Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bataie in motor...

soimu

Postări Recomandate

y60

sambata a primit cateva talpe mai mari decat era obisnuit

am sesizat la sfarsitul zilei ca motorul vibreaza mai tare decat de obicei, si ca a scazut relantiul cu vreo 30 ture

azi, la cald, am observat ca se aude un tocanit ritmic care daca turezi motorul creste si el in ritm dar parca devine mai slab

pe al 1000 de ture nu il mai distingi din zgomotul motorului

daca turezi la 2500-3000 ture si apoi lasi sa revina la relanti, il auzi clar toc-toc-toc-toc...parca se aude mai tare

de la ce o fi, la ce sa ma uit si la ce sa ma astept

mentionez ca presiunea de ulei nu a scazut, e ca de obicei, pe la 1 la 820rtm si la 1000 rtm are 2 atm

multumesc

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: bataie in motor...

Exact la fel am patit si eu, ma speriasem putin, dar problema a fost de la ulei, dupa ce am schimbat uleiul a mers f bine.

exclus, uleiul are 500 km, e castrol magnetico, e la nivel maxim si bataia nu e decat de la un singur"ceva" nu de la tacheti in general...se aude altfel

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Turbina?

aaaa. se aude la relantii cam de 2 ori pe secunda.... sper sa nu fie turbina, dar cred ca daca era, sar fi fdus de mult, pt ca atunci ar bate enorm de tare si sigur nu ar tine mult

e din motor de undeva

verific azi injectoare si tacheti hidraulici

Link spre comentariu

Ideal ar fi sa le dai jos ptr a verifica si duzele ...dar daca nu exista posibilitati materiale exista solutii ptr asa ceva! Orice pompagiu ar trebui sa stie sa faca asemenea operatiune! In special cei de camioane!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

intrucat cu masina la rece nu am mai auzit nimic si cand se aude cand nu cu masina calda, si intrucat motorul vibreaza mai tare si din cand in cand ii mai scade turatia la relanti...tind sa cred ca sunt injectoarele, din care unu mai tare

asta a fost si concluzia mecanicului, pt ca la el "nu a mai batut nimic" sititi cum e...ca la dentist...pe scaun nu te mai doare nimic, parca ai pleca acasa

deci la primul plin (la salar.. :grin: ) bagam 5-10 % benzina si vedem pe urma ce si cum, dar cuzinet sigur nu e pt ca clar nu a batut nimic o bucata de vreme

motorul totusi trepideaza mai tare decat de obicei si se ude o vibratie ca si cand ar atinge coloana de evacuare pe sasiu sau caroserie

am verificat tampoane si coloana de evacuare la service...absolut nici o problema, nu stim (nici eu nici mecanicul) de unde provine vibratia si nici trepidatia...

concluzia mecanicului e ca nu e nimic grav

sper sa aibe dreptate

Link spre comentariu

http://www.patrol-gr.net/forums/viewtopic.php?t=38801

Site-ul asta ar trebui sa fie biblia ta :grin:

auzi ...il stiu si eu, dar ma cunosti, citesc greu si in romana... in franceza ma uit la poze :ha:

Link spre comentariu

http://www.patrol-gr.net/forums/viewtopic.php?t=38801

Site-ul asta ar trebui sa fie biblia ta :grin:

auzi ...il stiu si eu, dar ma cunosti, citesc greu si in romana... in franceza ma uit la poze :ha:

E bine daca te descurci cu pozele, in rest trebe sa stii ca in conserva aia se pune lichid de curatat injectoarele ce-l gasesti in benzinarii sau kerosen.

Link spre comentariu

zic si eu.....daca era vreun cuzinet dus cu sorcova....in mod clar bataia persista iar la cald se accentua.....plus ca era insotita de o scadere a presiunii de ulei...mai ales la cald....nu stiu cum e la tine dar la Patrolul W160 pe care l-am avut am avut cinstea de a mi se f...e turbina....ca si simptome.....masina scotea fum ca o locomotiva cu carbuni....motorul nu tragea....dar de la turbina nu se auzea nici o bataie....Bruno poate sa-ti spuna cum fumega dihania......se intampla in vara la Agnita :ha:

incearca cu injectoarele....ca acolo sunt sanse mari sa fie buba.....personal mi-as da jos injectoarele si le-as face o diagnoza la sange..... :grin:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Si pina la urma ce a fost? :h5 sau merge tot asa?

merg tot asa... zgomotul sa mai estompat, adica apare rar si "ne cunoastem" deja

suspectez ca e un injector sau tachet.... greu de spus

il las mai mult...ori la bal ori la spital

si turbina suera de inebunesc

la celelate GR cu care tot am mers "la comparatie" nici vorba sa se auda la fel de tare

pe la 1200 incepe sa suere si pe la 2000 in acceleratie am impresia ca vine o masina cu sirena din sens opus....

unii mecanici spun ca asa trebuie sa faca, altii ca se va duce rapid, de manacat ulei nu mananca ...o las si pe asta in pace si vedem

Link spre comentariu

Esapamentul ti complet??? Nu s-au facut ceva modificari pe acolo??? Eu chiar am de gind sa mai scot cite ceva sa se auda mai tare suieratul turbinei :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Esapamentul ti complet??? Nu s-au facut ceva modificari pe acolo??? Eu chiar am de gind sa mai scot cite ceva sa se auda mai tare suieratul turbinei :grin:

e complet

si eu stiam ca daca faci modificari pe acolo se aude mai tare turbina, dar al meu e absolut complet

Link spre comentariu

Tot asa suiera si turbina de la masina lui Airwolf(toyota hj60),intreaba-l pe el de la ce era si cum a rezolvat.

Link spre comentariu

Vizitator victorr

La un y 60 deal meu suiera din turbo si asa o murit motoru de vreo 3 ori dar turbo nu...inca era o placere sal asculti cum pleca la blana...bataia la motor era ceva suparator si nu mai puteam pleca cu el ,s-a incalzit o singura data si bine..a doua oara nu o mai avut ocazia. :h5

P.S. La Y 61 are turbo un suierat aproape identic dar nu pleaca asa ca y 6o cu toate ca-s mai multi cai.scuze de OFF TOPIC

Link spre comentariu

Salut!

Bataie asemanatoare, insotita de trepidatii mai mari ale motorului, am avut si eu la al meu terrano 2.7tdi, pana azi, cand am schimbat duzele la injectoare. Trepidatu motorului s-a atenuat considerabil, a disparut fumul scos la ambalari bruste, nu mai clantane nimic , motoru trage mai bine si mai lin si cred ca se micsoreaza si consumu. Initial m-am dus la service sa-mi curete injectoarele, da' ei au zis ca nu are rost, si cu solutie, si cu ultrasunete, efectul e minim. Precizez ca la 160 000 km, cati are masina, duzele aratau de parca facusera razboiu si pulverizau ba bine, ba prost, cum le venea lor. Explicatia pompagiului a fost ca s-au futizat asa repede din cauza lipsei de ''talpa'' si binenteles, a motorinei de cacao de la noi.

Una peste alta, costul operatiunii, cu tot cu tva si manopera, 450ron, pe care cred ca-i scot in 2-3 luni din consum, fara sa mai vorbim de confortul fizic si psihic, dat de un motor care merge bine.

p.s. toti mecanicii pe care i-am consultat in privinta asta, au zis ca sunt cuzinetii sau bolturile de la pistoane. Din fericire n-au avut dreptate sau poate bateau campii :uameni ca sa desfac motoru la ei.

Numai bine!

Link spre comentariu

Referitor la turbina, subscriu celor spuse de Marius c, nu bate, nu maraie, nu nimic. Cand a crapat, scoti un fum pe esapament de zici ca nu-i adevarat. Doar ca la mine, masina tragea la fel ca inainte, dar fumul...jet si uleiul din baie completat la 500km/1litru.

Asta se intampla la un BMW :grin: , in centrul Budapestei, in concediu, vre-o 3 zile la rand pana m-i s-a facut mila de saracii unguri si am plecat spre casa. La semafor se opreau in spatele meu la 50 metri si cred ca ziceau ceva si de maica-mea, pe limba lor, evident.

In schimb, suieratul exagerat al turbinei mai poate fi de la un intercooler fisurat, furtune crapate sau neetanse la imbinari, merita verificat.

Link spre comentariu

pai...bat injectoarele de mori incet

trepidatiile cresc de la o zi la alta

banuiesc ca e de la diuze ca fostul proprietar (ce o detinea din 97`) la 40 la ora era in a 4 a deja... motorul la el nu cred ca a depasit niciodata 2000 ture

din pacate nu mai am bani sa ma apuc si de patrol...tocmai sunt storrc cu segmentarea de la IMS, dar cand le schimb anunt mare si tare daca asta a fost

nu am intercoler...dar verific pe traseul de turbina

poate sa fie ceva de acst gen ...

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare