PYZ Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Am un SJ 410 din '85 cu motor de 1000 cmc, carburator, platina, deci vechi si clasic adica non-euro.Aceste motoare mergeau cu benzina cu plumb (cu cifra octanica de 90 daca imi amintesc bine), benzina care nu se mai gaseste acum.Cineva "mi-a bagat mortu" ca o sa ii ard segmentii daca mai merg cu benzina din asta normala,lucru care nu-l doresc.Inrebarea mea este,daca exista vre-un fel de aditivi, si de care, sau alti posesori de motoare clasice daca au avut probleme pentru ca au folosit benzina cu plumb, cea care se gaseste acum in benzinarii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Re: Aditiv benzina Am un SJ 410 din '85 cu motor de 1000 cmc, carburator, platina, deci vechi si clasic adica non-euro.Aceste motoare mergeau cu benzina cu plumb (cu cifra octanica de 90 daca imi amintesc bine), benzina care nu se mai gaseste acum.Cineva "mi-a bagat mortu" ca o sa ii ard segmentii daca mai merg cu benzina din asta normala,lucru care nu-l doresc.Inrebarea mea este,daca exista vre-un fel de aditivi, si de care, sau alti posesori de motoare clasice daca au avut probleme pentru ca au folosit benzina cu plumb, cea care se gaseste acum in benzinarii. :pr Segmentii ard? :1 Cineva-ul ala habar n-are, dar stiu cum e cind esti nesigur pe ceva, pe care credeai ca esti, dar acum parca totusi nu mai esti, si daca totusi e asa, sau poate nu.... . Daca vrei sa dormi linistit, ia(cel mai idicat pe bani) una bucata sigiliu de plumb (de ex. de la un extinctor), bag-o in rezervor si toata lumea-i multumita: tu n-ai mustrari de constiinta ca n-ai facut totul pt. masina, benzina da din coada stiind ca are plumb, segmentului ii e frica sa se arda, stiind ca benzina are plumb. Si baga linistit de 95, ca macar sa ai un pic de oua in "miuta" aia de "cubici". Stii oare ca la ora actuala sint inca in circulatie citeva MILIOANE de masini fabricate in perioada benzinei cu Pb., care de ani de zile n-au mai vazut Pb. da`totusi se incapatineaza sa mai circule? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Re: Aditiv benzina da mai patrolator, dar stii ca ele mai circula pt ca pe vremuri se faceau motoare bune nu pentru ca e buna benzina :grin: si eu miam facut probleme dar au trecut totusi, cred cu tarie ca GPL fute segmentii si supapele prematur forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Mai 20, 2009 Autor Partajează Postat Mai 20, 2009 Re: Aditiv benzina Multam de lamurire ! :ypu nu eram sigur,si baga omul spaima in mine.Ca de, o fi fier dar are si el suflet, zic eu :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Re: Aditiv benzina Ar fi un pic de adevar, prin faptul ca in timpul arderii tetraetilul de pb produce substante antioxidante care ar impiedica "arderea " segmentilor, de asemenea produce si pb metalic care se depun ca reziduu in canalele pistonului si in jurul segmentilor si favorizeaza racirea ajutind la incetinirea "arderii" segmentilor,dar efectul e majoritar important la segmemtul de foc.Reversul avantajului : dauneaza bujiilor , care cer o intretinere mai laborioasa pentru o functionare optima mai mult timp, iar o bujie nasoala poate cocsa segmentii, daunind mai mult decit ar ajuta tetraetilul de pb .Un ansamblu piston- segmenti- supape ajunge la uzura normala de functionare in acelasi timp , dar cel mai mult conteaza reglajele si uleiul, ce pot tine motorul ok sau la ripa in 10k.cred ca segmentii si camasile cromate (cel putin )n-au nici o treaba.S-ar mai putea spune ceva de incetinirea uzurii de frecare piston-cilindru , tot de la pb metalic depus, dar un ulei cred ca isi va face treaba lui la locul lui.Dar de unde cumperi benzina etilata in 2009 ? fara sa mai zicem de poluarea cu pb!!!!!! Lasa grijile si rade o bere....nu la volan! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
J.T Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Re: Aditiv benzina Cu benzina fara Pb. fiind mai usoara... mai lungesti si viata arcurilor si amortizoarelor :ha: :ha: ,,=====,o00o //__l_l_,\____\,__ l_J.T\_l__l---[]lllllll[] (o)))____(o)))-o-))) Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Re: Aditiv benzina cred cu tarie ca GPL fute segmentii si supapele prematur total gresit soimule daca-ti aduci aminte mai prin '98-'99 cind a luat amploare gpl-ul la noi primii au fost taximetristii acestia aveau dacii motoarele de dacie aveau o viata de 70.000 - 100.000 km maxim pe benzina dupa ce au trecut pe gaz pe la 150.000 reparau chiulasa si mai tinea vreo 100.000 km de retinut ca la 100.000 km pe benzina la RK motor se repara si chiulasa........ fenomenul este ca nu mai exista vapori de benzina care sa spele uleiul de pe camasi si pistonul care urca dupa aspiratie urca pe pelicula de ulei si nu pe pelicula de ulei diluat cu benzina pentru lamuriri suplimentare astept pm ps. am avut o dacie care am vindut-o la 230.000 fara sa umblu la motor si a sarit de 300.000 fara reparatii la motor si apoi i-am pierdut urma :grin: pps. am martori la cele afirmate iar km sint majoritatea facuti afara din localitate zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Re: Aditiv benzina Daca tineti ne-aparat la plumbul din benzina, se gaseste de cumparat in Petroame. Asta iarna am vazut la un Petrom prin SV. E ambalat la sticlute de plastic alb mat cam de 100-150 ml, dar nu mai stiu cum se numeau. Scria ca e inlocuitor al plumbului, destinat motoarele facute sa circule cu benzina aditivata (etc, etc). Aa.. si e produs tot de Petrom. P.S.: Eu am gasit asta in Petrom, nu PetromV. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator popescueugen Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: Aditiv benzina Pecoaiele fostele mele colege din PECO poate nu prea cunosc dar eu ca pecoi vechi si informat am transportat sofer de batut tara fiind ceea ce etiila pe atunci un component petrolier baza pt. benzina.Prin adaos de tetraitil de plumb ca aditiv se obtinea benzina de cifra 90 resp.98.Pt ca era cea mai ieftina. Pe alta parte se importa acest aditiv si Ceausescu a dispus ca una din masuri pt.protejarea rezervei valutare si pt. a nu aduce o noua crestere de pretz la pompa-98 sa se faca de 95 si sa se cheme PREMIUM.Lume multa si nestiutoare rade vis-a-vis de performantele motoarelor foste, trecute si ancestrale. Cati cunosc oare ca industria petrochimica nu era suficient dezvoltata pt. a putea oferi combustibili care sa permita proiectarea de motoare comprimate? Benzina NORMALA mai cunoscuta ca 75,fractie petroliera obtinuta prin simpla distilare ca rachiul de cazan,ca rachiul-arde gatu.rachiul se aditiveaza cu sirop de visine si luneca altcumva.Dar nu cu visine simple ca atare,si de aia in benzina nu baga nime sigilii ,tzevi,gloantze sau plumbu be la baterii. Nu sunt un ciudat dar benz.cu tetraetil de pl. era mai usoara decat 75. Tot economic la un moment la TV primeam 90 juma 75 juma.Mergea juma rau si juma bine.Sorbul tragea de pe fund pe a vreme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator popescueugen Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: Aditiv benzina Eu nu stiu ce e SJ 410 .Dar pe la 1985 trebuie sa fie un motor suficient de comprimat ca sa mearga cu 95 sau 98 far de probleme.Indiferent ca CO este realizat cu tetraetil de plumb sau e benzina obtinuta prin cracare si nu se pune PL. in anii 70 ca aparuse DACIA 1300 si CO 98 cind s-a vazut ca puturosu MOSKVICI devine racheta pt. doar 2 banuti in plus lumea parea mai fericita. Nu a durat pt. ca iute mergea, iute ardea supapele de evacuare. Octanele mai multe inseamna ardere mai lenta la explozie si in motoarele cu raport de compresie mic timpul 3 al exploziei se prelungeste pina in timp 4 de evacuare. Gazele de ardere sunt mai fierbinti cand trec prin supape si le topesste. Supapele oricum sunt niste piese dintre cele mai solicitate care au dat durere de cap constructorilor. Sa mers in consructia lor ca in afara de aliaje si tratamente costisitoare sa se introduca in miez azot pt. mai buna racire. Vezi SR114 Buceag. In afara de supape nu apucai sa mai bulesti altele.Eu vrb.din proprie exp. Daca o fi fost careva asa capos de o fi perseverat si a schimbat 7 randuri de supape si chiuloase poate stie a va spune ce altceva a mai schimbat.A venit apoi benzina pe cartela si puneai in rezervor ce gaseai.Daca trageai pe furtun cu gura nu scuipai jos ca era risipa.Stateam si la rand 3 zile si 3 nopti ca sa iau cota de 20 l.Daca mutam fara sa imping la rand si de la pompa acasa mai ramanea in rezervor la Volga 10 L. CO 75 in motor la Dacia care era motor cu compresie mare tzacanea ca 1 mil. de ciocanele.Daca luai din avans tragea mai rau si mai si fierbea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator popescueugen Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: Aditiv benzina GPL.EH!Asta da.In timp ce baga omenirea 75, gazolina,petrosin,neofalina,metonol,unii pe la Filarmonica,putinii care plecau din tara,au adus niste bombe cu niste tzevi,pulmoane,care nu stia nime cum sa le puna.Eram in liceu si in mecanica pana in gat ca intr-un nisip miscator si basca instalatiile erau SH nu aveau documentatie. Nu mi-a fost tema ca am crescut in TV de butelii,in Carpati unde lucra babacu.Si uite ca prin 80,81,am inceput sa sugem din butelia de aragaz,greu de procurat,dar alternativa ieftina. Butanul era livrat numai pt.uz casnic.nu era pe valuta cu care era dator Ceausescu si era si subventionata. Am avut GPL pe VOLGA,DACIA,TV,LADA.5 ani am avut 4 taxi pe gaz.Mai economic si mai fiabil nu se poate.Stii cata benzina consuma papucu meu 1600 carburator in oras? Cam 6-7.Asta as putea cumpara cu ce dau pe GPL pt. 100 de KM.Am renuntat demult a mai incerca sa conving pe careva ca motorul are viata mai lunga pe gaz,toti cei impotriva GPL nu au putut s-mi raspunda cat au mers ei pe gpl pt.ca nu au nici 1KM.Cunosc si detalii dar mai bine va spun o poveste reala.Un fost pilot de Rally cu Gpl pe masina cand nu se stia ce e aia cerea la benzinarie o galeata de apa punea o pastila,turna in rezervoru de benzina si pleca.Sub ochii perplexi a alora care stateau la rand zile sa ia cota de benz.el le explica ca daca nu a venit benzina,desi mai scumpe pastilele americane transforma apa in combustibil.Dupa ce a vandut la oameni piramidoanele din farmaciile Iasi-ului a mai facut ceva distributie cu un raid scurt la VS. La IS si-a luat-o pe coaja si nu mai era buna piata. Piramidonul e daunator sanatatii desi nu le baga nimeni in gura.Va fi de la voi pt.ceilalti confirmare ca nu mint,tre sa stie macar unu cum il chema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator popescueugen Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: Aditiv benzina Pilotii pe care i-am cunoscut nu aveau pretentia ca e careva din ei care sa aiba "calculatoru nevirusat".Consider ca e calitatea de baza pt. performanta in domeniu.Care n-o avea nu reusea sa ridice cu puterea acelor 13-14 ani pe care-i aveam atashul unui BMW la 45 de grade facut de Adolf pt. luptele duse de Rommel in Tunisia.Avea 350 Kg si cand m-a vazt tata i-a interzis instructorului de karturi si moto sa ma mai primeasca.Cred ca mi-a salvat viata.Acu n-as mai face asta.Pe atunci Casa Pionierilor oferea astfel de activitati.Karturile erau cu motoare URSS dar era greu de piese.A aparut Mobra si atunci sa vezi pista devenise mica pt.carturi.Pot unii sa rada insa facuta la METROM dupa un model Honda, Mobra a fost vedeta o vreme si utilizata la greu.Un vechi prieten are una shtoc,o tine de bibelou.Dar nu cautati-nu merge cu GPL.Dar hai ca v-am innadushit destul.Mai vorbim. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: Aditiv benzina SJ410 este predecesorul lui Suzuki Samurai.O mica masina nebuna :grin: .Are un motor de 963 cmc,carburator,aprindere cu platina. Cit despre benzina cu/fara plumb m-a speriat si pe mine cineva,si de aia am zis sa intreb. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator popescueugen Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Re: Aditiv benzina Deci PYZ baga fara frica. Daca e sa dezvoltam iti recomand ca pentru platina si carburator, pt. ca nu e asistat electronic, reglajele de aprindere si carburatie implica sa fii fidel furnizorului si tipului de benzina. Despre alti aditivi ca asta e subiectul va spun eu nu dati banii. Combustibilii sunt acum suficient de aditivati, doar puneti ca se recomanda dupa tip de motor. Precizezdoar ca pt.diesel e mai bun mai fara sulf. Cifra cetanica la motorine, coeficientul de vascozitate la temp. sunt la toti furnizorii identice sau asemanatoare. GPL-UL:CO 110.Fractii petroliere,propan si butan,puse impreuna intrun raport ce difera functie de anotimp pentru utilizare la aragazele noastre [pe 4 roti].Gaz PetrolLichefiat cu greutate specifica mai mica decat benzina, punct de evaporare le temperaturi joase mult sub 0,se pastreaza lichid la o presiune teoretica de 1,6 atm. Daca insa este indeplinita o temp. de 30-40 de grade minus el sta in caldare bine mersi ca benzina la +20.Dpdv. ECO prin ardere produce de cel putin 7 ori mai putine noxe ca benzina,inclusiv oxizi care sunt cancer pt. motoare. Nu spala uleiul. Tot ce am observat secundar in aproare 30 de ani 1.o usoara incalzire fata de benz. 2.functie tip motor si instalatie pirderi de putere max.10% sau deloc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator popescueugen Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Re: Aditiv benzina 3.Poate un pic mai mare consumul de ulei prin ardere dar mai putin daunator decat oxizii din benzine si rata in care aceasta spala sau,si dilueaza uleiul. Cei care sustin ca are "ardere uscata" sa imi spuna si mie daca de la tranzistor la avion lubrifiaza cineva ceva cu benzina. 4. Poti consuma 10% GPL mai mult ca benz. Motoarele, domnilor, sunt proiectate pt. benzina. Daca ar fi facute pt. GPL poate s-ar pune altfel problema. Eu la papuc daca pun odata cu GPL-ul diferenta de pret deoparte la 10 000 de KM platesc mecanic, piese, fac RK la motor si avem si amandoi de baut. Cum mecanicu e moa beau o sapt. si raman si cu banii mecanicalui. Cel papuc cu gaz vindut la Peste 100 de mii mai mers si individu el stie cat si mergea f. bine. Cate subiecte de moldovean am sa bag eu in voi nu stiu dar nu voi incepe vreodat cu " Ba, am auzit eu la nu stiu care caaaaa...." Poate rade unii ca e multi dar fac treaba, pui 10 pe o scindura si ai cu ce curata bujia. Daca vreti de aia care schimba becu 1 pe masa, 1 invarte masa, o sa caute amandoi sa puna rulment la masa de la toba de esapament si ca sa faci sex pe intuneric...va place voua asa? Hai salut ca a stat ploaia si pot acu sa ud rosiile ca n-am avut umbrela. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Re: Aditiv benzina foarte tare......... postarile matale ........ zau ! PS Si acu visez la un BMW saharian sau Zundapp ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate