Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai versus Vitara

rd_adi

Postări Recomandate

Sunt in cautare de o noua masina pebntru teren... Inintial am vrut o Niva dar dupa mai multe cercetari am renuntat la idee!

Acum jonglez intre Samurai si Vitara... ce imi recomandati? Ma intereseaza si in off road cat si pe strada!

Vreau sa o dotez cu kit de inaltare OME troliu si blocabile (tou heavy duty)

Stiu ca majoritatea au optat pentru Samurai dar de ce? Are motorul mai mic decat cel de Vitara iar dimensiunile sunt comparabile...

Care sunt marile diferente? (aici ma refer si la pret)

Multumesc anticipat, cu respect,

Adrian :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Samurai vs Vitara

Daca vrei confort... si sosea ia-ti Vitara. Ti-o spune un posesor de Samurai :grin:

Samuraiele sunt mai ieftine, au punte pe fata, un pic mai indestructibile decat surioarele lor mai tinere. Incaltata cum trebuie si echipata, e de o nebunie in teren, pe sosea insa iti face rinichii varza.

TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4

SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4

Link spre comentariu

Deci Vitara nu are punte pe fata? :h5

Nu ma intereseaza in on road sa fie confortabila ci doar sa pot merge cu ea sa ma duca unde vreau incluzand iesirile de weekend sau intruniri... nu am bani sa duc masini pe platforma :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Are punte pe fata, dar e independenta.

Si Vitara face o figura mega frumoasa in teren, daca e preparata. mrJV m-a impresionat la Padina Ursului, cu o vitara cu kit Calmini, a facut chestii faine in draci, si doar cu niste MTuri obisnuite. Deci, respect.

Samuraiul e hardcore, poti sa il prepari cat de mult vrei, are punti rigide, e mai rezistent, mai alea alea, dar chiar ai nevoie? Vrei extrem?

Altminteri, ramai la Vitara, e super ok si arhi-suficienta, parerea mea.

Link spre comentariu

Nu am ce pierde cu un Samurai totus! Ma intereseaza sa fie masian cu punti rigide fata spate! Poate ca in timp sa ajunga de Extreme de ce nu... :h5

Vitara intuiesc ca e mult mai putin rezistenta fiind cu bascule pe fata e masina mai spre rally ride... lafel ca Pajero Niva...

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Nici chiar asa! Vreau in timp sa imi fac o masina de extreme! IN TIMP :grin: Samuraiul e mai ieftin si vreau neeaparat punti rigide! Cu tot ce m-am dat pana acum pe off road avea bascule pe fata si vreau sa schimb!

Suzuki e singura marca pe care mi-o permit (avand in vedere impozitele si etc) dar din cate am vaut si auzit poate face muuulte neasteptat de multe :h5 mai ales la Samurai!

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Vizitator solders

io cu Vitara merg pe sosea si cu Samurai la vanatoare.cu Samurai merg pe oriunde,cu Vitara nici vorba!!!si vitara se rupe la brate din fata daca o bagi la offroad pe oriunde.nu rezista.se cracaneaza rotile odata!!!vitara e buna la plimbari offroad dar nu la offroad.intelegi?

Link spre comentariu

cel mai bine mergi la iesiri offroad,vezi cu ochii tai care cum merge,faci niste drive-teste.in zona noastra este o vitara preparata nitel,care mi s-a parut a merge mai bine decit destule samuraie,nici nu l-am vazut incingind motorul sau ambreiajul,multi lauda samuraiul fiindca e la moda si nu au mers niciodata cu o vitara.stoc,intr-adevar samuraiul e mai pretabil pentru off road.vitara este si de 136 de cai stoc,are ambreiaj si punti pe masura motorului.iaca o poza cu vitara care pe mine m-a impresionat de multe ori :grin:

Link spre comentariu

comparativ cu samuraiul, vitara are motor, servodirectie, rapoarte calumea in punti si suspensii mult mai ok pt ture soft-mediu. Am sa si argumentez cele afirmte in calitate de detinator atit de samurai cat si de vitara: 1) motorul de 1.6 de pe vitar este incomparabil mai bun decit cel de samurai si asta se vede imediat daca pui roti mai mari sau pur si simplu cind ai nevoie si de ceva cuplu, la abordari "de finete" sau "la aderenta". 2)Avantajele servodireciei sunt evidente, asa ca nu trebuie sa le mai justific. 3) vitara are stock 5.12 in punti, asa ca tensiunile din cutia de viteze/transfer sunt mult mai mici, ca sa nu mai vorbim ca roti de 30'' care dau infrangerea samuraiului si il lasa fara vlaga, merg la vitara fara probleme. 3) suspensiile de vitara, asa mai slabe cum sunt (desi mie nu mi-a picat nimic pina acuma si masina a fost abuzata) te pot face sa bagi fara probleme de spate multe sute de km pe zi, inclusiv pe coclauri si pe forestiere, unde samuraiul te rupe.

Minusuri la vitara sunt faptul ca mai sus de roti pe 31 pentru care trebuie sa faci niste modificari serioase inclusiv cu ceva flex pe la caroserie nu poti pune, asadar nu poate trece de un nivel de offroad mediu, cum sunt concursurile de open, insa ce faci la un concurs de open mi-e greu sa cred ca faci in viata de zi cu zi sau la vanatoare.

Samuraiul practic nu are limite cind e vorba de modificat. Poti sa-l faci un mini monster-truck daca vrei, dar cu deosebirea de vitara ca nu o vei putea folosi decat la ture.

Asadar, cum spunea si cormosilviu, cel mai bine e sa vezi concret despre ce e vorba, nu din discutii pe forum si pareri preconcepute.

Link spre comentariu

In mare am vazut in teren ambele masini dar mai mult Samurai...

In alta ordine de idei...preturile de intretinere si modificati sunt timtitor mai mari la Vitara???

Nu ma intereseaza confortul ma intereseaza sa o pot folosi in off road fara probleme bineinteles inaltata si etc...

Motorul inteleg e incomparabil mai bun cel de Vitara dar.... transmisia si suspensile totus la ce sunt mai bun...asta avand in vedere ca totus Samuraiul are punti rigide spre deosebire de Vitara cu bascule in fata!

slp

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

daca pt tine o masina cu punte cu bascule nu are ce cauta in teren... inseamna ca oricum esti la un nivel destul de inalt in cea ce priveste offroad-ul, asa ca nu mai imi permit sa iti dau vreun sfat (eu fiind undeva la nivel mediu, de "open"). Acum am vazut ca vrei din start diferentiale blocabile... imi cer scuze, vorbim de alt nivel. Succes in alegerea masinii potrivite!

Link spre comentariu

Jos palaria Suzuker pt. explicatii. Practic ai expus foarte clar ce vroiam si eu sa postez, si chiar mai mult, asa ca ma voi limita doar la o simpla remarca : nu foarte multi stiu ce inseamna soft off road, open, off road extrem etc. ( fara nicio referire la solicitarea sau persoana din topic). O simpla citire a postarilor de pe forum iti "induce "pofta de a cumpara acarete si a le transforma cit mai mult fara o prealabila analiza a necesitatilor reale, ale aptitudinilor sau nu in ultimul rind a posibilitatilor financiare. O fi un fel de moda ?( fara suparare pt.nimeni sper) :h5 in rest... numai de bine si succes, indiferent care este optiunea finala, Suzuki sa fie :1

OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort

ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j

Link spre comentariu

interesante discutii dar parerea mea este ca o vitara este in primul rind mai spatioasa si nu este asa de rigida fata de un samurai intradevar ca la impozit si taxe este o diferenta de platit si cred ca este si diferenta de zgomot la rulaj intre cele doua acareturi bafta al achizitie

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Interesante pareri... oricum macar am iesit din ceata dar tot nu sunt hotarat... :P

La Samurai cum e difu central??? Automat blocat cand cuplezi 4x4 sau permanent deblocat sau cum???

Samurai ve fii pana la urma cred...:D acu mai ramane sa studiez piata... :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Vizitator kecske

Interesante pareri... oricum macar am iesit din ceata dar tot nu sunt hotarat... :P

La Samurai cum e difu central??? Automat blocat cand cuplezi 4x4 sau permanent deblocat sau cum???

Samurai ve fii pana la urma cred...:D acu mai ramane sa studiez piata... :h5

Diff central nu prea are.Si ai dreptate are samurajul punti rigide dar are si arcuri pe foi.Se poate face conversie pe elicoidale dar .... In rest te sfatuiesc sa mergi o zi cu un samu pe teren.Si dupa asta cu o vitara.vei simti diferenta.

Link spre comentariu

daca zici ca n-ai bani de dus masini pe platforma trebuie neaparat sa mergi cu cineva cu un samurai (modificat sau nu) pe drumul inspre/dinspre locul de offroad... si apoi cu cineva cu vitara

dar daca mai ai o masina (maricica) cu tow hook si platforma proprie, confortu pe sosea inceteaza sa mai fie un criteriu. urci suzeta pe remorca si iti antrenezi rinichii doar in teren

ca posesor de vitara care s-a urcat in samurai, pot sa zic ca prefer vitara ptr confort

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru raspunsuri am sa incerc ca sa ajung in ambele inainte de a lua o decizie!

Sa Samurai care sunt anii decomandabili de fabricatie?? Ma gandesc sa fie euro 2 ... nu stiu cum va fi de la anu impozitul si vreau sa o tin inmatriculata!

Dar la Vitara?

Cam cati km reali rezista adica sa incerc sa caut ceva in jur de 50.000 sau pot merge si mai sus???

Preturile de intretinere cum sunt fata de Toyoy Mitsu ....

Dar preturile intre Samu si Vitara?

Multumesc,

Adrian :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Nici chiar asa! Vreau in timp sa imi fac o masina de extreme! IN TIMP :grin: Samuraiul e mai ieftin si vreau neeaparat punti rigide! Cu tot ce m-am dat pana acum pe off road avea bascule pe fata si vreau sa schimb!

Suzuki e singura marca pe care mi-o permit (avand in vedere impozitele si etc) dar din cate am vaut si auzit poate face muuulte neasteptat de multe :h5 mai ales la Samurai!

Asta lunga o fi buna de extrem ?

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

poti combina utilul cu placutul.Pe unde intra si urca Samuraiul Vitara ramane pe locul 2,indiferent de motor si confort. :h5

pur si simplu i-ti montezi un carburator ptr off-road ,si schimbi scaunele. :banana

ai un sami cu putere de Vitara si confort de Vitara :banana

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

pur si simplu i-ti montezi un carburator ptr off-road ,si schimbi scaunele. :banana

ai un sami cu putere de Vitara si confort de Vitara :banana

Nu cred

ba crede-ma

samuraiul a fost conceput ca sa faca fata terenului accidentat,castigandu-si numele de heavy offroader(el fiind adaptat si pentru armata.)Vitara a fost conceput ca o masina urbana care sa aibe tractiune 4x4.

Marea diferenta consta in cutie.Samuraiul are un raport mult mai bun in low,pe cand vitara e bun pentru treptele de viteza.

cu un carburator weber castigi 30% putere mai mare care este suficient sa duci samul unde vrei.

Iar scaunele de vitara se "potrivesc"la samurai.crede-ma pe cuvant :h5

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare