Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lipsa antigel din vasul de expansiune

chaostage

Postări Recomandate

Buna seara,

am o problema la Frontera(2,2dti 2000) mea de curand achizitionata.Imi lipseste antigel din vasul de expansiune,completez cam 1l apa distilata la 400-500 km.Cunosc simptomele pentru fiecare posibil notiv in parte(chiuloasa,garnitura,camasi,etc)dar pana acum nici una nu se confirma.

Ajutati-ma va rog,exista vre un test pe care-l pot face sa-mi dau seama pe unde se pierde lichid.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Lipsa antigel din vasul de expansiune

...gata si cu prezentarea :grin:

....da,sistemul este presurizat,garnitura am exclus-o fiindca nu am fum alb pe evacuare,nivelul din baie nu a crescut(uleiul nu si-a modificat culoarea/nu spumeaza),nu am ulei in antigel.

Inca ceva,temperatura se ridica pana la 100*C doar atunci cand nivelul a scazut mult sub minim,in rest totul merge perfect.

Ar mai fi ceva dar nu stiu daca are legatura.In urma cu o luna am schimbat pompa de injectie.

Link spre comentariu

In asfel de cazuri se foloseste un dispozitiv care este compus dintr-o pompa de presiune -manuala-care are un manometru. Mai trebuie si un buson care sa permita cuplarea acelui dispozitiv la vasul de expansiune si asfel daca faci presiune in instalatia de racire o sa observi mai usor pierderile .Daca in motorul tau s-a folosit antigel in locurile in care au fost pierderi antigelul lasa niste depuneri usor vizibile si fara acel dispozitiv.

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....
Link spre comentariu

..parca imi aduc aminte de un miros ciudat in mers,dar l-am simtit o singura data si de aceea nu l-am bagat in seama.Mentionez ca in ultima mie de km am pus 3l apa distilata.Oare acesta sa fie motivul pentru faptul ca nu miroase a antigel?

Link spre comentariu

In asfel de cazuri se foloseste un dispozitiv care este compus dintr-o pompa de presiune -manuala-care are un manometru. Mai trebuie si un buson care sa permita cuplarea acelui dispozitiv la vasul de expansiune si asfel daca faci presiune in instalatia de racire o sa observi mai usor pierderile .Daca in motorul tau s-a folosit antigel in locurile in care au fost pierderi antigelul lasa niste depuneri usor vizibile si fara acel dispozitiv.

Spune-mi te rog,stii vreun service care poate efectua un astfel de test?

Link spre comentariu

..parca imi aduc aminte de un miros ciudat in mers,dar l-am simtit o singura data si de aceea nu l-am bagat in seama.Mentionez ca in ultima mie de km am pus 3l apa distilata.Oare acesta sa fie motivul pentru faptul ca nu miroase a antigel?

intii vezi daca intradevar nu pierde pe undeva

la distanta asta nu scoate fum alb daca e fisurata garnitura...

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

voi merge la un service pana la urma sa mi-o puna pe elevator( fara scuturi),poate asa se vede mai bine.Oricum nu prea am incredere in mecanici,de regula schimba totul pe rand pana dispare problema,ca dee...doar din asta traiesc(sper sa nu fi jignit pe nimeni,dar am dat de o gramada de ''maiestrii in ale mecanicii'')

....o sa revin cu detalii.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca daca mai mergi asa cu miile de km, e bine sa ii bagi antigel nu numai apa distilata,ca omori pompa de apa.Rulmentul de la pompa de apa isi face ungerea cu antigel.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca daca mai mergi asa cu miile de km, e bine sa ii bagi antigel nu numai apa distilata,ca omori pompa de apa.Rulmentul de la pompa de apa isi face ungerea cu antigel.

:ha: :ha: :ha: :ha: cine te-a pacalit??

eu unul nu am mai auzit un rulment uns cu antigel......

Link spre comentariu

E posibil sa fie pompa de apa, am schimbat recent una cu aceleasi manifestari, e dificil de ajuns la ea pentru ca e undeva in partea stanga (daca motorul e Y22SE din 2000-4)si e antrenata de cureaua de distributie, trebuie sa demontezi carcasa de la curea ca sa vezi ceva, bafta.

Si da, antigelul ajuta la presetupa(nu rulment).

Link spre comentariu

..mda,stiu ca trebuie sa-i pun si antigel,dar nu stiu de care are si am inteles ca nu e bine sa le amesteci.Oricum nu mai merg mult cu ea pana nu rezolv problema.Un drum in weekend pana la Padina nu o fi foc.

Link spre comentariu

pai da

daca ajunge apa sau antigel prin presatupa in rulment atunci calea de rulare este compromisa

ca sa evite problema constructorii au practicat o gaura de scurgere intre presatupa si rulment :h5

Link spre comentariu

E posibil sa fie pompa de apa, am schimbat recent una cu aceleasi manifestari, e dificil de ajuns la ea pentru ca e undeva in partea stanga (daca motorul e Y22SE din 2000-4)si e antrenata de cureaua de distributie, trebuie sa demontezi carcasa de la curea ca sa vezi ceva, bafta.

Si da, antigelul ajuta la presetupa(nu rulment).

Motorul este X22DTH si are distributie pe lant.Ultima data cand s-a umblat la ea a fost cand am schimbat pompa de injectie.Din cate stiu trebuie ''pusa la punct''.Sa fie ceva legat de vreun reglaj incorect sau garnitura?

Link spre comentariu

:ha: :ha: :ha: :ha: cine te-a pacalit??

eu unul nu am mai auzit un rulment uns cu antigel......

Se pare ca n-ai auzit de multe... .

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

voi merge la un service pana la urma sa mi-o puna pe elevator( fara scuturi),poate asa se vede mai bine.Oricum nu prea am incredere in mecanici,de regula schimba totul pe rand pana dispare problema,ca dee...doar din asta traiesc(sper sa nu fi jignit pe nimeni,dar am dat de o gramada de ''maiestrii in ale mecanicii'')

Incearca la popa, cu un "tata`nostru" si-o "apa sfintita" poate merge... .

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

pai da

daca ajunge apa sau antigel prin presatupa in rulment atunci calea de rulare este compromisa

ca sa evite problema constructorii au practicat o gaura de scurgere intre presatupa si rulment :h5

.atunci crezi ca ar putea fi o problema si la acea membrana,iar apa sa se scurga prim acel orificiu pe blocul motor unde se avapora din cauza temperaturii?

Link spre comentariu

... 7,2l cantitate totala a lichidului de racire, nu are nimic daca e alt fel, doar la uleiuri se tine cont, daca e sau nu miscibil si lichid de frana DOT 3, DOT4, etc

dupa ce ai zis ce tip de motor e, modific, ai 7,9l lichid racire, si distributie pe lant(doua la 16V), da, pompa de apa e deasupra fuliei arborelui cotit.

Link spre comentariu

Incearca la popa, cu un "tata`nostru" si-o "apa sfintita" poate merge... .

poate imi recomanzi mai intai un service,daca nu se rezolva merg si la popa(vin ce are? :x )

Link spre comentariu

trebuie sa te uiti atent la orice urma de scurgere....la 3 litri la 1000 km nu cred ca poti vedea picatura....doar urme

oricum problema se va mai agrava si te vei putea edifica...

totusi sa nu fie si o curgere de calorifer la aeroterma....ai observat daca se aburesc geamurile mai mult decit de obicei?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare