Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ulei cutie ZF cu intarder

micu cristian

Postări Recomandate

Salutare! stie careva din domniile voastre ce ulei tre sa contina acest tip de cutie?

Precizez ca este montata pe un Iveco E47, manuala 16tr.

Aviatorii astia de pe la reprezentante, zic 80w90, evident, Urania.

In manualu masinii, in germana evident, ca sa-mi fie mie mai usor :grin: , zice Urania c30, pt cutia cu intarder, 80w90-fara intarder. de c30 n-au auzit, decat ca ulei mineral pt MOTOARE aspirate de utilaje si oricum n-au adus si nu vor aduce niciodata in romania, decat la butoi de 200l.

Problema e ca nemtii de la care am luat masina acu un an, vorbesc un dialect de germana extrem de greu de inteles si mai ales de vorbit deci n-am ce scoate de la ei.

deci, apelez la cunostintele si bunavointa d-voastra.merci, anticipat!

Editat de MagnuM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator fender

Re: Ulei cutie zf cu intarder

N-ai specificat tipul/codul cutiei (probabil ceva cu 16Sxxxx). 80W90 ar putea sa fie sau sa nu fie indicat.

Descarca fisierul asta: http://www.bowerstransmission.com/truck ... ilspdf.pdf care reprezinta specificatiile producatorului cutiei.

Faci asa:

- ia codul cutiei (16S?????)

- vezi unde te inscrii in tabelul de la pag. 3 in coloana din dreapta > ia tipul transmisiei (numele) din coloana din stanga

- mergi la pag. 1 in dreptul tipului de transmisie gasit > vezi in coloana " cu Intarder" din dreapta ce clase de uleiuri sunt compatibile cu respectivul tip de transmisie

- elimina din clasele gasite pe cele care nu corespund tabelului de temperaturi limita de la pag. 4

- incepang cu pag. 5 gasesti uleiurile impartite pe clase si poti alege un ulei potrivit.

Urania C30 nu apare nicaieri dar nu conteaza. E un ulei SAE 30 si se incadreaza in grupa 02C.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare