szabi Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Salut! De unde pot cumpar un set de ventilatore pt.Aro10 cu notor 1,9D? Nu de mult am schimbat motorul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 Salut! De unde pot cumpar un set de ventilatore pt.Aro10 cu notor 1,9D? Nu de mult am schimbat motorul. nu stiu, dar eu zic sa iei unu sau doua de dacie dinalea electrice, sa le pui in fata si ai rezolvat probvlema unul pe o termocupla si celalalt la buton atentie la cum le legi, ele trebuie sa impinga aerul nu sa il scoata afara (daca le pui in fata radiatorului si nu in compartimentul motor unde nu cred ca ai loc de asa ceva) forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
myke Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 Sunt ventilatoare de renault19.Cauta pe la dezmembrari sau fa comanda daca vrei noi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 Sunt ventilatoare de renault19.Cauta pe la dezmembrari sau fa comanda daca vrei noi Ma bag si eu.. R19 are radiatorul mult mai inalt decit A10,nu o sa se potriveasca.M-am lovit si eu de problema ventilator racire,am vrut sa demontez paletii de pe pompa apa fiindca atunci cind treceam prin riuri toata apa care era trasa prin fagurele radiatorului imi era aruncata pe delco.Am vrut sa-mi pun unul de Logan cu tot cu radiator (imi era cel mai accesibil) dar deocamdata am renuntat fiindca aparea o diferenta de cca 7cm pe inaltime mastii fata.O sa mi-o rezolv prin ridicarea caroseriei de pe sasiu si modificarea mastii fata. Daca nu gseste ventilatoare originale este absolut necesar sa adapteze alte ventilatoare,in functie de deschiderea mastii fata si obligatoriu in fata radiatorului amplasate fiindca in spatele lui(inspre motor )nu prea ai loc sa-ti bagi mina la cureaua de accesorii . Si ca un sfat.. vorba aia Stan Patitu'.. Eu as pune un radiator mai mare,cit imi permite spatiul in masc fata ,cu ventilatoare puternice findca F9Q e motor cu inj. indirecta si e expus supraincalzirii. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
myke Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 Sunt ventilatoare de renault19.Cauta pe la dezmembrari sau fa comanda daca vrei noi Ma bag si eu.. R19 are radiatorul mult mai inalt decit A10,nu o sa se potriveasca.M-am lovit si eu de problema ventilator racire,am vrut sa demontez paletii de pe pompa apa fiindca atunci cind treceam prin riuri toata apa care era trasa prin fagurele radiatorului imi era aruncata pe delco.Am vrut sa-mi pun unul de Logan cu tot cu radiator (imi era cel mai accesibil) dar deocamdata am renuntat fiindca aparea o diferenta de cca 7cm pe inaltime mastii fata.O sa mi-o rezolv prin ridicarea caroseriei de pe sasiu si modificarea mastii fata. Daca nu gseste ventilatoare originale este absolut necesar sa adapteze alte ventilatoare,in functie de deschiderea mastii fata si obligatoriu in fata radiatorului amplasate fiindca in spatele lui(inspre motor )nu prea ai loc sa-ti bagi mina la cureaua de accesorii . Si ca un sfat.. vorba aia Stan Patitu'.. Eu as pune un radiator mai mare,cit imi permite spatiul in masc fata ,cu ventilatoare puternice findca F9Q e motor cu inj. indirecta si e expus supraincalzirii. Se potriveste la fix radiator de r19 td chamade 1 (L53_).Acesta e "originalul"pus de fabrica. Ventilatoarele...sunt 2 de renault 19 sudate pe un suport.Tot "originalul de fabrica" Coduri radiator behr 0100475 nrf 58941 dimensiuni fagure 585x400x46 cm aro10 dieselhttp://www.oscaro.fr/liste.asp?ID_GENERIC_ARTICLES=470&ID_OSC_TYPES=27650&ID_OSC_LEVELS=3181 identic cu r19 chamade1(l53_) http://www.oscaro.fr/liste.asp?ID_GENERIC_ARTICLES=470&ID_OSC_TYPES=8035&ID_OSC_LEVELS=1818 Radiatorul de logan pe linga ca e jumatate la dimensiuni are si alta forma.Daca te apuci de modificati...din pacate nu merge intotdeauna sa pui "ce ai prin casa" Atentie!!!! difera mastile fata la versiunile mai vechi la aro 10 benzina si aro 10 diesel.Verificati sa aveti dimensiunile de mai sus F9q744-euro3 au fost ultimele aro-uri 10.5.Sunt vreo 5 bucati in tara noastra cea frumoasa.Restul de aro10 diesel sunt motorizari f8q624(aspirat) si f8q786(turbo). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 @ mike Ai dreptate :P in privinta dimensiunilor adineauri am masurat un radiator de Chamade , in cazul meu cu siguranta e vorba de alte dimensiuni la masca fata! :sr La mine nu intra alceva decit 580x320 (inaltime) fiindca nu imi permite masca , oricum dupa experientele care le-am avut -incalzirea motorului cu radiator de Dacia ,radiatorul mare- o sa modific masca fata in asa fel incit sa pot baga un radiator mai mare .Am comparat cu Loganul fiindca cam asta zace la mine pe rafturi,iar astea au in inaltime cca420 mm latimea fiind aceeasi difera in prmul rind grosimea un 27mm benzinar si 35 un diesel, ma rog dimensiunile astea difera si la Logan in functie de motorizare si nivel de echipare, instalatie de ac etc. Eu o sa-mi modific masca fata pt a baga un radiator mai mare, si pentru a monta un GMV pe cadrul mastii fata . PS. si putin off topic sti ceva de vre-un grup fata 7/36?as avea nevoie de asa ceva! Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
myke Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 @ mike Ai dreptate :P in privinta dimensiunilor adineauri am masurat un radiator de Chamade , in cazul meu cu siguranta e vorba de alte dimensiuni la masca fata! :sr La mine nu intra alceva decit 580x320 (inaltime) fiindca nu imi permite masca , oricum dupa experientele care le-am avut -incalzirea motorului cu radiator de Dacia ,radiatorul mare- o sa modific masca fata in asa fel incit sa pot baga un radiator mai mare .Am comparat cu Loganul fiindca cam asta zace la mine pe rafturi,iar astea au in inaltime cca420 mm latimea fiind aceeasi difera in prmul rind grosimea un 27mm benzinar si 35 un diesel, ma rog dimensiunile astea difera si la Logan in functie de motorizare si nivel de echipare, instalatie de ac etc. Eu o sa-mi modific masca fata pt a baga un radiator mai mare, si pentru a monta un GMV pe cadrul mastii fata . PS. si putin off topic sti ceva de vre-un grup fata 7/36?as avea nevoie de asa ceva! 7/36 pe 4 trepte?Vrei sa mergi cu maxim 60? Nou gasesti garantat la duexim...m-am interesat eu.Second....lasa un mesaj pe forumul aro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
szabi Postat Martie 12, 2009 Autor Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 Nici la mine nu permite o dimensiune mai mare de 320(inaltime).Radiatorul este facut la comanda.Inaltimea este la fel ca la dacie numai lungimes si grosimea difera. Pt.un motor de 1,9 ce suprafata de racire ar trebui sa aiba radiatorul ,vreu sa vad daca eu ma incadrez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 @szabi In cazul meu m-am hotarit sa-i trintesc un radiator de logan, asta impune o usoara modificare a mastii fata, ma rog pe mine o sa ma ajute si faptul ca o sa ridic caroseria de pe sasiu,asfel daca decupez partea inferioara a mastii fata o sa am loc, radiatorul coboara pina pe traversa fata a sasiului. In cazul tau s-ar putea sa-ti mearga cu succes radiatorul de supernova,cineva mi-a recomandat si mie acest aspect dar eu am decis sa fac ce am scris mai sus. Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
szabi Postat Martie 12, 2009 Autor Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 Nicu eu am radiator,dar am nevoie de ventilator.oare cel de dacie face fata vara in caldura si pe munte? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: Ventilator de racire Aro 10 @ szabi Nu pot sa-ti garantez ca o sa-ti faca fata ,sincer ma cam indoiesc dar uite un nr de telefon la care poti avea sfaturi in detaliu si chiar si piese:0744568966 D-nul GARCEA de la mag DUEXIM Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate