Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

am pus cutie de TV pe IMS

Vizitator motosebi

Postări Recomandate

Vizitator motosebi

astazi ma apucai sa schimb cutia la acaretul meu cu una de tv

si de aici sa te tii belele(sunt la prima modificare de acest fel)si normal ca n-am lovit si eu de toate cele pana i-am dat de cam

cardanu nu a mai picat,grupu nu avea loc de buson,puntea facuta bucatele pt a o intoarce

noroc cu un prieten fain si cu rabdare multa (Adi el are samurai)

si inca nu sunt gata,poze nu am si nici nu cred ca pot interesa pe cineva

in rest dai cu polizoru, dai cu aparatu de sudura si bine inteles dai si cu ciocanu,ca de fieru sudat e si incapatanat

sper ca saptamana asta sa pot scoate hardughia la treaba

acum adresez si o intrebare:am motor de Isuzu 2,2 td cutie TV grupuri 36cu7,jante de Samurai intoarse ce anvelope as putea sai pun sa traga bine si sa nu forteze rau motoru?

astept parerea voastra multam

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: am pus cutie de TV pe IMS

mai... motorul nu o sa simta mare lucru...ca ai grupurile care sunt buuune, si rapoartele din cutie sunt de asemenea f f bune

intreb si eu acuma... cum adica sa intorci puntea?

poate aia de pe spate ar merge, dar aia de pe fata...cum faci?

eu personal am pus punte de TV pe fata, mai am avut una de M59 cu diferentialul fata tot pe dreapta, dar de intors nu am idee cum o sa faci sa si mearga

oricum, bafta multa si pune si ceva poze

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Daca schimbi motorul ar trebui sa pui si un reductor - M-ul nu se simte bine decat cu L25, eventual D115 sau chiar D127... Niste cehi nebuni au pus chiar un V8 de SR... Ce cuplu si ce caracteristici are Isuzul tau?

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Salve

el inainte sa puna cutia cea noua a avut de ims fara reductor... si alea scot pe stanga... cutia cu reductor scoate pe dreapta deci se intoarce puntea.. cum?: simplu de spus greu de facut (toate componentele sunt grele :T ) asa pe scurt se muta suportii de la arcuri pe partea cealalalta, se intoarce grupul invers, si se invart trompele... si uite asa o sa fie pe dreapta. Daca sti ce ai de facut de la inceput dureaza o zi daca nu (cazul nostru :P ) dureaza 2 zile.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Vizitator motosebi

Daca schimbi motorul ar trebui sa pui si un reductor - M-ul nu se simte bine decat cu L25, eventual D115 sau chiar D127... Niste cehi nebuni au pus chiar un V8 de SR... Ce cuplu si ce caracteristici are Isuzul tau?

nu stiu ce cuplu are motoru de isuzu este de 2,2td, 71cp

se descurca si fara reductor da nuca cel de brasov acum sper sa fie mai bine

Link spre comentariu

@motosebi decit sa te necajesti sa intorci axa as recomanda sa montezi una de TV la care ii modifici doar suportii si daca vrei busonul de nivel ulei (TV -ul are placa sudata pe ea si bridele vin montate invers ca la M, unde bridele copiaza curbura oalei si se string peste arc)Sa revin...

1 - axa de TV e mult mai solida,

2 - la M ai doar 5 suruburi de fixare a supurtului sferic pe punte ,3 jos si 2 sus , daca intorci axa rami cu 2 jos si 3 sus , ceea ce cred ca este putin,fortele care apar jos sunt mai mari decit cele de deasupra. ,axa de TV are 8 suruburi si zic ca fixarea e mai ferma.

In legatura cu cuplul motorului nu-ti face probleme,cutia cu reductor de TV, cu grupurile care zici ca le ai- e rezolvat ! Nu stiu cum vine cutia ,pe acel motor, te ajuta carcasa de ambreiaj? La M -ul care l-am avut inainte de a avea pe el CL, era D115 cu placa intermediara intre motor si carcasa de ambreiaj+priza prelungita.

Mai vezi si de suportii la cutie(carcasa ambreiajului), pot aparea probleme la articulatiile cardanului fata.E bine ca acel cardan sa lucreze la unghiuri cit mai mici!

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

la asta ma gnadeam si eu ...la cum prinzi capul sferic pe puntea de M...ala fiind in 5 suruburi...si cum reglezi unghiul de cadere a rotii pe sol si de inclinatie a pivotilor...tu fiind obligat sa prinzi capul sferic in 4 suruburi

sa nu fie la final montat totul ca o furca de bicicleta pusa invers...curbata spre spate...sigur nu mai virezi cu aia bine

pune punte de tv, e mai simplu si mai sanatos

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Cind am inversat puntea prima oara am montat suportii sferici,oalele cu fuzetele am mai montat intre arc si punte suportii noi fara a-i suda pe punte.Bridele nu au fost strinse doar apropiate apoi cu un boloboc fixat pe fuzeta lipit de flansa care se fixeaza pe oala homocineticei ,in plan vertical am rasucit axa pana cind am ajuns aproape perpendicular pe sol-sasiul era pus tot in boloboc fata de sol . In partea inferioara unde era lipsa al treilea surub..... :wink: am pus unul supertitan!

Dar la prima saritura ,arcurile fata s-au dat peste cap, baia a dat in punte si mi-a stimbat-o. Motorul era D115 si aveam baia aia de fonta care era mare,grea pentru echilibrarea motorului. S-a dus naibii toata munca :sr si am ales atunci varianta cu axa de TV

Daca vrei sa iasa un lucru trainic fa cumva si pune o axa de TV! As avea eu una dar la taxele care le practica astia cu transportul :uameni ... nu merita!

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

are f mare dreptate nicu

eu cand am pus puntea de tv am observat ca f mici imperfectiuni in inclinatia suportilor de arc au dus la mari probleme pe drum

la 50 la ora daca deam peste o groapa sau o denivelare, masina intra in ruliu f mare si volanul se batea in mana (rotile intrau in oscilatie) si trebuia sa franez si sa trag pe dreapta sa se opreasca oscilatile

si asta datorita unui suport cu o deviatie insesizabila

nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi daca ai avea si modificari axiale

sa nu uitam ca esti tinut si de inclinatia diferentilaului...ca nu poti sa il orientezi in jos

vei lucra degeaba si mereu vei avea probleme

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator motosebi

va multumesc de indicatii

momentan ma straduiesc cu asta daca nu iese caut una de tv

m-am straduit si am reusit

am intors puntea si merge ok

Link spre comentariu

bravo

sa te tina mult si bine agregatul si sa te bucuri de el

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare