Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

catalizator da sau nu

gnok

Postări Recomandate

intrebari:

se merita montajul pe o masina de teren a unui catalizator in scopul reducerii noxelor?

scade puterea motorului?

are intradevar efect acest catalizator incat sa justifice prezenta pe o masina 4x4?

p.s daca s-a mai discutat desi nu gasesc topic cu asa ceva va rog link

multumiri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 luni mai târziu...

Re: catalizator da sau nu

Acum s-ar potrivi aceasta intrebare. Si raspunsul ar fi DA deoarece de la anul, mai precis din ianuarie, taxa de poluare ce se plateste in prezent, va intra la impozit si cine nu are catalizator.......o sa plateasca mult si bine.

http://www.curierulnational.ro/Actualit ... se+in+plus

Spor la citit!!!! :grin:

''Viata trebuie savurata, nu suportata''
Link spre comentariu

Am fost la RAR Galati in primavara cind am cumparat patrolul, 28td.

Am pus citeva intrebari privind recatalizarea.....

S-au uitat la mine de parca voiam sa pun catalizator la una din gaurile directorului, de fata si dinsul....

M-au expediat dupa vreo ora si juma' , la Bucuresti , dupa ce au vorbit la telefon cu ei cam jumatate din 'sedinta' ,in tot acest timp se uitau luuuuung la mine de parca ma vazusera fara sutien.....

Am avut la iesirea din birou revelatia lu' ala cu bolovanul la deal , .....dealul= scumpa noastra Romanie.....

bolovanul=chifteaua din creiere de vatafi care biciuiesc vita populara.....

Sisifu'= IO , STEFAN VOOIEEVOOD....aaaaa, ma scuzati , eu , Nimeni Nobody .

Pe linga sumele pe care le-au dedus mariile lor , care nu erau straine de pretul masinii , mai trebuia si citeva autorizari de genul celor obtinute de centrala termonucleara de la malul marii....ABSOLUT IMPOSIBIL DE FACUT IN GALATI....(mot-a-mot , de la bucsa directorului.....)

Daca aveti ceva date sau chiar ati reusit recatalizarea IN ROMANIA , va rog sa le postati,subiectul e fierbinte rau.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu am re-catalizat anul trecut in Germania si mi-a fost recunoscuta in Ro , dar doar la RAR-ul de pe Grivitei din Bucuresti(ei stiu care e treaba cu legislatia europeana).

Daca aveti masina inscrisa,la ce va mai ajuta?eu am facut asta pentru taxa mai mica.

De ce e fierbinte subiectul? A aparut vre-o lege noua in domeniu?

viewtopic.php?f=6&t=3274

viewtopic.php?f=21&t=3120

PS. m-am uitat acumm pe articolul din ziarul respectiv si n-are nici o legatura cu catalizarea, deoarece catalizatorul nu schimba cantitatea de CO2 din gazele de esapament;aceasta cantitate se ia din niste tabele COC ce cuprind datele masinii noi.

Masurarea CO2-ului la fiecare masina in parte ar implica costuri enorma, e 6-800 de euro pe masina.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Din cate stiu si am aflat de la cineva care lucreza in domeniu, catalizarea deocamdata nu se face la noi. In Germania se face, adica se monteaza toba catalitica (cu filmare, poze etc, dovezi si se face un dosar pt aprobare) se omologheaza si apoi se ia in evidenta primariei unde este inscrisa masina ca este motor cu catalizator. Prin urmare trebuie gasit un detinator de auto omologat acolo care sa puna la dispozitie si actele de catre el sau de catre primarie apoi aducerea in tara si omologarea nu ar mai o problema decat costul omologarii si la noi in baza actelor din Germania care ar mai costa vreo 1700 ron. Se mai gasesc pe siteul de vanzari masini din Germania (nu dau nume) masini din 92,93 si chiar 90 unde scrie ca au euro 2 sau 3 dar aia sunt niste turci hoti, cum sunt ei toti, care iau ochii clientului dand bani pe ceva neadevarat. Nu multe au fost datile cand am vazut romani ofticati de teapa pe care au luat-o din cauza lipsei acelor sau acelei hartii doveditoare.

Sper ca am fost pe intelesul tuturor si nu am spus baliverne!!!!!!

Link spre comentariu

este vorba despre taxa de poluare ce se va adauga impozitului si care se spune ca s-ar calcula o data la 12 luni si cei care nu au catalizator vor plati ceva mai mult si vorbeam de o metoda de catalizare a unui auto pentru micsorarea taxei dar am convingerea ca de la anul vor aparea si la noi ateliere pentru asa ceva

Link spre comentariu

pentru masinile deja inmatriculate se va calcula dupa cum erau ele odinioara. cele care vor intra in tara vor trece prin proba asta de noxe pentru a vedea ce euro au si implicit cat polueaza. mai marii nostrii asta intentioneaza sa ia mai multi bani in fiecare an din aceasta taxa sui poate poate anul care vine poluezi mai mult ca sa-ti ia si mai mult. decat sa se taxeze auto o singura data la intrarea in tara mai bine taxeaza in fiecare an la noxe

Link spre comentariu

si ce se intimpla cu cei care au platit taxa de inmatriculare deja?

ca aia era o taxa pe poluare calculata pe multi ani inainte ,in functie de durata de viata a masinii

cel putin asta era explicatia lor de ce o masina mai noua are o taxa mai mare

o masina mai noua cica polueaza mai mult ca va merge mai multi ani decit una veche

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

Solutia la care se gandesc mai marii pentru cei care au platit deja aceasta taxa la inmatricularea masinii este ca se va lua suma platita si se va impartii cat sa acopere impozitul pe o anumita perioada din 2010 pana...... Cel putin asa se gandesc acum sa vedem cum actioneaza!!!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare