Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme la cuplare 4x4

Vizitator soso-bum

Postări Recomandate

Vizitator soso-bum

povestea : vineri am demontat diferentialul fata pt a da jos baia de ulei,si skimba garnitura

mentionez ca masina functiona fara zgomot in regim 4x4.chiar si la bracaj maxim.

am demontat cardanul fata,am scos planetara din dreapta ,am demontat pe stanga,demontat suporti si dat jos diferentialul fata

la demontare permitea sa invart cam jumate de tura planetara fara sa misc masina,pt a desface suruburile

am skimbat uleiul si operatiunea inversa,NU AM DESFACUT DIFERENTIALUL

la montare am observat ca nu mai pot invarti planetara fara sa misc masina,am montat totul si parea ok

acum am iesit la o proba iar la cuplaj 4x4 e ok pana virez stanga sau dreapta la care apare un zgomot urat

pe linie dreapta nu suna nimik

posibil sa fie o smekerie la montaj?

posibil sa se fi dereglat satelitii?

va rog daca stiti ceva de speta mea ajutatima :p

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme la cuplare 4x4

Da mai multe detalii, daca ai incercat in 4x2 cu MRLurile cuplate, cu MRLurile decuplate, de unde ti se pare ca vine zgomotul (roata sau diferential)...

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

interesant. si eu am aceeasi problema, care a aparut dupa ce am facut exact ce ai facut si tu, doar ca apare in mers si peste 40 km/h(parca sare cardanu de la loc).Miine duc masina la service daca o rezolva iti spun ce trb facut

Link spre comentariu

Vizitator dragos74

tot cu axul cardanic am si eu probleme...de fapt din noiembrie de cand am luat masina zic sa o termin de pus la punct si sa pun si eu poze cu ea dar din pacate....din ce repar parca mai rau se strica....si nici nu am apucat sa merg de loc cu ea ....sunt tare amarat de atata ghinion...

acum sa revin la problema mea,...am vazut ca in ultimul timp se aude un zgomot pronuntat sub ea in mers mai ales la demaraj ...mecanicul a analizat problema si a vazut ca axul cardanic se misca si zgomotul destul de accentuat de la el vine de la partile culisante

...acum curios este ca astea se duc in timp insa zgomotul a aqparut relativ brusc...mai ales ca nu am folosit masina.

se pare ca e distrus si un manson de cauciuc ce vine peste imbinarea partilor culisante

...acum cand am dat jos axul cardanic se pare ca si crucile cardanice sunt duse adica una e intepenita iar alta are joc pronuntat...

solutia care mi s-a propus a fost sa schimb tot sau sa merg la unii care fac asa ceva ....ax cardanic

am fost la unii in curte la'' semanatoarea'' dar mi-au cerut o gramada de bani pt a-mi face acest ax dar ce mi-au aratat era si un pic diferit de axul original...spuneau ei ca schimba si flansele ca sa se potrivesca...etc

acum ce va rog sa-mi spuneti daca vedeti vreo alta solutie cu axul asta sau daca stiti cam cat costa unul nou plus crucile cardanice...si de unde sa le iau....

un sofer care cica a lucrat mult pe masini cu ax cardanic imi zicea doar sa-l gresez si sa-l las asa ca cica nu o sa faca zgomot decat putin la demaraj apoi dispare zgomotul in mers ....dar eu nu stiu ce sa zic ....ca tare m-am saturat..

....asa ca spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez cu axul asta ...schimbat obligatoriu???

Link spre comentariu

Vizitator dragos74

eu am samurai ....nu stiu daca e vreo diferenta...

eu o sa imi fac timp sa trec pe acolo dar stiu ca in general erai foarte ocupat cand am mai fost de am luat cate ceva si e tocmai in capatul celalalt al bucurestiului....neaparat trec pe la voi

Link spre comentariu

Vizitator dragos74

multumesc costine :!: am luat azi crucile cardanice de la Alpadrino (96 ron /buc) japoneze ...zic ca am facut o treaba buna...si o sa montez axul cu crucile asrtea noi ....cred ca nu axul cardanic era cauza pt zgomotul aparut relativ brusc ci faptul ca o cruce era intepenita untr-un usor unghi care nu mai permitea axului sa se invarta cursiv ducand la o descentrare a acestuia si la zgomotul respectiv....

il montez zilele astea la loc si daca nu se rezolva asa cum sper trec pe la Glina... :)

va tin la curent cu beleaua...

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

salutare

am descoperit si remediat problema

in partea din spate a grupului fata este o urechiusa cu 2 gauri pt prinderea grupului pe traversa

mie mi s-a rupt respectiva urekiusa iar la 4x4 grupul se ridica sus de partea din spate iar miscarea de rotatie a cardanului facea sa ridice sus si freca in cutia de viteze

am dat jos grupul si l-am sudat,gaurit si remontat

sunt happy ca nu e ceva bulit innauntru

aveti poze cu treaba rezolvata

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

back again............

am iesit la o proba in teren si dupa cateva fortari a cedat din nou :ban

maine desfac sudez si rectific,si in paralel am sa fac distantiere sa cobor grupul mai jos cu 3 cm

in speranta ca se vor distribui diferit fortele

maine va tin la curent

Link spre comentariu

Vizitator soso-bum

back again

am umplut cu sudura locul suportului.frezat si gaurit suportul grupului

am montat grupul impreuna cu distantiere de 2,5 cm

grupul nu a coborat periculos de mult ,iar unghiul planetarei a revenit la normal

am si facut o proba in regim extrem,si nu s-a mai rupt nimik

in concluzie daca mai pui 2 table ieftine elimini alte probleme

sunt super multumit de ce face utilajul meu

a meritat munca de ziua muncii

Link spre comentariu

sal soso,tu esti om harnic nu gluma,si de ziua muncii muncesti,cand toti au stat cu burta la soare

toata stima.Am sa fac si eu aceasta smecherie cu totu ca nu am nici o problema INCA

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare