Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

antena CB Ranger TS9?

iulianul

Postări Recomandate

Salut, ce stiti despre antena Ranger TS9? Ma bate gandul sa o asortez la ALAN 42 MULTI. Vreau sa o folosesc si pe turism, pana la ~170km/h sa zicem, si pe teren, pe rusoaica mea.

Sau daca aveti o alta sugestie, nu prea... inalta, pe care sa o pot achizitiona din Bucuresti, va raman recunoscator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: antena CB Ranger TS9?

Binee, atunci despre Wilson Little Wil? A folosit cineva? Se spune ca bate 3-5 mile. O antena mai mare nici nu-mi incape in portbagaj, unde sa o bag? Aia e cu CB-ul, antena!

Link spre comentariu

Daca nici despre Sirio Turbo 800 nu stiti a-mi spune... Nu foloseste nimeni antene mai scurtute? Sa-mi spuna ceva performante si pareri? Daca e mai buna sau comparabila cu Sirio Omega 27, magnetica sa fie? Nimeni...?

Link spre comentariu

Am mai spus: antena verticală ce o folosim noi pe maşini are randamentul cel mai bun dacă e de lungimea lambda/4. Lungime care pentru banda de CB este 2.75 m. Tot ce e mai scurt, se acordează cu elemente de adaptare, care au pierderi. Cu cât elementul radiant (vergeaua de oţel) e mai scurt, randamentul radiaţiei/recepţiei undelor electromagnetice scade. Depinde de fiecare utilizator (sau constructor de antene) unde trage limita raportului între eficienţa comunicaţiei şi uşurinţa strecurării sub copaci.

(Se poate realiza o antenă şi de lungimea de 25 cm care să se adapteze staţiei, doar că va avea randamentul foarte mic.)

Nu cunosc antenele mai sus amintite, am revenit numai cu esenţa teoriei.

73 de Zoli / YO5CRQ

http://www.yo5crq.ro

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator peugeot1978

Cea mai buna antena calitate pret care se gaseste pe piata noastra este ML145 acest model il gasesti de la sirio,president ,midland,super star.Pentru ca reflectata sa iasa bine e preferabil sa o pui pe o talpa magnetica.Lasa-i pe cei care iti impuie capul cu tot felul de prostii,antena megawatt 4000 este foarte buna de la sirio dar iti foloseste doar daca ai o statie de putere mare sau un amlificator puternic.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare