adammoga80 Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Salutari,am si eu un vitara si ma tot orientez sa achizitionez un troliu pentru masinuta, si nu stiu de care,lumea are pareri diferite.Unii zic ca ar trebui sa pun de 4500kg,altii zic ca ajunge si de 3500kg. Intrebarea mea este urmatoarea:forta troliului de ex 3500kg la ce se refera!! Ca poate tracta o masina pe roti de max 3500kg,sau poate sa si ridice de la sol 3500kg Multumesc anticipat pentru lamurire,si poate imi dati si sfaturi cat de mare sa fie troliul pe masina avand in vedere ca masina are 1010kg,va multumesc inca o data suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Re: forta tractiune troliu teoretic capacitatea troliului trebuie sa fie de minim 1.5xgreutatea masinii. http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Mai 26, 2009 Autor Partajează Postat Mai 26, 2009 Re: forta tractiune troliu ok,pana aici este clar,daca pun troliu de 3500 kg este suficient,dar cum este dat acel 3500kg ca trage o masina pe roti la acea greutate sau poate sa ridice de la sol aceea greutate??? suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Re: forta tractiune troliu La o masina de 1200 kg(de exemplu) va fi nevoie de o forta mult mai mare, de acea se pune acea valoare minima de 1.5 din greutatea masini. Si daca vrei sa o ridici.. iarasi.. pe asfalt nu e o problema... dar daca noroiul nu vrea sa-i dea drumul si apare fenomenul de suctiune(..sau cum ii zice) masina va parea mult mai grea. Apoi.. masina chiar daca in talon are o greutate.. probabil cand vei ramane in namol nu va fi goala, deci e bine sa iei in calcum masa maxima autorizata, nu greutatea masini goala. La suzuki vitara parca masa masini e undva la 1200 iar masa maxima aut. e undeva pe la 1600. daca mai ai si altele adaugate pe masina... deja se schimba datele problemei. Apoi trebuie facuta conversia intre kg si LBS. cateva linkuri pe care e util sa le citesti http://www.superwinch.com/4x4_Winch.html http://www.4wheelparts.com/off-road/winchadvisor.aspx ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Mai 27, 2009 Autor Partajează Postat Mai 27, 2009 Re: forta tractiune troliu merci de lamuriri aztec,acum sunt lamurit 100%,pentru masinuta mea ajunge un troliu de 3500kg pana peste cap,dupa datele si explicatiile date pe acele lincuri de domnii ingineri,merci inca o data suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Re: forta tractiune troliu Cel de 3500 kg este minim...adica aprox..8000 lbs. Pt o marja de siguranta suplimentara poti lua in considerare cel de 9000 lbs. Sunt si cele mai raspandite. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: forta tractiune troliu am de 6500 de la t-max pe vitara si este super ok MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: forta tractiune troliu 2X greutatea masinii minim! Daca e la limita se recomada sa folosesti si un scripete! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: forta tractiune troliu ok,pana aici este clar,daca pun troliu de 3500 kg este suficient,dar cum este dat acel 3500kg ca trage o masina pe roti la acea greutate sau poate sa ridice de la sol aceea greutate??? :hi Pentru a trage o masina pe roti (pe plan orizontal si neted), nu-ti trebuie troliu. O tragi cu mina. Asta-i cazul ZERO Dupa care nevoia de forta creste, in functie de inclinatie, namol, pana, etc. Cel mai bine te uiti pe foaia tehnica a troliului, si acolo gasesti tabele cu forte, viteze de troliere (in gol si sarcina) in functie de nr. de straturi de cablu depus pe tambur, curentii "supti", etc. NICIODATA dar NICIODATA sa nu folosesti un troliu pt. a ridica masina. Uita filmele cu masini trase sus in copaci. Si se vor gasi multi sa spuna ca ei au facut-o, si poti sa-i si crezi, dar sa stii ca a fost cu riscul vietii. Troliile nu sint utilaje de RIDICAT, ci de TRACTAT. In orice caz si parerea mea e ca un troliu de 3500Kg e arhisuficient. :h5 PATROLATOR Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 22, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2009 Re: forta tractiune troliu multumesc la toata lumea de explicatii,nici nu m-am gandit sa ridic masina cu troliul,dar este o diferenta de a ridica 3.5 t si a o trage suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate