Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diagnoza Freelander

Cristi Chiscop

Postări Recomandate

Are cineva , macar din greseala , un program de diagnoza pentru un Freelander Td4 2002 ?

Mi-am luat interfata OBD II , dar programelele de pe cd-ul de instalare sunt generice si cam slabute !

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Diagnoza Freelander

NU...si eu folosesc ELM 327 :h5

Dar s-ar putea sa nu mearga la masina ta.Merge la benzinare sigur si la dieselul common rail.

L-ai probat pe masina?Merge?Citeste parametri in timp reali?

DTC-uri?Sterge codurile?

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Si are Easy OBD II ,scantool.net ,OBD II SPY , scanmaster -ELM , wOBDCRAZY si driverul !

Pai , nu prea citeste mare lucru din parametri , decat turatia si acceleratia !

mi-ar trebiu ceva sa citeasca si combustibilu' si mai ales aeru' - asta pentru ca pe un alt tester

mi-a zis ceva de o supapa si un senzor de suprapresiune !

Ideea e ca de pe la 130 -140km/h si 3000 rpm masina nu mai pleaca nici cu aghiasma !

Link spre comentariu

Probabil e supapa de la EGR; de obicei se mai blocheaza cu funingine si trebuie data jos si curatata(sau local daca se poate).Incearca sa vezi un tub metalic ce iese din evacuare si intra intr-o chestie tubulara la admisie.

Despre diagnoza electronica, nu te pot ajuta.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Pentru EGR ar trebui sa iti dea si codul P0400 pe tester...dar au fost cazuri si in care nu s-a putut citi nimic.....La fel si cu P0100 -debitmetrul.

Eu nu am in lista de compatibilitati...tipul tau de masina :sr

Link spre comentariu

AAAA

Asta am crezut si eu !

Am desfscut si curatat temeinic EGR-ul de prima data ! Si mai e si un senzor pe Galeria de admisie

in partea opusa Valvei EGR !

Mi-a mai zis cineva ca ar mai fi o valva undeva jos in partea dreapta a masinii cu 3 furtunase de vacuum

si o mufa ci 2 fire in ea , dar n-am reusit sa o localizez ! cred ca trebe dat scutul jos si bagat pe dedesupt !

pe testeru' ala generic zicea ceva de un cod 5232 --senzor/valva de suprapresiune---fara " P " in fata , numai ca omul avea doar codurile pina la 4000 in baza de date si n-a putut sa-mi zica mai multe !

de aia m-am suparat si mi-am luat eu ELM 327 , dar acu' imi trebe un program bazat pentru el !

Link spre comentariu

Daca ai facut diagnoza pe BOSCH KTS ...nu prea sunt de baza mai ales la probleme delicate...

Este posibil sa fie si de la MAP (manifold air pressure) care poate sa fie murdar si ar trebui sa citeasca informatia de pe galeria de admisie...Se spala sub jet de spray de spalat carburatoare...A se evita atingerea mecanica a senzorului(se pare ca este ceramic si este sensibil)

Link spre comentariu

Vezi ca "provita" avea aceleasi simptome la Discovery si "nu mai prindea 190...". Era furtunul de la turbo fisurat;nu stiu cum e la Freelander dar ar trebui vazut daca nu sint urme uleioase pe tubulatura(sau pe circuitul turbo-admisie).

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

nu cumva e senzorul de pe intercooler?

se plafoneaza si e lenesa?

DA , DA , se plafoneaza ,''da in nas ""----asta e ,zi-i cum vrei !

Unde e senzorul ala de pe intercooler , ca asta cred ca mi-a mai ramas ce curatat !!!!!

Link spre comentariu

Va multumesc din suflet pentru sugestii si pentru ajutor !

Si pentru ca ati avut rabdarea sa cititi si sa-mi raspundeti !!!

Acuma ... intrebarea initiala ramine : are cineva un program de diagnoza ???

Link spre comentariu

Nu exista program de diagnoza cu ajutorul ELM 327 specializat LAND ROVER.Acest ELM 327 citeste NUMAI Electronic Control Unit al MOTOARELOR.Deci nu poti citi ABS,AIR-BAG etc.

Ce ti-au dat pe CD de instalare sunt programele universale(fac acelasi lucru cu o alta grafica).

Investitia e buna dar nu pentru masina ta :sr

Link spre comentariu

Salut,

Oricum, viteza maxima constructiva in cartea tehnica este 156 km. Oricum mai mult de 130km/ora nu este normal sa mergi cu masina asta oricum la 3000 de ture in treapta a cincea ai 120-130 km/ora ai incercat in treapta 4 sa te duci pana in 4,5 mii de ture ?

Masina are 7 ani si cine stie cati km , motorul este common rail si chiar daca este de la bmw este si el putin subdimesionat chiar daca este mai bun decat varianata diesel land rover.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Salut,

Eu cred ca poate fi si o problema de amestec, probabil nu mai are aer suficient desi la viteze mari aerul ar trebui sa intre buluc , oricum , MAF senzor trebuie verificat, unii spun ca il poti verifica scotand mufa si mergandcu masina, eu nu am incercat, apoi poate filtrul de aer sa fie plin de praf sau turbina sa fie dusa, testerul bosch poate sa verifice turbina, ceva in jurul a 1020 ar trebui sa arate o turbina buna

Oricum 150 /ora e cam la capatul motorului asta.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Program nu vei gasi nicaieri. Incerca totusi sa faci o diagnoza computerizata la dealerul de Land Rover din zona ta.

ŢiriacAuto Bacău

Oraş: Bacău

Adresă: Comuna Nicolae Bălcescu, DN2, km 279

Tel/Fax: T - 0234 208 500 F - 0234 208 531

Comercializează: Mercedes

Hyundai

Land Rover

Service: Mercedes

Hyundai

Land Rover

Nu ar trebui sa te coste mai mult de 100 ron.

Apropo si daca faci asa ceva cere hirtie oficiala cu toate codurile de eroare aparute si modificarile, reparatiile, garantiile aparute sau neefectuate la masina ta.

Toate bune.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Am fost la mareata "reprezentanta " din Bacau !!!!

Diagnoza costa 160 RON cu TVA , numai ca ...... am stat 3 ore si jumatate !!!!!!

Mai precis , dupa 2 ore si jumatate am inceput sa ma cam nelinistesc si sa intreb : " totusi de ce dureaza asa de mult

o simpla diagnoza "???? Si a venit un domn inginer zambind si mi-a spus ca "nu se poate conecta la calculatorul masinii

, nu stie exact de ce , dar mai incearca !

Si , la replica mea cum ca masina a mai fost pusa pe tester si mi-a citit motoru' , a raspuns -- tot la fel de zambitor :

" posibil , dar ala nu era tester de reprezentanta , asta e mult mai complex " !!!

Si , dupa 3 ore si jumatate , n-am mai rezistat psihic si am cerut masina si am plecat !

Tot in ziua aia mi-am dat comanda pe net de ELM 327 si acum caut program !!!!

Asta e cu reprezentanta : m-am dus bou si am venit vaca ! ----macar au avut bunul simt sa zimbeasca si nu mi-au luat bani !

Oricum , multumesc de sfat !

Link spre comentariu

Eu fac diagnoza pentru multe tipuri de automobile dar pentru MITSUBISHI al meu nu am :P

Asa ca se poate mai rau decit situatia ta :ha: :ha:

Martorul AVARIE MOTOR este aprins?

Link spre comentariu

Am fost la mareata "reprezentanta " din Bacau !!!!

Acolo abia s-a uscat vopseaua pe showroom si nu cred ca au meseriasi. Cred ca cel mult pentru masinile din ultimii 2-3 ani pot face ceva ca pentru ele cred ca au manuale cu indrumari pas cu pas.

Daca arde problema, fa un drum la Bucuresti(la cite camere sint pe drum cred ca nu te va deranja lipsa de viteza) si vezi la Anglocars (Angus) ca acolo baietii se pare ca stiu meserie.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Din ce imi spun Asfalttango si Romeo Bratu , ajung la concluzia ca , de fapt , problema masinii mele e ca are ... un tacanit intre scaun si volan !!!!

Sa recapitulez : masina merge , i-am curatat EGR-ul , senzorul de pe galerie ,nu are nici un furtun fisurat , nu e nici un bec aprins..... !!!!!

DAR, merge superb pina la 130 , schimba vitezele la 2000 --2200 rpm , totul e ...ata... si la 130 si 2900 - 3000 rpm , deodata da in nas !!!! Am incercat sa o dau in sport si sa-i dau eu a 4-a ----se tureaza la 4000 - 4500 rpm dar viteza NU CRESTE !

Daca ridic foarte usor piciorul de pe acceleratie , are un moment cand mi se pare ca impinge pedala de acceleratie in sus !

Tinuta in regimul asta , scade viteza la 120----cu aceleratie tinuta CONSTANT , dupa care din nou ajunge la 130-- pleaca dintr-o data ( la fel se intimpla daca prind un pic de vale )

Chestia mai a dracu' e ca daca o tin asa ,cu pedala apasata constant --nici prea prea , nici foarte foarte--- pe la mijloc , unde o simt ca ar incepe sa scada --- dupa 1-2 minute CRESTE VITEZA si face aceeasi figura la 140 !!!!

Si tot asa , din aproape in aproape , am reusit sa o aduc pina la 160 km/h pe autostrada !!!!!

ASTA ma enerveaza ---- deci se poate !,dar trebe drum lung si drept !

CE CREDETI , ARE INTR-ADEVAR UN TACANIT INTRE SCAUN SI VOLAN ?

Sau e o mica chichita , un senzor , ceva micut si de finete pe care il stiu doar mesterii ???

Link spre comentariu

Teoretic daca nu e becul aprins inseamna ca nu sunt coduri de defect(DTC-uri) ceea ce inseamna ca d.p.d.v. electronic ar trebui sa nu ai nici o problema.

In schimb poate sa fie o particularitate a modelului in care un senzor sa nu lucreze la valorile normale si ECU central sa nu ii vada problema.

Eu merg intotdeauna pe premisa ca propietarul masinii e cel mai bun observator al comportamentului utilajului :h5

Link spre comentariu

Cred ca am descoperit buba ! E o tija care actioneaza o .....chestie ,in turbina de lasa sa treaca mai multe gaze sau mai putine

in functie de turatie ---- stiti voi ce vreau sa zic !

Buba e ca tija aia are o cursa foarte mica , deci turbina intra in functiune doar putin !

Concluzia : trebe sa dau jos turbina si sa o curat temeinic !-- cel putin asta mi s-a spus la service !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare