Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi incarcare trailer

Dan Cilan

Postări Recomandate

Intr-u cat nu pot atasa poze unui PM , voi raspunde prin acest topic lui @asfalttango.

Greseala mare sa pui masina cu spatele pe trailer ! Centrul de greutate al platformei trebuie sa fie trecut de jumatatea axelor inspre masina tragatoare. ! Intotdeauna dar INTOTDEAUNA se pune masina de pe trailer , maxim pe fata , adica pana cand rotile din fata ating marginea platformei dinspre protap ! Chiar daca masina tragatoare se lasa de spate ! Ai aderenta mult mai mare ( chiar daca creste putin consumul) , si NU ai balans ! Gandeste-te putin ce se intampla daca centrul de greutate al platformei este putin trecut de mijloc inspre inapoi ! Platforma tinde sa se ridice de protap , in acest fel axa spate a vehiculului tragator tinde sa se ridice si ea , astfel pierzi aderenta si apare balansul lateral la franare si dupa revenirea pe aliniament dupa o curba ! Si inca un sfat ! Daca intri in balans periculos de mult , in loc sa franezi , accelereaza brusc !!! Vei vedea ca ansamblul se stabilizeaza pentru o perioada , moment in care ai timp sa franezi usor !

DSC00014.JPG[/attachment:2mr8v9vu]

Rotile fata lipite de bordura fata a trailerului !

0745634366
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi incarcare trailer

Asa am facut si eu cu prima masina...Ford-ul dar cu Passat-ul avind puntea din fata distrusa si motorul fiind sarit de pe suporti nu mi-a permis decit sa o ridic cu spatele...

Exemplific si eu cu foto...In cea de a 2 situatie am avut un balans mai mare si care intervenea la o viteza mai mica appx 90km/h.

Am fost nevoit sa vin cu 60-70km/h ceea ce a fost cumplit de plictisitor...

Orice experiente sau sfaturi privind folosirea platformelor si trucuri pentru conducere,stabilitate,reducere consum sunt mai mult decit binevenite :h5

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Sau asa...dar asta este cu 3 axe si este mult mai stabila...plus ca UNIMOG tragea cu ditamai duba si cu arcuri foi pe spate :h5

Link spre comentariu

Passatul nu e incarcat corect ! Daca ai troliu manual pe trailer , trebuia sa-l folosesti ca sa tragi masina cu fata ! Si in al doilea rand , masina nu este pusa in pozitie paralela cu trailerul ! Gandeste-te ca este ca si cum ai avea o barca cu vele si vela ar fi inclinata stanga ! Acea barca ar merge in cerc ! Nu ma mir ca ai avut balans la 80km/h !

Nu vreau sa ma laud , dar eu merg fara probleme cu 120 km/h pe autostrada cu L200 pe trailer, in conditiile in care acesta depaseste ca inaltime masina tragatoare , si nu am balans deloc ! Totul e sa incarci corect trailerul !

0745634366
Link spre comentariu

La mine este de 100kg dar problema este cum masor sa fiu in jurul valorii....Eu am verificat cu ajutorul rotii de ghidaj(inca se lasa in fata pe cirlig) si a doua masina mi-a fost teama sa o scot din cirlig sa nu depasesc punctul de echilibru si sa o scap pe spate ca dupa aceea mult mai greu o asezam pe cirlig....

Link spre comentariu

e bine sa tineti cont si de greutatea maxima pe cuiul de remorcare.....ca sa nu verificati live cablurile de siguranta :grin:

Corect ! La carligele pe care mi le comand in Germania am sarcina 150 kg iar la un trailer cu axa dubla e greu de atins acea valoare cu incarcatura normala ( adica autoturism ). Inr-adevar la incarcaturi grele ( am adus odata un tractor agricol de 2.5 tone sau stivuitor ) se verifica foarte atent sarcina pe cuiul de tractat !

0745634366
Link spre comentariu

La mine este de 100kg dar problema este cum masor sa fiu in jurul valorii....Eu am verificat cu ajutorul rotii de ghidaj(inca se lasa in fata pe cirlig) si a doua masina mi-a fost teama sa o scot din cirlig sa nu depasesc punctul de echilibru si sa o scap pe spate ca dupa aceea mult mai greu o asezam pe cirlig....

N-ai depasit , stai linistit ! Nu cu autoturism , pe trailer cu axa dubla !

0745634366
Link spre comentariu

Passatul nu e incarcat corect ! Daca ai troliu manual pe trailer , trebuia sa-l folosesti ca sa tragi masina cu fata ! Si in al doilea rand , masina nu este pusa in pozitie paralela cu trailerul ! Gandeste-te ca este ca si cum ai avea o barca cu vele si vela ar fi inclinata stanga ! Acea barca ar merge in cerc ! Nu ma mir ca ai avut balans la 80km/h !

Nu vreau sa ma laud , dar eu merg fara probleme cu 120 km/h pe autostrada cu L200 pe trailer, in conditiile in care acesta depaseste ca inaltime masina tragatoare , si nu am balans deloc ! Totul e sa incarci corect trailerul !

Daca incarcam masina cu fata greutatea mare era tot pe spate pentru ca nu mai aveam unde sa pun motorul.

Am urcat masina cu spatele si apoi am ridicat motorul si cutia in locasul lor cu ajutorul unei wolle.

Paralela nu a iesit pentru ca are si puntea spate strimba.De incarcat am incarcat-o simbata seara si toata lumea era grabita sa mearga la meciul de fotbal.

Este bine de stiut pentru alta data sa stiu ce si cum sa urmaresc la incarcare.

Este asa de mare diferenta intre o masina de tractare cu arcuri foi spate si cea cu arcuri elicoidale?

Referitor la consum am scos 12-13%cu platforma goala si 14,5-15% cu masina pe platforma.

Link spre comentariu

Sau asa...dar asta este cu 3 axe si este mult mai stabila...plus ca UNIMOG tragea cu ditamai duba si cu arcuri foi pe spate :h5

Ai observat ca Unimog a incarcat masina cu centrul de greutate putin in fata ( se vede fata de axa mijloc a trailerului ) in asa fel incat protapul sa apese pe carligul de tractat si nu sa-l ridice !

Corect !

0745634366
Link spre comentariu

Alte recomandari pentru sporirea sigurantei si a vitezei de deplasare ar mai fi?

Reducerea consumului?

Link spre comentariu

Referitor la consum am scos 12-13%cu platforma goala si 14,5-15% cu masina pe platforma.

Nu stiu de ce ai asa consum mare ! Eu la Ranger am consumul combinat (dus - gol , intors- plin , din Germania ) undeva pe la 13,5 ! Si incolo ma duc cu 120-130 km/h , iar inapoi vin incarcat , cu 100-110 km/h ! Dar poate conteaza ca masina am luat-o noua si inca nu am 20.000 la bord , apoi puterea cred ca e mai mare la mine ( 142 cai ) , fata de a ta care daca nu ma insel are 116 cai sub capota !

0745634366
Link spre comentariu

Eu am 115.000km si 99 de caluti(73 kw)....La 110-120 constant fara remorca consuma 10%...iar celelalte valori le-am postat mai sus.Merg ponderat si nu o chinui la turatii mai mari de 3200-3500 rpm.

Link spre comentariu

Am mers cu 3 bari in anvelopele platformei.Pentru un consum mai redus as putea sa urc la 3,5 dar goala o sa topaie in draci.

Ce presiune ar fi indicat sa folosesc?

Link spre comentariu

Asta trebuie sa intrebi pe cei ce folosesc cauciucuri pe 14 " , C-uri ( eventual la o vulcanizare ) .Eu am pe 13" de sarcina mare si trebuie sa bag 6 atm. Apropo , daca nu ai aceeasi presiune in toate patru rotile , iar ai probleme cu balansul lateral ! Eu am patit eu asa ceva ! La acelasi drum , aceasi incarcatura , acelasi vehicul tragator , cum treceam de 90 km/h , incepea balansul ! Am intrat in prima benzinarie sa verific presiunea si surpriza , nici o roata nu avea aceeasi presiune ! Am bagat in toate la fel si am mers dupa aia fara probleme !

0745634366
Link spre comentariu

Eu ma ocup cu tractarile auto. Da, intr-adevar este foarte important sa urci masina pe platforma cu motorul in fata ca sa nu intri in balans lateral, dar asta depinde de situatia in care te afli. Sunt cazuri in care fata e varza si efectiv nu o poti urca numai cu spatele. daca maie si noapte si nu ai alte posibilitati de a o trage sus in afara de troliul de pe remorca e destul de dificil sa o tragi, dar sa o mai si aliniezi. Eu am troliu electric si pe Nissan si ma descurc destul de bine in situatii dificile. Am adus odata un papuc cu diferentialul spart. L-am tras cu fata sus. cand am terminat am vazut ca spatele e cam incarcat. L-am intrebat pe om cu ce este incarcat.Surprise: dale de marmura pentru cruci-full. ce a urmat va inchipuiti. Mers vreo 200 km cu 60-65km/ora. Drumul rau plus ca intra in balans in draci. oricum, e buna ideea de a deschide un topic cu aceasta tema. Atentie! in cazul in care intrati tare in balans nu franati ! Aveti sanse mari de rasturnare!

Link spre comentariu

Multumesc tuturor de sfaturi :h5

Cind am simtit ca intra in balans eu am luat piciorul de pe acceleratie...frina de motor.....pina s-a stabilizat.

Dar conteaza foarte mult calitatea asfaltului.A2 este superioara fata de A1 unde mai ales pe banda 1 sunt multe probleme.

Link spre comentariu

Intr-adevar, conteaza foarte mult, eu am dus odata un Megane tot cu fata pe spate si la 80/h amprins o denivelare scurta pe sosea suficient cat sa intre remorca intr-un balans de mi-au trecut transpiratii reci pe spate cat ca era vara.

Link spre comentariu

Vizitator victorr

Si eu fac tot tractari de ceva ani .

E importanta si constructia trailerului daca e cu rotile sub el riscul de balans e mult mai mare ,am avut si unu si altul ,la cel cu rotile laterale e stabilitatea mai mare si centrul de greutate mult mai jos ,un real avantaj la cele cu rotile sub este gabaritul abia iese din gabaritul tragatorului un avantaj in marile orase aglomerate , mare atentie la stivuitoare de cele mai multe ori proprietarii cred ca fenteaza lasind doar placuta cu kg utile nu greutatea maxima a utilajului am patit de citeva ori ca nu m-am mai putut misca din loc dupa ce am incarcat cite un stivuitor care la telefon avea 2,6 t si in teren 4,2 t pentru astfel de curse eu incasez banii inainte.Uneori am tras cu y 61 si platforma cu ax siplu dar nui o placere deosebita e una din platformele care trebuie incarcata obligatoriu pina in fata si masina cu motorul in fata .La viteza trebuie avut grija uzura cauciucurilor dupa 90 km/h incarcat e mult mai mare mai ales daca nu sint corect umflate .La deal e foarte bina sa ai cit mai multi cai minim 120 si scade si consumul . SUCCES :h5

Link spre comentariu

Multumesc de informatii :h5

Este bine de stiut si am observat ca unii clienti au aceasta tendinta de a deforma informatiile privind materialul ce urmeaa a fi transportat. :ha:

Link spre comentariu

bagam-ias ...in ele de stivuitoare. la fel, unul mi-a zis ca are 1,5 t iar cand l-am incarcat mi-a rupt platforma. Am lucrat o dupa masa intreaga sa o repar pe ploaie pentru ca trebuia sa plec seara in cursa. Asa ca de atunci stivuitoare never forever. ref la platforme intr-adevar cele cu rotile in exterior sunt mult mai stabile in special pe curbe si in cazul incarcaturilor inalte gen tractoare sau alte utilaje. Eu C urile le umflu la 3 atm. masina este Nissan Patrol 2.8 TD din 89 iar la drum intins merg cu maxim 80-90 km/h. Asta nu pentru ca masina nu ar merge mai mult, insa o fac mai mult din considerente de securitate.

Link spre comentariu

Asociatul meu a plecat la FAGARAS cu o platforma de 3500 de km foarte inalta si lata cu suprafata portanta mare si coeficient aerodinamic foarte mare.A avut o mare surpriza la consum.A crescut cu 4-5 litri la % fata de transportul normal al platformei cu masina pe ea.

O sa pun si o fotografie....cind ajung acasa...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare