Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

imi spune cineva ce-s astea?

Kaesar

Postări Recomandate

Re: imi spune cineva ce-s astea?

.....cred k rezerve de vaccum pt servo frana............dar poate ma insel k nu s mare mecanic....oricum am si eu ceva de genu la un patrol y60........

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator soso-bum

.....cred k rezerve de vaccum pt servo frana............dar poate ma insel k nu s mare mecanic....oricum am si eu ceva de genu la un patrol y60........

se numeste compensator de vacum,si este un rezervor pt a alimenta circuitul la solicitari mai mari

Link spre comentariu

Corect ionutz...auzi compensator de vacuum...mah daca nu stiu tac,sa nu mi-o luati in nume de rau.Urmareste furtunele si vei vedea ca unul duce la razervor si unul in atmosfera=undeva in aripa interioara are iesirea...deci ce vacuum frate :P

I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

Primul e filtru benzina (filtru mare nu chestile alea mici de pe conducte...)

Al 2-lea nu stiu ce e ( seamana cu releul de incarcare dar nu stiu) dar Ionutz sigur e mai in domeniu...

PS: NU zic ca nu exista doar intreb... cum adica butelie pt vacum sau ce a fost scris mai sus...? Inteleg pentru aer comprimat ca exista si inteleg si principiul ... dar rezervor de vacum exista asa ceva???

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

certific spusele lui Ionut (senzor de presiune, epurator benzina) si adaug ceva pagini din manual.... chiar daca e de Samurai

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Primul e filtru benzina (filtru mare nu chestile alea mici de pe conducte...)

Al 2-lea nu stiu ce e ( seamana cu releul de incarcare dar nu stiu) dar Ionutz sigur e mai in domeniu...

Pentru calitatea discutiilor, cred ca la un topic ca acesta e bine sa nu ne dam cu parerea ci sa oferim un raspuns exact, asta daca il stim, daca nu... Oricum, cee a ce a spus Ionutzt este raspunsul corect si suficient pt elucidarea "misterului" :)

Link spre comentariu

Multam` fain Ionutz! Acum ca stiu ce sunt ma intreb si ce face fiecare, ma intereseaza mai mult primul ca intr-adevar vine o conducta de la rez da` e rupta undeva in zona punte spate si cu toate astea motorul merge ok.....!!!!

Vitara 1.6 8v `92 / 2 usi

Skoda Octavia II 2.0 TDI 140CP :y

Opel Agila 1.2 16v(nebune) 2002 - (Bestia nevestei)

Link spre comentariu

PS: NU zic ca nu exista doar intreb... cum adica butelie pt vacum sau ce a fost scris mai sus...? Inteleg pentru aer comprimat ca exista si inteleg si principiul ... dar rezervor de vacum exista asa ceva???

Da,exista , foloseste la servofrana.Cred ca ai observat si tu ca dupa ce opresti motorul unei masini mai poti apasa de cateva ori pedala de frana pana ca aceasta sa se intareasca.Acest lucru este posibil datorita "rezervorului" de vacuum.

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

scuzele de rigoare despre botezul piesei

cand am luat vitara am intrebat un meserias in 4x4 si raspunsul a fost compensator de vacum

azi l-am demontat curatat studiat si vopsit

furtunul gros vine din rezervor,cu gaze de benzina,iar cel subtire din electroventilul vacumatic alaturat

prin care se formeaza un circuit cu o supapa de sens

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Da,exista , foloseste la servofrana.Cred ca ai observat si tu ca dupa ce opresti motorul unei masini mai poti apasa de cateva ori pedala de frana pana ca aceasta sa se intareasca.Acest lucru este posibil datorita "rezervorului" de vacuum.

Mersi frumos ... chiar nu stiam

Am simtit treaba asta la frana dar nu m-am gandit exact la cauza... :h5

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Mda.Nici eu nu m-as fi gandit dar am avut probleme cu pompa de vacuum la o masina si atunci am descoperit "rezervorul de vacuum" apoi am presupus ca exista la orice masina cu servofrana un asemenea rezervor. :h5

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

M-am lamurit!

Se poate inchide topicul!

Multam` fain!

Link spre comentariu

Voiam sa stiu ce sunt si la ce folosesc! M-am speriat cand am Vazut conducta rupta ce vine de la rezervor la epurator, nu stiam ce sa fac asa ca am intrebat si eu slp ..... si ... m-am lamurit :)

Multam` fain tuturor!

Link spre comentariu

In ceea ce priveste senzorul de presiune voiam sa stiu doar ce este, cat despre epurator am inteles ca poate sa mearga masina si fara el ca nu-i nici un bai! (desi ma roade constiinta - tre` sa-i fac ceva - acuma ca tot am desfacut-o...... )

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare