Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme lumina Samurai

akos.kacso

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor, am si eu o problema cu samy ul meu. Poate ma puteti ajuta cu sfaturi sa rezolv problema....

Nu mai functioneaza farurile la samy... absolut totul merge, pozitia, faza lunga (doar daca dau "flasuri") stopuri, tototot... numai faza scurta nu merge. Am verificat becurile nu au nici o problema, deci banuiesc ca e pe undeva prin partea electrica problema....

Poate a patit cineva tot asa si ma poate ajuta....

mersi anticipat pentru raspunsuri

Suzuki Samurai '95

1.3 69CP

bodylift 5 cm (homemade)

suspensionlift 5 cm (homemade)

cauciucuri simex 215/80/R15

si multe altele :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme lumina Samurai

Din cita electrica stiu eu ce au spus colegii ar pute sa fie cauzele...sigurantele+blocul de lumini.

Asteptam sa ne spui si noua ce ai gasit :h5

Spre exemplu eu am ramas extraordinar de surprins sa vad ca la veverita mea functioneaza absolut tot pe partea electrica...ffind fabricat in 89 :bravo SUZUKI

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Acelasi "soc" l-am avut si eu, si a mea e din '85 ! :grin: .Sint de acord cu cele spuse de colegii de forum de mai sus.De exemplu, mie nu imi mai indica temperatura la apa, dar era mufa de la sonda.Un pic de smirghel si asta a fost. Dar la tine,sa pice ambele becuri deodata..greu de crezut sa fie ca la mine..,adica mufele

Link spre comentariu

Sevus! Acum am patzit-o si eu cu farul stanga pe faza scurta. Il fugaream pe unul cu un Logan si am vazut ca nu-mi lumina decat un bec. Flash-uri merg, faza lunga merge. Initial nu mergea nici pozitia pe partea stanga si dupa ce am aprins faza lunga, pozitia pe stanga si-a revenit! Sa fie oare de la bec?

Link spre comentariu

deci... am verificat becurile, sigurantele, releul n-am gasit.... Un prieten mia zis ca in corpul de lumini este integrat un releu, oare acesta sa fie stricat?? tre sa merg la un electrician adevarat...

Suzuki Samurai '95

1.3 69CP

bodylift 5 cm (homemade)

suspensionlift 5 cm (homemade)

cauciucuri simex 215/80/R15

si multe altele :)

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Sevus! Acum am patzit-o si eu cu farul stanga pe faza scurta. Il fugaream pe unul cu un Logan si am vazut ca nu-mi lumina decat un bec. Flash-uri merg, faza lunga merge. Initial nu mergea nici pozitia pe partea stanga si dupa ce am aprins faza lunga, pozitia pe stanga si-a revenit! Sa fie oare de la bec?

Salut ! Ieri am patit acelasi lucru. Nu am faza scurta iar pe faza lunga mi se aprinde doar farul stanga .Cum ai remediat problema ?

tristetea mea aude pe nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra
Link spre comentariu

Salut,

am avut si eu vreo 2 probleme cu luminile la samurai,

tot timpul am plecat cum nu trebuia, si mi-a parut rau

ca am consumat timp, mai ales ca in ambele situatii a fost de la sigurante.

De exemplu, am patit ca atunci cand eram pe faza scurta sa mi se aprinda

martorul de faza lunga si invers, am demontat farurile, stopurile, dupa care

am verificat sigurantele si era siguranta de la ceata ?!?!?!?

In alta ordine de idei, dar tot pe tema luminilor de samurai, ieri mi-au sosit osram nightbreaker, le-am montat cu un pic de modificari pentru ca fiecare intelege ce vrea din H4 (daca intereseaza pe cineva detaliez), si acuma vad si eu ceva noaptea, probabil ca in weekend imi vor fi utile.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

Verifica tabloul de sigurante. Samuraiul meu are siguranta separata ptr faza scurta si cand mi-e lumea mai draga raman fara ea. Din cauza zdruncinaturilor siguranta nu mai sta fixa si-a facut joc si cum dau de o groapa cum „noapte„

LIVE FREE OR DIE!
Link spre comentariu

Verifica tabloul de sigurante. Samuraiul meu are siguranta separata ptr faza scurta si cand mi-e lumea mai draga raman fara ea. Din cauza zdruncinaturilor siguranta nu mai sta fixa si-a facut joc si cum dau de o groapa cum „noapte„
Am rezolvat-o ,siguranta era vinovata pt faza scurta iar palpaiala la pozitie din cauza ca nu aveam atingere corecta la masa .
tristetea mea aude pe nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Din experienta mea cu japonezele (2 samuraie si 1 patrol), dupa o anumita varsta, daca iei instalatia electrica la puricat, te intrebi cum dracului de nu a luat foc! Sursele problemelor ar fi:

- diverse interventii facute de diversi proprietari (mai mult sau mai putin dupa ureche)

- destinatia masinilor (medii corozive, noroi, apa) + vibratii la greu

- cablaje subtiri (fata de standardul european). O posobila explicatie ar fi faptul ca Japonia nu are resurse interne, importa tot. Din acest motiv dezvolta tehnologii bazate pe consum redus de materie prima. Eu alta explicatie nu am gasit.

Concluzia - cand incep sa faca probleme la electrica, nu se mai lasa.

Solutia - cablaj SH. Cumparat eventual pe sectiuni (atentie sa se potriveasca). Dupa care il testam, inlocuiam toate firele cu probleme sau cele despre care stiam ca sunt expuse sau duc amperaj mare. Dupa ce puneam instalatia reconditionata pe masina toate problemele dispareau.

Acuma.... Poate am avut eu ghinion cu 3 masini la rand....

PS: daca masina este adusa dintr-o tara cu apa calda, asta nu inseamna ca lucrurile sunt ok. La Patrol am avut un fir ciupit in partea din spate a sasiului. Neamtului i-a fost lene sa identifice sursa asa ca a scos siguranta de 5A, a pus una de 30A, a atasat civilizat pe panoul de sigurante un abtibild cu modificarea facuta si a plecat la culcare. Din cand in cand, iesea fum de sub bord dar el isi facuse treaba! :)

Am schema electrica a Samuraiului, la cerere o pot transmite pe mail. Puneti multimetrul pe "matzele" cu pricina si identificati daca este scurt, sectionat sau contact imperfect (spre ex, o siguranta cu contact imperfect sau oxidare va da indica un voltaj de sub 1V acolo unde ar trebui sa fie 12). Faceti testul si cu masina uscata si dupa noroiala: puteti avea surpriza unor rezultate diferite.

Succes!

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare