Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Frane Aro 243... ajutor!!!

rd_adi

Postări Recomandate

Am mari probleme cu franele in ultima periada... din cauza lor a trebuit sa scimb masca fata cu tot cu aripi si si o aripa spate...

La inceput curgea lichid prin pistonase ... am schimbat toate garniturile nu mai curge lichid

Am aerisit...totul merge brici pe loc

La primul test de drum dupa aproximativ 20 km incepea sa miroasa a ferodeou in masina si inainta greau in 1-a... pedala avea cursa 3-4 cm ... demontez funrunasele la pompa improasca bine de tot fara sa apas pedala(pompa era blocata...) strang totu la loc continuu drumu dupa o periada prindeau din ce in ce mai prost franele apoi iar se intareste pedala iara aceeasi treaba...

Schimb toti sabotii verific toate pistonasele... totu perfect merg iara cu masina iar se blocheaza , pedala iara are cursa 3-4 cm...

PS: am servo dar in ultima vreme si cand nu e blocata pedala se comporta tot ca si cum nu ar merge servo-ul

Azi am iesit din nou in paduri cu masina la inceput s-a comportat exemplar dupa o vrede iara s-a blocat pedala (cusra 2-3cm) desfac furtunasele de la pompa curge surplusu totu merge brici... dupa o periada iara raman fara frane (facut pedale prinde cam la a 10-a dar nu grozav) Dupa ce stau la o pauza mica iara franele merg dar nu grozav (cursa la pedala e ok)

Ce e de facut? Ma poate ajuta cineva?

Va multumesc anticipat,

Cu respect,

Adrian

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Frane Aro 243... ajutor!!!

pompa e de vina, in special o anume supapa din ea. daca desfaci piulita aia mare din cap, ai acolo o supapa...aia e beleaua. se poate intampla si la pompa noua...asa sunt ele, mai proaste. leacul e frana pe disc, cu pompa isovac cu tot.

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

Acea supapa de care zice Keo se numeste supapa de retinere presiune reziduala adica mentine o anumita presiune pe circuitul de frina in ideea de a mentine amorsata instalatia si pentru a compensa distantele dintre saboti si tambur.la diferente mai mari de presiune acea supapa se deschide dar la o diferenta mai mica acea supapa ramine inchisa sau lucra numai intr-un singur sens adica dinspre pompa spre cilindrii .

As mai acuza si o garda incorecta a tijei de comanda(din amplificator,sau servofrina) a pompei de frina.Asta se poate controla prin montarea unor saibe intre amplificator si pompa de frina departind pompa de frina fata de amplificator.Daca dispare acel fenomen de blocare a rotilor acesta e defectul daca nu, sigur e acea supapa din pompa de frina.

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

Teoretic da... am garniturile incerc...

Practic daca nu merge... ce e de facut ca banuiesc ca in pompele noi sunt garnituri noi respectiv fparte proste...

Pomba saviem cu un singur circuit ar fii rezolvarea?

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

@rd adi Daca esti hotarit sa inlocuiesti garniturile la demontare fi atent sa gasesti cauza care facea sa curga pompa,daca nu gasesti nimic, inainte de montajul celor noi verifica interiorul pompei nu cumva sa fie uzata suprafata interioara a cilindrului.Nu sunt admise pete sau zgirieturi -astea sunt vizibile! da ar mai putea fi vorba si de o ovalizare a cilindrului in zona de lucru a reazemelor(umerilor) pistonaselor- pe astea le poti masura sa vezi daca sunt ovale-

Pompa de saviem zic ca nu e solutie in cazul tau unde sunt 2 circuite deja instalate pe masina.

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare