maitre Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Care sunt cele mai potrivite dimensiuni pentru jante de Pajero V20 (an 1997, widefender), motor de 3500 24v 194hp, fara a mai fi nevoit sa folosesc flanse de 30mm? Am de ales intre: 1. 8 x 15 ET-24 sau ET-30 2. 8,5 X 15 ET-30 3. 10 X 15 ET-30 sau ET-44 Ma gandesc la cauciuri 33/12,5/15 sau 32/11,5/15 Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? Eu votez 3. P.S.: Iti incap gumele sub aripi? Ma refer la 33"-uri.. . OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? E cam complicata problema pusa de tine. Wide fender inseamna cea cu aripi mai late? Daca da, atunci avem, amandoi o mare problema. Am montat BFG de 32 pe ea si atinge rau (cu flansa de 50) aparatoarele de noroi de la prag (vorbesc aici numai de fata) Le-am scos (si flansele si aparatoarele) iar acum in curbe, fara flexare e chiar la vreo 2 cm de aripa. 33' sigur no o sa iti incapa fara un lift ceva si fara sa prelungesti in vre un fel tampoanele limitatoare de cursa. Poze o sa pun maine ca nu am apucat sa fac. Jantele de acum sunt cele stock, 7,5/15 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maitre Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? Eu votez 3. P.S.: Iti incap gumele sub aripi? Ma refer la 33"-uri.. . Sper sa le fac sa intre, adica un mecanic priceput, un pic din barile de torsiune, din cate am inteles modelele de 3500 sunt mai inalte decat celelalte motorizari cu 4 cm si asta ar fi un avantaj. Daca nu reusesc asa, mai am 2 variante cauciucuri de 32/11,5/15 sau kit OME, desi imi convine mai mult kitul original de amortizoare, pt viteze de peste 120 km/h. Ce ma intereseaza cel mai tare, de aceea am propus si cele 3 variante, este sa nu pun niste jante care sa oboseasca motorul. Sincer, eu inclin pt. jantele de 8,5 cu ET-30 si daca 33/12,5 nu reusesc sa bag, ma limitez la 32/11,5 Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maitre Postat Martie 28, 2009 Autor Partajează Postat Martie 28, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? Jantele de acum sunt cele stock, 7,5/15 Din cate stiu jantele stoc de pe Pajero sunt de 7j, nu 7,5j, poate ma insel, dar asa e trecut in talon. Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? Cand a montat cauciucurile, au masurat jentile la Vulcanizare cu compasul acela si a iesit 7,5 J Si eu stiam acelasi lucru dar .... Eu cred, si din cate am vazut ca cele mai bune genti pt MK2 si cauciucuri de 32x11,5/15 sunt cele de 8,5 cu ET = -30 Si Vali Babu si Miron Sorin au pe masinile lor asa ceva si merg linistiti fara sa le atinga undeva, Si fara flanse pe fata, doar pe spate. Pentru 33x12,5 sigur trebuie ridicata masina din body sau suspensie. Iar la ridicarea din suspensie trebuie sa inlocuiesti tampoanele limitatoare cu unele mai lungi pentru a nu ajunge roata prea sus la flexarile de punti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? mai am 2 variante cauciucuri de 32/11,5/15 sau kit OME, desi imi convine mai mult kitul original de amortizoare, pt viteze de peste 120 km/h. Pai da tu vrei sa mergi cu MT-uri pe la viteze de peste 120 kmh ? Asta da sport extrem... mai ales la o franare de urgenta :P OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maitre Postat Martie 29, 2009 Autor Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? mai am 2 variante cauciucuri de 32/11,5/15 sau kit OME, desi imi convine mai mult kitul original de amortizoare, pt viteze de peste 120 km/h. Pai da tu vrei sa mergi cu MT-uri pe la viteze de peste 120 kmh ? Asta da sport extrem... mai ales la o franare de urgenta :P Nu ma gandesc sa pun MT-uri pt extrem, ci niste Kumho sau Firestone, care sunt extrem de bune si la viteze de pana la 140. Nu sunt vitezoman, dar e pacat sa limitez puterea celor 194 de caiuti la sub 100 km/h, mai ales pe autostrazi. Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? BFG MT merg perfect la 120km/h si franeaza foarte bine daca ai frane bune la masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Traco Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? luati-o incet si nu va tulburati! in primul rand te -as sfatui sa-ti iei jante pe 16 pentru ca ai mai multe avantaje decat cu 15 ( nici nu stiu daca merg pe 15 fara un offset baban!) da, daca le iei cu offset mare ( negativ) nu-ti mai trebuie flanse diferentele mici ( intre 8 si 8,5 de ex) nu le vei simti/vedea niciodata jante cu 10 latime , iarasi nu prea recomand..... deci parerea mea e ca 8x16 de unde "ai auzit" ca alea de 3500 sunt mai inalte cu 4 cm decat celelalte? :p :p Tel.: +40788 022 022 / +40788 033 033 E-mail: tracoservice@yahoo.com; office@tracoservice.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? Eu cred, si din cate am vazut ca cele mai bune genti pt MK2 si cauciucuri de 32x11,5/15 sunt cele de 8,5 cu ET = -30 Si Vali Babu si Miron Sorin au pe masinile lor asa ceva si merg linistiti fara sa le atinga undeva, Nu stiu vali, dar miron are 31 10.5 15 deci comparatia nu si are loc Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Re: cele mai bune dimensiuni de jante? Eu cred, si din cate am vazut ca cele mai bune genti pt MK2 si cauciucuri de 32x11,5/15 sunt cele de 8,5 cu ET = -30 Si Vali Babu si Miron Sorin au pe masinile lor asa ceva si merg linistiti fara sa le atinga undeva, Nu stiu vali, dar miron are 31 10.5 15 deci comparatia nu si are loc Da este adevarat, ale lui Sorin sunt 31 dar sunt BPneus profil Simex si sunt foarte mari, Vali si acum si eu avem BFG de 32, care incape super bine pe fata, la Vali pe jante cu ET negativ, la mine pe cele stock de aliaj. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate