Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Va rog, o parere

PYZ

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor care au deschis topicul meu :hi ,si nu numai lor,si care ma pot ajuta cu ceva sfaturi.Doresc sa imi iau un 4x4 cu care sa ma dau pe coclauri in timpul liber :banana .

Desi de mic am fost inconjurat de masini,am facut si karting in copilarie,nu am avut niciodata un 4x4 si nici nu am experimentat aceasta latura a automobilismului.Asa ca "It's party time !":h5 :banana !

Partea proasta este ca imi vreau jucaria repede,sa fie inmatriculata,dar bugetul :P ...vai mama lui de buget.Nu doresc sa o folosesc ca masina de zi cu zi dar nu am platforma si nici chef sa trag una dupa mine pina la locul de joaca.Asadar vreau ceva nemodificat,in care sa investesc pe parcurs,in functie de cea ce voi vrea sa fac cu ea.

Lasind introducerea in urma,ajung si la adevaratul subiect.Am gasit urmatoarea masina si as dori sa imi spuneti parerea voastra sincera despre ea, daca se merita pentru ce am eu de gind, si ce ar trebui sa verific mai cu atentie la ea decit la un turism obisnuit.Si peste toate astea,este un autoturism de 24 de ani :P .

Suzuki Samurai SJ 410, din 1985, 963 cmc , carburator, nu are servo frina, 4 trepte de viteza, 2x4, 4x4 HI, 4x4 Low, lipsesc scaunele din spate, este adusa inainte de 15 decembrie,si se plateste vechea taxa la ea. Si costa 1600 Euro, bineinteles plus taxa.

Cam asta ar fi jucaria,asa ca orice sfat este bine venit.Daca are rost sa ma inham la asa ceva sau ar tebui sa mai stirng niste bani si sa iau ceva mai evoluat,eventual pe injectie.

Multumiri anticipate !

DSCF0464_000.jpg.e48e6e71a3c09fa6238405201d26a5fa.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Va rog, o parere

Salut,

Pai te dai cu ea nu stai si o admiri corect?

Masina asta e suficient de rezistenta si capabila sa te duca oriunde vrei tu.

O singura conditie: anvelope de teren (AT-uri sau MT-uri, si in categoria MT - cele cu profil simex sau echivalente) depinde unde vrei sa te dai cu ea.

daca vrei sa te bagi "la greu" o bara hard pe fata si un troliu nu ar strica.

Succes!

ex-Lada Niva 1.6 (decent bitch!) , ex-Suzuki SJ 410 i' 92 (old bitch)

Suzuki Samurai 1.3i 2002 ( my bitch -whoa ! )

Link spre comentariu

Am avut una identica,chiar si culoarea,pentru teren este exceptionala si tre sa aiba si diferential blocabil pe spate din fabrica...Eu i-am pus pe a mea si instalatie gpl si chiar si asa aveam putere destula.Consumul e putin mai maricel pt ca fiind motorul mic trebuie sa o turezi mai mult pt a avea puterea necesara...Bafta!

Suzuki samurai"89 ,Suzuki Jimny 2000,Golf2 4x4
Link spre comentariu

ai grija,ca daca e adusa in tara inainte de 15 decembrie,trebuie sa ii faca rarul si sa ii plateasca taxa si sa o inscri cel care a adus-a,altfel ,daca deja ti-o vinde tie,trebuie sa platesti taxa noua.asta in cazul in care s-a inregistrat le finante pana in 11 martie.daca nu o inscrie el,sa ti-o vanda gata inmatriculata,tre sa platesti taxa noua.daca vrei sa ii pui roti adevarate de offroad,motorasul ala nu o sa prea faca fata la hard sau la chinuiala,si o sa-l fiebi repede.la fel si ambreiajul.daca o vrei pentru plimbari e OK.bafta si grija la chestia cu taxa veche!!!!

Link spre comentariu

Multumesc Adamu pentru sfaturi ! :x Am aflat si eu cum sta treaba cu taxa veche si ca trebuie facuta inmatricularea de catre cel care a cumparat-o si a adus-o in tara inainte de 15 decembrie.Are deja depus dosarul la finante,un rind de numere rosii luate inainte de 15 decembrie si factura de achizitie care trebuie sa fie tot inainte de aceasta faimoasadata.Cit despre roti,o sa vreau sa ii pun ceva mai profesionale dar o sa vreau masina mai mult de distractie decit de debagat la hard.Sint constient ca motorasul e mic si nu tine la tavaleala,dar pentru inceput cred ca e deajuns.Cind om capata ceva experienta ...trecem la avansati :bannana

Link spre comentariu

cand nu te mai satisface iti tragi pe ea un motor de vitara de 1,6 normal,pe carburator,si ai ceva calumea,va fi din start o diferenta imensa.pecat ca e din 85 masina,daca era 87 era mai bine,alea din 85 am inteles ca au cardanele mai subtirele.nu stiu daca e adevarat,nu am avut niciodata.poti sa iti iei gume cramponate,dar nu mai late de 195,ca sunt suficiente.iti inalti putin masina din cercei si atat.pentru inceput.oricum,ar fi mai bine sa iti iei de 1300,dar faci cum crezi.bafta si...fericire cu agregatul ce ti-l vei cumpara,si grija la pante si rampe mari daca nu ai mai avut samurai.ca eu am mai luat-o la vale de cateva ori de numai pomii m-au mai oprit!!!ceau.

Link spre comentariu

Salut,sunt Adam din cluj,si eu sunt de parere ca motorasul acela este cam micut,si si piesele de pe ea sunt in comparatie cu motorul.Mai bine cumperi de la inceput ceva mai bun decat mai tarziu

sa iti para rau ca ai cumparat masina,ca te trezesti ca nu este suficienta sa iti satisfaca placerile.Si eu am patit asa cu un set de anvelope,senzatie foarte proasta si cheltuiala in plus

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Daca iti plac senzatiile tari, daca NU te intereseaza asfalt, daca stai bine cu spatele si nu te deranjeaza lipsa de confort, daca nu te deranjeaza zgomotul interior, atunci este o masina buna, fara multe pretentii, usor de intretinut, usor de intervenit.

Mai trebuie sa ai cat de cat putina indemanare si ceva cunostinte de mecanica, masina are totusi 24 de ani, mai trebuie umblat tot timpul pe ici pe colo...

Daca te ajuta: am un prieten care si-a luat Samurai, special sa mearga pe campuri, sa-si plimbe cainele. Eu am condus-o putintel, dar pe asfalt era jale. In camp fara probleme. Dupa ceva vreme si-a luat alta, mai noua. Si dupa un alt timp, le-a dat pe amandoua si si-a luat o Vitara.

Daca ar fi fost masina numai de off-road adevarat ar fi tinut-o, dar numai sa mearga pe campuri si dealuri Vitara este mai mult decat suficienta, iar in plus e un pic mai confortabila.

Oricum, Samuraiul este un bun punct de inceput.

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Daca inca nu te-ai hotarat ,model 92,inmatriculat,carburator weber,masina nu a rulat in off-road,actualmente e incaltat cu gume off-road,pus la punct.dca vrei sa-l vezi intra aici(e cel albastru inchis) http://picasaweb.google.com/valihelot/U ... directlink :h5

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Multumesc mult de sfaturi :grin: .Stiu ca masina are 24 de ani si tot timpul este ceva de facut la ea.Mecanica stiu cu ce se maninca cit de cit asa ca nu mi-e teama.Doar ca o sa ma enervez cind m-o lasa cin mi-o fi lumea mai draga. :twisted: .Dar si asta face parte din distractie,nu? :P

Oricum masina o vreau in primul rind pentru dat pe coclauri ,nu si pentru a o folosi zi de zi.Doar noroi ,deplasarea pina acolo si inapoi.Ia uite am dat-o in rime ! :ha:

Din nefericire nu am un buget care sa imi permita altceva ,asa ca o sa incep cu asta si o sa mai string ceva bani,ceva experienta.. :ypu :bannana

Link spre comentariu

Arata bine masina. Fii atent la rugina in spate la pasajele rotilor.

Am si eu un SJ410 din 1984.

Pt inceput e ok, o sa te duca pe unde nu ai visat.

Motorul chiar de 970 cmc trage bine, eu i-am pus gume de 215R15 si urca bine.

Sint multumit de masina.

Link spre comentariu

Si eu sper sa fiu multumit de ea :banana :bannana .Dar deja ma gindesc daca nu ar trebui schimbat motorul cu altul mai mare.Mai ales ca din Bucuresti si pina la "un loc de joaca" s-ar putea sa imi ia ceva.Nu il am chiar in spatele casei..

Link spre comentariu

mult le ia unora sa se hotarasca!!!!eu imi cumpar masina in maxim 10 minute.daca tot o vrei pe asta si esti hotarat,si te mai si pricepi nitel la mecanica,du-te baga-i o proba,da-i banii omului si....la distractie,ca...trece vara!daca nu iti bati joc de ea,te tine mult si bine si asta(cu un dram de norc,binenteles).bafta!sa ne pui poze si noua sa o vedem cu numere de...BUCURESTI!ceau

Link spre comentariu

Scuze pentru tacere !Hotarirea e luata dar este o nebunie la mone la munca ... :F .si nu am avut timp sa ma duc sa o iau.Asa ca,imediat ce o aduc bag niste poze. :wink:

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am Adus-o ! :banana :bannana :bannana :bannana :ypu .Numai ce m-am intors de la Sebes.Mi-a luat cam 6 ore si sa ma intorc.Am venit pina in suta cu ea.Asa ca, de miine incep sa-mi prin urechile prin ea si sa va agasez cu tot felul de intrebari ! :happy

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare