NeRv1 Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Salutare.Am gasit problema scurgerii de ulei.Este turbo care imi arunca uleiul afara si a reusit sa ma lase fara ulei.Din fericire am sesizat, am oprit si a trebuit sa iau din Belgia 5 litri cu 47,53 euroooooo...m-a rupt scoru asta. Si astia 5 litri au reusit sa ma duca pana la Essen la verisorul meu unde sunt acuma. Maine la ora 9 trebuie sa merg la mecanic sa vad care e situatia Vreo idee...un sfat..ceva..orice...is disperat :p :p :p Pot oare sa merg fara turbo???_nu imi trebuie viteza..vreau doar sa o aduc acasa. Am de unde sa iau turbo acasa dar astia aici mi-au zis ca slabe sanse sa gasesc second aici.. :uameni Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Poti merge fara turbo dar e mult al `reaku de modificat si e si nitel scump. Galerii admisie, evacuare si mai ales circuitul de ulei de la turbo. Da uita-te mai atent pe unde anume arunca uleiul. Poate sa fie pur si simplu un surub slabil, un colier ne prins bine.... Daca treaba e imputita tare, eu ti-as propune sa iei o platforma pana acasa ca te ajunge mai ieftin decat sa repari/modifici turbina acolo + drumul spre casa. Toata treaba e sa vezi pe unde anume curge uleiul. Daca e TUR-ul, din bloc pana in turbo e facut din teava, deci slabe sanse sa se sparga, eventual nu-i infiletat bine sau e bulit filetul. Se potriveste de la alta masina, cauti la dezmembrari, important e sa fie filetele la fel si sa nu fie mai scurt, ca daca e mai lung ii faci o bucla, doua. Daca e Returul, e din cauciuc. Verifici aceasi chestie la filete/coliere, iar daca e fisurat furtunul, si nu prea gasesti altul, iti propun situatia de urgenta de mai jos. Daca era rupt axul turbinei, uleiul nu ti-l scotea pe langa ea, ci il scotea pe esapament. Se facea fum in spatele tau de nu vedeai la un metru. Deci turbina e buna, cred. Problema e pe langa ea. Verifica si furtunele de la radiatorul de ulei, alea de obicei ies din bloc din cauciuc, cam 30-40 cm. Au prostul obicei sa crape cand iti e lumea mai draga. "Situatia de urgenta" : Acu 2 ani m-i s-a spart la Bistrita un furtun de ulei de la radiator. Era Duminica si de-bia am ajuns intr-un LukOil. Am analizat situatia, portofelul, si m-am dus in Peco sa fac cumparaturi. O cheie reglabila (vreo 50 de lei), 5 litri de ulei (120 lei), banda izoler (cam 10 lei) si coliere de fier universale (cam vreo 20 de lei). Am dat drumul la furtun (din cauciuc) din bloc, l-am curatat bine cu o carpa si nitel degresat cu motorina, apoi uscat. Am infasurat cam 2-3 role de banda izoler peste crapatura, apoi am prins coliere de fier unu langa altul peste banda izoler, cam 15-20 de cm era belea cum arata furtunul dupa operatie. L-am pun `napoi, am pus uleiul si am plecat spre casa cu gandul sa-l schimb a doua zi. A doua zi am observat ca nu mai curgea deloc si asa am mai circulat inca 3 saptamani pana cand mi-am facut timp 2-3 ore sa schimb furtunul. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Aprilie 8, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Multumesc mult Klez..ca de obicei ma ajuti la nevoie, :h5 sper sa pot face si eu asta pentru tine candva. :x Am sa merg dimineata la ala sa-mi verifice, sa vada care e treaba..sper sa fie ok. Maine e decizia dar prefer sa vin pe roti cu ea si cu capul sus plus ca mai am o persoana minora in masina pe care mi-am luat angajamentul sa o aduc acasa si acuma..mi-e cam.. :P Am sa vad ce zice ala..poate sau nu poate..daca nu poate ma apuc eu pana fac ceva..o iau , o imping pana acasa :1 ..m-am scos-- Mersi mult de tot Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog in cel mai rau caz sa iti trimita cineva turbina in essen...eu sper sa nu fie nevoie dar e o idee...bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Aprilie 11, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Salutare. Daa..am reusit sa ajung acasaa :banana :banana Bucuros foc...a ajuns pe rotile ei si nu a trebuit sa chem pe nimeni sa ma ia la sufa..deja simt ca o sa trecem prin multe impreuna :h5 Am plecat de acolo cu 22 litri de ulei si am ajuns acasa numai cu vreo 7-8..pe drum am tot oprit si completat ..cam odata la 150-200km. Treaba e ca am fost si acolo la un mecanic si nu a reusit sa isi dea seama pe unde am pierderea. Am dat jos am degresat ,am spalat ne-am uitat si nik...fiind pastele la ei omu nu s-a complicat prea mult.Concluzia: NU stiu de unde curge slp Am ramas doar la 2 chestii deocamdata..garnitura de chiuloasa sau pompa de ulei. Chestia e ca nu motorul consuma uleiul ci il arunca afara..tot sub capota e borat de ulei.Cand opresc undeva las in urma o baltuta frumoasa de ulei.Prin RO a inceput oleaca sa imi faca probleme pe munte ..adik...a inceput sa scoata fuum..asta cam da a garnitura..Au oprit vreo 2 si m-au intrebat daca sunt ok ca credeau ca iau foc :F M-a adus acasa si am apreciat asta la ea..de acuma urmeaza sa investighez care e problema...m-am dus oleaca pe la glodaraie dar ma cam risc..are cauciucuri de vara...saptamana urmatoare va primi upgrade-urile ..inca ma uit dupa ce sa ii pun... Oricum..am sa va mai tin la curent sa stiti si voi de ce si cum..poate ajuta pe viitor... Bafta Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog i. Chestia e ca nu motorul consuma uleiul ci il arunca afara..tot sub capota e borat de ulei.Cand opresc undeva las in urma o baltuta frumoasa de ulei.Prin RO a inceput oleaca sa imi faca probleme pe munte ..adik...a inceput sa scoata fuum..asta cam da a garnitura.. Daca a inceput sa scoata fum este foarte posibil sa ai joc la axul turbo ba chiar sa fie rupt, pune si verivica putin jocul axului, si nu mai merge asa ca s ar putea sa mai strici si altceva Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Turbina baga presiune, pare a fi ok. Fumul nu-l scoate pe esapament, se prelinge uleiul pe galerii. De acolo e fum mult, si implicit un oarecare pericol de incendiu. La cat e de ingramadit compartimentul motor, cu ochiul liber nu prea am reusit sa vad pe unde arunca, insa tare am impresia ca e de la tur-ul (ulei) turbinei. Parerea mea, e ca ar trebui o spalatura sub presiune sub capota, apoi mers pe un canal/rampa si vazut pe sub masina, ca se vede mai bine turbina de jos. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Perfect de acord cu KLEZ. Intii as spala bine de tot cu motorina toata zona de ulei si dupa aceea clatit bine cu jet cu apa la presiune de 100 bari si o sa iasa totul luna. Apoi cu o sursa buna de iluminat si cu staruinta este imposibil sa nu se tradeze. Succes! :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Aprilie 12, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Da, am incercat asta. In germania mecanicul a degresat totul pe la motor ,sters..una alta..apoi iar ma pus so turez sa vada pe unde, s-a bagata si sub si tot nu a reusit. Concluzie..pana nu dau jos pe acolo nu am sa vad....trebuie demontat..nu se vede asa pe unde.. Multumesc mult Multumesc mult si tie Klez ca ai avut azi timp sa arunci o privire :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Cred ca trebuie schimbat mecanicul :ha: Exista oglinzi cu iluminare care se afla in capatul unei tije telescopice si care are multe grade de libertate permitind accesul in orice cotlon.La noi costa 20 ron. Cauta pe cineva care este dotat cu asa ceva :h5 Nu are cum sa fie ceva paranormal.... :ha: :ha: Succes si tine-ne la curent! Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Salutare baieti. Azi am dus masina la service si dupa multe plimbari in jurul ei cu lampa care mai de care au ajuns la concluzia: Am nevoie de alt turbo! Mi-au amestecat visele..parca mai mult speram sa se fi dus garnitura de chiuloasa. Deci..turbo e dus si da afara pe la garnitura galeriei de admisie care e dusa si aia. Am vb cu cineva pt un turbo, saptamana ce vine a zis ca ma rezolva. Stiti vreun pret?Cam la ce ar trebui sa ma astept? Stiu ca unul second e in general la 300 euro..stie cineva altceva? Multumes..o seara buna :h5 Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vali alias Babu Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog nou este in jur de 500, asa ca poti negocia la cel second.....vezi ca gepetto iti poate aduce nou daca nu gasesti second :h5 bafta! KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Salutare baieti. Azi am dus masina la service si dupa multe plimbari in jurul ei cu lampa care mai de care au ajuns la concluzia: Am nevoie de alt turbo! Mi-au amestecat visele..parca mai mult speram sa se fi dus garnitura de chiuloasa. Deci..turbo e dus si da afara pe la garnitura galeriei de admisie care e dusa si aia. Am vb cu cineva pt un turbo, saptamana ce vine a zis ca ma rezolva. Stiti vreun pret?Cam la ce ar trebui sa ma astept? Stiu ca unul second e in general la 300 euro..stie cineva altceva? Multumes..o seara buna :h5 i. Chestia e ca nu motorul consuma uleiul ci il arunca afara..tot sub capota e borat de ulei.Cand opresc undeva las in urma o baltuta frumoasa de ulei.Prin RO a inceput oleaca sa imi faca probleme pe munte ..adik...a inceput sa scoata fuum..asta cam da a garnitura.. Daca a inceput sa scoata fum este foarte posibil sa ai joc la axul turbo ba chiar sa fie rupt, pune si verivica putin jocul axului, si nu mai merge asa ca s ar putea sa mai strici si altceva Io cand am zis :P voi nu ca batman batman :ha: Bun mai departe ai 3 variante 1. pui turbina noua 2. pui turbina second 3. reconditionezi turbina care o ai pe masina Recomand varianta 1 sau 3 pt ca vei avea practic turbina noua pe masina , va merge impecabil si vei sti la ce sa te astepti de la ea Daca optezi pt reconditionare o sa afli ca se schimba absolut toate piesele si se regleaza identic cu una noua - eu unul chiar recomand daca nu vrei sa iei una noua, operatiunea costa in jur de 250 euro Nu recomand turbina second pt ca indiferent cat de mult o probezi/testezi inainte sa o cumperi e posibil sa intampini aceiasi problema cu cea pe care o ai pe masina si nu cred ca vrei asta Sper sa gasesti solutia cea mai buna si sa ne anunti si pe noi ce decizie ai luat eventual si ceva poze de la montaj Ps: desi cei de la service o stiu nu toti o fac , asa ca fi atent sa : 1. sa ti curete bine toata admisia 2. sa verifice putin catalizatorul (daca ai) pentru ca acesta cu siguranta e plin cu ulei, care probabil va iesi in rafale de fum in momentul in care vei pune turbina noua si i vei da gaz dar exista si o mica posibilitate sa se infunde asa ca o mica verificare preliminara eu zic ca nu strica 3. sa ti verifice alimentare cu ulei a turbinei poate din cauza aia s a stricat, ungere insuficienta S o dai jos pe cea veche si sa pui alta nu e suficient, restul ioperatiilor de pregatire sunt mult mai importante, ba poate chiar identificarea motivului care a dus la deteriorarea turbinei Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog despre ce masina/model/an de fabricatie/motorizare este vorba? Ti-o pot reconditiona si iese ca noua daca nu este un model foarte vechi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Salutare. Da.i-am intrebat si au zis ca cica nu se poate reconditiona..acuma stiu eu??? Am vb cu cineva de la un second si a zis sa merg pe marti la el si rezolvam problema(ne cunoastem) Oricum..multumesc de sfat..am sa printez asta cu operatiunile si le-o bag sub nas sa ma asigur ca fac asa. Maina este Mitsubishi Pajero LWB 2800 din 1994 Mersi Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NeRv1 Postat Aprilie 24, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Re: Problema Turbo- un pic de ajutor va rog Salutare baieti Azi dimineata primesc un telefon de la maistrul la service-ul unde am lasat masina (Intre timp am luat turbina de la cineva cu tot cu galerie la 200 euro) prin care ma anunta sa vin repede ca e ..de belea..mi-a explodat motorul. L-am intrebat cuuum?? Am inceput sa fug prin casa..era sa imi rup gatul pe scari..sa ma calce masina cand am trecut strada (serice-ul e peste drum de mine:)) Cand am ajuns acolo..gluma..shit..noroc ca il cunosc :uameni Treaba statea asa...Turboi ala cumparat second..nu venea la mine..alt sistem de prindere..partea buna e ca dupa o cercetare mai amanuntita au zis ca turbo meu e bun..epuratorul era infundat si dadea inapoi sau ceva de genul asta..uleiul mi-l scotea pe la garnitura la galeria de admisie plus ca galeria am inteles ca nu era fixata cum trebuia. ok. Am facut comanda de garnitura..dupa 2 zile trebuia sa ajunga dar..surpriza..aia nu mai aveau codu corespondent ca se schimbase intre timp si nu au vrut sa trimita cu codul cel nou (acelasi produs) in caz ca ii refuz..si nici nu au sunat sa intrebe :pr :uameni Asa ca 2 bucati de garnitura le-am lasat pe masina plus alte 2 bucati confectionate din carton ..unse cu vaselina si asezate la loc. Am mers in probe..se comporta bine..mi se pare ca se aude ceva la turbo dar nu imi mai arunca uleiul afara plus nici nu mai curge..pe moment sunt multumit mai ales ca am scos-o din service ca de acuma ma puneau sa platesc chirie. Costuri? 50 ron spaga de inaintare... 20 ron la mecanic ca a stat peste program oleaca si ca..a facut treaba buna 230 ron..7 litri ulei 10w 40 Castrol 220 ron manopera Filtrele le-am fost adus cu mine din anglia ..am scapat la capitolul asta:) Total: 520 ron Macar duc turbo inapoi si recuperez cei 200 euro...ma bucur ca am scapat doar cu atat. Ca sa ii fac un cadou de insanatosire grabnica..azi a primit 4 anvelope 31x10.5x15 profil simex extrem...iar maine va primi proiectoarele + muzica..ca tre sa am cu ce sa sperii animalele salbatice, nu? Va atasez foto cand termin cu ea :jp1 Bafta Mitsubishi Pajero 2.5 SWB M 461 - 1977- in constructie... Mercedes wW126 300 SEL ...alte acareturi 4x2... ex: Mitsubishi Pajero 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate