micu cristian Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Salut! Stiu ca poate s-a mai discutat, dar nu gasesc. In aceasta cutie intra 75W80 sau 75W90? Si cati litri? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Deci... 3,5 sau 3,6 in functie de model. 75 W 90 pentru cutie iar 80 w 90 pentru diferentiale. Atentie la specificatia API - GL4 (!!) pentru cutie, GL5 (si eventual LS pentru LSD) pentru diff. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? eu am bagat 75W80 in cutie si 85w90 in dif si pana acum merge bine. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Scuze pentru of-topic - adica nu e vb. de cutie, dar....Atentie mare totusi la diferentialul cu alunecare limitata (LSD) pe puntea spate. Fara ulei special pt LSD riscul este sa NU functioneze corect! Sursele comerciale (pliante, reclame, review-uri) spun ca toate modelele Terrano II au fost dotate cu LSD spate, dar totusi in manualele de utilizare sunt mentionate si diferentiale normale. E bine de stiut ce aveti fiecare pe masina :grin: Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Make Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Raman si eu in off-topic: pai si eu am LSD pe un R20 din '96? Sau doar pe Low se blocheaza diff-ul central? Sorry de off-topic. :h5 Scot fum din A/T-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Hai sa vorbim putin despre LSD. Rog in acelasi timp moderatorii sa mute posturile legate de acesta intr-un topic nou, in Mecanica sau la Nissan... later edit: Vorbim despre Nissan Terrano II... LSD-ul pe puntea spate este standard (adica nu optional) din ceea ce am citit eu in materialele publicitare . LSD (limited slip differential) - adica diferentialul cu alunacare limitata este un diferential de tip autoblocant - blocarea lui este data de indeplinirea anumitor conditii de rulare si este independenta de actiunile soferului, in sensul ca lucreaza si in 4x4 Hi sau Low , lucreaza si in 4x2 Hi. Blocarea este comandata/efectuata de un pachet de arcuri disc + discuri de frictiune care lucreaza in conditii bune NUMAI cu uleiul corespunzator! La Terrano II din cate stiu eu NU au fost versiuni cu diferential central, doar cutie de transfer cu reductor , unde 4x4 (LOW sau HIGH) inseamna de fapt un mod de transmitere a miscarii la roti similar cu cel al unui dif. central. blocat. Un test care poate sa-ti demonstreze existenta LSD-ului - imobilizeaza masina , suspenda puntea spate pe suporti, scoate din viteza si incearca sa invarti de o roata din spate. Daca ambele roti se invart in aceeasi directie ai LSD. Daca o roata se ivarte liber si cealalta sta pe loc sau se invarte in sens invers (in functie de pozitia manetelor CV/Tr), ai diferential normal. Bineinteles daca LSD e bulit, nu vei observa nici o diferenta ... Eu am pe T2 din 1993 LSD, deci nu vad pe cel din '96 de ce n-ar fi :grin: Cu respect, Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Hai sa vorbim putin despre LSD. Rog in acelasi timp moderatorii sa mute posturile legate de acesta intr-un topic nou, in Mecanica sau la Nissan... later edit: La Terrano II din cate stiu eu NU au fost versiuni cu diferential central, doar cutie de transfer cu reductor , unde 4x4 (LOW sau HIGH) inseamna de fapt un mod de transmitere a miscarii la roti similar cu cel al unui dif. central. blocat. Ok, dar atunci cum explici ce am eu pe Nissan Terrano / Pathfinder din 1997...? "Auto , 2wd, Lock" .....cam astea sunt pozitiile...Am in plus, maneta de la reductor uite si o poza.... Intrebare: oare ptr ce e butonul de langa? ce pe care scrie "Power AT hold" ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? butonul pare a fi pt o masina cu comanda reductorului electrica. Mai mult, dupa selectia AUTO pare-se a fi de la ceva reductor cu diferential central blocabil deci si tractiune 4x4 permanenta. Adica o chestie ce nu am cunostiinta sa fi existat pe Terrano II si care ar exclude in acest caz maneta de reductor! Parerea mea e ca butonul nu e al masinii.......... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? butonul pare a fi pt o masina cu comanda reductorului electrica. Mai mult, dupa selectia AUTO pare-se a fi de la ceva reductor cu diferential central blocabil deci si tractiune 4x4 permanenta. Adica o chestie ce nu am cunostiinta sa fi existat pe Terrano II si care ar exclude in acest caz maneta de reductor! Parerea mea e ca butonul nu e al masinii.......... Butonul ala nu e buton de power pentru cutiile automate? A/T de obicei vine de la automatic transmision Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? butonul pare a fi pt o masina cu comanda reductorului electrica. Mai mult, dupa selectia AUTO pare-se a fi de la ceva reductor cu diferential central blocabil deci si tractiune 4x4 permanenta. Adica o chestie ce nu am cunostiinta sa fi existat pe Terrano II si care ar exclude in acest caz maneta de reductor! Parerea mea e ca butonul nu e al masinii.......... Salutare! M-am edificat intre timp, in ceea ce priveste butonul cu pricina... A/T - vine intr-adevar de la Automatic Transmision. Butonul are 2 pozitii : - hold - in situatiile in care masina are o aderenta redusa la sol se cupleaza transmisia in treapta 3-a - power - cutia de viteze schimba treapta de viteza la turatia maxima a motorului, nu ca de obicei, pe la 3800 t/min. Butonul respectiv vine stock pe Nissan Terrano / Pathfinder echipat cu cutie automata. Nu are legatura cu dif. central blocabil. Acesta se blocheaza de la butonul alaturat ( in partea dreapta in fotografie - cel rotund ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terrano Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Nu mai deschid alt topic pentru ca si aici s-a discutat problema LSd-ului. Vreau sa schimb uleiul in diferentialul LSD Terrano II. In carte scrie ulei 80w-90 lsd. Am gasit la Toyota 85w-90 only LSd 3 litrii la 120ron. Reprezentanta Nissan imi aducea la bidon de 4 litrii 75w-90 la 160 euro!!! Pun uleiul cumparat de la Toyota? Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? cel de toyota e gros, prea gros, nu va reusi sa faca pelicula in interstitiile dintre discurile LSD, mai ales pe gerul asta. Poate conduce la suprafrictiunea suprafetelor si implicit la distrugerea LSD. Te sfatuiesc sa cauti un dealer Valvoline si sa comanzi uleiul ce-ti e necesar. Pretul e ok si e ceea ce trebuie pt masina Terrano. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Nu mai deschid alt topic pentru ca si aici s-a discutat problema LSd-ului. Vreau sa schimb uleiul in diferentialul LSD Terrano II. In carte scrie ulei 80w-90 lsd. Am gasit la Toyota 85w-90 only LSd 3 litrii la 120ron. Reprezentanta Nissan imi aducea la bidon de 4 litrii 75w-90 la 160 euro!!! Pun uleiul cumparat de la Toyota? Baga un ochi la topicul cu proiectul Strajerul ... click pe textul "Strajerul" din semnatura mea. Pe la final este si uleiul pe care l-am pus eu. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terrano Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: ulei cutie terrano II, 2,7tdi? Ok clar, m-ati convins, deci am in plus 3 litrii de ulei Toyota LSD. Am scos poza cu uleiul lui bigdaddy la imprimanta si merg asa direct la dealerul de Valvoline :) Faza e ca asa de mult m-am bucurat cand am aflat ca la Toyota au ulei LSd ca am si uitat sa-i intreb de cifre, prea tarziu am vazut ca de fapt e altceva. Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate