Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Defender 90 td4

pitonul

Postări Recomandate

Eu as incepe cu "cine are sa-i traiasca, cine nu , sa nu-si doreasca". Masina confortabila doar ptr. sofer. Ptr. pasagerii din spate este un chin calatoria pe distante mari. Am si scos un scaun ptr. a avea loc ptr. bagaje, mentinand totusi un scaun ptr. cine nu stie ce-l astapta.La cele bune putem spune ca merge FOARTE bine asfalt.In a 6-a 120 km/h cere singura.Facem o mica paranteza. Cauciucurile. Prima schimbare a fost BFG/AT. Bani aruncati. A urmat goodyear wrangler/mt(235/85.16) . Pe sosea, bolovani, noroi uscat, excelente.La noroi,noroi,dezastru.Am schimbat suspensia,HD pe fata si medium pe spate.Anvelope BFG/MT 265/75/16, dezastru la tinuta masinii. Am dat vina pe cauciucuri si fara lipsa de modestie am avut dreptate. Am pus aceeasi dimensiune de la good year.Alta viata, dar, DOAR pe teren uscat. In noroi nu descarca nici sa le rogi.La capitolul caldura,sta chiar prea bine.Tot timpul trebuie sa tin geamul intredeschis.Personal consider aceasta masina ideala ptr.expeditii sau utilitara,cum am mai spus candva, pe post de sareta.In rest, s-a scris enorm despre aceasta masina si ramane la aprecierea fiacaruia, fie ca utilizator, fie ca admirator.reykjavik-mitsubishi-pajero.jpg.d185fc0ab299210906ac84af241ef21a.jpgCIMG0534.JPG[/attachment:31xpweam]

DSC00622.JPG.cac47491b6db0a6cbef4559a2f3f70a0.JPG

DSC_0534.JPG.90ce4367c645169a6ab44722080822cb.JPG

DSC_0979.JPG.9f0d2da33f8379b4ea118b08c4aa0453.JPG

Rubicon 2.8
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Defender 90 td4

Frumoasa masina, si facuta cu gust...

Cat despre Good Year Wrangler MTR, parerea mea e ca sunt AT-uri... cel putin folosite asa sunt super excelente, dar daca dau de noroi s-a terminat cu ele.... Eu si acum mi-as pune, chiar dimensiunea ta, pentru mers pe sosea... insa la noroi, cauta un Simex, tot pe aceeasi dimensiune (excelenta de altfel pentru cei cu jante pe 16).

Link spre comentariu

"Cine are sa-i traiasca' date=' cine nu , sa nu-si doreasca". [/quote']

Haios motto-ul tau. :happy

Aspectul traditional si spartan al masinii are multi fani printre care si eu dar masina, dupa parerea mea, are multe limite.

Anumite aspecte, in special la modelele anterioare, parca sunt facute pe genunchi. E proverbiala si chestia cu "toleranta Land Rover" de care zicea Mugur mai demult. Adica, de multe ori cand pui ceva piesa noua sau accesoriu nou, ai mari sanse sa trebuiasca sa ajustezi ceva.

Cand am lucrat la interiorul unui Defender 110 din 2002, aveam impresia ca lucrez la bordul un ARO (no ofence)

Nu vreau sa supar posesorii de Land Rover.

Afirmatiile le fac in functie de ce am vazut in jurul meu, din ce am citit, din ce am stusiat personal pe masini.

Ce nu inteleg eu este faptul ca masina are totusi un pret ridicat. Un Defender 90 , TD4, fara clima, anul trecut era aproximativ 30.000 de euro. Nou.

Masina are un sasiu foarte solid. La asta nu au facut economie de material.

In starea originala, masina e OK dar daca incep sa o modifici, atunci incep problemele.

De exemplu, vrei sa pui 35"-uri pe ea, nu e suficient sa o inalti. De la 33" in sus incep problemele cu transmisia.

Un amic zicea "Daca Toyota ta merge bine pe 35"-uri, atunci si Defenderul meu merge". I-am spus ca greseste si ca se nu se amageasca cu asta. Toyota are multe piese importante care vin HeavyDuty din frabrica.

A vazut pe pielea lui cand, la fiecare iesire mai serioasa se rupeau , in ordine, planetare, diferentiale, cardane, cutia de transfer, cutia de viteze, elemente de directie, etc...

A pus planetare heavy duty cumparate din Anglia. S-au rupt si acelea. E drept ca are si el talpa grea si exagereaza cand nu e cazul. Toate piesele de mai sus le-a distrus intr-un an si ceva. Unele din ele chiar de mai multe ori. :grin:

Pozitia incomoda in masina, e o alta problema. Pur si simplu nu ai loc de manevra. Mai ales pentru unul mai mare asa ca mine. Ca sa dau jos geamul, trebuia sa deschid usa. Trebuia sa dau jos geamul pentru ca stateam proptit cu umarul in el. Am inteles ca mai este o metafora legata de defender ceva de genul "Cot rece" tocmai pentru faptul ca soferul este nevoie ca sa stea mai mult cu mana pe marginea usii. :grin:

Modelele anterioare nu am bara "oh shit" (cum ii spun eu barii de care se tine copiloata la o coborare abrupta strigand "Oh shit, oh shit")

Au doar un maner in laterala bordului care nu e foarte comod de tinut. Cum e in poza, manerul vertical din dreapta bordului.

http://www.eastcoastrover.com/footwell/FW2.jpg

In rest, in starea stok sau nu departe de stok, Defenderul este o utilitara foarte buna.

Iar legat de masina ta, Petru, tot respectul pentru modul cum ai preparat-o si cum o ingrijesti cu toate ca iti da si bata de cap. :h5

Link spre comentariu

Este super masina ta! Eu am mers la SIAB pe traseul acela pregatit cu un Defender nou si m-au dezamagit zgomotele care se auzeau pe dedesubt la transmisie si suspensie si pozitia de condus ciudata (prea inghesuit spre usa). Motorul insa mergea si tragea foarte bine.

Link spre comentariu

Max : vorbim de modelul nou, apropos de confort

avem geamuri electrice :banana iar chestia cu inghesuitul, masina a avut si trei locuri in fata. de aici povestea cu sezutul in lateral ca sa admiri pe unde mergi

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

avem geamuri electrice

fericitule :grin: :grin:

masina a avut si trei locuri in fata. de aici povestea cu sezutul in lateral ca sa admiri pe unde mergi

Asta e o chestie ciudata. Ma intreb cum isi tine picioarele pasagerul din mijloc. Ca pe mijloc e tunelul de la transmisie care e inalt. Un copil ar putea sa stea pe mijloc dar un adult numai cu genunchii la gura.

Oricum, la modelul nou cum ai tu, au ameliorat o gramada de probleme. Inclusiv calitatea executiei bordului e net superioara fata de modelele anterioare.

Am un amic care are exact modelul tau si, cu anvelope 265x75x16 cu profil Simex, putin inaltata si cu un troliu, descurca foarte bine in teren si nu prea rupe nimic. Ce m-a impresionat este raportul foarte mare care il are in reductor. Nu stiu cat e, dar se simte ca e mare. Cu 1-a abia se misca masina :grin: .

Link spre comentariu

@Max "Ce nu inteleg eu este faptul ca masina are totusi un pret ridicat. Un Defender 90 , TD4, fara clima, anul trecut era aproximativ 30.000 de euro. "

Explicatia este ca se fabrica numai in Anglia (forta de munca scumpa, lira sterlina puternica in functie de alte value, etc).

@pitonul

Sper ca in nu ti-a dat prin gind sa o vinzi? Sa vedem ce o sa mai spui de ea dupa citeva expeditii. Si mai ales peste vreo 10 ani.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Exista niste zvonuri ca locul din mijloc-fata la Defender 90, (modelele mai vechi) a fost creat din ratiuni fiscale. Masinile care aveau peste 7 locuri aveau taxe mai mici sau ceva de genul asta.

Legat de comfortul driver-ului, va pot spune ca asta se datoreza si faptului ca masina a fost proiectata sa aiba volanul pe dreapta. In timpul restaurarii unuia dintre Defendere, am observat ca spatiul dintre usa si capacul ce acopera cutia de viteze este mai mare cu vreo 10 cm pe partea dreapta. Si probabil, pentru mai simpla convertire din RHD in LHD apar si restul anomaliilor: contactul sau lipsa manerului''oh, shit''. In locul unde ar trebui sa fie acesta, se fixeaza carcasa cu ceasuri, fara a mai fi nevoie sa schimbi tot bordul.

Land Defender 90
Link spre comentariu

Vizitator Oroles

Foarte frumoasa, masina mea de suflet, sa te fericeasca mult. Cand ma voi apuca de off serios tot spre un Land as opta. :h5

Link spre comentariu

un individ din grupul utilizatorilor de defender iti doreste ca utilajul sa te duca (si sa te si aduca bine-inteles) din toate locurile posibile unde vrei sa ajungi.

in fond si la urma urmei:

http://img147.imageshack.us/img147/7769/18069.jpg

:h5

Link spre comentariu

Bravo! Minunata masina, se vede ca ai pus suflet, pasiune si rabdare in amenajarea Defender-ului.

Si acuma niste probleme:

1.Vad ca ai schimbat bara initiala (din primele poze) pe care aveai si proiectoarele de ceata varianta mare (ma gandesc ca erau cele de ceata), pe bara noua tip teava ai proiectoare de ceata mai mici. Eu am proiectoarele de ceata puse pe bara, au aceiasi carcasa cu cele de distanta puse sus, difera alcatuirea sticlei, la acelea de ceata apare acea fanta ingusta. Cel putin eu, am buton separat pentru ceata dar le folosesc in mod curent impreuna cu faza scurta si sunt deosebit de eficiente mai ales ca farurile din dotare sunt slabute pe ambele faze, iar pe faza lunga pe sosea folosesc si perechea marginala din cele 4 proiectoare (fiind 4 proiectoare de distanta, am 2 intrerupatoare pentru perechile laterale si centrale), cu atentie sa nu orbesc pe cei din fata!

2.Spune-mi te rog, la roti ai flanse distantoare, de ce grosime? (asa se vede din poza). Punand flanse distantoare intr-adevar creste stabilitatea masinii dar nu soliciti prea mult planetarele? De fapt problema asta se pune identic la orice masina de teren.

3.Eu nu am intentia sa pun roti mai mari (ca diametru!), in prezent am 235/85R16 2 seturi: M+S General Graeber pentru sosea si pentru zapada batuta sau gheata si MT BFG pentru pietre, noroi si bune in zapada afanata. Sunt multumit de ambele, nu le umflu la presiunea maxima decat spatele daca masina este foarte incarcata, in teren cu probleme MT-urile le las la 1,5-1,6 atm. Nu pot compara cu alte marci, BFG -urile sunt minunate la dimensiunea asta. Poate daca nu mai vand masina, dupa un timp voi pune 265/75R16, au acelasi D exterior cu 235/85.

4.Pana in prezent (adica de aproepe 4,5 ani)eu nu am rupt vreo planetara, nu am fortat cu rotile bracate cand era pe scurt din reductor cu dif. central blocat si in plus am lucrat fin cu ambreiajul in situatii de acestea. Dar am inteles ca politica fabricantului este ca mai bine se rupe o planetara (care se schimba usor) decat sa cedeze grupul diferential sau reductorul (parca am intalnit si pe forum observatia asta)

5.Legat de confortul intr-un Defender, consider ca masina este ideala pentru expeditii, cel putin varianta 90 este perfecta pentru 2 persoane (plus eventual un caine pe bancheta laterala stanga!) si o gramada de lucruri in interior si deasupra.

Cum spuneam in topicul din forum, punand volan mic Momo am putut inalta scaunul pe 4 tampoane de cauciuc de cca 4 cm si nu mai stau cu genunchii prea flexati iar cutia dintre scaune am ridicat-o pe 4 picioare groase din inox pentru a ajunge la nivelul cotului, pozitia la condus devenind efectiv comoda.

Am 1,87 m inaltime si 103kg si sincer ma simt bine in masina, pe sosea la rulaj conduc cu mana stanga pe volan , cotul drept pe cutie care am inaltat-o si mana dreapta pe schimbator, doar in fazele mai dinamice pun ambele maini pe volan, viteza optima la rulaj este la cca 100km/h.

In teren, pozitia ideala este cu geamul deschis, cotul afara si te uiti cu capul scos afara la roata stanga cum urca peste bolovani!

In panourile de usi am introdus cate o coala de izolir subtire si iarna nu mai simt rece in zona cotului!

6.O deficienta a motorului Td5 este ca la circulatia iarna in oras fara a forta motorul se incalzeste mai greu interiorul dar pe sosea in 15 minute de la plecare devine deja prea cald si trebuie redus ventilatorul!

7.Recomand "calduros" captusirea cu izolir de 12mm a intregului tavan (lipit cu folie dubluadeziva direct pe tabla, sub panoul existent) si pe tabla de la pod, sub covorul de cauciuc, efectul final fiind deosebit iarna, plus ca se creaza si o izolare fonica suplimentara.

8. Fixarea cricului ARB in exterior ai facut-o pe un scaun improvizat sau ai cumparat kit-ul ARB? Nu zdrangane in timpul mersului?

Oricum eu nu il pot pune in dreapta, acolo am consola pentru roata de rezerva fixata de caroserie, doar eventual in stanga!

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!
Link spre comentariu

@mariusg - nu vreau sa vand masina, dar as schimba-o cu un wrangler

@stanley - am schimbat mai multe bari(bare) si proiectoare, dar toate au fost legate si sunt legate la faza lunga cu butoane separate. cica asa este legal, dar tot ei(nu dau nume) mi-au propus si montat xenoane si lumina e ok .

La roti nu am flanse ca nu este nevoie. Cauciucurile actuale sunt 265/75/16 si diametrul este, cum ai specificat si tu, acelasi cu 235/85/16. Avand in vedere ca am pus troliu si alta bara, am schimbat si suspensia. Pe fata am pus old man emu HD(se ridica cu cca. 5 cm) iar pe spate medium de la aceeasi firma.

Chestia cu confortul.Ca sofer nu ai nici o problema. e diferenta mare, chiar foarte mare intre cele doua modele.Soferul se tine de volan, il mai misca stanga , dreapta, mai naspa e de pasager care sta ghemuit in

usa.

Discutii au mai fost pe forum cu acest aspect: la rlanti nu incalzeste

Masina este captusita din fabrica

Cricul este montat pe scaunul care face parte din sistemul de fixare al rotii. Poze gasesti pe topicul lui mikey.Nu am cum sa pun poze unde ma aflu acum. Zgomotul cel mare il dau lacatele cu care este asigurat.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

un individ din grupul utilizatorilor de defender iti doreste ca utilajul sa te duca (si sa te si aduca bine-inteles) din toate locurile posibile unde vrei sa ajungi.

in fond si la urma urmei:

http://img147.imageshack.us/img147/7769/18069.jpg

:h5

individul , sper ca nu este cel din poza ! :h5

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

cheastia cu spatiu dintre mana stanga si geam de la sofer este deoarece se doreste ca soferul sa vada foarte bine pozitia rotii din stanga fara sa se aplece soferul prea mult in afara, si nu ca e facuta pt volan dreapta....sa fim seriosi, cate masini fac englezi si de cat timp ca sa nu fie in stare sa mute 5 cm volanul mai in stanga.

pt cei mai voluminosi poate fi o prb chestia cu volanul, si mai e o chestie pt cei care se urca prima data la volan....cam se calca acceleratia in loc de frana. eu am patito cu un "meserias " de la un service care a vrut sa mi-o bage el in service si sa oprit ...NU :P . ca norocul ca nu avea viteza si mia cazut doar numarul din fata din suport.

in rest def nou facut din 2007 nu se compara cu cel vechi la nivelul de comfort....viteza pe sosea, caldura (asta noua baga si la relanti) si la cum arata bordul. Practic ceasurile sunt cele de la toate modelele discovery, range rover....difera numai ce becuri sunt active sau nu:)

la cel vechi aerul conditionat insemna deschiderea a doua trape de sub geam si aveai direct aer conditionat...in fc de viteza de deplasare cei drept :grin: Aro model mai nou e lux pe langa def...

si inca odata....nu e masina de sosea/off road...ci doar off road....nu mai faceti comparatie cu masini gen Patrol, land cruiser, etc...asta e o masina de munca, teren accidentat, carat 20 bite pe acoperis, expeditii etc...a...ca poti merge si pe sosea cu ea...e logic dar repet nu e scopul pentru care e facuta.

in privinta potentei si fiabilitati off-road la cele modificate....stiu si eu.....daca ma uit la clasamentele de la TAT de exemplu vad cam multe in primele pozitii ( iar daca ne uitam la masini noi care sunt in productie si care sunt modifcate...atunci nu mai e nimic de zis, ca nu am vazut multe G-uri de 80k euro pret cip prin noroaie).... :wink:

parerea mea....

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

avem geamuri electrice :banana iar chestia cu inghesuitul, masina a avut si trei locuri in fata. de aici povestea cu sezutul in lateral ca sa admiri pe unde mergi

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

anul acesta au fost in muntii zarandului 10 defendere

au fost si 90 si 110 ..cam toate variantele posibile

unele aveau transmisii hd altii standard

unii au pus simex pe toate 4, altele numai pe spate si unele au ramas cu bfg mt

vreme relativ uscata, simexul nu era abbsolut necesar

pana la finele saptamanii 3 masini au rupt cate ceva la transmisie

una diferentialul fata ( satelitii din grup bine barberiti, apoi sa sudat si in 10 km sa rupt de tot)

planetara fata, cardan

traseul nu a fost hard, a fost mediu

cei care au avut simexuri au lucrat seara si si-au schimbat bucsele de la tendoanele spate care se faceau praf in partea de la sasiu

motoare performante si calcatura buna, mergeau mai bine si treceau mai usor decat noi cu G ul

totusi, noi am ajuns acasa cu G ul completend o data la 2 zile ceva lichid de frana (enigma pe unde scapa cate un pic), pe cand ei au cam intervenit toti mai mult sau mai putin la masini ca sa termine saptamana (cel cu diferentialul fata spart a trimis masina cu trailerul din ziua a 3 a )

masinile erau bine pregatite si bibilite inainte de a veni in Romania...

o masina senzationala cu multa personalitate dar cu transmisia un pic cam slaba si confort aproape 0.... asta ar fi concluzia mea

ceea ce face ciprian 28 cred ca e o mare chestie... sa puna pe un land rover punti de GR

la confortul din interior mai castiga daca foloseste o caroserie de range .... cred

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

anul acesta au fost in muntii zarandului 10 defendere

au fost si 90 si 110 ..cam toate variantele posibile

unele aveau transmisii hd altii standard

unii au pus simex pe toate 4, altele numai pe spate si unele au ramas cu bfg mt

vreme relativ uscata, simexul nu era abbsolut necesar

pana la finele saptamanii 3 masini au rupt cate ceva la transmisie

una diferentialul fata ( satelitii din grup bine barberiti, apoi sa sudat si in 10 km sa rupt de tot)

planetara fata, cardan

traseul nu a fost hard, a fost mediu

cei care au avut simexuri au lucrat seara si si-au schimbat bucsele de la tendoanele spate care se faceau praf in partea de la sasiu

motoare performante si calcatura buna, mergeau mai bine si treceau mai usor decat noi cu G ul

totusi, noi am ajuns acasa cu G ul completend o data la 2 zile ceva lichid de frana (enigma pe unde scapa cate un pic), pe cand ei au cam intervenit toti mai mult sau mai putin la masini ca sa termine saptamana (cel cu diferentialul fata spart a trimis masina cu trailerul din ziua a 3 a )

masinile erau bine pregatite si bibilite inainte de a veni in Romania...

o masina senzationala cu multa personalitate dar cu transmisia un pic cam slaba si confort aproape 0.... asta ar fi concluzia mea

ceea ce face ciprian 28 cred ca e o mare chestie... sa puna pe un land rover punti de GR

la confortul din interior mai castiga daca foloseste o caroserie de range .... cred

LR nu mai e de multa vreme ce a fost. daca vrei sa-l mentii trebuie sa-l lasi standard si cere oricum multa intretinere. am avurt 4 pina acum exceptind cele 2 care le tin inca, insa def-ul dupa fiecare tura africana a cerut piese majore, drept care il tin de peste 2 ani pe dreapta si folosesc in mod curent in 109 sIIa din ' 71. pina acum nu m-a lasat decit cablul de acceleratie si alternatorul-de care fie vorba intre noi nu prea ai nevoie la tractorul asta.- si a avut parte numai de ture lungi. sper sa-l mai tin macar 30 de ani - n-are decit 620 000- oricum va rezista mai mult ca un def care dupa 87 a cazut mult din calitate. a ramas doar legenda creata de modelele serie, legenda care a asigurat de fapt vinzarea noilor modele, nu fiabilitatea. cum spunem pe aici ,cu landrover is never over.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare