Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum se monteaza un kit de suspensie OME pe un LJ

CosminC

Postări Recomandate

Salutare.

In curind o sa soseasca si kitul mult asteptat.Intrebarea mea este cum se monteaza corect caster kitul;cum se monteaza bucsele excentrice si in functie de ce se aliniaza toata sandramaua.Am inteles ca exista si o schema de montaj pentru aceasta lucrare.

Astept solutii de la voi si in special de la cine are montat asa ceva pe masina.

Multumesc anticipat.

Era sa uit -de astazi avem troliu WARN M 8000 pe masina si cutie profi pentru scule si accesorii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum se monteaza un kit de suspensie OME pe un LJ

Salutare.

In curind o sa soseasca si kitul mult asteptat.Intrebarea mea este cum se monteaza corect caster kitul;cum se monteaza bucsele excentrice si in functie de ce se aliniaza toata sandramaua.Am inteles ca exista si o schema de montaj pentru aceasta lucrare.

Astept solutii de la voi si in special de la cine are montat asa ceva pe masina.

Multumesc anticipat.

Era sa uit -de astazi avem troliu WARN M 8000 pe masina si cutie profi pentru scule si accesorii.

Cand cumperi kit-ul OME ar trebui sa primesti si o schema cu montajul bucsilor de caster.

Link spre comentariu

"Cum se monteaza un kit de suspensie OME pe un LJ"

pe LJ NU se monteaza caster kit OME pentru ca nu exista ( deci solutii.....nexam!)

in alta ordine de idei, OldManEmu nu vinde un "kit de suspensie" ci un "sistem"

un kit dupa parerea mea ar trebui sa fie un tot unitar (care se livreaza intr-o punga, cutie, lada etc) si care are un singur "part number"

ceea ce fabrica OME nu este nici pe departe asa ceva

unul dintre avantajele fenomenale ale suspensiei OME este chiar asta : faptul ca poate fi configurata special pentru fiecare aplicatie ( masina, client) in parte

de fapt, catalogul OME care are 112 pagini are doar 45 de pagini cu aplicatii ( adica cu masinile in sine) restul de cca 67 de pagini sunt "guide to selection"

si "tehnical specifications"

uimitor, nu?

Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033

E-mail: tracoservice@yahoo.com;

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

Daca asa se numeste,,sistem de suspensie" este absolut OK.Va garantez ca a fost comandat prin cineva care se pricepe-contine caster kit,amortizor de directie si amortizoare +arcuri heavy duty.Nu incercam decit sa aflu mai multe despre montaj.

Va multumesc frumos pentru sfaturi.

Link spre comentariu

omeca77b se potriveste la multe masini ( o fi intamplare sau nu...) dar nu si la toyota LJ ( banuiesc ca 70) !

asa scrie in titlu, nu?

de fapt este singurul caster kit facut de OME pentru japoneze.

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

Salut,

Imi cer scuze dar nu vreau sa intru in polemica cu tine.

Un singur lucru- inainte de a comanda suspensia am sunat prima oara la tine ,am spus despre ce masina este vorba iar raspunsul a fost :amortizoare .....Euro,arcuri......Euro.Nu am fost intrebat ce vreau sa fac cu masina ,vreau heavy duty,medium ,plimbare,extrem sau etc.Sint incepator si as fi avut nevoie de ceva consiliere in domeniu.

Multumesc tuturor pentru sfaturile primite .

Rog un administrator sa stearga topicul .

Link spre comentariu

Mda, am citit pe mai multe siteuri ... bucsile originale sunt mult mai bune decat cele de "poly" ... Dupa sfaturile unei nene (persoana importanta, parol) si mai multe nopti pierdute pe net pe site-urile externe am vazut ca bucsile de origine sunt mult mai fiabile decat aftermarketurile alea galbejite ... :P

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Da, da ...ai dracu astia cu masinile stock care stau pe dreapta si dau sfaturi la altii ... mult mai ai dracu decat aia cu masinile preparate care se lauda cu ele! :ha: :P

Bre, sper sa nu te superi ca fata mare ... Cauta pe net si o sa vezi ca am dreptate!

Link spre comentariu

Salut,

Imi cer scuze dar nu vreau sa intru in polemica cu tine.

Un singur lucru- inainte de a comanda suspensia am sunat prima oara la tine ,am spus despre ce masina este vorba iar raspunsul a fost :amortizoare .....Euro,arcuri......Euro.Nu am fost intrebat ce vreau sa fac cu masina ,vreau heavy duty,medium ,plimbare,extrem sau etc.Sint incepator si as fi avut nevoie de ceva consiliere in domeniu.

Multumesc tuturor pentru sfaturile primite .

Rog un administrator sa stearga topicul .

salut shefu,

fara suparare ,

nu te cunosc, dar daca ai sunat la mine si m-ai intrebat cat costa alea si alea, raspunsul a fost promt: amortizoare ... euro si arcuri... euro!!!

nu conteaza de care vrei soft, medium heavy duty, + 5 cm, +7,5 cm sau + .... pentru plimbare sau extrem . tot atata costa !exact la fel!

daca vroiai consiliere trebuia sa spui, si nu , nu cred ca se rezolva prin telefon. pentru ca nu e asa de simplu.

eu te-am rugat frumos sa-mi spui si mie ce este cu caster kit-ul ala , ca eu stiu ca pentru masina asta nu exista. si ceilalti posesori de J70 ar putea fi interesati de un caster kit pentru masina lor. sau poate ca deja au????

Rog si eu un administrator sa mentina postul asta deschis , ca sa ne lamurim cu totii ( mai ales posesorii de LJ) daca exista sau nu .

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

Mda, am citit pe mai multe siteuri ... bucsile originale sunt mult mai bune decat cele de "poly" ... Dupa sfaturile unei nene (persoana importanta, parol) si mai multe nopti pierdute pe net pe site-urile externe am vazut ca bucsile de origine sunt mult mai fiabile decat aftermarketurile alea galbejite ... :P

da, asa e

busile de poliurethan nu se folosesc pentru ca sunt mai rezistente decat cele OE

nici nu sunt

avantajul lor este ca nefiind vulcanizate ( lipite ) permit o miscare mult mai ampla a bratelor puntilor ( si in general al tuturor componentelor pe care le leaga), adica un "travel" mai mare in teren

necesita gresare si curatire periodica ( cine se plange de ele cu siguranta n-a facut asa ceva )

nici nu au cum sa reziste mai mult daca ne gandim ca intre bucsa si bratul de metal poate sa intre ceva nisip care printr-o miscare permanenta se poate asimila foarte bine cu un shmirghel....

office@tracoservice.ro

Link spre comentariu

Domnilor, :C

Omul a spus din prima ca este incepator ...Este chiar asa o tragedie ca v-a cerut sa-l consiliati si pe el? Sunt sigur ca incurca bucsile de la caster cu alte bucsi si chiar si asa este de condamnat? Prostia asta am facut-o toti candva: am sunat, am cerut preturi dar habar nu aveam pe ce o sa dam banii ulterior! Probabil ca se astepta ca dnul Tudor sa-i faca o oferta ptr ome soft si alta oferta ptr ome heavy duty. La mijloc sunt probabil o parte din discutiile citite de el pe forumurile de profil!

Detest modul constructiv prin care incercati sa-l ajutati! Nu poate cineva sa-i explice ca pur si simplu nu exista? Nu vreau sa fiu rautacios dar aceasta discutie este episodul 3 din topicul ala "ome+5" (care tocmai au fost inchise)!

Totodata salut faptul ca d-nul Tudor a inceput sa se implice in discutii ... :pl termina masina aia odata ca mi-a facut cumnata-miu capul calendar ...cand e masina lui gata? Primesc intrebarea asta de 100 de ori pe zi! (glumeam, asteapta!)

Link spre comentariu

Dupa cercetari am constatat ca intr-adevar bucsile de caster pe care le-a cumparat (CA77B) se potrivesc si la seria J8 si la LJ/KZJ 70 dar cele dupa 1990 cu face-lift. Acum ramane de aflat deca se potrivesc si la cele intre 1985 si 1989, dar nu cred. Eu tocmai pentru modelul pana in 1989 caut.

Link spre comentariu

Salut

Codurile pentru elementele de suspensie:

Amortizoare fata:OME N77

Amortizoare spate:OME N79

Arcuri fata:OME 874 heavy

Arcuri spate: OME 875 heavy

Amortizor directie:OME SD24

Bucsi caster: OMECA77B

Masina este un LJ 70/1990 cu 2LT-varianta cu faruri patrate (face lift)

Multumesc Ionutz pentru interventie.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut si scuze de intarziere.Abia acum am avut acces la net.

Masina este absolut OK.Am mers vreo 10.000 Km de atunci si pot spune ca este cu totul altceva.Stabilitate mare,abordarea curbelor absolut OK,flexare buna la denivelari ,5 cm castigati la inaltimea caroseriei.Cred ca marele avantaj vine si din arcurile elicoidale:confort si abordari mai OK in teren.

Am sa pun si doua poze.... inainte si dupa.

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Dupa cercetari am constatat ca intr-adevar bucsile de caster pe care le-a cumparat (CA77B) se potrivesc si la seria J8 si la LJ/KZJ 70 dar cele dupa 1990 cu face-lift. Acum ramane de aflat deca se potrivesc si la cele intre 1985 si 1989, dar nu cred. Eu tocmai pentru modelul pana in 1989 caut.

Bucsile acestea nu merg la modelele mai vechi de LJ 70 (pana in 89)diferenta este de 5mm in diametru(cele vechi sunt mai mari).

@Landcruiser
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare