pretorian Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Salut, astazi mi-a adus cineva o statie noua in cutie pe care scrie Midlannd Alan 78 Plus Multi, spunandu-mi ca este de 10w, numai ca pe cutie scrie''Multi standard radio set to 40CH FM 4w'', iar pe antena scrie''CTE INTERNATIONAL Midland AMERICAN CB ML-145''. Intrebarea este daca nu cumva vrea sa ma pacaleasca sa-mi vanda o statie de 4w spunandu-mi ca e de 10w? voi ce ziceti dupa descriere ? Pretul este de 500 lei. Multumesc anticipat Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Ce parere aveti este tepa? Multe statii se vand cu puteri mai mari decat cele nominale. Puterea legala maxima este 4W, drept pentru care, chiar daca etajele finale ale statilor au puteri mai mari, acestea sunt limitate de catre producator. Pe cutii va scrie intotdeauna 4W pt CB. Tot ce e peste 4W este pentu radioamatori. In consecinta, multi comercianti "elimina" limitarile producatorilor dar pe cutii va scrie tot 4W. De obicei traba asta e o chestie foarte simpla, se face din niste juperi, totul e sa stii ce a faci, la atele din placa, iar alti producatori folosesc limitari din "programare", e mai complicat. In consecinta nu trebuie sa-ti faci probleme din punctul asta de vedere insa eu nu am vazut nici un Alan de 10W, de 8W am vazut, dar de 10 nu, mai ales 78. Ma interesez maine si iti spun. De antena nu stiu ce sa-ti spun ca nu am modelul asta. LE. 1. Daca statia e la tine o poti masura la orice atelier care face montaje de statii si calibrari de antene. 2. Ca sa iti faci o idee de preturi o statie din asta (dar la 4W reali) e cam 420-430 Ron. Acum trebie vazut cam cat e o anena din aia. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Ce parere aveti este tepa? salut, m-am uitat pe net si am vazut ca modelul asta se vinde cu antena cu talpa magnetica inclusa, multumesc mult ''atar" astept sa imi scrii maine. Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Re: Ce parere aveti este tepa? Despre antena , pot sa-ti spun si eu , la lungimea de 160 cm , se vinde in jurul sumei de 150 lei , cu tot cu talpa magnetica , intradevar . Dar nu e grozava , decat daca o montezi la o statie "competenta". Iar referitor la statie , vorba lui Atar , dureaza trei minute sa-ti verifice puterea. Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Re: Ce parere aveti este tepa? salut, m-am uitat pe net si am vazut ca modelul asta se vinde cu antena cu talpa magnetica inclusa, multumesc mult ''atar" astept sa imi scrii maine. Salut, da-mi un tel si te rezolv cu masurarea puterii statiei si a reglajului. Pret: o bere 0722.65.64.64 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Martie 10, 2009 Autor Partajează Postat Martie 10, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? mc Flash 4x4, ne vedem de seara :x Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? asa cum banuiam statia e de 4w , cu ajutorul lui Flash 4x4 am probat si masurat puterea. Concluzia.........TEAPA. multumesc inca o data colegului Flash 4x4 Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 (editat) Re: Ce parere aveti este teapa? nu te mai agita cu puterea ,diferenta de la 4la 10 W e mai nimic. O antena tapana face mai multa treaba decit aia 10 wati. Astea sunt apucaturi de Tir-isti.O sa vezi pe tiruri amplificatoare de 200-500 W de opresc semafoarele cand emit :)).poti aprinde un neon linga antena la puteri din astea Editat Aprilie 5, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? nu te mai agita cu puterea ,diferenta de la 4la 10 W e mai nimic. O antena tapana face mai multa treaba decit aia 10 wati. Atea sant apucaturi de Tir-isti.O sa vezi pe tiruri amplificatoare de 200-500 W de opresc semafoarele cand emit :)).poti aprinde un neon linga antena la puteri din astea Asa i-am spus si eu man, statia e super, am vb cu 4 din 13 sept cu Dr Sarii pana la Titan cu antena Ninja de 95 cm Deci eu zic ca e super Asa ca mai negociaza pretul si IA-O Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? Nu te crampona in cei 10W, nici nu ma asteptam sa-i aiba. Statia e buna iar pretul decent. Cand ai sa vrei putere iti poti pune cata vrei din amplificatoare. :grin: "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Martie 11, 2009 Autor Partajează Postat Martie 11, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? multumesc pentru sfaturi, ideea era sa nu cumpar ceva supra evaluat, de ce sa m-i se vanda statia de 4w ca si cum ar fi una de 10w? m-am uitat cu Flash4x4 pe site-uri si am vazut statia la un pret bun si o pot lua fara antena, imi iau alta antena mult mai buna pana la diferenta de bani. Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator peugeot1978 Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? Deci sa va spun la toti cei care se cred experti in statii radio ca o statie care este pe 4w si este modificate nu poate ajunge la mai mult de 8w si asa este foarte riscant ca mai mult de un an nu dureaza.statiile care nu au radiator in spate NU SUNT RECOMANDATE PENTRU O PUTERE MAI MARE DE 8W.orice interventie care duce la o putere mai mare de 8w poate cauza arderea finalilor sau a sintezei acelei statii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? Ma bag si io ... Eu am avut o statie AE 6890 Albrecht (7w) si acum am o statie TTI 880(4w) si nu vad nici o diferenta la receptie sau la emisie ... deci diferenta de la 4w la 8w sau 7w nu-i asa mare. Zice bine Geppeto, antena da tonul Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Aprilie 21, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? e bine de stiut, multumesc Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator peugeot1978 Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: Ce parere aveti este teapa? Ai perfecta dreptate.Nu este diferenta intre 4 si 8 w.Cine se duce la aia care zic ca modifica statii si le dau din 4 in 8-10w isi iau teapa.diferenta reala o simti de la 30w in sus sau ca sa fii mai sigur un amplf de 100w este cel mai recomandat.diferentele dintre statii sunt date si de modulatie functionalitatea ASQ-ului,filtre de bruiaj,etc Ma bag si io ... Eu am avut o statie AE 6890 Albrecht (7w) si acum am o statie TTI 880(4w) si nu vad nici o diferenta la receptie sau la emisie ... deci diferenta de la 4w la 8w sau 7w nu-i asa mare. Zice bine Geppeto, antena da tonul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate