superalfi Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma s-a adoptat si TVA-ul - este OUg 34/2009 publicata in MO din 14 Aprilie 2009 si intra in vigoare de la 1 mai RUBICON - always ready to race ... Kamikaze Off-Road Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Vom trai si vom vedea care-i treaba.....o "scapare" la lege tre sa existe....! ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 15, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma impozitul forfetar, nededucerile legate de tva si cheltuielile pe masina toate au fost abrobate prin hotarare de guvern sambata 11.04.09. ele intra in viguare de la 1 mai 2009. ordonata de urgenta (asta de care vb) mai trebuie aprobata de parlament unde teoretic se mai pot aduce modificari....dar cum au 70% in parlament e clar ca o sa o aprobe. Oricum de intrat intra in vigoare de la 1 mai chiar de pana atunci nu se pronunta parlamentul. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Ok. Ma mai ineresez maine. Mie contabila mi-a zis ca au renuntat la articolul cu deductibilitatea TVA, dar au pastrat impozitul forfetar. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 15, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma aratai textul acesta: http://codfiscal.net/proiect-10-aprilie ... a-fiscala/ sau daca nu ia monitorul oficial din 14.04 unde sa publicat ordonanta: Guvernul României Ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 È™i reglementarea unor măsuri financiar-fiscale Nr. 34 din 11-Aprilie-2009 Guvernul României Ordonanță de urgență privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar Nr. 35 din 11-Aprilie-2009 Poate iti spunea ca pt leasing sa scos...acolo da sa scos tva. restul ramane cum am discuttat...cu mici modificari. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Impozitul forfetar l-au extins la toate firmele, indiferent de domeniul de activitate. Mai rau nici ca se poate. Asta de frica sa nu cumva sa mai poata functiona vreo firma fara sa le dea macar 500E pe an. Sunt curios cu cate firme active vor mai ramane in o luna. A mea o inchid clar, si asa era in semihibernare. Rectific: nu o inchid, ci o suspend. Dupa 3 ani de supendare o inchid ei. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Suspendarea e o solutie? Ca tocmai asta vizau idiotii : ai sau nu activitate, sa dai banu` ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Impozitul forfetar............... Rectific: nu o inchid, ci o suspend. Dupa 3 ani de supendare o inchid ei. Cateva intrebari / studiu de caz .Avem economisti ,avocati pe aici poate ne vin idei 1.Care are idee cum se face asta? 2.Se poate transforma SRL asociat unic in PFA ? 3.PFA asta ce dezavantaje are versus SRL in afara ca nu poti avea angajati? 4.Care este procedura de impozitare la PFA ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma ce stiu eu PFA nu poate emite factura cu tva deci nici nu-l poate deduce daca nu emiti factura cu tva celui care i-o emiti nu-si poate deduce tva........iar toate achizitiile le face cu tva zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma SRL transformat in PFA sigur nu se poate. SRL e inregistrat la Registrul comertului, PFA la primarie. Diferenta e oarecum ca inmatricularea normala vs. inmatricularea la primarii. Deocamdata stiu ca suspendarea este o solutie, practic pe perioada ti se suspenda inregistrarea la RC si te inregistrezi si la fisc cu activitate suspendata. O sa aflu mai multe zilele astea. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma ........... SRL e inregistrat la Registrul comertului, PFA la primarie. Diferenta e oarecum ca inmatricularea normala vs. inmatricularea la primarii. ......................... Da-mi voie sa te contrazic : vezi poza !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma eu inteleg asa: Art 10 - pct 3: (3) Prevederile alin.(1) - (2) nu se aplica pentru avansurile care au fost achitate inainte de data de 1 mai 2009 pentru valoarea totala sau partiala a vehiculelor rutiere motorizate, daca livrarea acestora intervine dupa data de 1 mai 2009, inclusiv. Deci aici ne referim la TVA - adica se deduce in continuare pentru leasinguri, dar: - se limiteaza deducerea cheltuielilor cu masinile la 1 masina pentru fiecare director/manager/administrator n) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii.Ë� - cu exceptia combustibiluluii care este deductibil doar pentru: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca. Ë� 2. vehiculele sunt utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi; 3. vehiculele sunt utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi; cam asta este situatia in momentul de fata eu am avut o intalnire cu niste baieti de la o firma de audit, si am inteles ca e valabil pt un nr de directori raportat la nr de angajati, cf. unei reglementari mai vechi a Ministerului Muncii care e aplicabila in acest caz, si este vb de un director la un numar minim de 8 angajati/subordonati, exemplu: In cazul unei firme cu 4 asociati care sunt si directori/administratori ai firmei si 10 angajati de exemplu... doar 1 masina poate fi atribuita postului de "director" adica nu pot fi 4 masini.... asta e mai naspa... ei au zis ca cel mai simplu, e sa fie o firma mama si inca cate o micro pt ceilalti asociati.... si asa fiecare isi deconteaza cheltuielile... oricum mai trebuie vb cu cei de la finante/ad. financiara/garda financiara... caci ei iti anuleaza decontarile daca considera ca nu se respecta anumite reguli mai noi sau mai vechi, asa cum mai sunt unii de la Ad. Financiara care la un control de fond ne-au anulat o gramada de cheltuieli cu carburantul ca nu erau fise de parcurs... cu toate ca nu e obligatoriu sa le tii, ei au considerat ca era consumul nejustificat ca asa au avut baietii chef... si pt 2 ani, la un parc auto de 6 autoturisme, 3 dube si 1 duba de 5 tone ... au anulat cca 24.000 RON cheltuieli cu motorina/benzina dintr-un total de cca 33.000 RON. (2008) in ordonanta e specificat clar cuvantul "vehicul/vehicule" ... nu vad sa fie facuta clar o diferentiere intre autoturisme si autoutilitare... aici depinde cum se incadreaza fiecare vehicul.... cum il treci ca e la interventii sau reparatii ???.... nu vad specificat iarasi la vahicule (autoutilitare) partea cu transportul de marfuri in interesul firmei, ex: ai o duba cu care iti cari marfa pt tine prin tara ( aprovizionare...livrari )... e clar ca nu i-o dai angajatului X sa se de'a pe la Mall cu iubita cu ea ?! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Aprilie 16, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma eu ce am spus ca momentan e vraiste si fiecare crede si interpreteaza cum vrea si cum intelege el. Prb cand iti vin astia in control si o sa aiba inca un un motiv sa ceara spaga pe langa obisnuita amenda.... cel putin imi place ca au inceput patronatele sa isi dea seama ca au luat teapa dupa ce au avut discutii la guvern...au fost, au zis ca s-au inteles si cand colo cand a fost publicat in monitorul oficial si-au dat seama ca guvernul face si cu ei ca si cu noi toti....le da teapa.... poate se vor agita destul de mult incat sa schimbe tampeniile astea. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Astral2000, ma declar batut. Nu stiam. As fi putut jura pe ce am scris. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Re: TVA nedeductibil firma Astral2000, ma declar batut. Nu stiam. As fi putut jura pe ce am scris. :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate