marcel Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Preambul Am un pitic pe creier care-mi tot fredoneaza o idee. Si anume, dupa un tratament de intinerire al sasiului (sablat, grunduit, vopsit pe exterior, respectiv suflat inhibitor de rugina pe interior: keflos, vactan, metal fix etc.) sa-l umplu pe dinauntru cu spuma poliuretanica profesionala de densitate mare. Avantajul (pe care-l vad eu) e ca nu se va mai face condens si nici nu va mai intra apa, ceea ce inseamna ca vor disparea conditiile de aparitie a oxidarii metalului (rugina). Intrebare Care ar fi dezavantajele ca eu inca nu le-am descoperit, si nu as vrea sa le descopar ulterior operatiunii. Dupa ce se intareste, doar daca despic sasiul o mai scot afara. Pareri, sfaturi, constatari (in cazul in care a mai facut cineva operatiunea similara), merci. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva La aparitia unei fisuri pe sasiu fiind necesara sudura...cum se va comporta?Cum se poate preintimpina arderea spumei? Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva cred ca va trebui sa etansezi dupa ce bagi spuma toate dar absolut toate gaurile findca spuma se face praf in timp in contact cu aerul , deaia si la termopane trebuie tencuit ca sa reziste spuma in timp . Buuunnnn , pe langa asta cred ca daca va ajunge apa cumva in contact cu spuma ceaa ce e probabil ma tem ca va actiona precum un burete si va retine apa. Am lucrat 3 ani in domeniul termopanelor si am vazut cum se comporta spuma in toate condiitile , cred ca ideal ar fii sa ungi bine pe dinauntru sasiul cu ulei si dupaia sa bagi spuma Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Daca unge cu ulei sau motorina...nu mai face priza pe sasiu si apoi iar se creeaza condensul si va rugini mai tare...+acelerator de incendiu :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva La aparitia unei fisuri pe sasiu fiind necesara sudura...cum se va comporta?Cum se poate preintimpina arderea spumei? Hm, nu stiu. La asta nu m-am gindit. Vezi ca doua minti e mai mult decit una? :grin: Pe de alta parte, fiind un mediu inchis fara oxigen, teoretic, nu ar avea cum sa arda. Si daca arde, mai fac o gaura mica si completez :P Am lucrat 3 ani in domeniul termopanelor si am vazut cum se comporta spuma in toate condiitile Exista cumva spuma ignifuga??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva normal ar trebui sa existe , dar eu nu am vazut niciunde :( Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva @srevni .....de spuma ignifuga intreaba la Den Braven ei stiu ca au foarte multe tipuri de spume si posibil sa aiba si ignifuga Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Exista cumva spuma ignifuga??? Da. Plumb topit. :ha: Acum fara gluma; ai pus degetu`pe rana. Doua luni mi-am spart capul pe tema asta. Stiu o firma care numai de tema conservare se ocupa. Tipii (doi) restaurau de hobby masini. Nefiind multumiti cu ce se gasea pe piata, raportat la nevoile lor, s-au apucat sa produca ei ceea ce le trebuia. La ora actuala sint printre cei mai buni (la conservanti, ca de restaurat nu mai au timp). Dar inainte sa inceapa "piticu´" ala al tau sa te "fredoneze", ca pe mine, sa sti un lucru: Daca ai o gaura prin care intra apa, mai fa una prin care sa iasa. Daca vrei o conservare "ca la carte" costa o avere. Mai bine iti iei alta masina. "Conservarile" astea se fac de regula la masini istorice care o data restaurate, stau frumos intr-un muzeu climatizat si nu halesc mil. Fierul in conditiile cele mai "naspa" rugineste o zecime pe an. Ia subleru`, masoara, si socoteste anii. Daca-i f. subtire mai trage-i o tabla de 2 si iarasi ai liniste 20 de ani. Daca totusi vrei s-o faci "profi" ca Miron de ex., Uita-te putin aici: http://www.korrosionsschutz-depot.de/ PS: Sper sa intelegi germana sau sa ai pe cineva sa-ti traduca. Produsele sint intr-adevar "beton". Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Am scormonit un pic si am dat de asta: Comportamentul la foc Expusa la foc spuma poliuretanica nu genereaza particule incandescente, are un indice scazut de propagare a focului si devine casanta; limiteaza aprinderea in continuare a materialelor de constructii (indeosebi in cazul structurilor din material lemnos), jucand rolul de bariera, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce duce la neafectarea rapida a structurii de rezistenta si totodata, posibilitatea unei interventii din interior, fara a se ajunge la faza de ardere generalizata; Sursa Problema e din ce am vazut ca sunt bidoane mari cca 70kg. Ce 'reaku fac cu atita??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Am scormonit un pic si am dat de asta: Comportamentul la foc Expusa la foc spuma poliuretanica nu genereaza particule incandescente, are un indice scazut de propagare a focului si devine casanta; limiteaza aprinderea in continuare a materialelor de constructii (indeosebi in cazul structurilor din material lemnos), jucand rolul de bariera, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce duce la neafectarea rapida a structurii de rezistenta si totodata, posibilitatea unei interventii din interior, fara a se ajunge la faza de ardere generalizata; Sursa Problema e din ce am vazut ca sunt bidoane mari cca 70kg. Ce 'reaku fac cu atita??? Doamne fereste sa folosesti spuma de montaj de constructii la masina. Fierul masinii tale nu se comporta ca un perete, caramida, tencuiala, care "respira". Nu mai scoti umezeala din ea niciodata. Nici macar cu foc. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Exista cumva spuma ignifuga??? Da. Plumb topit. :ha: Acum fara gluma; ai pus degetu`pe rana. Doua luni mi-am spart capul pe tema asta. Stiu o firma care numai de tema conservare se ocupa. Tipii (doi) restaurau de hobby masini. Nefiind multumiti cu ce se gasea pe piata, raportat la nevoile lor, s-au apucat sa produca ei ceea ce le trebuia. La ora actuala sint printre cei mai buni (la conservanti, ca de restaurat nu mai au timp). Dar inainte sa inceapa "piticu´" ala al tau sa te "fredoneze", ca pe mine, sa sti un lucru: Daca ai o gaura prin care intra apa, mai fa una prin care sa iasa. Daca vrei o conservare "ca la carte" costa o avere. Mai bine iti iei alta masina. "Conservarile" astea se fac de regula la masini istorice care o data restaurate, stau frumos intr-un muzeu climatizat si nu halesc mil. Fierul in conditiile cele mai "naspa" rugineste o zecime pe an. Ia subleru`, masoara, si socoteste anii. Daca-i f. subtire mai trage-i o tabla de 2 si iarasi ai liniste 20 de ani. Daca totusi vrei s-o faci "profi" ca Miron de ex., Uita-te putin aici: http://www.korrosionsschutz-depot.de/ PS: Sper sa intelegi germana sau sa ai pe cineva sa-ti traduca. Produsele sint intr-adevar "beton". Daca ma uit mult la site-ul ala ma exercit si ramin ... neterminat. Asa, la inceput am cautat un atelier care sa aiba o cuva suficient de mare sa-l galvanizez. Nu am gasit. Apoi, am auzit de ceara care se sufla, dar nu am gasit de cumparat si nu am nici compresor cu debit suficient. Am ajuns la faza in care trebuie sa-mi fac singur ce-i de facut, adica umplut cu spuma. Ar mai fi o varianta sa torn in el teroson, dar ala e si mai inflamabil in caz de ceva. Pana mea. Sa vad ce idei mai apar si apoi o sa vad in ce parte o apuc. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Baga vatkan aclo si nu mai rugineste veci - am folosit asa ceva - in contact cu rugina vace un fel de pelicula neagra care in cateva zile devine sticla su dupa asta nici nu mai rugineste nici nu trece apa prin ea ani de zile - verificat de mine! Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Doamne fereste sa folosesti spuma de montaj de constructii la masina. Fierul masinii tale nu se comporta ca un perete, caramida, tencuiala, care "respira". Nu mai scoti umezeala din ea niciodata. Nici macar cu foc. Nu arata rau cifrele de la caracteristici in ce priveste absortia de umezeala. Acuma, faza e alta. Cum se comporta oare la vibratii, ca de asta nu scrie nimic, or vibratii sunt destule. Rahat cu mac. Uite cum incep sa apara dezavantajele ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Baga vatkan aclo si nu mai rugineste veci - am folosit asa ceva - in contact cu rugina vace un fel de pelicula neagra care in cateva zile devine sticla su dupa asta nici nu mai rugineste nici nu trece apa prin ea ani de zile - verificat de mine! De pe ebay de la englezi l-ai luat??? Eu am folosit Metal fix (ceva italienesc) si am fost multumit de el. Din ce se scrie pe forumuri ala englezesc ar fi mai bun, desi cam tot compozitia aia o are. Eu ma gindeam sa mai dau cu ceva dupa aia, ca vreau sa las masina mostenire la copiii copiiilor mei ca Stefan cel Mare, Moldova :ha: I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva De pe ebay de la englezi l-ai luat?? exact :h5 iar dupa ce se usuca dai cu vopsea Hammerite (din aceeasi sursa) - chiar ca o lasi stranepotilor :grin: Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Nea Srevni, combinatia asta cum ti se pare: A)Sablare B) http://www.emex.ro/grund-clorcauciuc.html grundul C) http://magazin.afacerist.ro/pret-2295/v ... _4928.html si vopseaua ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Nea Srevni, combinatia asta cum ti se pare: A)Sablare B) http://www.emex.ro/grund-clorcauciuc.html grundul C) http://magazin.afacerist.ro/pret-2295/v ... _4928.html si vopseaua ... :h5 La prima vedere, arata interesant. O sa ma uit de cu zori cu mai multa atentie, ca la ora asta compilez informatia doar 10%. M-ar ajuta mult, daca poti sa-mi spui cum se comporta in timp. Tu ai folosit cauciucele astea? Merci. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Protectie anticoroziva Recomand cu caldura clorcauciucul,nu credeam ca se mai gaseste asa ceva la noi.In 1980 tata si-a cumparat o Dacia,a dat jos de pe ea tot ce se putea da si a stropit-o cu clorcauciuc.Dupa 27 ani cand am dat-o la fiare vechi singurele piese ruginite de pe ea au fost piesele care s-au schimbat ulterior stropirii cu clorcauciuc.Daca puneai mana pe tabla te putei jura ca este noua,nu ar fi crezut nimeni ca are 27 ani rabla. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Se gaseste spuma ignifuga ,rezistenta pina la ...am uitat ,...am bagat la cosul de fum de la cazanul de abur,dar eu nu as recomanda in sasiu. As acoperi unele gauri si l-as trata prin umplere-scurgere cu o ceara tratata ignifug,altfel se complica treaba cu riscul. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Salut! Ma bag si eu cu toate ca nu ma pricep....In caz de incendiu ultimul lucru pentru care as fi ingrijorat ca arde e...spuma din sasiu.Daca a ajuns focul la sasiu inseamna ca ai probleme muuuuuult mai mari! Am avut un ford mondeo la care bara din fata era ramforsata din fabrica cu vreo opt centimetri de spuma.Crezi ca punea neamtu spuma daca era cea mai mica sansa sa ia foc sau sa se imbibe cu apa? Cum spunea si Patrolator, nu cred ca e recomandat sa bagi spuma folosita in constructii dar daca te uiti pe situri la producatori sigur gasesti cevacare se adapteaza la situatia ta.Spuma e usoara si flexibila ,rezistenta si cred ca e o idee buna pe care o s-o incerc si eu daca nu apar solutii mai "profesionale"la problema. offtopic:colegul asfalttango :hi a intrebat de comportamentul la foc;din cate imi amintesc eu el si-a "izolat" tobele cu un soi de unsoare din vaselina +motorina din ce imi amintesc din alt topic .Daca aia n-a luat foc(si sigur n-a luat ca am fi aflat cu totii)... Long live the chassis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Salut! Ma bag si eu cu toate ca nu ma pricep....In caz de incendiu ultimul lucru pentru care as fi ingrijorat ca arde e...spuma din sasiu.Daca a ajuns focul la sasiu inseamna ca ai probleme muuuuuult mai mari! Am avut un ford mondeo la care bara din fata era ramforsata din fabrica cu vreo opt centimetri de spuma.Crezi ca punea neamtu spuma daca era cea mai mica sansa sa ia foc sau sa se imbibe cu apa? Cum spunea si Patrolator, nu cred ca e recomandat sa bagi spuma folosita in constructii dar daca te uiti pe situri la producatori sigur gasesti cevacare se adapteaza la situatia ta.Spuma e usoara si flexibila ,rezistenta si cred ca e o idee buna pe care o s-o incerc si eu daca nu apar solutii mai "profesionale"la problema. offtopic:colegul asfalttango :hi a intrebat de comportamentul la foc;din cate imi amintesc eu el si-a "izolat" tobele cu un soi de unsoare din vaselina +motorina din ce imi amintesc din alt topic .Daca aia n-a luat foc(si sigur n-a luat ca am fi aflat cu totii)... Long live the chassis! Stai unpic. Nu e problema ca se autoaprinde sau ca ar fi supeinflamabila. Problema e cum se comporta daca ma apuc de sudat ulterior. Desi, din moment ca am sasiul in pielea goala, e clar ca o sa-l intorc pe toate partile si unde este nevoie o sa-l repar (sudat, indreptat, intarit, habar nu am ce gasesc acolo). Lucrarea fiind facuta temeinic, ar trebui teoretic sa reziste macar 5 ani fara sa mai fie nevoie de sudat si reparat. Inca e in studiu. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Dupa ce am conspectat link-urile de la Yonutz :hi as fi tentat sa merg pe varianta: sablat - grund epoxidic - vopsea epoxidica . Inconvenientul e ca inainte de folosire trebuie amestecate cu intaritor, cintarite cu balanta de precizie, trebuie respectate intocmai conditiile de temperatura si timp intre aplicarea straturilor. Asta inseamna ca iar trebuie sa inchiriez o cabina de vopsit si sa lucrez zi de vara pina-n seara contratimp. In schimb, clorcauciucul, pot sa-l dau la mine in garaj. Timpul de uscare e de doar 6 ore in comparatie cu 24, timp in care temperatura nu are voie sa scada sub 15 grade. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Srevni, mediu mai umed decat pardoseala unei piscine ... nu prea exista! :grin: Nu stiu exact cum se comporta clorcauciucul dar dupa operatiunea delta bag Patrolul la o astfel de operatiune ... Vedem ce iese! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Srevni, mediu mai umed decat pardoseala unei piscine ... nu prea exista! :grin: Io zic ca exista, da' nu spui cu voce tare ca e cu ... bulina pt. minori si dam in glume de autobaza :grin: I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: Protectie anticoroziva Ar mai fi varianta clasica in care folosesti pistolul de tubulaturi.Unde nu sunt gauri de acces se fac(burghiu de 10).Astfel se si ventileaza radid. Din cite am observat eu intotdeauna rugina de interior(de tubulaturi) avanseaza mai repede decit cea exterioara. Ca varianta cu spuma sa fie ok ar trebui sa existe certitudinea ca adera si ajunge pe fiecare mm2 din interiorul sasiului.Nu am auzit pe nimeni sa incerce pina acum. :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate