Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

V60 2.5tdi - prima problema

Tavi D.

Postări Recomandate

Re: V60 2.5tdi - prima problema

Se pare ca e groasa... :sc maine imi demonteaza galeriile de admisie-evacuare si turbina, pentru ca azi dupa mai multe probe se pare ca turbina a inceput sa faca un zgomot metalic pe care inainte il avea numai la anumite turatii, si becul nu se mai stinge... nasol de tot...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se pare ca e groasa... :sc maine imi demonteaza galeriile de admisie-evacuare si turbina, pentru ca azi dupa mai multe probe se pare ca turbina a inceput sa faca un zgomot metalic pe care inainte il avea numai la anumite turatii, si becul nu se mai stinge... nasol de tot...

E cumva un suierat asemanator cu cel de curele slabe?

Link spre comentariu

Cred ca se poate asemana sunetul, da.

Oricum, azi a fost demontata turbina si are joc foarte mare, de asta era incostanta in functionare si nu intelegeam nimic. O sa fie trimisa la reparat, sa vedem ce iese. Va tin la curent.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Tavi sa ne spui si noua unde o repari si cit costa.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Bineinteles ca va tin la curent, tot ce stiu pana acum e ca o trimite la cineva la Constanta, nu stiu alte detalii, stiu doar ca a incercat in Timisoara si imprejurimi si nu a fost multumit, iar la Constanta a reparat de curand una de Toyota care a costat 450 euro cu tot cu transport, si de care e f. multumit.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Nu înțeleg care este legătura dar al meu 3,5 gdi a început sa se manifeste la fel! Pe tester îmi da misfaier pe cilindrul 2. Am schimbat buji am schimbat bobina! Am verificat compresie, am verificat canalizator! Aceleași simptome lipsa de putere uneori si tremuratul masinii!

Link spre comentariu

Pai nu prea are nici o treaba, si nici manifestarile nu sunt la fel, la mine nici nu tremura, si tragea in draci pana sa pice, doar ca se aprindea becul de motor uneori, iar daca scadeai turatia sub 2000rot/min dupa aceea cu becul aprins urca greu in ture.

Nu e absolut nici o legatura intre cele doua probleme. Poti face eventual un topic nou in care sa prezinti problema si rezolvarea.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Nu vreau sa spun inca cu siguranta 100% ca am rezolvat problema, dar dupa:

- curatirea turbinei la Constanta, deoarece avea depuneri si nu lucra bine geometria variabila,

- curatirea galeriilor de admisie si evacuare,

- inlocuirea garniturilor si a suruburilor/piulitelor acestora

... se pare ca merge altfel, urca in presiune dar lucreaza diferit...

Repet, nu spun ca merge ca am mers putin de cand am scos-o din service, dar asa pare... daca mi se confirma in timp ca nu se mai aprinde becul, dau detalii despre cine a lucrat la turbina, a curatat-o si a verificat-o.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Se pare ca asta a fost problema, nefunctionarea corecta a geometriei variabile. A mers perfect pana acum doua saptamani, cand in mers nu a mai vrut sa urce presiunea nicicum mai mult de 0,8 bar si mi s-a aprins becul din nou intr-o depasire, apoi din nou la 160km/h cand incercam sa inteleg care e problema... Ajuns acasa, cu mecanicul meu am descoperit electrovalva de westgate arsa, era cea pe care o schimbasem initial din cauza diagnozei de la Mitsubishi, dar nu cu una originala, cu una after market, care a tinut fix un an! Acum i-am pus electrovalva originala cumparata de la reprezentanta si merge din nou.

O sa revin cu numele firmei din Constanta care mi-a curatat si verificat turbina, si la care apeleaza mecanicul meu foarte des cand are de reparat turbine.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Eu cred ca stiu bine ce spun, pentru ca eu vorbesc cu el pe limba lui, si reusesc sa inteleg ceea ce gandeste, si a stiut tot timpul cum functioneaza, cunoaste foarte bine masinile astea si motoarele lor, dar turbina era ultimul lucru pe care vroia sa-l demonteze, insa pana la urma acolo s-a ajuns. Atentie ca motorul meu e diferit de al tau, sistemul de turbo si gestiunea lui sunt complet diverse!

Sau vrei sa spui altceva si nu inteleg eu?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Masina ta lua in limbaj mai cunoscut un "limpe mode" in limbajul tdi-urilor;intra motorul in protectie din cauza axului turbinei care avea joc.

Nu stiu ce program se foloseste la Mitsu insa depistarea problemei se face in mers si urmarind niste canale,aici depinde de pregatirea celui la care ai mers sa faci diagnoza.

Lucrul cel mai neplacut era daca pocnea turbina,insa ai reactionat repede si ai reconditionat-o asa se numeste operatia .

Respect,Iulian.

Editat de munchen_rosen
Link spre comentariu

Nu avea joc axul turbinei, erau depuneri la interior din cauza carora geometria variabila nu lucra cum trebuie. De la "curatare" (mie atat mi s-a spus ca s-a facut) nu a mai facut probleme, cu exceptia a doua momente, unul cand mi s-a dus electrovalva de vacuum si am pus alta originala, si a doua oara cand mi-a crapat din cauza imbatranirii un furtun de vacuum, cel care merge la westgate, l-am schimbat si e ok, functioneaza in parametri, am incercat-o si cu rulota de 1,5T dupa ea si nu se mai aprinde becul.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Asta cu pompa de injectie din pacate este o balada care s-a generalizat la varianta V60 si care se perpetueaza inclusiv la V80, si multi se sperie de masinile astea din cauza pompei de injectie. Adevarul este ca au fost probleme la V60 la motorul de 3,2 la o anumita generatie de pompe, deci nu e cazul meu, eu avand 2,5Tdi, si nu mai e cazul nici la V80 care are common rail si nu mai are pompa clasica de injectie de la modelul precedent.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare