Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dilema blocant spate y60

marcel

Postări Recomandate

La primul patrol, dupa ce deblocam spatele (de la buton), o vreme, raminea inca aprins martorul luminos din bord, si puntea era inca blocata.

La astalalt, m-am dat vineri cu spatele blocat, si cind l-am deblocat, martorul s-a stins instant (si s-a deblocat si spatele (am oprit si am virat maxim dreapta pe loc si roata din stinga spate se invirtea normal).

Care din ele functioneaza "normal"???

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dilema blocant spate y60

Si eu patesc la fel la Y61 ... in teren daca deblochezi si dai putin inapoi martorul se stinge si puntea se deblocheaza ... Pe asfalt exact ca tine ...se stinge daca comanzi "deblocarea" fara sa fie nevoie sa dai inapoi! Nu stiu care este explicatia dar cred ca are legatura cu gradul de utilizare si cu noroiul si/sau umezeala! Cel putin la concluzia asta am ajuns eu!

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pana lui de blocant. Acuma am coborit de pe deal. M-am bagat intr-o mlastinuta (doar cu roatele din spate, in caz de ceva sa pun si fata sa ma scot) si am incercat sa ies fara blocant. Pauza. Blocam, se aprinde becul, clantaneste si iese. Comut pe off se stinge becul se deblocheaza puntea, si tot asa de vreo 11-12 ori. Macar m-am convins ca merge ca de cind am incercat masina cind am cumparat-o nu l-am mai folosit.

Dilema ramine, da sper ca o sa pot dormi la noapte fara ginduri :grin:

Link spre comentariu

sunt doua chestii care se leaga

prima

blocantul inauntru este mecanic, doar actionarea exterioara e vacumatica

vacumatica merge sau nu merge,astea sunt variantele, partea mecanica merge mai greu cand este nefolosita, adica se misca mai greu cand nu o folosesti mult timp, deci blocheaza mai greu si deblocheaza si mai greu...

a doua parte

partea de noroc

dintii trebuie sa fie aliniati ca sa blocheze, daca nu sunt aliniati si nu se nimeresc bine, blocheaza greu

dupa ce e blocat, daca exista o tensiune in transmisie, va debloc f greu, de aceea se mai elibereaza din tensiune cand dai inapoi si se poate debloca

daca masina nu a fost folosita la offroad si 10 ani a purtat-o proprietarii pe sosea fara sa blocheze spatele vreodata, probabil ca pana si dintii de la angrenaje erau cu bavura de fabrica, dupa ce ai cuplat de cateva ori, eu zic ca e normal sa intre si sa iasa mai usor unii din altii

senzorul de la bord e direct pe diferential nu pe comanda electrica sau vacumatica, deci ala nu minte, cand e aprins chiar e blocat si cand e stins.. e deblocat

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

O sa ma obisnuiesc cu asta. Mi se pare putin ciudat, mai ales ca la mine masina handralita debloca mai tirziu. Partea buna e ca m-am convins ca functioneaza si ca nu-l port dupa mine degeaba :grin:

Link spre comentariu

aceeasi situatie o intampin si eu.adica,dupa deblocare,martorul ramane aprins cel putin 30-60 de secunde.(y60)

e posibil ca fostul proprietar sa nici nu stie ca butonul ala foloseste la ceva... :P ...dar eu am avut iesire unde am blocat/deblocat poate de 20 de ori in 6 ore...si de cele mai multe ori am dat inapoi 2-3 metri tocmai pentru eliberarea tensiunii si "retragerea" blocantului cat mai usoara. ....slp...degeaba...tot asa se comporta martorul.

intradevar,interesanta situatie.

ar mai fi un punct de studiat: oare dupa ce doblocam din butonul diff lock,dar martorul inca e aprins,spatele mai e blocat??

ce ne poti spune dom' profesor Luigi (nissan 4x4) ?? :Gr

gabi pas

Y60 - for ever

.....................

Link spre comentariu

.............da si eu sunt de parerea cat timp martorul este aprins dif. este blocat..........practic nu are cum sa deblocheze imediat ce ai apasat butonul......

Din cate am inteles cand il blochezi e bine sa nu o faci direct in forta..........adica mai intai astepti sa se aprinda martorul dupa care poti sa i dai cat vrei.....sau cat duce........ :ha: :ha:

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

practic nu are cum sa deblocheze imediat ce ai apasat butonul......

Pai tocmai deaia am inceput topicul. Asta pe care ma dau acuma, asta face! Cind am pus comutatorul pe off, cum se stinge becul si se deblocheaza. De functionat, functioneza. Normal, nu-l deblochez in sarcina. Am bunul simt, macar sa opresc roata.

Link spre comentariu

Am muncit si eu juma de zi pt o prostie la blocantul spate la mine!!!

Ce am facut?? Credeam ca nu e normal sa clipeasca becul cand e blocat spatele, deci, am demontat sonda, dupa care am curatat-o si am montat-o la loc, problema e ca la Mitsubishi trebuie sa agati sonda de discul care actioneaza blocantul nu sa o bagi bur si simplu la loc.

Deci am demontata diferentialul spate, pentru ca am crezud ca a ramas blocantul blocat !!:hi

Impreuna cu Miron Sorin, la testele manuale cu aer de la compresor am observat urmatoarele.

De cuplat cupleaza, adik este apasat de aer, dar daca dintii nu sunt suprapusi perfect ( dintii sunt trapezoidali nu ascutiti) tre sa misti masina un pic pentru a cupla.

Pentru decuplare, ORICE tensiune, oricat de mica il face sa ramana blocat, nu decupleaza daca e catusi de putin in tensiune. Adik arcurile sunt nu prea tari, arcurile care deblocheaza mecanismul, si daca diferentialul are cat de putina tensiune, acesta nu revine la loc (deblocat)

Concluzia este ca e bine sa fatai un pic masina cand vrei sa deblochezi ca sa poata sa se elibereze usor diferentialul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare