Marius C alias Turagmes Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Re: Samurai vs Vitara ca sa fie clar ptr toata lumea....Vitara nu va fi niciodata Samurai.....iar Samuraiul nu va fi niciodata Vitara.....sunt doua chestii total diferite indiferent de ce imprumuturi de scaune carburatoare si vopsele si ce-o mai fi vor face :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Re: Samurai vs Vitara pur si simplu i-ti montezi un carburator ptr off-road ,si schimbi scaunele. :banana ai un sami cu putere de Vitara si confort de Vitara :banana Nu cred ba crede-ma samuraiul a fost conceput ca sa faca fata terenului accidentat,castigandu-si numele de heavy offroader(el fiind adaptat si pentru armata.)Vitara a fost conceput ca o masina urbana care sa aibe tractiune 4x4. Marea diferenta consta in cutie.Samuraiul are un raport mult mai bun in low,pe cand vitara e bun pentru treptele de viteza. cu un carburator weber castigi 30% putere mai mare care este suficient sa duci samul unde vrei. Iar scaunele de vitara se "potrivesc"la samurai.crede-ma pe cuvant :h5 1) vitara sta mai bine la capitolul reductie, asta pt ca in punti are un raport mult mai bun decat samuraiul (5.12). Pune niste roti de 31 pe ambele masini si vei vedea despre ce spun (e valabil si in low). 2) 30% putere in plus... e cam mult si destul de frumos ca sa fie adevarat, in orice caz, castigul acela in putere se obtine la turatii mari, asa ca un motor mai mare presteaza mai bine, chiar si la putere mai mica. In fond, poti modifica si motorul de vitara ca sa scoti mai multi CP, nu? 3) daca schimband scaunele ai rezolvat problema confortului la samurai... nu stiu ce sa mai zic, dar zau ca e aiurea. Si mie imi place samuraiul, dar nu pot sa fiu chiar atit de subiectiv. Exista avantaje si dezavantaje. Cu vitara e dificil sa bati samuraiul in teren, dar ce are ea bun (ex: confort si prestatie pe sosea) nu poti egala cu samuraiul nici intr-un caz. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Samurai vs Vitara :h5 pace prietene important este ca fiecare sa aiba cei place :bravo NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Samurai vs Vitara stai relax man, ca nu era vorba de nici o contra sau ceva de genul. Eu am si vitara si samurai, ambele modificate si, asa cum spunea si Turagmes mai devreme, sint doua masini destul de diferite, asa ca-s greu de comparat si de facut cu una ce faci cu cealalta. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 19, 2009 Partajează Postat Martie 19, 2009 Re: Samurai vs Vitara :we NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kaesar Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 Re: Samurai vs Vitara la vitara m-a fascinat (cel putin pe mine) puterea pe care o are si manevrabilitatea de finete in lowm treapta I, :bravo , iar in X2 pe sosea merg viteza de croaziera (fara "rupturi de rinichi") cu 90 lejer, in depasiri, incapatanari etc poti da si 120 fara probleme. In ceea ce priveste OFF-ul Soft spre mediu e super ok , zic eu si asa cum a lasat-o ma-sa, fara un gram de upgrade! Apropo , am tot cautat si eu pe cineva prin zona cu care sa mai ies la un soft da`................. ma dau singur! Stiu ca e cea mai mare prostie da` ce sa fac!???... Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Re: Samurai vs Vitara si la iesiri soft cam dai jos cu toba si toate cele daca nu ai un pic de upgrade,o inaltare de 40mm este ideal suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Costas Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Re: Samurai vs Vitara si la iesiri soft cam dai jos cu toba si toate cele daca nu ai un pic de upgrade,o inaltare de 40mm este ideal 1.85 cm si 100 KG ai loc in samurai sau nu? :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Re: Samurai vs Vitara 1.85 cm si 100 KG ai loc in samurai sau nu? :))) Intrebarea aceasta revine an de an :wink: Vad ca esti din Ct. Ia legatura cu @asfaltango(Adrian) si mergi sa il vezi pe "Dale" sau "Submarinul verde" :ti Mai sunt cateva samuraie prin oras dar nu stiu daca proprietarii ar accepta sa mergi si sa "testezi" spatiul masinii. La dimensiunile date de tine multi ar spune ca nu incapi usor, dar cel mai bine te convingi singur de asta. Succes ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
storm Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 (editat) Re: Samurai vs Vitara Topic-ul este deschis din 2009, dar comparatia ramane de actualitate. Am avut de curand de ales intre aceste modele. Mi-ar fi convenit mai mult o Vitara pentru ca are suspensii putin mai confortabile, insa am ales Samurai fiindca ca la momentul respectiv am gasit unul in stare buna si cu acte-n regula, in timp ce Vitarele vazute ori erau rablagite rau, ori modificate/carpite aiurea de nu mai stiam ce piese se potrivesc, ori aveau probleme cu actele, ori aveau volan pe dreapta, ori erau exagerat de scumpe. Samurai nu are servodirectie, iar suspensiile sunt rudimentare. Auzisem ca se poate monta cu usurinta servo de Jimny fara sa fie necesare modificari si ca topaiala se rezolva rapid si ieftin cu arcuri mai moi sau adaptate de la Wrangler, asa ca l-am luat. Impresii dupa 2 luni de utilizare zilnica Samurai (in oras, pe camp, zapada, gheata, pante): Pe teren uscat, in stationare, pentru bracare este nevoie de ambele maini pe volan, insa efortul este mic, astfel incat poate fi depus fara probleme de orice adult sanatos. Pentru 2 parcari pe zi, nu poate fi considerat nici macar fitness. In conditiile de acum, cu zapada si gheata, ori in teren cu noroi sau nisip, adica exact acolo unde e nevoie mai des de el in stationare, volanul se invarte fara efort, ca si cum ar fi servo-asistat. In concluzie, servodirectia pe Samurai este un lux si nu o necesitate, asa ca am renuntat la ideea de a monta aceasta dotare. (Evident, in timpul mersului nu se simte deloc lipsa asistarii directiei!) In teren si pe zapada, ambele modele de Suzuki se descurca excelent, asa cum ies ele din fabrica. Se pare ca la Samurai se pot face mai multe modificari si cu investitii mai mici decat la Vitara. La Samurai, zdruncinaturile din cauza suspensiilor rigide este suparatoare in teren foarte accidentat si prin oras, la trecerea peste pragurile de cauciuc montate de-a latul strazilor, insa numai la viteze mici. La viteze foarte mici sau medii, masina nu mai reactioneaza neplacut. La gropi mici, masina nu scutura. Ma tenteaza ideea sa incerc alte arcuri pe viitor, insa nu e o prioritate. Mersul la drum intins nu este o corvoada. La volan si pe scaune este suficient spatiu chiar si pentru indivizi foarte inalti, insa cei obezi se vor simiti inghesuiti. Raportul putere/greutate este ceva mai bun la Vitara decat la Samurai, insa deplasarea cu viteze ridicate implica in ambele cazuri cresteri sensibile ale consumului pentru ca masinile nu sunt aerodinamice si riscuri crescute pentru ca, in general, masinile inalte se rastoarna usor. Depasiri veti avea rareori nevoie sa executati: indiferent de modelul de Suzuki pe care il veti sofa, de cele mai multe ori dvs. veti fi cei depasiti la drumuri intinse prin patria noastra care musteste de soferi furiosi si iuti. Veti avea insa uneori marele avantaj de a ocoli blocajele din trafic parasind drumul. Din auzite, in afara orasului ambele modele consuma cam la fel. In oras, Samurai se pare ca e ceva mai economic. Consumul depinde dramatic de caracteristicile modelului, de starea tehnica, de modificari, de anotimp, de conditiile de drum si in mare masura de sofer. Fiind masini uzate, fiti pregatiti sa aveti surprize (neplacute). Modelele in discutie fiind vechi si accesibile, majoritatea trec pe la proprietari cu posibilitati materiale din ce in ce mai mici, valoarea lor scade iar investitiile nu se recupereaza la revanzare, asa ca o sa gasiti frecvent masini neingrijite, cu carpeli si cu improvizatii de proasta calitate. Este important e sa cautati o masina in stare buna si cu acte-n regula, la un pret avantajos, cu care sa va faceti treaba linistiti. Piese de schimb se gasesc fara probleme si la preturi rezonabile pentru ambele modele. Editat Decembrie 14, 2012 de storm 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Samurai vs Vitara Parerea mea SUPER SUBIECTIVA :grin: , Jimny imbina foarte bine calitatile celor doua modele din discutie (Samurai si Vitara), are si punti rigide, are si confort, are si servo, ce sa mai..., tot ce iti poti dori! :banana:ap :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
storm Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Samurai vs Vitara Sunt intru totul de acord, insa si pretul este pe masura. Un Jimny sanatos costa cat un Samurai si o Vitara inca vii, la un loc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: Samurai vs Vitara Sunt intru totul de acord, insa si pretul este pe masura. Un Jimny sanatos costa cat un Samurai si o Vitara inca vii, la un loc. Cu asta nu sunt de acord :wink: , Jimny dupa anul 2000 (adica mai nou decat majoritatea Samuraielor si Vitarelor ce sunt puse in vanzare, iar daca acestea sunt dupa anul 2000 pot depasi pretul unui Jimny), il poti gasi la acelasi pret cu Vitara sau Samurai, undeva la 3500-4000 (cu volan pe partea falsa :grin: ), sau intre 4000-5000 sunt destule la vanzare, dar cum am mai spus si in alte topicuri, daca vrei dotari pe Jimny (A/C, ABS, geamuri electrice sau mai stiu eu ce), atunci clar ca depaseste 5000 euro. insa un Jimny simplut, fara aceste extrase, inmatriculat RO, se incadreaza in pretul dat mai sus. :h5 :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Re: Samurai vs Vitara Din punctul meu de vedere: Samurai automat nu am gasit nu am gasit, asa ca am vitara! vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Re: Samurai vs Vitara An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baphomet Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 (editat) Re: Samurai vs Vitara filmare cu urcarea cu cauciucurile (reesapate) resapate, semislick,descarcate de pe samurai ai ? Editat Februarie 23, 2013 de Astral RESAPAT.....http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=565237&viewfull=1#post565237 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flash Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 Re: Samurai vs Vitara Eu mi-am pus punte de samurai pe vitara si se comporta f bine. Mai dificil e pe asfalt, dar merg mai usor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Re: Samurai vs Vitara Pun si eu o intrebare aici ca sa nu mai deschid un topic nou: e vreo diferenta intre rapoartele din cutiile de viteza si reductoarele celor doua masini? Adica, daca avem o vitara si un samurai cu aceleasi cauciucuri si aceleasi rapoarte in diferentiale si chiar cu acelasi motor, care din cele doua trage mai bine? An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Re: Samurai vs Vitara Pun si eu o intrebare aici ca sa nu mai deschid un topic nou: e vreo diferenta intre rapoartele din cutiile de viteza si reductoarele celor doua masini? Adica, daca avem o vitara si un samurai cu aceleasi cauciucuri si aceleasi rapoarte in diferentiale si chiar cu acelasi motor, care din cele doua trage mai bine? Depinde ce intelegi prin "trage mai bine". Samuraiul are la iesirea reductorului demultiplicare mai mare fata de Vitara. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grs Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Re: Samurai vs Vitara samuraiul are aceeasi vesnica problema a vitarei si anume rugina??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Crocopter Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Re: Samurai vs Vitara Tot ca sa nu deschid si eu un topic aiurea, am o intrebare relativ la subiect. Ce diferenta este intre un vitara scurt si un vitara x90? Cum se comporta x90-ul in teren? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Re: Samurai vs Vitara Tot ca sa nu deschid si eu un topic aiurea, am o intrebare relativ la subiect. Ce diferenta este intre un vitara scurt si un vitara x90? Cum se comporta x90-ul in teren? x90 este o vitara scurta cu alta caroserie,ca sa rulezi pe aceeasi anvelope ca si o vitara trebuie sa o modifici un pic deoarece pasajele la roti sunt mai mici in teren se descurca bine la fel ca si vitara suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate