Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diagnoza Freelander

Cristi Chiscop

Postări Recomandate

Re: Diagnoza Freelander

Se numeste "wastegate arm" in engleza si in functie de cit de mult e impinsa, de vacuum sub comanda computerului, lasa sa iasa gazele ce-ti tureaza turbina.Eu am curatat-o acum 2-3 saptamani doar cu WD40 si am pus ceva vaselina cu cupru . E cunoscuta blocarea acestei pirghii la LR cel putin(de aia am curatat-o si eu).

Tija aia se poate ajusta ca lungime (la Discovery cel putin) si cu cit e mai scurta turatia e mai mare(gazele "lucreaza" mai mult inainte de a fi eliberate).

Nu se recomanda ajustarea acesteia totusi decit f.putin, altfel turatia va fi prea mare si masina intra in "limp" mode sau "du-ma acasa" cu 60 la ora sau pe aproape.

Repet, nu stiu cum e la Freelander, mai ales td4, dar la Disco e asa.

N-are rost s-o dai jos se poate curata pe loc.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

Are cineva , macar din greseala , un program de diagnoza pentru un Freelander Td4 2002 ?

Mi-am luat interfata OBD II , dar programelele de pe cd-ul de instalare sunt generice si cam slabute !

salut

in rave , am gasit ceva T4 DIAGNOSTIC SYSTEM, ar fi program de diagnoza, iti tre laptop si cablurile.

eu am postat in manuale landorver pe cd, sau cam asa ceva era titlu. acolo ai linku de unde dai jos programu rave. sunt mai multe parti , pe ani de fabricatie ,cam asa e inpartit, eu am gasit in ala pt freelander pana in 2001. intri acolo la TEST BOOK si te indruma pas cu pas cum sa mestereste cica. spor la treba si sper sa iti fie de folos.

o zi buna

:cl
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

HELP! HELP! HELP!

:hl:hl:hl

Pt. un Freelander 1 1.8.

Buba: Sta Martorul de ABS aprins pana isi face testul, dupa care se stinge, si la franari mai puternice se aprindeau martorul TC si cel de probleme la sistemul de franare. Am schimbat placute, discuri, ulei, insa de ieri martorul de probleme la sist de franare sta tot timpul aprins.

Stiti unde pot face o diagnoza in bucuresti/constanta?

Nu ma refer aici de reprezentanta.

Ma puteti ajuta?

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

HELP! HELP! HELP!

:hl:hl:hl

Pt. un Freelander 1 1.8.

Buba: Sta Martorul de ABS aprins pana isi face testul, dupa care se stinge, si la franari mai puternice se aprindeau martorul TC si cel de probleme la sistemul de franare. Am schimbat placute, discuri, ulei, insa de ieri martorul de probleme la sist de franare sta tot timpul aprins.

Stiti unde pot face o diagnoza in bucuresti/constanta?

Nu ma refer aici de reprezentanta.

Ma puteti ajuta?

Incearca si aici! Sunt 2 baieti,care au un tester T4,cel care se foloseste(folosea) pe linia de fabricatie....0769.599.559/0734.105.801/www.landgarage.ro

Freelander TD4 2001
Link spre comentariu

Cred ca am descoperit buba ! E o tija care actioneaza o .....chestie ,in turbina de lasa sa treaca mai multe gaze sau mai putine

in functie de turatie ---- stiti voi ce vreau sa zic !

Buba e ca tija aia are o cursa foarte mica , deci turbina intra in functiune doar putin !

Concluzia : trebe sa dau jos turbina si sa o curat temeinic !-- cel putin asta mi s-a spus la service !

Doctore! Turbina de pe TD4 este cu geometrie variabila.In functie de ce hotaraste calculatorul,in clindrii, intra mai mult s-au mai putin aer fortat, in functie de necesitati,la o anumita presiune.Comanda schimbarii pozitiei paletelor turbinei , este data de calculator(CCU daca nu ma insel),prin intermediul electrovalvei de la turbina. Depresiunea creata din jocul ventilului de la electrovalva, prin intermediul valvei de la turbina,inchide ,ori deschide unghiul paletelor turbinei ,de unde si presiunea mai mare ,s-au mai mica, a aerului ce intra in cilindrii motorului....si implicit putere mai mare ,ori mai mica a acestuia,in functie de ce se cere.... prin pedala de acceleratie.(fiind vorba de "depresiune" ,tija de modificare a unghiului paletelor turbinei,este "ATRASA" si nicidecum "IMPINSA"....Daca presiunea aerului dat de turbina, este mai mare ,ori mai mica fata de ce se cere,CCU hotaraste ca motorul sa functioneze in REGIM SIGUR (Safe Mode).Te rog ,invata sa repari cum scrie LA CARTE si nu DUPA URECHE,sau cum crede DOREL....... DEFECTE: 1. Electrovalva defecta(solenoid valve); 2. Tija actionare palete turbina blocata;3.Palete turbina blocate.

ATENTIE ! 1. Comanda este electrica , iar executia este pneumatica;2. Nu cumpara de la LR piesele ca sunt x2 mai scumpe decat la BMW!

BAFTA!

Freelander TD4 2001
Link spre comentariu

@koais

Te rog nu mai intra pe topicul omului pentru problemele tale. Deschide altul. Pentru Constanta ai Tiriac Service sau mai bine vorbeste cu asfaltango ca a lucrat in bransa si poate mai are relatii.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

1. De ce sa facem 5000 de topicuri cu aceeasi tema? in loc sa le gasim pe toate sub acelas acoperis?

2. Am vb cu asfaltango acum o saptamana si nu ma poate ajuta.

3. Mancati-as pana ta de cerber, halal mod de a ajuta omul la nevoie ai si tu. In loc sa dai un sfat dai cu parul! Tu cand ai avut probleme cum ti-a fost? Sau n-ai avut niciodata parte de "fericirea" asta?

N-o lua personal, nu am intentionat asa ceva.

:uameni

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

1. De ce sa facem 5000 de topicuri cu aceeasi tema? in loc sa le gasim pe toate sub acelas acoperis?

2. Am vb cu asfaltango acum o saptamana si nu ma poate ajuta.

3. Mancati-as pana ta de cerber, halal mod de a ajuta omul la nevoie ai si tu. In loc sa dai un sfat dai cu parul! Tu cand ai avut probleme cum ti-a fost? Sau n-ai avut niciodata parte de "fericirea" asta?

N-o lua personal, nu am intentionat asa ceva.

:uameni

1. OK, ca oricum nu citim nimic din topicurile anterioare.

2. Nu ai mentionat asta.

3. Nu discut modul tau de exprimare.

Poti sa intelegi ca in Constanta nu vei gasi diagnoza decit la reprezentanta? Poti sa intelegi ca aceasta marca nu este una foarte mult reprezentata la noi in Romania? Cea mai buna dovada este ca exista 6 reparatori autorizati pe teritoriul Romaniei. Unul este aici : http://www.landrover.ro/ro/ro/Company/Retea_dealeri/retea_reparatori.htm

Oamenii pasionati de aceasta marca fac tot ce pot pentru ai ajuta pe novici, dar acestia chiar nu au nici o pasiune, respect pentru aceasta marca, nici macar acela de ai asculta pe altii.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Doctore! Turbina de pe TD4 este cu geometrie variabila ....................................................................................

................................................................................................

BAFTA!

Corect !!! Tot ce zici e perfect adevarat !

Doar ca la data cand am deschis eu acest topic (aprilie 2009 si tu imi raspunzi in octombrie 2010 ) nu prea stiam mare lucru

despre "Frilander "!!!!

Problema ,la data respectiva ,a fost cu paletii turbinei blocati si am rezolvat-o prin desfacerea tubosuflantei , curatare si montat la loc .

Iar ACUM stiu exact cum se da jos turbosuflanta de pe "Frilander" si le pot spune si altora daca sunt interesati !

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu

Care au fost simptomele care te-au condus la concluzia ca e ceva la turbosuflanta ?

Ai schumbat si filtrul separator de ulei sau epuratorul cum ii zici tu? gazele care merg in turbosuflanta trec prin acest filtru

Multumesc

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

@ Bratu Romeo :

Masina se "cala" pe la 130 Km/h si nu voia mai mult nici cu slujbe (atentie-acum stiu ca aceleasi simptome pot sa apara si din cauza furtunelor de tur si retur obturate - se depune pe ele un fel de mazga din motorina).M-am dus la repr Iasi si mi-au zis ca e turbina si ca ,la vremea aia , imi pot oferi turbina reconditionata in Anglia la pretul de .... 110 milioane , drept pentru care ,dupa ce m-am trezit din lesin , am plecat catinel spre casa si mi-am adus aminte ca e service bun si "Dacia " Tirgu-Ocna .Si m-am dus la ei , au ridicat masina ,dat scutul jos .... si au fabricat pe loc o tija cu carlig la capat ci care am incercat sa miscam de tija care actioneaza paletii la suflanta .... cursa 1,5 mm din 15 mm (cat a facut dupa ce am curatat-o)

Da , schimb si acel filtru cam la 30.000 km (stiu ca producatorul recomanda la 50.000)

@Koais : am avut aceeasi problema cu beculetele (le zicem Tres Amigos -ABS ,TC, asistenta la coborire ) care se aprindeau la frina ! Rezolvarea - am curatat si strins contactele la senzorii (sunt 2) pedala de frina -situati pe pedala -te asezi cu spatele pe prag si piciorele afara,bagi capul sub bord si se vad .Eu i-am scos , desfacut ,curatat si strins putin lamelele din interior si s-au stins "amicii" ca prin minune in 100 de metri !

• Like 1

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna seara!

Imi face placere sa fiu noul component al clubului dvs.

De putin timp mi-am achizitionat un LR Freelander 1.8, din anul 1998. si am deja probleme cu el. Frana de serviciu nu mai functioneaza deloc. Frana nu a functionat normal de la inceput. Insa acum nu mai functioneaza deloc. Un amic mi-a spus ca nu apas suficent frana. I-am ascultat sfatul si am apasat cat am putut de tare. Bineinteles ca frana nu a functionat si mi-au ramas aprinse becurile de la Controlul Tractiunii, ABS, si Controlul acela pt coborarea pantelor. V-as ruga sa ma indrumati catre un Service, unde pot face o diagnoza completa a masini, dat fiind faptul ca nu sunt primul proprietar al ei, si as vrea sa cunosc totul despre ea. Sa stiu in ce stadiu e motorul, cutia, amortizoarele, directia, etc.

Multumesc!

Link spre comentariu

buna ziua!

Bine v-am gasit!, imi face placere sa ma aflu de acum printre voi!

Am si eu o intrebare, legata de noua mea achizitie, un LR Freelander 1.8, din 1998. Unde pot face o diagnoza completa(motor, suspensii, directie, transmisie, parte electrica)?, fiindca la tiriac nu-mi permit. De putin timp frana de serviciu nu mai imi functioneaza deloc, si mi-au ramas aprinse becurile de la ABS, Controlul tractiunii, Si de la sistemul acela de control la coborarea pantelor.

Multumesc!

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Imi poate spune careva care sunt parametrii pe care ii citeste interfata ELM327 la un freelander td4 din 2001? La masina tatalui meu sta aprins de ceva vreme martorul check engine , si as vrea sa sterg erorile , sa vad daca se reaprinde.

Link spre comentariu

Cu scannerul ala nu o sa faci mare branza.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare