calinvas Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 Buna dimineata. Stateam si ma intrebam, poate cineva mai doctor poate sa ma lumineze. Diferentialul FATA Blocabil prezent la Mercedes G si am inteles ca si la Jeep Rubicon are o protectie , o autodecuplare ? ceva de genul asta ?? Nu pot sa cred ca daca dau 100K pe un G si se duce nevasta la piata cu copii si cei mici apasa 3 butoane crapa toata transmisia. Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabic Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 Daca e blocabil nu e recomandat sa il folosesti pe asfalt se poate sparge cand virezi deoarece ai aderenta maxima.. E indicat sa il folosesti in linie dreapta si in teren moale deoarece la virari nuturile de la planetara de pe fata se deplaseaza inspre exterior. GHITZA PRESEDINTE! www.ocb.ro www.gafa.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Deceneu Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 Re: Diferentialul fata la G si la Rubicon crapa sau are prot Buna dimineata. Stateam si ma intrebam, poate cineva mai doctor poate sa ma lumineze. Diferentialul FATA Blocabil prezent la Mercedes G si am inteles ca si la Jeep Rubicon are o protectie , o autodecuplare ? ceva de genul asta ?? Nu pot sa cred ca daca dau 100K pe un G si se duce nevasta la piata cu copii si cei mici apasa 3 butoane crapa toata transmisia. Salutari, Calinvas Daca ar avea "o protectie" respectiv "o autodecuplare" , ce rost ar mai avea montarea blocantilor pe masini :?: , deci, da e posibilsa crape diferentialul sau o planetara daca nu sa facut in prealabil instructajul nevestei care face piata cu autoturisme toteren :lol: :lol: :lol: Apropo, doctorii nu lumineaza, aia sunt licurici :D :D :D Cu multa stima, Deceneu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 un lucru bun e ca in aia 100k sunt inclusi si 3 martori luminosi pe bord care indica diferentialele blocate :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 28, 2007 Autor Partajează Postat August 28, 2007 Ma gindeam ca in multitudinea de senzori existenti poate exista unul asemanator cu cel care indica Torq Nm la cutiile automate si atunci cind valoarea indicata de acest senzor se apropie de zona periculoasa sa decupleze diferentialul blocat..... sau ceva de genul asta. Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valissan Postat August 28, 2007 Partajează Postat August 28, 2007 Nu e mai usor sa te documentezi si sa nu lasi pe nimeni sa puna mana pe botoanele din masina? Eu asa fac, cat despre senzori :smb cine are nevoie de asa ceva in teren? Poate gasesti pe la tuareg sau iQ 7. Tico BMW 525d Mercedes 412 Terrano2 2.7 TD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 28, 2007 Autor Partajează Postat August 28, 2007 Era o intrebare pur teoretica. Sper ca realizati ca nu da nimeni 100K si apoi sa bage fierul nou in padure si pe bolovani. Multumesc pentru raspunsuri. Topicul se poate inchidesau chiar sterge nefiind relevant ci numai aberant ;) Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 iQ 7. :lol: :lol: :lol: FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 29, 2007 Autor Partajează Postat August 29, 2007 Poate gasesti pe la tuareg sau iQ 7. Nici nu cred ca ai stiut cita dreptate ai. Touareg Blocheaza dif Centru si Dif spate cu niste discuri prin frecare . Teoretic se pot si decupla electronic daca sunt semne ca o sa crape ceva. Si cred ca se pot si CUPLA Electronic . Mai destept chiar decit ATRAC II care merge tot pe frine. Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Deceneu Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Poate gasesti pe la tuareg sau iQ 7. Nici nu cred ca ai stiut cita dreptate ai. Touareg Blocheaza dif Centru si Dif spate cu niste discuri prin frecare . Teoretic se pot si decupla electronic daca sunt semne ca o sa crape ceva. Si cred ca se pot si CUPLA Electronic . Mai destept chiar decit ATRAC II care merge tot pe frine. Salutari, Calinvas Hai sa lamurim niste treburi: "niste discuri prin frecare" (LSD) se adreseaza unei mase mai largi de posesori de autovehicule toteren civilizata de altfel si fata de care am tot respectul, care nu vrea ca sa rupa padurea in doua sau sa sece nu stiu ce mlastina, pentru aia sau inventat blocantul 100%, de care aveti si dvs. pe G. si care sa fim foarte clari nu au nici un gram de senzor si nici o alta posibilitate de decuplare decit din butonul On-Off si isi face treaba la modul cel ma spectaculos. De obicei se utilizeaza pe pe perioade scurte in punctele cele mai critice unde nevoia de tractiune este primordiala special ca sa nu fortam inutil angrenajele din transmisie, de aceea e foarte bine de stiut: de ce, cind, cum si cat folosim blocantul. Cat despre Q7, Tuareg, etc. hai sa nu confundam Coca Cola cu Fanta Roz Cu multa stima Deceneu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valissan Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Cat despre Q7, Tuareg, etc. hai sa nu confundam Coca Cola cu Fanta Roz Corecteaza te rog....IQ7 :lol: Tico BMW 525d Mercedes 412 Terrano2 2.7 TD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Deceneu Postat August 29, 2007 Partajează Postat August 29, 2007 Cat despre Q7, Tuareg, etc. hai sa nu confundam Coca Cola cu Fanta Roz Corecteaza te rog....IQ7 :lol: Egzact! Promit sa nu mai gresesc :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 30, 2007 Autor Partajează Postat August 30, 2007 Hai sa lamurim niste treburi: "niste discuri prin frecare" (LSD) se adreseaza unei mase mai largi de posesori de autovehicule Deceneu. Sper ca te-ai uitat in SSP302 al VW cind spuneai ca are diferentiale LSD si nu cu "discurile mele prin frecare" , care se apropie de Haldex si nu au treaba cu un amarit de LSD. Si apropo zi-mi si mie ce LSD este controlat electronic :) Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Hai sa lamurim niste treburi: "niste discuri prin frecare" (LSD) se adreseaza unei mase mai largi de posesori de autovehicule Deceneu. Sper ca te-ai uitat in SSP302 al VW cind spuneai ca are diferentiale LSD si nu cu "discurile mele prin frecare" , care se apropie de Haldex si nu au treaba cu un amarit de LSD. Si apropo zi-mi si mie ce LSD este controlat electronic :) Salutari, Calinvas fara suparare, haldex este LSD. LSD controlat electronic este HDC-ul de pe freelanderul meu. aplica frina pe roata care se invirte mai repede la coborire. un kkt. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat August 30, 2007 Autor Partajează Postat August 30, 2007 Daca Haldex este LSD ... OK Si daca HDC este LSD atunci ....OK LSD stiam ca este un dif standard dar cu niste coroane metalice si un arc care le preseaza. In totalitate mecanic. Haldex este cu discuri Multiple controlate electronic. Eu asa stiu. Si parca LSD are Nissan T2 pe spate si se fac multe after market , bune pt "liniute" si mai bune decit nimic pt Off Road. HDC eu stiu ca merge pe ABS/ESP si face ce poate. RespeKt, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 nu stiai bine. LSD-uri sint de mai multe tipuri: cu pinioane, cu discuri, electronice, cu visco-cupla, hidraulice. baga un oki aici: http://auto.howstuffworks.com/differential4.htm The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 LSD = Limited Slip Differential - diferential cu alunecare limitata; in aceasta categorie intra TOATE sistemele de blocare - cu sau fara senzori - la care blocarea si deblocarea se fac automat, fara interventia conducatorului!!! Daca ai butoane pentru blocarea diferentialelor la bord, ala e un sistem de blocare comandat, care blocheaza 100% si in cazul asta sunt necesare ceva cunostinte despre modul de folosire! Cunostinte valabile si pentru nevasta sau copii, cand se duc la piata cu tot-terenul... sau, in lipsa acestor cunostinte, sunt posibile ruperi de planetare sau spargeri de pinioane... in prima faza... ulterior sunt posibile si spargeri de dinti, capete, etc... :wink: :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Era o intrebare pur teoretica. Sper ca realizati ca nu da nimeni 100K si apoi sa bage fierul nou in padure si pe bolovani. Multumesc pentru raspunsuri. Topicul se poate inchidesau chiar sterge nefiind relevant ci numai aberant ;) Salutari, Calinvas Clar ca nimeni nu o sa dea atatia bani pe o masina si dupa aia sa se duca cu ea pe munte la un offroad. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Foarte tare Miron :grin: :grin: :grin: Cabana Omu :grin: :grin: :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Foarte tare Miron :grin: :grin: :grin: Cabana Omu :grin: :grin: :grin: Nu prea-s locuri de parcare pe acolo... :wink: Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 de curiozitate...pe ce drum ai luat-o din rascrucea de la Costila....prin valea Cerbului sau pe la Mecetul Turcesc? :grin: Nu prea-s locuri de parcare pe acolo... ba sunt...in spatele cabanei.....in Valea Gaura :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Nu stiu sa-ti spun cum se cheama pe unde am luat-o. Am coborat un pic de la releu (600 metri aprox de drum) dupa care am luat-o la dreapta. La cabana am ajuns pe directia ce da in fata cabanei. In spatele cabanei nici nu am fost. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 daca in momentul in care ai inceput sa urci spre cab Omu...aveai in stanga un perete de stanca.....ai mers pe la Mecetul Turcesc.....si pe sub vf Bucura....oricum felicitari....nu-i char asa usor sa ajngi cu masina acolo :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat August 30, 2007 Partajează Postat August 30, 2007 Foarte tare Miron :grin: :grin: :grin: Cabana Omu :grin: :grin: :grin: :rsp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate