tdanys Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 nu stiam exact unde sa ma revolt...cu acest subiect si l-am pus aici deoarece cei interesati de vanzare cumpare vor fi direct afectati. daca nu e bine, sa mute admini topicul unde i-ar fi locul deci bomba este ca sa propus ca de la 1 Mai Tva la masinile cumparate pe firma sa nu mai fie deductibil...si nici tot ce tine de intretinerea masini pe firma....service, benzina, piese....tot....tot...ce tine de masina nu mai are tva nedeductibil.adica cost suplimentar de 19% la toate cele enumerate. asta doar pt masini mici de sub 3.5 t si anumite coduri caen. pe zf.ro gasiti textul ordonantei. http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2 ... w=bizbazar este emisiunea din 03.04.09 unde se discuta subiectul. eu sunt prea socat sa mai discut deoarece voi fi lovit direct si daca iese proiectul asta e de jale pt extrem de multe companii, dupa care se vor reflecta direct in preturile la toate produse ( asta daca se gaseste careva sa zica ca e foarte bine ca el nare firma) ex: firma de distributie care are sute de masini de agenti vanzari, si care vor muta aceste cheltuieli suplimentare asupra preturilor de vanzare. restul e tacere..... isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Si de impozitul forfetar ce sa mai zicem? Dai lui Boc, Geoana si Base 65 meleoane pe an, indiferent daca produci ceva sau nu. Ca sa aiba de unde sa-si dea toti talharii lefuri mari. Sa vezi ce de firme se vor inchide. Si sa vezi de acum "economie subterana". Cine isi mai permite sa tina firma mica in conditiile astea, cand orice firma mica trage sa moara oricum? Numai bine, condamna domenii intregi de activitate: comert, servicii informatice, turism ... Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 4, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma m-am referit doar la tva la masini ca asta afceteaza pe cei multi pasionati de 4x4 si nu vruiam sa aduc in discutie contextul politic actual aici....ca mai bine ne sa avem un colt linistit pentru pasiunile noastre departe de politica actuala. Problema este ca ei nu ne lasa.... :pr :( mai baga omul cu firma un troliu o maslina pe firma si mai facea ceva economie... Pentru toti cei care isi dau seama de consetinte si au prieteni care sunt direct influentati de acest aspect ar fi bine sa se raspandeasca vestea cat mai repede ca intre atatea stiri cu becali si apartamentul de 1 milion de euro a lui baseasca nu se discuta de ceva ce este cu adevarat important pentru atatia oameni si iar o sa ne trezim in fata faptului implinit. Chiar de nu putem face nimic....macar sa fim informati asupra ce ni se pregateste si poate sa luam macar atitudine. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma E o masura disperata a unui guvern incompetent care nu isi va face efectul scontat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Problema e ca pana sa ajunga sa se intoarca impotriva lor, masura asta ne loveste pe noi. Tot ce e firma mica de comert, plus o mare parte a celor care fac servicii vor trebui fie sa castige suficient cat sa plateasca taxa asta sufocanta, fie sa se lase. Sunt curios daca sunt destui lichidatori in tara asta cati sa inchida marea de firme care se vor lasa. Pe langa ca e incompetent, guvernul asta e si total aservit companiilor mari, care in conditii de criza se lacomesc si la mica felie de piata pe care pana acum o deserveau firmele mici. Dar sunt convins ca o sa fie o multime de obiecte de activitate care vor ramane neacoperite daca firmele mici sunt masacrate. E o nesimtire uriasa nedeductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul si reparatiile, in conditiile in care guvernul incaseaza peste jumatate din pretul la pompa, iar 80% din reparatii sunt cauzate de infrastructura pe care cu atata gratie ne-o asigura acelasi guvern. Asa se creeaza un motiv in plus pentru ca Boc si ai lui sa ne lase in aceeasi epoca de piatra cu drumurile. Cu cat stricam mai mult masinile, cu atat mai mult impozit ne iau astia. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma nu guvernul este de vina ci doar noi ca nu zicem si facem nimic Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma nu guvernul este de vina ci doar noi ca nu zicem si facem nimic guvernul niciodata nu are vreo vina slp `tui in gura... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma :F Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 4, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma asta cu companiile mari nu stiu ce sa zic....deoarece textul spune ca daca esti pe pierdere platesti 0,5% din total venituri. Am prieten care lucreaza la firma mare de piese auto si care a fost pe pierdere anul trecut....anul asta clar o sa intre si mai mult pe pierdere. Iar la cat de mare e rulajul, adica veniturile in cazul unei firme de acest nivel cei 0,5% o sa ii impovareze si mai mult si daca deja au dat afara 20% prin chestia cu criza mai dau afara un 5% clar si nici asa nui sigur ca nu inchid pravalia si asa o sa fie someri cateva sute de angajati. Asa o sa ia statul extrem de mult de la ei si alte multe mii de firme, multe....UE....taxe UEEE.... Cei drept multele firme mici o sa puna oblonul dar si acolo am o mare nelamurire pe care nu am gasit-o nicaieri si nu stiu cum e....adica platesc impozitul asta de 65mil si cei care nau activitate....asta ar fi chair din Kafka....adica sunt milioane de firme inactive deoarece la noi e extrem de greu sa inchizi o firma chiar daca vrei. daca si firmele astea inactive trebuie sa plateasca impozitul asta atunci e deja o chestie fenomenala la care nu ai nimic de facut decat sa plecam dracu din tara asta toti cei care am ramas aici pana acum. si in afara de faptul ca ne agitam si ne enervam nu putem face mai mult decat sa informam pe cat mai multi despre asta...cum spuneam macar sa stim ce ne asteapta. PS: mai am un gand....daca cumva toata tampenia asta a fost ca sa dea o gura de oxigen la toate firmele de vanzari auto....adica iti dai seama ce de vanzari de masini se vor face luna asta...dar e un gand doar :P isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Inca un guvern care incurajeaza evaziunea fiscala. :pr :uameni "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma X % din venituri, dar nu mai putin decat 6500 lei/an, asa zice textul. Deci orice firma din domeniile respective, inclusiv cele fara activitate. Asta ma doare pe mine, ca am o firma fara activitate in ultimii 2 ani, dar pe care nu am inchis-o tocmai pentru ca la noi e greu sa o inchizi, si nici nu exista termenul legal de "fara activitate" decat in cazul firmelor infiintate dar care nu au lucrat niciodata. Problema asta a aparut deja si la taxa radio, nici acolo textul nu prevede o diferentere intre firmele care produc sau cele care nu produc. Existi, platesti! Asta e principiul in capitalismul romanesc. Intotdeauna i-am urat pe cei care ziceau ca "pe vremea lu'... era mai bine", dar incep sa am convingerea ca Tariceanu era parfum. De fapt, in afara de taxa auto, personal nu am avut nemultumiri privind liberalii, in timp ce noii stapani se dovedesc cea mai impotenta varianta din 89 incoace. In cele cateva luni au dat mai multe legi cretine decat toate celelalte guvernari de pana acum, sa nu luam in calcul ca au mintit mai mult decat s-a mintit vreodata in tara asta. In ritmul asta in maxim un an distrug si putinul bine care s-a intamplat in ultimii 20 de ani. O sa le para rau astora din UE ca s-au legat cu noi la cap si nu ne-au lasat in custodia rusilor, ca la cum merg treburile, toti cei care pot vor fugi catre tari mai normale. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 4, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Re: TVA nedeductibil firma mai nu cred ca pot sa fie atat de excroci ( pot dar mai sunt niste mimari ca doar vitele mai au de lucru de vreo 2 ori anul asta pe la voturi (( scuze de termenul vite...ma refeream doar la mine ca sa nu jignesc pe nimeni)) ca sa bage asta cu taxa si la firmele fara activitate. haideti sa incercam sa ne lamurim cumva....bagati toate relatiile in functiune si vedeti ce aflati... maine vb si cu contabili mei sa incerc si eu sa ma lamuresc si revin cu detalii....dar poate o avea vreun membru ceva cunostinte direct pe la ministerul finantelor si afla ceva sigur...o da anonima sa nu sarim pe el :ha: isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GOGANU24cm Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Re: TVA nedeductibil firma ........si uite ca se poate si mai rau..........multi ziceau ca nu........ Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Re: TVA nedeductibil firma :hi M-am interesat de legea in cauza din acest topic si s-ar parea ca se refera la masinile achizitionate in LEASING.Pe durata contractului nu se deduce tva-ul din facturile ( PIESE,REPARATII,SERVISARE,CAUCIUCURI....ETC) ce se refera la masinile " pe leasing".Vestea e " BUNA" ,avand in vedere k utilizatorii vehiculului platesc IMPOZITUL ANUAL LA PRIMARIE, desi proprietatarul este firma de leasing pana la finalizarea contractului. Sa auzim de BINE! ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manolo Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Nu trebuie sa ne mire nimic,deoarece Romania nu a avut niciodata un conducator pentru popor,si ca-n istoria noastra" Ciocoii " au condus destinele Romanilor ,asa a fost ,asa va fi ! mie sincer imi pare rau dar accesta este adevarul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 5, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Re: TVA nedeductibil firma madiorsv tu te-ai uitat la emisiunea care apare in primul post....se pare ca n-ai avut rabdarea necesara ca atunci ai fi aflat ca e vb de toate masinile si lucrarile de service,piese, benzina etc de la cumparate de toate firmele cu anumite domenii. aceste sunt conform textului prezent la : http://www.zf.ro/zf-24/comentariile-cit ... a-4143132/ (4) Pentru aplicarea prevederilor alin.(2), activitatile desfasurate de contribuabili sunt urmatoarele: a) tranzactii imobiliare; b) activitati de inchiriere si leasing; c) activitati de investigatii si protectie; d) comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor; e) comert cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete; f) comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor; g) hoteluri si alte facilitati de cazare; h) restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie; i) activitati de servicii in tehnologia informatiei; j) activitati de servicii informatice; k) activitati juridice si de contabilitate; l) industria alimentara; m) fabricarea bauturilor; n) activitati ale directiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate; activitati de management si de consultanta in management; o) activitati de arhitectura si inginerie; activitati de testari si analiza tehnica; p) activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare si asistenta turistica; r) activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor; s) activitati sportive, recreative si distractive; s) transporturi rutiere; t) alte activitati de servicii. (5) Incadrarea in activitatile prevazute la alin.(4) este cea stabilita prin clasificarea activitatilor din economia nationala – CAEN.â€� ce tot trebuie lamurit este faza cu impozitul la firmele fara activitate....acolo deja e ceva mult mai grav isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Re: TVA nedeductibil firma mai crede cineva in clasa politica din tara noastra? am mai spus si o mai repet....ptr mine un politician bun este un politician mort....iar singurul lucru prin care imi face o imensa placere sa-i privesc e ....pusca cu luneta :beat :beat :beat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Stii cum se vede cel mai bine un politician: prin luneta unui puscoci de calibru maaare! Niste dobitoci care prin aceasta lege vor incuraja piata gri si implicit evaziunile fiscale! Si in acelasi timp isi vor indeparta si veniturile "sigure" provenite de la contribuabili! :pr (foarte multi)! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micu cristian Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma 'tu-le muma lor de hoti si nevestele la toti! PS: donez firma de transport si scoala de soferi :P PS2:mai am 5 locuri in masina, destinatie...Germania :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma sunt 2 aspecte: 1. e o propunere de ordonanta care nu va putea sa intre in vigoare decat dupa vot, si dupa optinerea derogarii de la UE, ceea ce nu cred sa obtinem caci este vb de TVA, si asta o sa insemne o frana serioasa la importurile de masini noi. 2. cumparam autoutilitare..... alea nu mai sunt autovehicule. in rest, v-ati fi asteptat la chestii mai destepte de la politicienii nostrii ? stati sa vedeti noile taxe pe poluare, de la anu... propunere... daca se voteaza.... facem firma de treansport, trecem toate masinilea pe ea... ca la aia se deduc in continuare.... si cumparam transport :ha: ... si lasam un 1% pe acolo... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma uite favorita mea Yonutz Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma http://www.world-wide-art.com/art/gi/lprintjpgs/b/wbrothers/fa/acmexray.jpg Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 6, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma updaturi valabile la ora care postez: aia mari din domeniu alimentar s-au scos...au zis ca au promisiunea ca ei vor fi scosi din lista ( aici am remarcat cea mai trainica si durabila atitudine romanesca...."dai dracu pe ceilalti, noi sa ne scoatem" apoi se pare ca Kafka e valabil....vor sa impoziteze inclusiv firmele fara activitate...aici nu mai comentez ca e de prisos. se pare ca in varianta initiala nimic nu mai era deductibil din costul intretinerii auto nu doar tva...iar acum se discuta daca lasa la 30% sau nu. se pare ca benzina decontabila la fel ca la bugetari se pare 250l/luna !!!! enorm deci aici e ok. se mai discuta sa fie pusa impozitare in fc de cifra de afaceri....500 euro pana la 17.000 euro..si tot asa.... se pare ca tva va putea fi deductibil daca masina nu depaseste 30.000 euro.....cu tva sau fara nu stiu.dar daca eu fac o manevra cu vanzatorul si imi da 2 facturi, sa zic masina costa 40k si 1 fact e de 20 k masina si inca una 20 k pt sa zic cauciucuri si volan....deci e clar ca indiferent ce vor scoate ne putem replia intr-o oarecare masura pt cei cu firme fara activitate va ofer o posibilitate legala si rapida. cum nu puteti inchide firma ca nu ne lasa statul....la mine a durat 2 ani pana sa inchid o firma, faceti asa. o sa vina prima rata de de impozit cat o fi el....mergeti rapid si declarati firma in faliment. se deschide procedura de faliment, platiti suma aia dupa care firma se inchide. asta e o procedura foarte rapida 1-3 luni. asta pt cei ce vor sa inchida firmele si nu pot. miercuri vom afla varianta finala...pana atunci...sa traim bine :p isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Re: TVA nedeductibil firma mai crede cineva in clasa politica din tara noastra? am mai spus si o mai repet....ptr mine un politician bun este un politician mort....iar singurul lucru prin care imi face o imensa placere sa-i privesc e ....pusca cu luneta :beat :beat :beat Da, cei care au mers la vot.... :P REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Aprilie 11, 2009 Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Re: TVA nedeductibil firma mai nene ..!! cat se plateste .... cam cat .... stie cineva ceva cifre acolo .... ?! cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate