emanoeladrian Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Ziua Buna , Am o mare belea cu franele pe spate,istoria e cam asa : La Grandul meu din 1998 model ZG roata dreapta spate se incingea(initial),am fost la Tiriac in spate le Romexpo pentru o constatare si mi-au spus ca etrierul trebuie schimbat. Am decis sa le schimb pe amandoua+discurile+placutele si sabotii,le-am cumparat si pentru ca la Tiriac totalul de manopera era vre-o 12 milioane am apelat la Jeep Comservice de pe Odei 15. Am vorbit cu George(patronul probabil) si m-am pogramat. Lucrarea mi-au facut-o 2 mecanici (Vali unul dintre ei),baietii au facut treaba relativ repede si nu pot spune ca nu se pricepeau,dar... plecand de la service si iesind din Bucuresti spre munte a inceput sa miroasa tare a ferodou si acum ambele roti se incing.Nu stiu ce sa mai cred,a fost vreun reglaj facut prost sau deloc la sabotii franei de parcare,este o alta problema neluata in considerare..??.Aerisirea a fost facuta la toate cele patru roti si vasul cu lichid reumplut.Luni sunt proramat din nou la Comservice ca sa vada de unde provine problema. Va rog fumos daca stiti ce se intampla la rotile mele,dati-mi un sfat, FAC CINSTE !. Multumesc anticipat ! RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) pai.....cind se incinge un tambur sau un disc pot fi doua probleme 1. pistonasul cilindrului sau etrierului este blocat si numai culiseaza 2. sabotii de frina nu sint reglati bine daca ai saboti e posibil ca mecanicii sa-i fi lasat mai strinsi ca sa se mai aseze si sa nu mai vii odata sa-ti ia manopera LE mai poate fi si cablul de frina de mina! zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Iunie 7, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) Multumesc Sorin !. Eu in schimb preferam sa-i regleze de la inceput mai ''largi'' si sa nu mai incinga! Oricum multumesc pentru promptituinea raspunsului, Luni le voi cere sa-i lase mai lejer si sa nu mai frece pe tambur. RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) Baietii , hotarati-va odata :grin: ... ori e pe disc ori e pe tambur... la "tambur" poate fi reglaj gresit, la "disc" nu prea ai mare lucru de reglat, doar de curatat si montat corect. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
13 Todesengel Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) cum e de fapt? adica ce se intimpla ? IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) sa n u fie conducte sau repartitor defect si care sa nu mai permita revenirea ... sau mai intimplat cazuri forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) Salut, Modelul ZG are si placute si saboti pe spate.Am mers deja 300 Km si acum nu mai incing,devin doar caldute.Am fost din nou la Jeep Service in Odei,baieti draguti,au demontat din nou rotile ,intradevar oala discului intra lejer peste tamburii franei de parcare.Am decis sa o mai rulez cateva sute de Km.si mai vad dupa aceea. Multumesc tuturor pentru sfaturi ! RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) una din problemele mari la al tau ca si la alte modele cu frane pe tamburi, este ca nu tin prea mult si se duc repede, este subdimensionat sist de franare... ar fi trebuit sa-ti spune George (nu e el patronul, ci NICU )... exista pt modelele astea un KIT SSBC care face trecerea de la frane pe tamburi la DISCURI ventilate si care sunt recomandate. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Belea mare cu franele pe spate(faci oua pe ele) una din problemele mari la al tau ca si la alte modele cu frane pe tamburi, este ca nu tin prea mult si se duc repede, este subdimensionat sist de franare... ar fi trebuit sa-ti spune George (nu e el patronul, ci NICU )... exista pt modelele astea un KIT SSBC care face trecerea de la frane pe tamburi la DISCURI ventilate si care sunt recomandate. ZG-ul are frana de serviciu cu etrieri si cu discuri iar frana de mana este pe saboti. Mijlocul discului de frana are forma unui tambur in care franeaza sabotii de la frana de mana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate