Cristi Chiscop Postat Mai 5, 2009 Partajează Postat Mai 5, 2009 Stie cineva unde gasesc ulei de cutie steptronic pentru Freelander 2.0 Td 4 ? Cutia e tip JATCO si in carte imi scrie ca trebuie sa pun ulei Texaco N402 ! Nu pot pune altfel de ulei si din cauza ca nu se pot schimba decat 4 l (atat iese ) din 6.8 l total . In concluzie : aveti idee unde gasesc 4 l de ulei Texaco N402 ? Multumesc anticipat ! Cel mai bun dentist din tara, Fac dinti si la PLANETARA ! Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Mai 12, 2009 Partajează Postat Mai 12, 2009 Re: Ulei cutie Freelander ??? Salut, Eu am fost al reprezentanta Land Rover din Otopeni Aml uat ulei pentru cutie manuala, 55 lei litrul , aveau si pentru automata si ulei pentru cutia de transfer, CASTROL 80w90 full sintetic, asta au spus ca merge cu toate ca este de diferential pentru modelel mai noi, 150 ron litrul si pentru diferentialul de spate castrol 75w80 asta este cam 30 roni litrul Uleiul pentru cutie nu cred ca il gasesti in alta parte si adac tot te-ai apucat schimba-le pe toate, se schuimba cam la 80-90k si nu cred ca le-a scimbat cineva vreodata daca ai luat masina second hand Bafta Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Re: Ulei cutie Freelander ??? Astazi am schimbat toate uleiurile masinii La diferential trebuia dat jos capacul pentru ca nu are buson de golire. Suruburile sunt destul de greu de scos mai ales cele din partea superioara. Capacul nu are garnitura. Am gasit o solutie mai simpla, am scos busonul si cu ajutorul instalatiei de aspirat uleiul din baia motoarelor , adaptand joja aceea elastica, adica am indoit-o din doua aspiratii am scos uleiul din difrential. Pe buson erau ceva depuneri de pilitura dar la 180k km mi se pare normal. In cutie am pus uleiul MTF de la Land Rover , In IRD am pus ulei Castrol 75W/90 sintettic SF-X daca nu ma insel, de diferential 150 ron litrul, asa mi-au dat cei de la reprezentanta. In diferential am pus Castorl EPX 80w/90 de 20 ron litrul au intrat cam 0,8 l, cum scrie in manual. In motor am pus 6 litri de Castrol MAGNATEC B4 5W40 . Castrol Magnatec A3/B3 este recomandat in cartea de service dar eu nu am gasit acum, de acesta am avut in motor toata mustaria cu tot cu manopera 600 ron la un service normal. Urmeaza sa completez nivelul de ulei oricum intra mai putin decat 6,8 litri cat scrie in carte data trecuta au iontrat 6,2 cu filtrul schimbat. In manual scrie de ardiatorul de racit uleiul dar cred ca ala se goleste si el odata cu uleiul din motor prin aceleais buson. In IRD a intrat 1 litru pana la nivel desi in carte scrie 1,1 l, oricum numai dadeam 150 roni pentru inca 100 ml. Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Dantess Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 Re: Ulei cutie Freelander ??? Salve!!!Am si eu o mica dilema!!eu am 120 000 km cu un freelander TD4,si nu am schimbat uleiul la cutie. am sunat la un service in Bucuresti de Land Rover si mi s-a spus ca la asa km,nu este nevoie de a schimba uleiul,dar daca intr-adevar tin nevoia sa fac o cheltuiala in plus la masina,pot veni la ei sa il schimbe!!!Nu vreau sa mi se intample ceva la cutie,asa ca astept parerile voastre despre acest fapt,acelor care cred ca se pricep,eu unul nu am mai avut cutie automata pe nici un auto.va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Re: Ulei cutie Freelander ??? http://img198.imageshack.us/img198/4909/freelander02myonmainten.th.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate