Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Body-lift K160

naspet

Postări Recomandate

Va salut!

Am si eu nevoie de citeva sfaturi pentru un Body-lift la un Nissan K160 am citit ca cel mai simplu este sa se monteze niste distantiere bucse inte sasiu si caroserie ....

Puteti sa-mi dati citeba sfaturi.

Momentan nu am cum face la suspensie nimic din lipsaq de fonduri ...

Aurel Tofan

Nu orice om poate fi mare OM!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Body-lift K160

Vezi cateva poze cu unul inaltat si compara cu inaltimea la a ta

Pe de alta parte daca il faci mai inalta de 50 mm trebuie sa mai modifici la coloana de volan, furtune, etc Atentie suruburile de la tampoane cand il schimbi sa cumperi neaparat grupa 10.9

1472826183_Simex36.jpg.db860d2632a8f3ca11f217d261a61dd6.jpg

455008131_Simex36...jpg.095102f19ba173e402cdec766d6ec45a.jpg

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Vezi cateva poze cu unul inaltat si compara cu inaltimea la a ta

Pe de alta parte daca il faci mai inalta de 50 mm trebuie sa mai modifici la coloana de volan, furtune, etc Atentie suruburile de la tampoane cand il schimbi sa cumperi neaparat grupa 10.9

Si cel mai bine cu pas fin. Toate suruburile sint cu piulita, pina la ultimele doua, cele din spate, care se insurubeaza de jos, direct in caroserie. Daca ai noroc sa gasesti suruburi cu pas fin, care sa se potriveasca in filetul respectiv, si destul de lungi cit ai nevoie, ai noroc, daca nu (asa a fost la mine) dai gaura "altan". O sa "iesi" cu burghiul in banda de tabla care tine mocheta, chiar la margine. Bagi suruburile de sus in jos (cu o saiba "babana" si pui jos piulite. Capurile suruburilor nu deranjeaza deloc, nici inchiderea clapei, nici optic, pt. ca tabla aia e putin bombata in sus si mocheta groasa ,iar cind stringi surubul, acesta se "ingroapa" (turteste) in tabla si mocheta si doar citiva milimetri se mai "uita" in sus. Daca nu esti avizat, nici nu observi.

Pt. bucsele distantiere, recomand bara de polyurethan (prescurtat PUR) + bucsele originale de guma. Este usor si ca masa si ca prelucrare (vezi foaia technica cu caracteristici). Ideal ar fi (asa am facut la al meu) urmatorul "sandwich": pe sasiu saiba de teflon 5mm, bucsa PUR (cit vrei tu sa inalti), bucsa originala (o masori deja inainte, sa vezi cit de inalta e in stare "turita"), inca o saiba de teflon si caroseria. Referitor la "cit de mult" subscriu lui Unimog :h5 .

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Unde gasesc bara de poliuretan? Aceeasi operatiune trebuie sa o fac si eu!

Si inca o intrebare, putin off topic: poliuretanul merge folosit si pentru a confectiona distantierele intre foile de arc?

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu

Unde gasesc bara de poliuretan? Aceeasi operatiune trebuie sa o fac si eu!

Si inca o intrebare, putin off topic: poliuretanul merge folosit si pentru a confectiona distantierele intre foile de arc?

Pe vremuri, era un combinat chimic mare, in zona Ploiesti, Pitesti, Topoloveni (nu stiu exact, dar aveam un amic ce lucra acolo), si producea (pe linga altele) o gama larga de "polimeri", nu stiu insa daca mai exista.

Da, merge si pt. foi, daracolo merge SI MAI BINE teflon, pt ca are proprietati de "alunecare" mai bune (este mai "amorf")

PATROLATOR

Link spre comentariu

Momentan nu am cum face la suspensie nimic din lipsaq de fonduri ...

:hi Inaltarea suspensiei nu necesita fonduri deosebit de mari. Iti faci (sau dai sa faca) 4 cercei cu distanta dintre gauri cu 50mm mai mare ca la "originali" s-ai rezolvat deja 25mm garda la sol.

Daca gasesti pe undeva foi de arc, poti sa-ti faci singur un Add-A-Lift.

http://www.4wd1.com/add-a-lift_kit.htm

Ideea e ca foaia care o adaugi sa fie putin mai scurta mai curbata si mai groasa decit ultima-cea mai scurta dela original. Atunci ai o suspensie "progresiva", adica confort normal pina in punctul unde incepe Add-A-Lift-ul sa lucreze, iar de acolo din ce in ce mai tare. Fiind mai groasa si mai curbata ca originala, se incovoaie originala dupa Add-A-Lift si nu invers si iar ai mai ridicat putin masina. Telescoapele le lasi alea originale. "Sprenguitul"arcurilor este costisitor si aduce "ceva" doar pe scurta durata, daca nu-i facut cu adevarat de un "Profi", iar in cazul ala este SI MAI costisitor.

PATROLATOR

Link spre comentariu

Saluatre in primul rind multumesc pentru sfaturi ...

In legatura cu bara de teflon eu am luat de pe un site cu plata ramburs.

"www.poliamida.ro"

Sper ca nu este nici o problema leagat de publicarea site-ului

Aurel

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Body lift K260

Salutare si scuze in primul rind daca despre acest subiect s-a mai scris

Vreau sa fac un body -lift la un Nissan Patrol K260 modelul scurt, distantiere am facut rost dar la ce ar trebui sa ma astept de acum prelungitoare schimbator viteze,repozitionare radiator.....?

Cine ma poate ajuta cu ceva sfaturi si eventual niste poze...

Multumesc Frumos

Cu respect Aurel Tofan

Link spre comentariu

Re: Body lift K260

Ar trebui sa verifici bucsile de la caroserie....eu am achimbat 6 din ele,la Al padrino cam 350 lei anul trecut....

Radiatorul este prins de caroserie dar verifica si tu......schimbatorul poti sa-l lungesti sau nu,dar sigur va trebui sa-i faci loc ca o sa atinga pe ici pe colo :grin:

Ar trebui sa ai rezerve la conducte si la Bodi de 5 nu am avut probleme...

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare