Vizitator vycu Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Salut, Am un Cherokee XJ, 1992, motor de 4 l, benzina. L-am cumparat acum o jumatate de an si este o masina super. Nu este pregatita de teren. Problema mea este consumul 28-30 l/100 km in oras. Aveti idei ce ar trebui facut sa ajung macar sub 20? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_pan Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Salut, Am un Cherokee XJ, 1992, motor de 4 l, benzina. L-am cumparat acum o jumatate de an si este o masina super. Nu este pregatita de teren. Problema mea este consumul 28-30 l/100 km in oras. Aveti idei ce ar trebui facut sa ajung macar sub 20? salut, si eu mi-am inzestrat garajul cu un XJ, din 1995. initial avea un 2,5 benzina. consumul nu era peste 13/14 oras. am inteles ca diferenta nu este foarte mare la 4.0 Acum pun si eu 4.0 pe masina, o sa te tin la curent cu ce consum va avea. Parerea mea este ca trebuie sa verifici injectia, e totusi mult 30. de unde esti_? ai poze cu masina_? _______________________________________________________ Sport Utility Truck USA99XJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vycu Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Salut, Am un Cherokee XJ, 1992, motor de 4 l, benzina. L-am cumparat acum o jumatate de an si este o masina super. Nu este pregatita de teren. Problema mea este consumul 28-30 l/100 km in oras. Aveti idei ce ar trebui facut sa ajung macar sub 20? salut, si eu mi-am inzestrat garajul cu un XJ, din 1995. initial avea un 2,5 benzina. consumul nu era peste 13/14 oras. am inteles ca diferenta nu este foarte mare la 4.0 Acum pun si eu 4.0 pe masina, o sa te tin la curent cu ce consum va avea. Parerea mea este ca trebuie sa verifici injectia, e totusi mult 30. de unde esti_? ai poze cu masina_? Din Bucuresti. O sa pun fotografii zilele urmatoare, cel mai sigur la sfarsit de saptamana. Multumesc 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi 1 Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Salut, Am un Cherokee XJ, 1992, motor de 4 l, benzina. L-am cumparat acum o jumatate de an si este o masina super. Nu este pregatita de teren. Problema mea este consumul 28-30 l/100 km in oras. Aveti idei ce ar trebui facut sa ajung macar sub 20? Am si eu unul la fel dar merg relativ putin in oras asa ca n-as putea sa-ti spun cam cat consuma in oras dar afara la un mers de 90-110 km/h consuma aproximativ 12-14 litri/100km. Am avut un Grand tot de 4,0 automat care consuma in oras in jur de 20 iar afara cam 15. Daca acesta este consumul pe care il spui tu , sincer cred ca este mare si probabil o avea ceva. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chrisland Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Ai catalizator pe masina?Multi elimina catalizatorul ca sa traga mai bine motorul si consumul sare mult.am avut si eu un Grand de 4 l nu lua mai mult de 16 in oras totusi 30 e enorm.Verifica daca nu ai eliminat catalizatorul! 1 Jeep Wrangler YJ 2.5i Opel Vectra OPC 2.8 V6 TS 255hp BMW Z3 2.0 24V Yamaha WR 450F 2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Pentru Bucuresti nu e mult 28%, in alte orase ar trebui sa fie mai mic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
13 Todesengel Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Ai catalizator pe masina?Multi elimina catalizatorul ca sa traga mai bine motorul si consumul sare mult.am avut si eu un Grand de 4 l nu lua mai mult de 16 in oras totusi 30 e enorm.Verifica daca nu ai eliminat catalizatorul! PAi de ce ? somda lambda e montata inainte de catalizator.Pratic,ce rol in modificarea amestecului mai are catalizatorul? Rolul sau este sa purifice gazele de ardere,prin reactie chimica.De ce,scotindu-l si ajutind la cresterea randamentului motorului printr-o evacuare mai usoara se mareste consumul ? IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chrisland Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Ai catalizator pe masina?Multi elimina catalizatorul ca sa traga mai bine motorul si consumul sare mult.am avut si eu un Grand de 4 l nu lua mai mult de 16 in oras totusi 30 e enorm.Verifica daca nu ai eliminat catalizatorul! PAi de ce ? somda lambda e montata inainte de catalizator.Pratic,ce rol in modificarea amestecului mai are catalizatorul? Rolul sau este sa purifice gazele de ardere,prin reactie chimica.De ce,scotindu-l si ajutind la cresterea randamentului motorului printr-o evacuare mai usoara se mareste consumul ? este evacuarea mult mai rapida daca tai jos catalizator tobele vei observa ca masina trage mult mai bine in consecinta creste si consumul,spun asta din proprie experienta eliminand un catalizator defect am sudat o teava in locul lui pana l-am schimbat cu unul nou,dupa care m-am speriat cum trage de bine masina si reactia motorului la apasarea pe acceleratie era mult mai rapida! Jeep Wrangler YJ 2.5i Opel Vectra OPC 2.8 V6 TS 255hp BMW Z3 2.0 24V Yamaha WR 450F 2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chrisland Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Pentru Bucuresti nu e mult 28%, in alte orase ar trebui sa fie mai mic. ai dreptate in Bucuresti se poate sa nu fie mare! Jeep Wrangler YJ 2.5i Opel Vectra OPC 2.8 V6 TS 255hp BMW Z3 2.0 24V Yamaha WR 450F 2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
13 Todesengel Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ [este evacuarea mult mai rapida daca tai jos catalizator tobele vei observa ca masina trage mult mai bine in consecinta creste si consumul,spun asta din proprie experienta eliminand un catalizator defect am sudat o teava in locul lui pana l-am schimbat cu unul nou,dupa care m-am speriat cum trage de bine masina si reactia motorului la apasarea pe acceleratie era mult mai rapida! atunci cind masina "trage bine"fara a modifica reglajele(mai ales cele de debit de benzina sau amestec) inseamna ca are o ardere OK,si deci consuma putina benzina.Disparind catalizatorul(de multe ori infundat) dispare lucrul mecanic suplimentar necesar evacuarii gazelor de ardere,se mareste randamentul si deci implicit un consum mai MIC. atunci cind pui un carburant bun in rezervor(exista diferente vizibile la statiile de alimentare din ro,si mai ales exista diferente coplesitoare cind alimentezi "din afara"),masina va consumamia putin decit atunci cind pui o "posirca" care te face sa te simti ca in caruta.Alt exemplu:atunci cund nu merge un cilindru,si masina nu se "infige" tuseste si miriiie,in situatia asta va consuma MULT mai mult decit in cazul functionarii normale. Gestionarea functionarii unui motor(mai ales a celor dotate cu calculator) este foarte sensibila,variaza in functie de multi parametrii,dar niciodata n a fost obstructionata de o evacuare mai lejera,dimpotriva. IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
13 Todesengel Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Pentru Bucuresti nu e mult 28%, in alte orase ar trebui sa fie mai mic. ai dreptate in Bucuresti se poate sa nu fie mare! :ha: pai cind stai nu se mai numeste consum,se numeste risipa . 1 IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
13 Todesengel Postat Martie 24, 2009 Partajează Postat Martie 24, 2009 Re: consum XJ Sa ne reintoarcem la problema ce a initiat topicul. Eu am 2.5 l,varianta '93 injectie multipunct,nu am reusit pe autostrada cu benzina din Germania si mers lejer,80-90 km/h,treapta 5,cauciucuri 275/15 MT sa cobor sub 10 sau chiar 10.5 .Motor OK,"facut' in Germania de curind,suna si trage bine.Nu stiu daca e in vreun fel relevanta comparatia,eu am Wrangler,o caroserie facuta impotriva aerodinamicii,cind scoti din viteza si lasi sa se duca masina din inertie simti ca frineaza.Testul de mai sus e facut in conditii de juma' de drum cu ploaie si aproape permanent vint puternic. IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator RaduSPR Postat Martie 26, 2009 Partajează Postat Martie 26, 2009 Re: consum XJ Salut, Am un Cherokee XJ, 1992, motor de 4 l, benzina. L-am cumparat acum o jumatate de an si este o masina super. Nu este pregatita de teren. Problema mea este consumul 28-30 l/100 km in oras. Aveti idei ce ar trebui facut sa ajung macar sub 20? Daca ai sonda landa cel mai probabil este defecta....altfel nu are de ce sa ajnga consumul al 28-30%. Daca nu este sonda landa cel mai probabil ai un senzor defect, cum ar fi senzorul de temperatura a apei. iti indica temperatura in bord? bujii schimbate? filtru de aer schimbat ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator hendon Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: consum XJ Am un Grand Cherokee,care in primele 3 saptamani dupa ce l-am cumparat imi consuma intre 21 si 24 litrii la suta de km in oras aglomerat(Londra)Apoi am gasit pe ebay niste magneti care se montau cate doi pe conducta de benzina care vine la injectoare.I-am pus (4 seturi de cate 2)si de atunci am facut cam 20000 de km si de atunci consumul in oras este undeva intre 16 si 19 litrii la suta de km.La 19 imi ajungea doar cand traficul este infernal,bara la bara pe distante de zeci de km la ora de varf. La drum intins imi ia 11.5 la suta de km daca nu depasesc 140km/ora.La viteza aia motorul are cam 2300 de rotatii pe minut Arata cam asa: http://cgi.ebay.co.uk/2x-FUEL-SAVER-ANY ... 240%3A1318 In mod normal,la fiecare 1200 centimetrii cubi ar trebui un set dar eu nu am pus decat unul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator hendon Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: consum XJ Am gasit si link-ul cu firma de la care i-am cumparat acum 2 ani http://cgi.ebay.co.uk/NEW-REAL-FUEL-SAV ... 240%3A1308 Hope to deal with you again. Thank you. Seller: mvtiturbo ( 25819) 18-Oct-07 13:18 -- (#120171522922) Nu stiu de ce i-au scumpit de atunci ca eu am dat pe 20 de bucati vre-o 11 lire cu trimitere cu tot. 12 i-am montat pe masina si mi-au mai ramas 8 de rezerva.Am vrut sa-i pun pe RAV4 lui nevasta-mea si am uitat de ei.Acuma mi-am amintit. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Re: consum XJ salut,sunt adam din cluj,nu cred ca o sa ajungi cu consumul sub 20 cand de constructor este dat la 27 in oras consumul.Vrei consum mic tre sa iti iei ceva mai mic 1 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vycu Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: consum XJ Salut, Am un Cherokee XJ, 1992, motor de 4 l, benzina. L-am cumparat acum o jumatate de an si este o masina super. Nu este pregatita de teren. Problema mea este consumul 28-30 l/100 km in oras. Aveti idei ce ar trebui facut sa ajung macar sub 20? Daca ai sonda landa cel mai probabil este defecta....altfel nu are de ce sa ajnga consumul al 28-30%. Daca nu este sonda landa cel mai probabil ai un senzor defect, cum ar fi senzorul de temperatura a apei. iti indica temperatura in bord? bujii schimbate? filtru de aer schimbat ? Indica temperatura, de obicei e in jur de 100. Nu am schimbat nici bujii, nici filtru aer. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vycu Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Re: consum XJ Stie cineva de unde pot cumpara niste bujii, filtre, ulei? Dar de care? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vycu Postat Mai 11, 2009 Partajează Postat Mai 11, 2009 Re: consum XJ Revin cu problema, am informatii suplimentare: Am schimbat ulei, filtru ulei, filtru aer, bujii. Consumul in oras este acelasi. Consumul extraurban 11,8-12%. Am citit intr-un manual ca un consum exagerat se poate datora senzorului de oxigen defect. Sa-l schimb? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_pan Postat Iunie 30, 2009 Partajează Postat Iunie 30, 2009 Re: consum XJ Revin cu problema, am informatii suplimentare: Am schimbat ulei, filtru ulei, filtru aer, bujii. Consumul in oras este acelasi. Consumul extraurban 11,8-12%. Am citit intr-un manual ca un consum exagerat se poate datora senzorului de oxigen defect. Sa-l schimb? ce ai mai rezolvat la el ?? _______________________________________________________ Sport Utility Truck USA99XJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator vycu Postat Iulie 2, 2009 Partajează Postat Iulie 2, 2009 Re: consum XJ Deocamdata este masina de week-end si de mers in afara orasului. Este foarte potrivita pentru asta si cred ca are un consum rezonabil. O sa revin cu detalii dupa ce schimb senzorul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YO2BTW Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Re: consum XJ Am motor identic cu tine, dar nu am depasit 15% , este exagerat consumul tau. Cred ca trebuie sa verific si eu sonda lamda, este cam veche. O intrebare pentru toti, bun, schimbam tobele, punem sport, dam jos catalizatorul sa crestem in putere si sa scada usor consumul,... dar ce facem cu ITP-ul ? Eu recent am trecut cu greu de ITP, ca gumele nu sunt bune ( sunt nepermise, asa scria pe fisa ) , ca reflectoarele de fata trebuie date jos, ca bull bar-ul este interzis bla bla bla etc... Pai daca facem suprainaltari, trolii, baterii de reflectoare si tot ce mai trebuie pentru un off-road serios, cum mai trecem de ITP ? Ma refer fara sa cotizezi, ca nici asta nu stiu cat mai tine si fara sa tot o pui pe standard la fiecare 2 ani ! Cu prietenie, Adrian YO2BTW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 Re: consum XJ mie imi consuma 23 25 in oras...precizez 5.2 v8....model 93...si off imi sarea de 40 :O asa consuma ele...motoare mari 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate