Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proaspat posesor de RJ70 am si eu o problema. Pls help!

wyy

Postări Recomandate

Buna ziua,

In primul rand imi cer scuze daca s-a mai discutat pe undeva acest subiect dar eu nu am gasit.

Mi-am achizitionat de curand o Toyota RJ70 '88 si am o problema. Nu cupleaza 4x4 din buton. 4x4 cupleaza la greu doar din maneta aceea. Vreau sa mentionez ca masina are 84.000 km reali si a fost a unui mos care nu a umblat cu ea asa mult.

Pareri ceva ?

Astept!

Multumesc Anticipat!

Have No Fear . . .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Proaspat posesor de RJ70 am si eu o problema. Pls help!

baga si tu un ochi pe manual. te ajuta mult.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Buna ziua,

In primul rand imi cer scuze daca s-a mai discutat pe undeva acest subiect dar eu nu am gasit.

Mi-am achizitionat de curand o Toyota RJ70 '88 si am o problema. Nu cupleaza 4x4 din buton. 4x4 cupleaza la greu doar din maneta aceea. Vreau sa mentionez ca masina are 84.000 km reali si a fost a unui mos care nu a umblat cu ea asa mult.

Pareri ceva ?

Astept!

Multumesc Anticipat!

MRL-urile le cuplezi manual sau sant electrice ? in caz ca le ai electrice, s-ar putea sa fie intepenite, la bord iti arata ca au cuplat , becul martor lumineaza, dar de fapt ele sant pe liber si in cazul asta nu-ti cupleaza nici 4x4.

La mine intrase apa la MRL-uri , iar vazelina s-a transformat cu timpul intro pasta albicioasa care era intarita si arcul nu mai putea face fata sa impinga blocajul din inauntru. S-ar putea la cele mecanice sa fie la fel, nu stiu exact , dar oricum o revizie nu strica ,sant doar cateva suruburi. Daca desfaci vezi aici postul lui Max, o sa-ti fie de mare ajutor viewtopic.php?f=15&t=6404 Bafta

Link spre comentariu

Buna ziua,

Pareri ceva ?

Astept!

Multumesc Anticipat!

MRL-urile le cuplezi manual sau sant electrice ? in caz ca le ai electrice, s-ar putea sa fie intepenite, la bord iti arata ca au cuplat , becul martor lumineaza, dar de fapt ele sant pe liber si in cazul asta nu-ti cupleaza nici 4x4.

La mine intrase apa la MRL-uri , iar vazelina s-a transformat cu timpul intro pasta albicioasa care era intarita si arcul nu mai putea face fata sa impinga blocajul din inauntru. S-ar putea la cele mecanice sa fie la fel, nu stiu exact , dar oricum o revizie nu strica ,sant doar cateva suruburi. Daca desfaci vezi aici postul lui Max, o sa-ti fie de mare ajutor viewtopic.php?f=15&t=6404 Bafta

MRL-uri electrice??? :p

Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033

E-mail: tracoservice@yahoo.com;

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

m-ai facut sa merg pana la masina :P , am facut cateva poze. Deci, de primul buton se cupleaza MRL-urile, iar de al doilea se cupleaza 4x4 .Maneta de care zicea wyy e doar pentru reductor. :roll:

Link spre comentariu

de asta il rugam sa citeasca din manual, pentru ca acolo explica foarte clar cauzele pentru care nu cupleaza 4x4

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Cuplajul de 4x4 care este pe cutia de transfer se face vacumatic.

Iarna, se mai face condens pe conductele de vacum de acolo si ingheata. De aici poate sa fie problema cu necuplarea 4x4.

Mai exista situatia in care la apasarea butonului, sa se faca cuplarea efectiva dar sa nu se aprinda becul. Eventual se aprinde dupa vreo 10-30 de minute de umblat asa.

Ai mai jos pozitionarea cuplajului cat si cuplajul desfacut ca sa iti faci o idee despre modul de lucru.

Link spre comentariu

Cele doua conducte care pleaca de la acest cuplaj, ajung sus in compartimentul motor (probabil undeva pe panoul ingnifug), la doua supape.

Link spre comentariu

Ms tuturor pt informatii dar situatie e mai 'belita' decat credeam. Defapt masina nu cupleaza deloc 4x4 nici din buton nici din maneta aia. Nici becu nu se aprinde. Cand dau de maneta la greu reductoru cupleaza ( trage asa greu, se simte ) dar practic nu transmite miscarea la roti. MRL-urile sunt ok.

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

Ms tuturor pt informatii dar situatie e mai 'belita' decat credeam. Defapt masina nu cupleaza deloc 4x4 nici din buton nici din maneta aia. Nici becu nu se aprinde. Cand dau de maneta la greu reductoru cupleaza ( trage asa greu, se simte ) dar practic nu transmite miscarea la roti. MRL-urile sunt ok.

1. In primul rand, completeaza si tu locatia aia mai clar sa stim si noi de unde esti :rules

2. Cu reductorul cuplat si MRL-urile decuplate , urmareste daca cardanu fata se invarteste. Daca se invarteste, atunci inseamna ca, cutia de transfer functioneaza corect. Daca nu se aprinde becul , ori senzorul e defect, ori becul e ars. Problema ar putea fi in acest caz la puntea fata. MRL defect, planetara rupta, diferential defect (ar trebui sa caraie)

Daca nu se roteste cardanul fata, atunci problema ta e din cutia de transfer si trebuie sa ajungi la un meserias cu ea.

Daca reusesti sa o dai jos si sa o trimiti la mine, pot sa ti-o repar indiferent ce problema e cu ea. Bineinteles, iti fac intai un deviz sa vedem cat ar costa. Nu de alta, dar piesele sunt scumpe. Poate merita de cautat alta cutie de transfer din dezmebrari.

Fa testele de care ti-am spus si pune aici sa vedem...

Link spre comentariu

S-a uitat cineva acum la ea care are si el una lafel si a zis ca ar fi un ax din reductor sa ceva de genu...

Daca nu reusesc pe aici pe plan local cred ca o sa o trimit la tine Maxx. Eu sper sa se rezolve.

Bafta!

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

am patit si eu asa cevqa si era un furtunash iesit de la vacum.

Acu.... ce zice nea ala, poate fi adevarat dar cred ca ar trebui sa faca si ceva zgomote ciudate in acest caz.

decat sa o repari mai bine cauti una second hand - iesi muult mai ieftin.

piesele de toyota sunt bune dar foooorte scumpe, asa ca....

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

@calinvas - sunt poze la sectiunea de prezentare a membrilor. as pune si aici de imi e putina lene sa le descarc iar din aparat :grin:

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

mai baieti,

pe cuvant, ca eu platesc....

pe buhu nu pot sa-l chem de la timisoara austria, dar pe Dl. Why il invit pana la mine!

shefule, te rog eu , fa-mi si mie o vizita sa vad si eu mrl-urile alea platesc frate , nu te las sa pleci cu mana goala!

poate-ti rezolv si problema, numa' nu ma lasa in ceata, te rog!

cat traieste omu' invata!

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

@ wyy ( scuze ca ti-am devenit nash in postul anterior...) ai MRL-uri manuale , m-am linistit, oricum poti sa treci oricand pt o consultatie gratis.

@ buhu : ma repet , cat traieste omu' , INVATA!

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

mai baieti,

pe cuvant, ca eu platesc....

pe buhu nu pot sa-l chem de la timisoara austria, dar pe Dl. Why il invit pana la mine!

shefule, te rog eu , fa-mi si mie o vizita sa vad si eu mrl-urile alea platesc frate , nu te las sa pleci cu mana goala!

poate-ti rezolv si problema, numa' nu ma lasa in ceata, te rog!

cat traieste omu' invata!

Tudor, daca ai dubii ca ar exista MRL-uri electrice la Toyota, iti pot confirma ca exista. :grin:

S-au montat pe unele modele de landcruiser 70 si Prado din 1990 incoace.

Link spre comentariu

aaaa, sa traiti domnu' Max!

ma repet; cat traieste omu, INVATA!

probabil ca au fost cantecul delebada al firmei...

haa haaaa, vecine, nu cred ca nu sti despre ce-i vorba.

cat desprecantecul de labada... l-au cantat pe la toate firmele ( si la Mitsu)

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

La Mitsu stiu ca sunt doar cele automate care se actionau centrifugal parca.

La cele electrice de Toyota sunt un fel de solenoizi care actioneaza cuplajul.

Din pacate, din cate observ, sistemul nu este foarte fiabil. Nu am avut, nu am folosit , zic doar din auzite.

Link spre comentariu

Gata s-a rezolvat si problema. Furtunasul ala de la vacum era spart :grin: .Merge de rupe acu!

@traco, veneam cu cea mai mare placere

Bafta!

Have No Fear . . .
Link spre comentariu

La Mitsu stiu ca sunt doar cele automate care se actionau centrifugal parca.

La cele electrice de Toyota sunt un fel de solenoizi care actioneaza cuplajul.

Din pacate, din cate observ, sistemul nu este foarte fiabil. Nu am avut, nu am folosit , zic doar din auzite.

singurul lucru ce se strica la ele sant carbunii, periutele ( sau cum le mai zice ) si inelul colector pe care calca acestea, ( inelul e din cupru si se poate repara, se incarca din nou ) . carbunii nu se gasesc de nici o culoare, poti doar sa-ti pilesti cu rabdare altii, de fapt nimic nu gasesti ca piesa de schimb, doar MRL-ul complet si costa "doar" vreo 450€ bucata, de aceea majoritatea aleg pe cele manuale, costa 199€ doua bucati. la mine incep sa faca deja figuri, masina are 12 ani si sant originali, deci se pare ca si-au facut datoria.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare