Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

statie portabila

fastervw

Postări Recomandate

Re: statie portabila

Alan 42 sau Intek 520 ar fi cele mai raspandite. Ambele nu emit aproape deloc din masina cu antena proprie, in schimb poti receptiona de la vreo 2-300m. Daca le pui antena externa, functioneaza la fel cu o statie normala, diferenta este data de vizibiliatea slaba a ecranului, de accesibilitatea proasta si de volumul mic al difuzorului. As merge pe alan 42 daca ar fi sa aleg, desi intek-ul "da mai bine" la datele tehnice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In masina e obligatorie antena externa.

salut ,

o recomandare pentru o statie portabila si pina la ce distanta e utila , presupun ca depinde de marca si putere

multumesc,

Ambele au aceeasi putere, si au cam aceleasi performante. Intek-ul are o filtrare mai buna, si poti selecta puterea de emisie(poti emite si cu 1W numai), ceea ce te poate ajuta la conservarea energiei cand mergi pe baterii si vrei sa comunici la distante mici in camp deschis.

Si eu tot pe Alan 42 as merge insa.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Intek-ul are o filtrare mai buna, si poti selecta puterea de emisie(poti emite si cu 1W numai), ceea ce te poate ajuta la conservarea energiei cand mergi pe baterii si vrei sa comunici la distante mici in camp deschis.

Si eu tot pe Alan 42 as merge insa.

Si alan 42 are selector "low", pt a functiona cu 1W putere. Intecul are 3 trepte de putere, 4w, 1w si 0.1W (ultima e frectie). Ce e misto la intek este ecranul mai mare, faptul ca merge cu 6 baterii si nu cu 8, are indicator pt baterie, . afiseaza simultan canalul si frecventa si poate sta cu lumina aprinsa la ecran. Mai are si memorie pt canale si un fel de auto-squelch (frectie). Minusuri: nu se detaseaza compartimentul acumulatorilor si astfel este mult mai mare cind utilizezi kitul de auto, kit care se si monteaza mult mai greu decat la alan (cu surub in loc de sina). Mie personal nu imi place nici cum se aude (mai infundat), iar calitatea fabricatiei este mai slaba decat la Alan. Concluzie: Alan e mai profi, Intek e mai gadget.

Link spre comentariu

Asa e de cel 0.1W de fapt vroiam sa spun. M-am jucat cu un Intek si mie mi-a facut impresia de "jucarie"

Nu are autosquelch, are o limitare a squelch-ului din filtru ESP. Nu e chiar frectie.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Aici vin si eu cu cateva detalii:

Am avut ambele tipuri de statii:

Intekul e mai butucanoasa dar mi s-a parut ca merge mai bine ca Alanul atat la emisie cat si la receptie! Luand in calcul aceeasi antena!

Intekul e mai ieftina cca 350 ron, alanul ceva mai scumpa 550 ron!

Daca vrei raport bun performata/pret si nu te uiti la aspect alegi Intek, daca vrei sa ai statie fatoasa alegi Alan!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare