Dom Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Da cum zice DKW cea mai simpla este schimbarea comutatorului de frina, daca iti place sa mesteresti odesfaci cureti contactele si mai prelungesti viata dupa un timp tot trebue schimbat.:ang1:ang1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Va multumesc celor care au raspuns prompt!l Editat Noiembrie 10, 2012 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fisherman Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers buna! am si eu o dilema ..... recent am fost la un tester si mi sa spus ca am o erooare la senzor acceleratie (senzor g).poate cineva sa imi zica unde se afla montat pe masina.mersi! Editat Noiembrie 1, 2012 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Camshaft sensor, reperul nr 17. Editat Octombrie 31, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fisherman Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers problema mea este ca nu am cotrolul tractiuni pe roata dr. spate am un cod de piesa dar nimeni nu stie unde este (SSB101331) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Asta este piesa si o gasesti sub cotiera (sub levierul franei de mana) Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fisherman Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers da asta e piesa , o sa desfac cotiera sa vad despre ce este vorba. mersi de sfat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Schema electrica (Haynes) de la brake pedal switch, asa se intelege mai usor cum lucreaza. Editat Noiembrie 3, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dand112 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers La mine a fost nevoie de un switch pedala de frana nou. L-am schimbat, e ok! Acum nu se mai aprind cele doua lumini1multumesc !:cl Editat Noiembrie 10, 2012 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Pana la urma care se strica ? Eu sub bord am gasit asta : "Senzor lampa frana - XKB100170 - Land Rover - Freelander" , cu descrierea : Senzor lampa frana /* model cutie automata / * model cu seria de sasiu pana la -1A326956 si corespunde pozei , eu am un td4 , manual din 2001. Tot pe landatelier am gasit si :"Senzor lampa frana - XKB000010 - Land Rover - Freelander " , cu descrierea :Senzor lampa frana /* model dupa 2001 pentru Freelander si corespunde pozei . Mie si s-au aprins cei doi martori , TC si HDC , iar ABS-ul si HDC-ul nu mai functioneaza. Ca simptome ,cand franam , innainte ca masina sa se opreasca intra ABS-ul . La inceput daca lasam masina in repaus mai mult de 3 ore se stingeau martorii , acum sunt tot timpul aprinsi. As vrea sa cumpar senzorul de nou, dar nu stiu ce sa cumpar. Dupa cum am spus am cautat sub bord si am gasit senzorul din prima poza. L-am scos de acolo, si nu avea la exterior nici o urma de avarie? Exista alt senzor de vina pentru cei doi martori aprinsi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 5, 2013 Partajează Postat Februarie 5, 2013 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Exista alt senzor de vina pentru cei doi martori aprinsi? Doar senzorul de la pedala este de vina. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64146-FarmLander!-Diverse-probleme-pe-diverse-Freelandere&p=830255&viewfull=1#post830255 Cel din a 2-a poza este modelul nou de senzor. Editat Februarie 5, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
glml Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Salut Am si eu un Freelander Black Edition la care am urmatoarele erori: Motor: 0500- semnal viteza masina 1E00- CAN bus other ECUs ABS: C1146 - Invalid or Missing CAN Data From The gear shift - intermitent C1150 - Mesaj CAN absent sau incorect de la unitatea de control Grup de instrumente - intermitent Instrumente: 08 - Lipsa mesaj CAN de la ABS - intermitent 09 - No CAN message received from control unit EMS (Engine management system) - intermitent 07 - Porturi CAN oprite - intermitent Astea sunt erorile ce imi apar dupa ce mi se prinde (TC) si (HDC) pe bord plus ca uneori mi se mai aprinde si becul de frana de mana in timpul mersului si apoi se stinge.Tin sa mentionez ca masina este un Freelander TD4 din 2002. Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac ca sa pot scapa de probleme, ca din ce am citit pana acuma nici unu din voi nu aveati erori cand se aprindeau becurile (TC) si (HDC). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Salut. In primul rand schimba-i switch-ul de la pedala de frana si nu se vor mai aprinde HDC si TC. In rest ti-ar trebui un tester dedicat LR, din descriere am inteles ca ar fi un Black Edition (sau Black Spirit)? Este cu cutie automata? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
glml Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers este cu cutie manuala si este Black Spirit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 25, 2013 Partajează Postat Martie 25, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Asta e switch-ul care trebuie schimbat, Il gasesti la LandAtelier pe site. Verifica ce erori mai apar dupa ce schimbi switch-ul. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
glml Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Multumesc pentru sfat. Am sa schimb switch-ul si am sa revin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
titiromm5 Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Nu este neaparat ca daca schimbi switch-ul sa se si remedieze treaba cu becurile . Am schimbat senzorul ( switch-ul ) de la pedala de frana dar becurile TC si HDC nu s-au stins, si abs-ul tot nu merge. Eu langa pedala de frana am gasit si un senzor numit "sensor -brake pedal position". Acel senzor nu se strica? Test nu am facut , pt. ca in Tulcea nu gasesc tester dedicat LR , asa ca nu stiu ce erori mai pot fi la sistemul de franare. Noroc ca switch-ul nu e scump. aprox 60ron la landatelier. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Brake Pedal Position este un senzor magnetic, ai doar 2 sanse cu el, bun sau stricat. La switch-ul pedalei de frana daca nu i-ai calibrat cursa cand l-ai montat sau ai dat drumul la pedala brusc dupa montaj, n-ai facut nimic. Asa ca da-l afara, regleaza-l iar si cu pedala de frana apasata cat mai mult il pui la pozitie, apoi eliberezi incet pedala de frana ca switch-ul sa se calibreze perfect pe cursa pedalei. Prima oara a trebuit sa-l dau jos de vreo 3 ori pana am reusit sa-l calibrez.:old Editat Martie 26, 2013 de DKW 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
glml Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Tin sa mentionez ca am curatat contactele de masa ce sunt situate pe caroserie linga pompa de ABS, am desfacut si intrurupatorul de la pedala de frana si l-am curatat si verificat.Am sters toate defectele si am plecat in proba sa vad daca mai apare ceva . Dupa 10 km la apasarea pedalei de frana pentru a putea face o prire m-am trezit ca se aprinde din nou (TC) si (HDC) -ul .Ajungand acasa pun testerul si aveam eroare de comunicare CAN intre ABS si instrument cluster iar pe motor nu mai aveam nimic. M-am gandit sa verific cum lucreaza senzorii de ABS si am constatat ca fata este putin mai infranata de cit spatele si ca rotile de pe fata nu transmit la ABS aceeasi viteza.Mai bine zis ca sa se inteleaga dau un exemplu: axa spate indica 36,7 km si pe fata aveam pe roata stg 35,8 si pe dreapta 36,2. Acuma intrebarea mea este daca poate sa ma afecteze aceasta problema si sa ma trezesc ca din aceasta cauza imi apare iarasi (TC) si (HDC)-ul. Tin sa mentionez ca uneori in mers mi se mai aprinde din senin martorul de frana de mina si martorul (HTC) verde care dupa o prioada se sting tot singure fara sa opresc motorul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers Dar switch-ul tot nu l-ai schimbat. Schimba-l, sau poti incerca sa-l repari, dar in cateva zile o sa faca la fel. In momentul cand lampile de frana sunt aprinse dar masina e in mers, ABS-ul primeste informatie falsa cum ca ar fi oprita, iar TC-ul presemnalizeaza eronat ca franele sunt incinse. Probabil si de aici informatii eronate despre viteza de deplasare. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
glml Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers switch-ul doar l-am dat jos si i-am facut o curatare plus verificare sa vad daca merge.din ce am vazut eu acesta este uni ntrerupator ce la isi schimba contactul.Mai bine zis cu pedala calcata este contact intre pinul 1 si 3, iar la pedala lasata liber contactul este intre pinul 2 si 3. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 11, 2013 Partajează Postat Aprilie 11, 2013 (editat) Re: (TC) si (HDC) se aprind in mers cu pedala calcata este contact intre pinul 1 si 3, iar la pedala lasata liber contactul este intre pinul 2 si 3. Cu pedala calcata ai contact pe 1, 2 si 3, pinii 2 si 3 au contact permanent pana aproape de capatul cursei.Cand ajunge la capatul cursei si pinii 2 si 3 nu mai fac contact este dezactivat TC-ul. De obicei se topeste plasticul care tine clema metalica pentru contactele 1 si 3 si o blocheaza. Editat Aprilie 11, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Re: IRD si Vascocupla la Freelander ...Diferentialul s-a incins datorita faptului ca Traction Control-ul a incercat in permanenta sa compenseze diferenta de tractiune dintre roti. TC-ul lucreaza prin intermediul ABS-ului, mai pe romaneste franele masinii, el practic infraneaza roata care se invarte mai repede pentru a stabiliza masina pe traiectorie. Cu tot respectul, ma-ndoiesc. TC se ocupa de roti care patineaza, nu cred ca reactioneaza la diferente de turatie de 2-3%. Supraincalzirea se datoreaza presiunii marite din dantura angrenajului. Rotile merg intr-o permanenta alunecare, imperceptibila, proportionala cu diferenta de diametru. De unde si "topaiala". S-au vazut transmisii sparte din cauza asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nimaso Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cu tot respectul, ma-ndoiesc. TC se ocupa de roti care patineaza, nu cred ca reactioneaza la diferente de turatie de 2-3%. Supraincalzirea se datoreaza presiunii marite din dantura angrenajului. Rotile merg intr-o permanenta alunecare, imperceptibila, proportionala cu diferenta de diametru. De unde si "topaiala". S-au vazut transmisii sparte din cauza asta. Si eu sunt de parere ca nu TC-ul a provocat treaba asta, (este numai banuiala mea) mai ales ca nici nu s-a obosit sa semnalizeze problema. Dimensiunile cauciucurilor sunt identice, chiar daca sunt producatori diferiti. Pana si uzura si desenul profilului este similar. Inca investighez. Urmeaza o serie de teste azi. Am o intrebare, daca stie cineva. Pana gasesc si rezolv problema definitiv este Ok sa merg cu caradanul scos? Rup cumva IRD-ul sau mai stiu eu ce? Multumesc pt sfaturi si pareri. Orice idee cat de nebuneasca ar fi ea duce la o solutie. In frane si in femei sa nu ai incredere ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cu tot respectul, ma-ndoiesc. TC se ocupa de roti care patineaza, nu cred ca reactioneaza la diferente de turatie de 2-3%. Supraincalzirea se datoreaza presiunii marite din dantura angrenajului. Rotile merg intr-o permanenta alunecare, imperceptibila, proportionala cu diferenta de diametru. De unde si "topaiala". S-au vazut transmisii sparte din cauza asta. Rolul TC-ului este sa tina masina pe traiectorie, facand corectiile necesare, atata vreme cat situatia nu o impune TC-ul isi vede de treaba lui fara sa semnalizeze. Cand se aprinde martorul in bord inseamna ca s-a trecut de un anumit prag care necesita niste corectii mai mari. Pana gasesc si rezolv problema definitiv este Ok sa merg cu caradanul scos? Rup cumva IRD-ul sau mai stiu eu ce? Multumesc pt sfaturi si pareri. Orice idee cat de nebuneasca ar fi ea duce la o solutie. In principiu nu este o problema (pe termen scurt), dar nici producatorul nu recomanda asta. Sunt o gramada de discutii pe tema asta pe forumurile dedicate LR. Editat Mai 15, 2013 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate