un lucru numai daca il imbunatatesti si nu de dragul schimbarii, asa cum a facut japonezul cu samuraiul pe care la transformat in jimny. Daca studiem cu atentie masinile celor de pe forum, observam ca toate sunt de generatie veche, modelele noi pierzand dramatic din calitatile ce le-au consacrat! va salut cu respect, astept noi mesaje! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mbm Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Re: NIVA vs JIMNY pepi3103:sunt 2 kestii diferite...o curva rusoaica si o gheisa Japoneza...asta-i diferenta !!!! Sa nu uitam draga pepi3103 ca, curvareala e mult mai veche decat gheisele japoneze si ca, vremea gheiselor a apus pe cand vremea curvelor e NON-STOP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Pentru dirigu:cred ca noi ne asemanam! Si eu simt pentru sovietica o slabiciune. Nu am intrat pe acest forum ca sa-i fac pe ceilalti sa piarda timpul cu raspunsuri la intrebarile mele(asa cum insinuezi) ci ca sa ma lamureasca. Rezultat?:-posesorii de toyo(ex niva) imi spun ca niva nu a fost la nivelul asteptarilor, -posesorii de jimny se declara multumiti de japonez, -posesorii de niva se declara multumiti de rusoaica exploatata in regim de off-road normal. Respectele mele in ceea ce priveste slabiciunea ta pt rusoaice! sper c-ai inteles de unde vine "rautatea" mea :rules tu ne cunosti, noi nu te cunoastem; se pare ca esti o categorie aparte, care cauta aventura cu orice pret. in genul temerarilor care traversau desertul cu Citroen 2CV. Daca bine am inteles eu, vrei o masina gen rally raid. Eu zic c-ar trebui sa fie: -fiabila -mare (sa-ti incapa toate cele..) -stabila la viteze considerabile pt off road acum poate intelegi de ce, in viziunea mea, rusoaica nu se incadreaza. Daca continui cu subiectivismul, te invit sa fondam un club :h5 Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Re: NIVA vs JIMNY gabitzu spune: dar sa-ti mai spun odata moticul pt care am ales pana la urma Jimny: Cum naiba poti sa compari o masina facuta de Japonezi in 2000 cu una facuta de rusi in '70 ? nu crezi ca ceva e putred aici ? @gabitzu:defenderul si g-klasse sunt mult mai vechi de 40 ani si le prefer japonezelor facute in 2009! Spunea cineva ca e bine sa modifici un lucru numai daca il imbunatatesti si nu de dragul schimbarii, asa cum a facut japonezul cu samuraiul pe care la transformat in jimny. Daca studiem cu atentie masinile celor de pe forum, observam ca toate sunt de generatie veche, modelele noi pierzand dramatic din calitatile ce le-au consacrat! va salut cu respect, astept noi mesaje! Salut, Scuza-ma ca raspund, chiar nu-mi place sa intru in certuri pe forum. Deci iti cer inca o data scuze daca am scris ceva cu care te-am jignit. Sper sa nu te superi daca incerc sa explic mai clar ideea. Nu de alta, dar eu chiar am trecut prin ce treci tu acum, am semnat precontractul pt o Niva, am facut test-drive, cu ea. Defenderul e facut de englezi , iar G-ul de nemti. Nu de rusi !!!! Aici ai gresit. Si atat defenderul, cat si G-ul s-au schimbat din 70, Niva nu. iar daca te uiti putin pe forumurile din Anglia, sau citesti Land Rover magazine / World, o sa vezi ca Defender-urile nu-s chiar cele mai fiabile masini. Sa ma corecteze colegii daca gresesc ! Schimbarea de la Samurai la Jimny: motor injectie, caluti in pls, suspensie pe elicoidale, rapoarte 4.3 in punte (pt VVT), interior decent (da, stiu, nu-i relevant la un offroader, noi suntem duri si vrem bord de dacia 1300, nu confort), etc. Nu ajunge? Motivele pt care toti isi iau Samurai: principalul: Samuraiul il iei din banii de buzunar, Jimny e mai scump. in rest: avand o cariera atat de lunga, exista aftermarket gramada pt Samurai, si doar relativ putin pt Jimny (apropo - pt lada niva nu exista deloc :grin: , arcurile de la fiodor nu se pun) Dar cauta Jimny-urile acolo unde oamenii le folosesc diin greu, Grecia, Portugalia, Anglia. o sa fii surprins. Acolo oamenii au facut pasul spre tehnologia mai noua. Si doar inca ceva: motorul de 1.7i al Nivei consuma cat unul de 2.5-3.0 al altor masini, scoate mai putini cai, si duce o maisina mult mai usoara. Pt mine asta a fost un motiv sa ma gandesc mai bine. Anul trecut, am facut traseul de la Garbova in spatele G-ului lui Gabi Badea. El a consumat mai mult (in procente) din rezervorul de 90 de litri decat Jimny din rezervorul de 40 de litri. Atat am avut de spus. Te rog sa intelegi ca nu vreau sa ma cert cu tine, e parerea unuia care a avut odata aceeasi dilema. Stiu ca poate sunt subiectiv deoarece am Jimny, asa ca astept sa citesti si alte pareri. Si daca am gresit cu ceva, sa ma corecteze colegii care stiu mai multe. Mai mult n-o sa scriu, ca incepem cu discutii si e pacat, o sa mai fie si altii care au de ales intre cele doua, si vor citi topicul asta sa gaseasca raspunsuri. Bafta. Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Re: NIVA vs JIMNY Pana la urma, vis a vis de chestia cu curvele si gheisele: - curvele suporta aproape orice conditii de trafic. gheisele, sunt mai sofisticate. Eu am luat curva mea rusoaica la sh. E din 2004 si de un an e la mine. Am facut cu ea 10000 km din care vre-o 3000 pe coclauri (mai mult singur sau doar cu un copilot - e placerea mea si modul in care am reusit sa scap de cotidian). Ce piese am schimbat pana acuma la ea intr-un an de zile?: un pivot inferioar, rulment roata fata, vas expansiune (sau rezervor) lichid de frana, vasu de la lichid de ambreiaj l-am lipit singur, i-am luat niste jenti de Samurai pe 15 si gume sh BP Pneus. Acuma, chiar azi mi-au venit inca niste piese, respectiv, disc ambreiaj, inca un rulment roata fata (sa fie de rezerva), vas lichid ambreiaj, bucse semicaseta de directie (sau caseta ajutatoare in limbaju unora dintre mecanici), filtru aer si filtru ulei. Cam atat. Toate piesele (mai putin jentile si sosonii) au fost undeva la 600 lei si asta pt ca prima transa am luat-o din magazin fara sa comand direct la distribuitor. Un ex: primul rulment a fost 75 lei, iar cel care a venit azi e 38 lei. Modificari? Doar decupat colturile la aripi sa intre rotile de 195 reesapate. Chitul de inaltare va venii din Ucraina in perioada urmatoare (sper) si e aproape moca. Pana la urma, iti iei masina in functie de ce buget ai si ce anume vrei sa faci cu ea. Daca vroiam extrem, la 6000 de iepuroi cat am dat pe curva mea alba, luam intradevar altceva, dar, eu am luat masina si pt motivul ca fiica mea o sa creasca si vreau sa am cu ce sa o duc sa vada si natura asa cum este ea nu doar la TV sau pe net. Avem o tara prea frumoasa ca sa nu o cunoasca, cel putin cat am cunoscut-o eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate