Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspensii care ridica garda la sol; pneumatice/hidraulice??

blueheart

Postări Recomandate

Salutare. Ajutati un biet necunoscator, adik eu :). Am un opel astra classic in garantie si vreau sa ii pun o suspensie (pneumatica/hidraulica??), care sa creasca garda la sol atunci cand merg prin munti, si sa revina la pozitia initiala cand revin la oras.

Ce solutii ar fi? De unde cumpar si unde montez? Multumesc anticipat.

"Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suspensii care ridica garda la sol; pneumatice/hidraulice??

La pimp my ride am vazut asa ceva. Ma tot gindesc si eu sa-mi pun la patrol suspensie deaia cu topaituri. Cind dau de greu, ma apuc si topai. Daca imi iese figura, adaptez o telecomanda si o pun sa topaie singura (pe masina). Eu, stau afara, si cind vad ca a atins amplitudinea maxima, ma proptesc bine pe picioare si o imping de aripa. Teoretic, masina ar trebui sa se deplaseze (in aer), mai incolo. Cine stie, poate iese miscarea cu topaielile. Ma impotmolesc, trec masina pe modul tup tup si nu mai am nevoie de troliu. Asa ceva ti-ar trebui si tie, mai ales ca opelul classic cu troliu in bot arata nasol.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

La opel merge suspensia asta,DAR trebuie sa mergi serpuit!!!

Corect! Serpuit, dar in plan vertical! Cel mai mare avantaj, e ca o poti parca lateral numai din modulul tup tup, fara motor. Rezulta o economie substantiala de combustibil!

Link spre comentariu

Da, da, asta cu serpuitul e solutia... Si eu am opel astra si nu am modificato pentru ca mersul serpuit m-a salvat

:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

:hi Dorinta ta cred k e IREALIZABILA IN RO. Mai bine o vinzi si treci pe un suv !

Eu nu cred. Problema aici sunt banii. Daca vrei sa investesti in masina poti face asa ceva chiar si in romania. Sunt o gramada de masini la care suspensia e pe perne de aer cu brate independente fata-spate. Toata faza e sa o adaptezi la opel.

Link spre comentariu

Salutare. Ajutati un biet necunoscator, adik eu :). Am un opel astra classic in garantie si vreau sa ii pun o suspensie (pneumatica/hidraulica??), care sa creasca garda la sol atunci cand merg prin munti, si sa revina la pozitia initiala cand revin la oras.

Ce solutii ar fi? De unde cumpar si unde montez? Multumesc anticipat.

lasa-le dreaq de suspensii...daca vrei sa pastrezi marca, schimba-ti astra cu un frontera si ajungi si in munti..

Link spre comentariu

sa no dam in balarii

se poate face insa 1 pierzi garantia 2 masina aia no sa mai fie street legal dupa ce iti expira itp-ul actual si 3 costul face sa nu merite saraca astra

asa ca proiectul tau moare din start

udeva pe forum se discuta despre o astfel de suspensie pe un buggy construit in ungaria pacat ca nu s-a insistat pe aceasta tema cu siguranta invatam fiecare cate ceva

Link spre comentariu

Sau mai bine poti sa tai din aripi sa-ti intre niste MT-uri pe 33". Cand intri in teren ai pus gumele de teren, cand intri pe asfalt faci schimbul. Numai vezi sa nu iei mai mari de 33" ca dupa aia trebuie sa tai si din capota si portiere.

P.S.: :uameni

Le: Daca totusi reusesti sa pui suspensia aia hidraulica bazata pe sistemul "tup, tup", va trebui sa pui si un apometru la instalatia de ulei sa vezi cantitatea de lichid hidraulic necesar unui topait. Chiar sunt si eu curios cam cat consuma...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Le: Daca totusi reusesti sa pui suspensia aia hidraulica bazata pe sistemul "tup, tup", va trebui sa pui si un apometru la instalatia de ulei sa vezi cantitatea de lichid hidraulic necesar unui topait. Chiar sunt si eu curios cam cat consuma...

:no ai grija ca confuzezi si induci omul in eroare. Apometrul mergea la benzina, ca benzina e mai lichida, seamana la consistenta cu apa. La ulei, trebuie oloionmetru ca asta e mai viscos. Bine, inainte de montaj, ar trebui trecut printr-un viscometru ca sa se stabileasca exact de care tip de oloionmetru trebuie, ca si astea sunt de mai multe feluri :h5

Link spre comentariu

Mersi Srevni. Uite la vascozitatea uleiului nu m-am gandit. Iti ramane BlueHeart dator cu o bere pentru asta.

Oricum... nu stiu pentru ce as opta... Pentru taiat aripi si pus 33-uri, sau suspensie hidraulica. Amandoua au plusuri si minusuri.

Suspensie: O inalti, o cobori, topai, ai portbagajul liber... dar daca terenul in padure e proaspat plouat ? Si de topait in continuu.... cred ca intr-o suta de metri o iei serios cu capul. Iar cu gumele de asfalt n-ai nici o sansa.

33-uri, macar 31-uri: MT-uri frumoase, montate cu tot cu jante pe flanse adaptoare sa intre pe roata. Partea proasta e ca ai portbagajul plin de cauciucuri si ca trebuie depus efort la schimbat rotile. Dar macar va fi placere in teren. Parca te si vad peste vreo luna la vrun concurs la clasa open.... sau extrem, cine stie.... Legat de transmisie, nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme ca ai cauciucuri mai mari ca originalele. Ca doar... uita-te la "tunneri" cum au jante pe 20". Nu tot mari sunt? Si nu se rup la liniute, deci teoretic ar trebui sa tina.

Nu stiu pentru ce solutie as opta... sunt in dubii...

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Hm, pai daca ploua, se intrerupe cursa. Nu ai vazut ca si la F1 asa se face??? Vezi tu, aici e marea problema. Eu de asta ma tem, ca o sa se ajunga la o specializare extrema a masinilor intr-o nisa foarte mica. La F1, deja au ajuns sa nu mai poata merge daca ploua. Pai atunci sa se mute in sala.

Acuma mi-a venit o idee grozava. Ar putea pune pe masina, niste cricuri hidraulice (ca la DTM), insa, ar fi interesant, ca tija sa poata fi miscata inainte si inapoi. Practic ar fi ca si 4 picioruse mici. Da omu' de greu, scoate piciorusele si o taie la fuga. Trebuie sa fac niste calcule. Ideea e aplicabila.

Link spre comentariu

Trecand peste glume, solutia e realizabila dar nu merita.

De banii care ar trebui sa ii bagi, poti sa iti cumperi linistit un Suzuki Samurai si sa te dai pe unde vrei tu.

Link spre comentariu

Da.... dar 4 MT-uri sunt mai ieftine ca un Samurai. Unde mai pui ca e si Astra. Samuraie vezi in toate padurile.....

Ar fi un unicat...

Eu votez pentru cauciucuri de teren. Dupa ultimele calcule, ca sa nu se strice transmisia si ca sa nu trebuiasca sa tai prea mult din aripi (sa nu bata prea tare la ochi) cele mai mari cauciucuri care ar intra, ar fi de 31". Suspensia hidraulica e prea complicata si stricacioasa. Iar daca mai pui si costurile ei, inti mai iei inca 2 masini....

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Suspensia hidraulica e prea complicata si stricacioasa.

Ai dreptate, dar cu putina atentie, rezolvi si problemele astea. La astra classic in garantie, mai poti adapta o propulsie ceva intre hidraulic si serpuit. Ceva care sa imite modul de deplasare al limaxului.

Unde am vazut limax, nu urca nici un 4x4 oricit de preparat ar fi.

http://tbn1.google.com/images?q=tbn:td5ZtAV2PsHW3M:http://pics.davesgarden.com/pics/kennedyh_1156132959_147.jpg

No aia ar fi masina de teren!

Link spre comentariu

Mah baieti, ce erotic visati voi ... si aveti mintea tare, tare odihnita ... :ha:

Si eu as avea o matura 4x4, geamuri electrice, climatronic, 20 de airbaguri, scaune incalzite, navigatie, oglinzi incalzite etc etc

Problema este ca e inca in garantie! Stie cineva ce roti ar trebui sa-i pun, fara sa pun flexul pe ea si sa nu mai fac bataturi ... :P :ha:

...ai mai egzista o problema ... dar p'aia nu v-o mai spun ca deja datele problemei se vor schimba radical ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si eu as avea o matura 4x4, geamuri electrice, climatronic, 20 de airbaguri, scaune incalzite, navigatie, oglinzi incalzite etc etc

Problema este ca e inca in garantie! Stie cineva ce roti ar trebui sa-i pun, fara sa pun flexul pe ea si sa nu mai fac bataturi ...

La maturi nu ma pricep (poate ar trebui sa pui intrebarea pe http://www.maturi-tunning.ro; cred ca au forum si acolo). Insa problema ridicata de tine este incitanta, asa ca nu m-am abtinut si am facut niste cautari. Uite ce am gasit: http://cgi.ebay.co.uk/R-C-CAR-GOLD-WHEEL-OFF-ROAD-TYRE-SET-TO-FIT-TAMIYA_W0QQitemZ220387933782QQcmdZViewItemQQptZUK_ToysGames_RadioControlled_JN?hash=item220387933782&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1688|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Vestea buna, e ca trimit si in romania, si sunt destul de ieftine. Vestea nebuna, sau mai putin buna, e ca diametrul s-ar putea sa fie prea mic. Au doar 72mm, insa cu siguranta ca nu va trebui sa bagi flexul in tablarie, asa ca nu iti va fi afectata garantia :h5

Mai cauta si tu daca nu se potriveste culoarea jantelor, sau le poti sabla si vopsi ce nuanta vrei.

...ai mai egzista o problema ... dar p'aia nu v-o mai spun ca deja datele problemei se vor schimba radical ...

Daca cealalta problema e explicita sau anatomica, te rog sa deschizi alt topic sa nu ne polutionezi aici. Merci.

Link spre comentariu

Excelent ... multumesc ptr efort ...dar matura 4x4 a incetat din viata acum cateva minute ... sun la IML sa-i emita certificatul de deces ... Bine ca nu am investit in rotile alea ... :ha:

Link spre comentariu

...dar matura 4x4 a incetat din viata acum cateva minute ...

Condoleante ... daca pot ajuta cu ceva, nu ezita sa zici.

Vezi tu? In clipele astea iti dai seama ca viata e cel mai de pret dar. Ca trecerea timpului este implacabila. Ca existenta noastra pe pamint e doar o clipire in nemarginirea universului. Ups, am gresit topicul, altul era cu filozofia, nu? Bag p..., scuze.

Link spre comentariu

Mda ...cerere ferma: doresc sa sa achizitionez in leasing tehnica vodoo de resuscitat matura! Bidez acum pe ebay ptr roti ... Cum se scoala, cum o incalt si zic: "Mars la produs!" :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare