Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mahindra da sau ba

Niva

Postări Recomandate

Va salut !

Am pus ochii pe un vehicul 4x4 , numit Mahindra . Pare zdravan ca fier , dar mar interesa si parerea celor care exploateaza 4x4 in conditii de offroad , daca e bun de ceva s-au nu. Ce stiti despre aceasta masina. Este o productie indiana , are diferentiale blocabile , motor 2,5 D si TD , seamana mult cu Wangler (cel putin ca aspect) , sa fabricat o perioada in Grecia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mahindra da sau ba

Va salut !

Am pus ochii pe un vehicul 4x4 , numit Mahindra . Pare zdravan ca fier , dar mar interesa si parerea celor care exploateaza 4x4 in conditii de offroad , daca e bun de ceva s-au nu. Ce stiti despre aceasta masina. Este o productie indiana , are diferentiale blocabile , motor 2,5 D si TD , seamana mult cu Wangler (cel putin ca aspect) , sa fabricat o perioada in Grecia.

ai incercat-o ? ce putere are motorul lui?

...motorul de 2.5 e putin cam slab, cel putin la Wrangler ( vorbind de motorul stock), si pt Off Road nu prea merge, saptamana asta am avut ocazia sa cumpar un Wrangler din 2006 cu motor de 2.5, impecabil, dar la un test banal pe un deal, am constatat ca nu urca nici "batut", in paralel, cel de 4 litrii a urcat fara sa se opinteasca...

ca sfat: incearca sa-i faci niste probe de teren inainte de al cumpara.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Mahindra are 2.5 turbo diesel din ce am inteles eu.

Nu il poti compara cu 2.4 de la Wrangler benzina.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Mahindra are 2.5 turbo diesel din ce am inteles eu.

Nu il poti compara cu 2.4 de la Wrangler benzina.

adica? nu sunt un cunoscator intre dif dintre TD si benzina.... doar ca intre 2.5 benzina si 4 benzina e o diferenta de la cer la pamant..... cu toate ca 2.5 benzina e de 120 cp iar 4 benzina e de 180 cp, iar nu e f relevant asta decat comparativ intre cele 2 modele de wrangler, mai ales ca americanii baga motoare puternice pe benzina fara sa optimizeze puterea cu masinile pe care sunt puse... ( ai un TJ sport si cred ca ai constatat ca ar fi multe de modificat ca sa poti face ceva bun cu ea cu motorul stock care dealtfel nu e rau deloc )

mai era un jaf de IMS cu motor de 65 cp (parca) care urca ca vantu dealu ala ...

acum depinde si ce tip de motor are masinuta.... de asta am zis ca merita un test inainte...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Aici sunt multe de spus, dar facem varza topicul omului. In primul rand un TD va avea intotdeauna un cuplu mai mare si la turatii mai mici decat benzina, mai ales daca e si aspirat motorul(fara turbo), iar in al-2-lea tine si de talpa, la 3000 ture nu ai sa urci nici o rampa mai serioasa fara reductor cu o benzina, incearca la peste 4.500 ture si atunci poate merge.

Tj-ul de 2.4 din 2006 are 143CP nu 120, si sunt deacord cu tine, e altceva motorul de 4litri.

M-ul e ajutat de rapoarte nu de motor.

Clar inainte de a lua o masina trebuie sa te dai cu ea. Eu am fost fan LR Defender, si inca am o afinitate pt. modelul asta, dar dupa ce m-am urcat in unul si m-am dat prin niste araturi cu el mi-am luat Wrangler.

Link spre comentariu

Jafu' ala de IMS are un motor "relict" benzinar de 2,5, cu biele lungi si cu cuplu mare, de aia facea ce facea. De ce ar fi mai jaf decat Mahindra? Lasa-i pe Raj Kapoor si Florin Piersic sa se imprieteneasca, bitte...

Masina indiana = masina facuta artizanal. Mai bine iti iei Aro - mai stie lumea mecanica de genul asta, mai gasesti piese... Stii cum se zice, filmele sunt de trei feluri, filme bune, filme proaste si indiene. La fel si masinile...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Cred ca exagerezi totusi, Cotizo. AM impresia ca la o tara de peste 1 miliard de oameni e nevoie de ceva mai mult decat de o industrie auto artizanala. N-o fi fabricile indiene toate Chop Shops ca ale bangladeshianului de pe Discovery. Specificul lor poate fi, eventual, ca adresandu-se unei piete sarace, masinile pot fi mai spartane, mai simpliste. Oricum, ei fabrica mult sub licente externe, ca si marii producatori mondiali ar fi tampiti sa nu ia in seama o piata atat de mare.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Am uitat sa va zic ca are motor Isuzu(s-au cel putin licenta).2,5 CRDe - turbo intercooler , 4 cil, injectie comon rail, putere 108 cp / 3800 rpm, cuplu de 250 Nm / 1800-2200 rpm .

Transmisie cu dif. central electroasistat , punte fata/ spate LSD 80%.

Motorul are electronica BOSCH si AVL Austria .Suspensia este proectata de Lotus Engineering Anglia si este suspensie independenta pe bare de torsiune. fata/spate.

Link spre comentariu

Intr-un timp, vindeam si eu niste masini facute in China pe sasiu de Mitsubishi Pajero Sport. Erau echipate cu motor de 2,5 Benzina, fabricat sub licenta Mitsubishi.

Masinile noi erau super OK, trageau de rupeau, aveau si reductor, erau de vis, interiorul arata bine, etc. Am bagat drive test-ul in off-road de cateva ori pentru a convinge clientul ca merg super OK.

Problema e ca in 1 an de zile, au inceput sa consume ulei pe banda, caroseria arata muuult mai rau decat una de Dacia de 10 ani. Si cel mai frumos era ca incepusera sa ii cada butoane, sa trancane ca toate alea. Singura treaba avantajoasa era ca piesele erau super ieftine.

Ce m-a surprins placut este ca a fost la on moment dat un accident cu una din ele, 80-90 km/h, pe macadam, a intrat in derapaj pt ca nu era cuplat 4x4, si s-a oprit intr-un pom. Efectele nu au fost deloc groaznice, in conditiile in care in masina erau 4 adulti si doi copii.

Sasiul s-a comportat OK (putin deformat) dar au scapat toti ocupantii fara nici o zgarietura.

Concluzia pe care am tras-o este ca desi sunt "copii" dupa masini celebre, sunt varza la executie si arata destul de bine ca design.

Verifica tablarie si articulatii (sa fie stranse) innainte de a o cumpara. Reviziile sa i le faci la timp pentru a ramane in garantie pentru ca oamenii se trezesc in timp sa iti faca chemare la service sa iti schimbe una alta, lucruri care s-au dovedit proiectate gresit.

Link spre comentariu

Va salut !

Transmisie cu dif. central electroasistat , punte fata/ spate LSD 80%.

Suspensia este proectata de Lotus Engineering Anglia si este suspensie independenta pe bare de torsiune. fata/spate.

Pai nu cred ca e cea din poza. Nu prea seamana cu Wrangler.

Suspensie indepedenta fata/spate, LSD, diferential central la buton,deja suna a suv nu off-road, doar pentru forestiere dupa parerea mea.

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi ! :h5 Am renuntat ! La prima impresie dadeam banii pe el , dar acum am o gramada de intrebari la care nu am raspunsuri ! :happy

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Intr-un timp, vindeam si eu niste masini facute in China pe sasiu de Mitsubishi Pajero Sport. Erau echipate cu motor de 2,5 Benzina, fabricat sub licenta Mitsubishi.

Masinile noi erau super OK, trageau de rupeau, aveau si reductor, erau de vis, interiorul arata bine, etc. Am bagat drive test-ul in off-road de cateva ori pentru a convinge clientul ca merg super OK.

Problema e ca in 1 an de zile, au inceput sa consume ulei pe banda, caroseria arata muuult mai rau decat una de Dacia de 10 ani. Si cel mai frumos era ca incepusera sa ii cada butoane, sa trancane ca toate alea. Singura treaba avantajoasa era ca piesele erau super ieftine.

Ce m-a surprins placut este ca a fost la on moment dat un accident cu una din ele, 80-90 km/h, pe macadam, a intrat in derapaj pt ca nu era cuplat 4x4, si s-a oprit intr-un pom. Efectele nu au fost deloc groaznice, in conditiile in care in masina erau 4 adulti si doi copii.

Sasiul s-a comportat OK (putin deformat) dar au scapat toti ocupantii fara nici o zgarietura.

Concluzia pe care am tras-o este ca desi sunt "copii" dupa masini celebre, sunt varza la executie si arata destul de bine ca design.

Verifica tablarie si articulatii (sa fie stranse) innainte de a o cumpara. Reviziile sa i le faci la timp pentru a ramane in garantie pentru ca oamenii se trezesc in timp sa iti faca chemare la service sa iti schimbe una alta, lucruri care s-au dovedit proiectate gresit.

M.M. Ceo ?

De mentinut ar fi si ca GPL-ul murea intruna. Totusi, m-a surprins faptul ca era mai sprintena pe GPL decat pe benzina. Aa.. si la prima iesire mai soft s-a ars ambreiajul :ha: Si avea doar aproape 30.000 km. Oricum, daca ne referim la acelasi model... Intradevar, arata super bine la exterior (copie bmw x5), super bine la interior (copie toyota l.c.) si super ok la propulsare ( 2.5 benzina de la mitsu si un gpl de 40 de litri made in turkey). Toate astea adunate...rezulta un SUV frumusel.... pana la 50.000 km sau pana cand vedea teren (soft). :grin:

Mai stiu un accident cu o masina din asta care a demonstrat ca jantele din dur aluminiu erau de fapt jante de aluminiu fara dur.... Iar tabla.... nici n-are rost sa vb de ea... M-am sprijinit de aripa si am infundat-0... si am doar 70 kg. E tinichea care se vrea luxoasa dar e plina de plastic la interior si de imitatie ieftina de piele.... si atat.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare