calinvas Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Povestea incepa asa : 1. Masina la schimb ulei , mecanic zice catre mine : "O roata o ai cu etrier blocat si cealalta este semiblocata" eu zic ... om nebun eu Toyota am ... 2. Ma duc la munte , totul OK dar cand pun mina pe janta .... UPS calda si dicul ff fierbinte.. Naspa Mecanic destept inseamna :) 3. Ma duc la Toyota zic "O roata o ai cu etrier blocat si cealalta este semiblocata" aa zice cel de la piese :ha: problema standard am etrieri pe stoc ... OOOO zic eu cat costa ?? AAAA zice el 1995 RON fara TVA bucata OOOO zic eu . 4. Merg la vecini "sefu help dau bani ajuta la mine " 5. Vecin dragut ( O sa regrete ulterior :banana ) zice Bine tu prieten la noi noi ajutat la tine. 6. Desfacem etrierul Blocat ..... 7. Dam jos de pe masina 8. Mare kaka etrierul are 4 pistonase , doua sus si doua jos ambele de jos blocate .... las ca le scoatem 9. Nu reusim sa le scoatem 10 . Tot nu reusim sa le scoatem 11. Bagam vaselina cu un gresor sub presiune si le scoatem ff greu .... 12. Evaluare pistonase (frecate pe lemn de maestrul mecanic) - 2 BUC pe Dreapta compromise. 13. Desfacem etrier fata stanga 14. Un singur pistonas Blocat , fericire mare 15. Evaluare pistonase -2 buc pe stanga Compromise (cu toate ca un singur etrier era blocat) 16. Eu Genial .... Hai sa desfacem si etrierii pe spate facem ceva profesional nu joaca 17. Desfacem etrierii sapte , scoatem pistonase :P totul perfect ... i-am desfacut degeaba ... 18. Vanez pistonase si garnituri la Toyota ( Multe multumiri celor de la piese din Pipera niste oameni deosebiti) Concluzia ... Etrierii pe fata au Probleme de conceptie ( pana in 2005 au facut economie la o sarma care prinde burduful de cauciuc spre etrier) si cred ca si pistonasele sunt dintr-un material care ridica probleme Etrierii spate sunt ganditi foarte bine nu au nici o problema si burdufele de la pistonase au o prindere mult mai buna decat pe fata . Daca vi se pare ca masina nu franeaza este deoarece puteti avea pistonase blocate , oricum recomand daca aveti timp o revizie la etrierii fata .... Daca un disc este mult mai cald decat celalalt ... tot de la vestitele pistonase :app Preturi : Pistonase fata : 100 Ron + TVA / buc Set garnituri fata (pt 2 etriere inclusiv sarmele lipsa pina in 2005) - 350 Ron Fara TVA Daca aveti gologani multi cumparati etrieri noi , eu am pierdut minim 6 ore din viata si masina sta blocata de 8 zile , notoc cu Mitzu :grin: Apropo are cineva idee se poate pune ceva in burdufele de la pistonase ca sa nu mai rugineasca pistonasele ?? Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Februarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2009 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Pozea etrier fata detalii http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Cum ai avut tu norocul asta Caline? Eu la 3 Toyote vechi si cu muuulti kilojmetri nu am patit asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Este un Bug de fabricatie .. nu tine de noroc :grin: Toy albastra este din 1996 si merge perfect :h5 inafara de viteza 1 :banana Daca intrebi la Toyota nu o sa fie uimiti deloc de povestea cu etrierii la 120 ... Salutari, Calinvas P.S. Cand vine caldura vin sa ma plimbi pe la tine la munte http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeoffroad Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Salut! si La multi ani! Ai aflat daca se poate pune ceva ( sa nu mai rugineasca ) in garniturile de etansare ale pistonaselor? Masina mea a patit ac. lucru, 2 pistonase pe dreapta , 1 pe stanga blocate; an de fabricatie 2003, am rezolvat problema la GTC - profesional, dar de sarmulita suplimentara deabia acum am aflat; parerea mea e ca dupa un timp ~3 ani, cauciucul respectiv isi pierde elasticitatea si in lipsa unui arc ( sarmuliata cu pricina ) incepe sa permita apei sa intre la pistonas, dupa care sti tu.. Stima! George Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Una din rezolvari , daca se pastreaza masina , ar fi pistonase din inox , custom made , mai putin problematice , dar nici chiar 110 % . A doua - nu am nici o legatura de vreun fel cu nimeni -ar fi intretinerea tehnica la intervale mai scurte decit cele recomandate , cu inlocuirea sistematica a reperului 'burduful manseta de protectie piston etrier a lui Achile ' A treia - inspectie obsesiva , de tipul cosmarului cu ochii deschisi . Ca protectie in burduf , POATE doar vaselina siliconica , inalt neutra ,( insa cred ca foloseste doar pshihicului ) , pentru ca nu contamineaza lichidul de frina si nu ataca garniturile .Insa , din motive de cunostinte limitate , nu pot spune cu siguranta daca a fost aplicata de cineva , mic sau mare , vreo solutie de protectie in burduf la etrieri. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeoffroad Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Rugina provine deopotriva de la pistonas cat si de la etrier ( care e din fonta ) asa ca dupa mine ramane varinta 2 cu inlocuirea periodica la cca. 2-3 ani a burdufelor. Stima GXG Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_tme12hb Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. solutia este ..etrieri noi:wink: ..(au alt cod, piesa imbunatatita, problema remediata de fabricant) si nu va mai reaparea problema ...dar este scump ...dar si sa cumperi pe bucati..cam tot aia +manopera(asta daca poti degripa pistonasele toate altfel ...nasol rau ...:cr .. daca ai "noroc" s-au ovalizat si discurile ....si trebe si alte placute ..(tot daca ai "noroc")...efectiv un etrier blocat le "ARDE"..daca merci tare ..ca doar ai lc120 si masina merge...:ha: daca ii dai scump ..dar nu orcine are toyota ....credeti-ma ..fara mistouri lc120 este o masina extraordinara ..daca esti constient ce ti-ai cumparat ...:grin:(nu este nici monopost de formula 1 ..dar nici tanc) asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Giobica Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Problema e valabila si la cele fabricate dupa 2005, sau sarma respectiva - un varf al tehnologiei japoneze - a rezolvat-o ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_tme12hb Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. incidenta cazurilor pt modele de dupa 2005 este mult mai mica ..mult mai mica ...sunt aproape cazuri particulare...:no1 asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Giobica Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Avand in vedere durata de utilizare uriasa pe care am prognozat-o pentru aceasta masina m-ar interesa si alte probleme care pot surveni... E.g. am auzit de un "sorb" de la motor care se poate infunda dupa nshpe mii km blocand ungerea. Desi nu e simplu se poate verifica si curata la schimbul de ulei. E vreun sambure de adevar ? Daca este off-topic aici va propun sa facem un alt topic cu probleme specifice LC120. Este cred de departe cel mai raspandit LC in Romania iar noul model pastreaza deocamdata aceleasi motor/cutie/reductor/sasiu..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Este foarte adevarat ca se poate verifica la schimbul de ulei de catre un mecanic care stie ca trebuie sa o faca si in cazul cand sorbul este infundat se poate curata cu o minima manopera. In cazul cand sorbul este deja colmatat curatarea lui este ieftina si rezolva problema pt o vreme; rezolvarea corecta consta in inlocuirea unor garnituri si simeringuri de la injectoare; costurile vor fi mai mari dar insignifiante fata de varianta cea rea: calare motor cu inlocuire bloc motor. Si pentru cei care vor zice ca ei schimba la timp uleiul si pun numai ulei foarte bun raspunsul este: nu e suficient; s-a intamplat atator motoare incat, statistic, sunt sanse mult mai mari decat daca joci la Loto si premiul cel mare e cam de 5-7.00 euro. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Giobica Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Inteleg ca problema exista la toate LC120, indiferent de anul de fabricatie. Schimband simeringurile si garniturile ce se obtine ? : 1 - se pun unele mai bune "heavy duty" care nu permit colmatarea ? sau 2 - se evita uzura celor originale si se pun unele identice? Cand ar trebui sa fie schimbate ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Ok, sa elucidam misterul: Garniturile speciale de la baza injectorului (care are pozitie verticala si trece prin capacul de la tacheti) se deterioreaza in timp si scapa cantitati mici de gaze din camera de ardere care produc calamina; calamina ajunge in timp si pe sorbul pompei de ungere si il colmateaza. Daca se merge la drum lung cu viteze mari si sorbul e colmatat pompa de ulei nu mai are debit suficient si determina presiune de ulei mica; efect? calarea motorului. Se inlocuiesc garniturile si simeringurile de pe injectoare cu altele noi, Toyota. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_tme12hb Postat Ianuarie 18, 2010 Partajează Postat Ianuarie 18, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. din pacate toate motoarele de la toti producatorii (incepand cu ani2003 este drept unii aveau si inainte ..chiar mai ales de pe masinile de teren..masini grele ) au probleme ..finalul este tot ala.:ang2. indiferent ce ii faci ..pt a nu avea probleme trebuie sa nu le consideram monoposturi de f1.sau tancuri :ha:.iar intervalul de rev ar trebui sa fie (cum era inainte la toyota ) la jumate ca acum cat destre cat vrei tu sa folosesti masina dupa 5 ani oricum va fi depasita ..cel putin moral ..:grin: nu va mai necajiti ..folositi-le cu placere si cu cap .. probleme oricum o sa tot apara ....asa ca hai sa ne bucuram de ele pana cand cade cate ceva iar apoi gasim o solutie ..tot de oameni au fost facute ..(inprincipiu) asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Giobica Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Daca mergi zilnic la servici si la mall prin Bucuresti cu Landcruiser-ul devine fier si asta, bineinteles! Altfel masinile se pot utiliza rational, deja am avut doua experiente cu masini ne-Toyota dar si ne-frantuzesti, care dupa 9 ani nu au avut nici un defect (am vandut-o) si cealalta care dupa 8 ani are zero failures (asta o tin ca e prea de tot, nici macar un bec nu s-a ars :uameni). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_tme12hb Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. corect ..ce nu inteleg multi este ..lc si alte auto de teren nu sunt masini de oras sau de curse ..chiar daca unele chiar pot ... exploatare in conditii grele nu inseamna doar teren greu ..ci si drumuri scurte prin oras . mers bara la bara . sunt chiar mai daunatoare ..:ang3 asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Din pacate pentru posesorii de 120 produs pana in 2006 rezolvarea problemei cu etrierii nu se poate face cu o simpla sarma elastica din motiv ca etrierul nu are un sant in care sarma sa intre si sa realizeze etansarea. Solutia este sa schimbi setul de garnituri si sa faci o verificare a functionarii pistonaselor la fiecare schimb de placute; un set de garnituri e aprox. 400 ron. Varianta a doua este sa schimbi etrierul cu totul si sa pui unul pentru modelele de dupa 2006, dar costul este mai mare; o sa postez luni si un pret pentru un etrier. A fost intr-adevar o problema de proiectare pe care Toyota a rezolvat-o la un moment dat. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john.helot Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. Aceeasi problema am patito si eu,a fost depistata la GTC ,au fost deblocate 2 pistonas de mecanici spre norocul meu ,fapt pt.care franele au fost mult mai eficiente dupa.Eu unul am renuntat la ideea de a schimba setul de garnituri cu pistonase pt. a monta etrieri model nou. Toyota LandCruiser120 kamikaze offroad team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutGL Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Re: Toyota LC 120 probleme la Frane Etrieri. BUNA ZIUA.Dupa ce m-am amagit cu idea ca la mine nu se intampla uite ca mi s-au blocat si mie 4pistonase la etrieri fata LC120/2004 ,norocul meu este ca pistonasele nu sunt afectate de rugina asa ca le-am curatat si le-am montat la loc urmand sa cumpar doar un set de garnituri pt ca 2 din ele sunt ciupite si intra apa.Am descoperit insa si o alta problema pe care vreau sa o sesizez colegilor de forum si anume :burduful la planetara are 2 coliere unul pe capul planetarei si celalalt pe tija[sau bratul planetarei ca nu stiu termenii tehnici] unde am si gasit problema ,colierul nu e cu surub de strangere ,asa sunt originale,s-a slabit si a permis patrunderea apei la capul planetarei in burduf lucru grav spun mecanicii.Sesizarea se poate face optic pentru ca daca se slabeste colierul,arunca si vaselina in zona respectiva,deci daca aveti asa ceva trebuie musai verificat sa nu fi intrat apa in burduf si automat schimbate colierele vechi cu unele cu surub de stringere.O ZI BUNA SA AVETI.:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate