Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caracteristici Plasme - dimensiuni, tensiunea de rupere!

worldscape

Postări Recomandate

Caracteristicile Plasmelor:

Caracteristici de fabricatie pentru Plasme de 10,20,30 si 40 m

Grosime Tesiunea de Rupere (masa maxima)

4mm 1.053 KG

5mm 1.462,50 KG

6mm 1.852,50 KG

8mm 2.275 KG

9.5mm 4.225 KG

10mm 4.550 KG

11mm 5.525 KG

12mm 6.500 KG

14mm 7.800 KG

16mm 11.700 KG

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Caracteristici Plasme - dimensiuni, tensiunea de rupere!

Fara suparare worldscape

:P

Plasma este o denumire generica .Pentru a posta tensiunile de rupere trebuie specificat si materialul de ex dynema 10 mm sarcina maxima la care se rupe 6800 kg deci troliu max la care se poate folosi seria 8000 (avand in vedere recomandarile fabricantilor : coeficient de siguranta min 2)(sarcina utila 3400 kg)

In afara de axest aspect mai sunt cateva:

1. Rezistenta la caldura (de ex dynema nu rezista decat la 60-70 C) concluzie se recomanda doar pe troliu cu tamburul de frina separat de tamburul cablului ex 8274. De ex Vectan rezista la 120-130 C

2. Rezistenta la UV- dynema rezista foarte bine la UV dar Vectan nu de aceea pentru utilzare auto se recomanda varianta cu protectie (camasa) exterioara

3. Rezistenta la frecare =nu este tot una sa reziste la intindere in conditii de laborator ca-l mai ifasori dupa vreun copac , se mai atinge de vreo piatra trebuie sa reziste nu sa inpuste ( cei care au fost la Arad 2008- stiu povestea lui Cheloo care era sa cada in prapastie daca cablul inpusca cu 10 sec mai repede-unde Unimogul stricat bloca drumul si au trebuit sa lase din cablu masinile)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

bune ambele posturi (cred eu), doar sa specifici la care tip de plasma se aplica tabelul de valori

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

bune ambele posturi (cred eu), doar sa specifici la care tip de plasma se aplica tabelul de valori

Scuze Zoli, am uitat ce era mai important :grin:

sunt date luate de pe un forum din state referitoare la Plasmele Smittybilt fabricate de Dyneema, dar si cu comparatie la urmatoarele branduri (cica similare): WARN, Ramsey, Amsteel si Keeper.

caracteristicile fiind date de un laborator de incercari.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Tocmai m-am intors de la ultima iesire in legalitate - dovada provizorie primita la concursul de la Sighisoara imi expira in patru zile - si am reusit sa rup plasma pe fata de 6 (sase) ori. E drept ca, daca nu se rupea plasma, distrugeam troliul (8274), prinderile sau, daca trolierea reusea, cam tot ce purtam pe sub masina (bare, bai, tiranti, evacuare etc).

Cautand o plasma care sa faca fata genului de chinuri la care ne supunem noi masinile am dat peste Plasma Strand 12, descrisa intr-o serie de articole pe care vi le recomand: http://www.ruftraks.co.uk/articles.htm

Primul din lista de articole se refera la ceea ce se poate intampla atunci cand toliam la vale mai mult de 6m. Recunosc ca nu stiam asta. Tamburul troliilor obisnuite se supraincing topind plasma.

In rest, aveti n argumente pro-plasma. Totusi, nu se specifica pretul: pentru o plasma de 9mm cca $3.2/foot (adica cam $10/m), 10 mm cca $3.4/foot si 12 mm cca $5/foot adica $17/m adica cca 12 euro/m. Deci pentru o plasma adevarata de 50m va trebui sa ne scobim de 600 euro cu conditia ca cineva sa le aduca moca din SUA. Dealerii europeni vor merge probabil pe ideea ca se plateste vama, TVA si ca ceva profit n-ar strica si vor inmulti pretul cu 1,5 deci cam 900 euro. Cam tare.

Shit happens
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare