Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare LJ 70

ozo

Postări Recomandate

Buna seara

Pot sa spun , in sfarsit ca sun posesorul unui LJ 70 , construit de mana mea.

:ypu

Acum patru luni cand am inceput acest sa zicem proiect am fost uimit sa constat calitatea unei masini din 1988, si fireste mi-am dat seama ce inseamna o Toyota.Ce-i drept am luat totul la mana, curatat, spalat si apoi montat , si asa am ajuns ... spre sfarsit . Gata cred ca nu va fi niciodata pentru ca tot timpul mai este de facut la ea.

As avea ceva pb , probleme care le pot rezolva numai cu ajutorul vostru.si as fi foarte recunoscator daca ma puteti ajuta cu sfaturi.

In primul rand am constatat ca presiunea de ulei este joasa (posibil instrument sau e normal), indicatorul este intre linia de jos si ce-a de-a doua , cand este motorul cald .

Al doilea rand am o trepidatie foarte puternica (zici ca se rupe masina ) pe la 70 Km/h. Exclus echilibrare roti pt ca am facut-o de doua ori si pare totul ok.

A treia , care este in mod normal consumul pe un LJ 70 ( motor de 2400cm)in oras si afara.

Ultima si ce-a mai importanta , de unde pot sa fac rost de piese de schimb ( telescoape, arcuri,garnituri homocinetice , in general consumabilele pentru ''jucaria mea''.

Multumesc si promit sa revin cu poze cat mai curand

Vremurile e grele.

oamenii e nervosi, are arme ,trage

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: intrebare LJ 70

salut . aceeasi problema cu trepidarea rotilor pe la 70 km am avut-o si eu.solutia s-a numit bucsi bara panhard noi .consumul este pe undeva la 10 litri afara si vreo 13 in oras avand in vedere ca eu merg mai tare de fel. presiunea la ulei poate fi din cauza pompei de ulei , linie uzata sau pur si simplu nu indica bine ceasul de la bord . eu am cumparat piese de la al padrino din bucuresti ,in rest :1 pt ca ti-ai cumparat toyota si sa auzim numai de bine

Link spre comentariu

Daca presiunea la ralenti este mai sus de linia de jos si cand o turezi creste pana la linia din mijloc sau peste , este bine.

Consumul este cam mare pentru un motor de 2,4, depinde si de marimea rotilor si stilul de mers. Oricum minim la mine a fost 9% cu rotile normale in afara orasului. Acum cu 33-uri si debit marit la pompa de injectie cred ca este unde la 12% mediu.

Piese poti lua de la Toyota sau de la Alpadrino (mai au si contrafacute).

Link spre comentariu

Mai poti lua piese si de la japanparts sau de afara .Piese de Toyota aduce si Gepetto de aici de pe forum,Luigi(nissan4x4) sau Tudor (traco).

Poti cere sfaturi si aici http://www.tlcro.ro

De afara iti pot recomanda 3 situri.

http://www.sor.com

http://coolfj40.stores.yahoo.net

http://www.toyodiy.com/parts/

Ar mai fi si pe E-bay

Link spre comentariu

vezi ca vindea cineva kayaba - arcuri si telesocoape la pret bun. vibratiile in volan pot fi de la: rulmentii dusi, amortizor de directie dus, geometrie aiurea, capete de bara duse, caseta de directie dusa.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

vezi ca vindea cineva kayaba - arcuri si telesocoape la pret bun. vibratiile in volan pot fi de la: rulmentii dusi, amortizor de directie dus, geometrie aiurea, capete de bara duse, caseta de directie dusa.
Ferifica numai bucsile la bara panhard si ai rezolvat problema. Edi....daca masina vibreaza de se rupe....atunci e panhardul....
Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi. O sa dau telefon la Alpadrino pt informatii privitoar la aceste bucse.

Sper ca in viitorul apropiat sa cumpar si telescoape /arcuri de la Ome.

Inca o data multumesc pentru ajutor .

Vremurile e grele.

Link spre comentariu

In primul randfelicitari pt achizitie , si eu de curand am cumparat o toyota lj 70, si is la revizie cu ea , tin sa in confirm si eu faptul ca nu ai presiune la ulei am mai vb cu baietii care au si e aceeasi problema cam toate la relanti au presiunea cam scazuta, am desfacut masina si totul e ok , am schimbat sonda si la fel asa e ea,baga si tu un tratament in motor... ca o sa o mai ajute

TOYOTA LAND CRUISER LJ 70 2,4 2-LT
Link spre comentariu

Am bagat 15w40 de la Texaco.

Presiunea este la fel ca inainte . Nu am avut probleme cu motorul (am facut ceva km ). Singura chestie este ca presiunea e mica.

M-am gandit sa montez un manometru cu presiune ( ca la tractoare) ca sa pot vizualiza presiunea, dar ramane numai la stadiul de proiect , ma cam doare sufletul sa gauresc bordul.

La inceputul proiectului meu am luat un LJ inmatriculat si unul ne(inmatriculat).Asa ca am montat tot ce a fost bun de pe cel neinmatriculat pe ala inmatriculat . Asadar am ramas cu o gramada de piese ( motor, punti,cutie viteza, anexe la motor, etc)practic o masina intreaga.

Chiar daca ceva va crapa oricum piese sunt .

Incerc sa bag ceva poze .

Vremurile e grele.

Link spre comentariu

poze

aproape de final si in timpul lucrarilor.

Vremurile e grele.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri , deosebit de utile.

Intr-adevar amadoua puntile de spate sunt LSD ( nu stiu ce inseamna),cert e ca am facut o iesire cu jucaria mea pe langa Baile Herculane si am ramas impresionat de ce poate.

Pentru prietenul de la Constanta,referitor la vanzarea puntii de spate , deocamdata nu .

Am hotarat sa montez si ce-a doua masina, drept urmare incepand de saptamana asta incep lucrul la sasiu.Sper ca in doua saptamani sa o montez , si alte doua sa incep decuparea caroseriei.Am vazut ceva modificari pe forumul Toyota destul de interesante.

Vremurile e grele.

Link spre comentariu

Are 2 masini.Una inmatriculata si una neinmatriculata , de aici cele 2 punti spate. :h5

Link spre comentariu

Buna ziua

Am doua masini , una inmatriculata una nu, de acolo doua punti LSD.

Vremurile e grele.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare