Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Două mici probleme Discovery Td5

sierrafery

Postări Recomandate

Hai noroc confraţilor, nu ştiu dacă problemele pe care le voi releva sunt chiar mici dar rămîne de văzut, aştept părerile voastre:

1. Cu toate că discul, placa şi rulmentul de presiune sunt relativ noi(15.000 km) a început să intre greu în viteze. Am aerisit circuitul de ambreiaj aşa cum scrie la carte, am pedală beton şi tot nu-i bine, mai ales în marşarier. Mă gândesc că de ar fi pompa nu aş avea pedală iar la cilindrul receptor nu am acces fără să dau jos cutia nu-i aşa?

2. La drum întins mai ales pe autostradă la viteze mai mari se aude un "vâjâit" ciudat(nu foarte tare) când virez uşor spre dreapta(numai spre dreapta) cât timp ţin presiune în volan. Din forumurile englezeşti am mai văzut sindromul ăsta şi părerile-s împărţite iar acolo le făcea figura în ambele sensuri.

Ca fapt divers, are rost să schimb uleiul din circuitul de direcţie? - am impresia că nu a fost schimbat niciodată.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Două mici probleme Discovery Td5

1.Cilindrul receptor se schimba foarte usor, fara sa dai cutia jos trebuie sa ai grija putin la clipsul de plastic care tine tija impingatoare de pirghia ambreiajului;daca-l rupi sau pierzi, tebuie altul.

Merita incercat sa schimbi uleiul in cutie ;daca l-ai schimbat deja cu ulei MTF 94, mai e o smecherie la levierul cutiei de viteze ce are ori bucsa uzata, ori trebuie reglat.

2.Zgomotul(huruit) la virare in mers mai inseamna un rulment uzat, de obicei la partea de pe exteriorul virajului.

Daca masina are o virsta, ar fi bine sa mai schimbi si lichidul din circuitul servo, si sa pregatesti un set de garnituri, daca se agraveaza treaba;a mea face urit la viraj maxim pe loc si asta am de gind sa fac.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Mulţumesc. Am să verific ce mi-ai spus la pârghie şi cilindrul receptor.

La servo pot să folosesc şi alt ulei decît ăla verde de la Land Rover care-i scump de mori?

Cînd am avut probleme cu ACE şi pierdeam mult ulei am băgat din ăla roşu şi merge de rupe dar la direcţie parcă mi-e mai frică să experimentez.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Daca a mers la ACE, care e foarte pretentios si sensibil(presiuni mult mai mari) ,atunci la servo directie nu are ce sa-i strice.In general se recomanda acelasi lichid pentru ambele.

N-ai spus nimic de uleiul din cutie.L-ai schimbat sau nu de curind?

Daca tot schimbi cilindrul, incearca sa iei unul mai bun(OE sau Genuine).

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

De când am eu maşina uleiul din cutie nu a fost schimbat, doar completat că la un moment dat a început să curgă, apoi am schimbat toate simeringurile şi acum e uscat sub maşină. Am să schimb şi uleiul.

Poţi să-mi dai cumva codul de la cilindrul receptor sau de la kit-ul de reparaţie dacă există aşa ceva? Eu am impresia că acolo-i buba.

Tot aici, dacă nu sunt prea obraznic, aş mai dori codul de la garniturile alea din circuitul servo. Până la urmă tot oi reuşi să dau pălinca aia :h5

Link spre comentariu

Cilindrul are codul FTC5202;din cite stiu nu are kit de reparatie.

E posibil ca in cutia ta sa fie ulei ATF(de cutie automata);pina de curind asa ceva se recomanda(neoficial) pentru cutiile astea sub pretextul ca e mai subtire si ar fi mai bun.Totusi, in ultimii ani s-a revenit asupra uleiului standard recomandat MTF.

Daca iei piesele de la Britcar nu e nevoie de coduri, stiu ei mai bine ce cod au(de altfel si eu le iau de pe un site unde sint date si denumirile si codurile).

Am luat un set de garnituri de pompa pentru Prislopan din Anglia si nu stiu ce cod au, stiu doar ca sint multe , inclusiv ceva arculete sau supape parca;pretul e de 40-50 lire, nu mai tin minte..

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare