Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Puncte gresare Niva

Maresalul

Postări Recomandate

Salutare! Ma intereseaza si pe mine care sunt punctele de gresare la Niva. Am cautat in manualul de reparatii care e pe aici pe forum dar nu am gasit asa ceva.

Uleiul in cutie, diferential, grupuri se schimba la un an ca si in cazul uleiului de la motor sau poate fi folosit mai mult?

Merci mult!! :hi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Puncte gresare Niva

:hi ....Uleiul de motor se schimba intre 8-15 000 km ( depinde de marca uleiului) :grin:

Restul uleiurilor eu le schimb cam la 2-3 000 km....dar NIVA mea vede numai padure, namoale...lucra din greu

Vezi recomandarile producatorilor de ulei., atat de motor cat si de transmisie :hi :hi

ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6
Link spre comentariu

Va salut !

Punctele de gresare la Niva sunt :

1. cu;lisanta cardan fata + spate

2. cruce cardanica cardan fata spate x 2

3. rulment de presiune (la cele care au montat furtun de gresare)

Uleiu se schimba la motor la 10000 , daca pui un semisintetic , si verifici apa din diferentialul fata si spate (daca umblii prin apa), s-au pui un furtun pe aerisitoere la nivelul volanului .

Spor la treaba !!!

Link spre comentariu

Da , ma refer la rulmentul de presiune de la ambreaj , unde unele tipuri au gresor prelungit cu un furtun montat pe carcasa de ambreaj , pentru a facilita gresarea suprafetei de culisare si rulmentul in sine .

Link spre comentariu

Merci @Niva! Cu uleiul de motor inca nu am 10000, am doar vreo 4500 de km dar e pus de aproximativ un an de zile si ma gandeam sa-l schimb.

Prin apa nu am umblat foarte mult dar o sa verific sa vad sa nu existe apa in diferential.Gasisem pe niste forumuri din afara o chestie destul de faina facuta pentru a prelungi aerisitoarele de la dif-uri, cutii cat mai sus. Cand o sa am timp ma apuc de treaba!! :h5

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Crucile cu pastile de 28mm au gresoare in forma de L , si se greseaza cu un furtun flexibil atasat intre gresor di decalemitru .Foarte multi nu monteaza aceste gresoare la schimbarea crucilor , ce a ce dauneaza prin faptul ca intra apa si mizeria , ne mai socotind ca nu ai posibilitate de gresare . Orificiul de gresare este i mijlocul crucii cu filet de M 6.

Atentie ! Verificati pivotii noi inainte de montare . De obicei constructorul nu pune vaselina sub burduful de protectie .

Burdufe de protectie cap bara si pivoti 5 ron / buc .

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Da , ma refer la rulmentul de presiune de la ambreaj , unde unele tipuri au gresor prelungit cu un furtun montat pe carcasa de ambreaj , pentru a facilita gresarea suprafetei de culisare si rulmentul in sine .

salut ! ai o poza,o schita ceva detalii la tipul asta de rulment?

deja l aud foarte bine !cand eliberez pedala ,daca l as schimba chiar nu m ar deranja sa montez asa ceva

banuiesc ca piesa care difera si face asta e carcasa

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

rulmentul original nu are astfel de optiuni . Cere cind cumperi kitul s-au rulmentul sa aiba acest sistem , s-au confectioneaza-l tu! O gaura de 4,7 mm , filet de m6 , si un furtun flexibil cu stut in capete . Simplu . Nu ?

Link spre comentariu

rulmentul original nu are astfel de optiuni . Cere cind cumperi kitul s-au rulmentul sa aiba acest sistem , s-au confectioneaza-l tu! O gaura de 4,7 mm , filet de m6 , si un furtun flexibil cu stut in capete . Simplu . Nu ?

:) nu cum as face e problema , ma gandesc ca deja au trecut prin probele de prototip ,stii tu ce vreau sa zic , lungime furtun sa nu agate , pozitia unde sa montez gresorul pe carcasa rulmentului, etc

si ar mai fi o problema la care m am gandit de cand am cityt ...unde se duce vasilina ce trebuie sa iasa :roll: , pe disc pe placa .... ma gandesc .. ceva canale un alt furtun de evacuare al surplusului?

mie mi se pare excelenta ideia cu gresarea ,la camioane ,parca raba !

Link spre comentariu

Crucile cu pastile de 28mm au gresoare in forma de L , si se greseaza cu un furtun flexibil atasat intre gresor di decalemitru .Foarte multi nu monteaza aceste gresoare la schimbarea crucilor , ce a ce dauneaza prin faptul ca intra apa si mizeria , ne mai socotind ca nu ai posibilitate de gresare . Orificiul de gresare este i mijlocul crucii cu filet de M 6.

Atentie ! Verificati pivotii noi inainte de montare . De obicei constructorul nu pune vaselina sub burduful de protectie .

Burdufe de protectie cap bara si pivoti 5 ron / buc .

Intradevar fara acel furtun nu se poate sunt puse foarte aiurea ,,Niva ,, se gasesc acele furtune in comert sau se pot pune gresoare mai lungi?

Link spre comentariu

-Azi am gresat cardanele si am fost surprins sa gasesc un gresor rupt si altul slabit.

-Pt inlocuirea celui rupt trebuie sa dau cardanele jos apoi dc tot le dau jos,sa iau fiecare cruce in parte,sa o curat(degresez),controlez jocul crucilor.

-baba mea are gresoare lungi la crucile cardanice (cam 3 cm),si, dc nu gasesc ,o sa fie nasol la urmatoarea gresare; la 13abc care are o rusoaica de 5-6 ani-are gresoare scurte nu stiu ce tecalemit intra intre cruci acolo-poate ala cu furtunas flexibil

-Apropos-pt Dl NIVA-pe unde se scoate furtunasul de gresare de la rulmentul de presiune???-cam ce lungime are?-Multumesc :hi

bau bau
Link spre comentariu

-Azi am gresat cardanele si am fost surprins sa gasesc un gresor rupt si altul slabit.

-Pt inlocuirea celui rupt trebuie sa dau cardanele jos apoi dc tot le dau jos,sa iau fiecare cruce in parte,sa o curat(degresez),controlez jocul crucilor.

-baba mea are gresoare lungi la crucile cardanice (cam 3 cm),si, dc nu gasesc ,o sa fie nasol la urmatoarea gresare; la 13abc care are o rusoaica de 5-6 ani-are gresoare scurte nu stiu ce tecalemit intra intre cruci acolo-poate ala cu furtunas flexibil

-Apropos-pt Dl NIVA-pe unde se scoate furtunasul de gresare de la rulmentul de presiune???-cam ce lungime are?-Multumesc :hi

:p nu gasesc si nici nu am vazut on cap de gresare asa sbtire sa mi intre in cruci ....aveti?

ati vazut? ce fac desfac cardanele? are rost?

piulitele sunt stranse mama mama

am impresia ca zgomotul vine si de acolo

si pe langa subiect : detyn si am folosit cricul pneumatyc,m a scos vara asta din 2 belele nasoale pe clisa nisipoasa (suspendat) in malul dunarii, vi l recomand si e eficient 100%,si usor de folosit alimentanduse de la teava de esapament!

Link spre comentariu

[

:p nu gasesc si nici nu am vazut on cap de gresare asa sbtire sa mi intre in cruci ....aveti?

ati vazut? ce fac desfac cardanele? are rost?

piulitele sunt stranse mama mama

am impresia ca zgomotul vine si de acolo

si pe langa subiect : detyn si am folosit cricul pneumatyc,m a scos vara asta din 2 belele nasoale pe clisa nisipoasa (suspendat) in malul dunarii, vi l recomand si e eficient 100%,si usor de folosit alimentanduse de la teava de esapament!

exact ce facem desfacem cardanele? si la cit timp se recomanda gresarea lor?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Da, se demonteaza cardanele, mai bine zis capetele lor, pe rand...acolo unde nu-ti incape decalimetrul cu furtun, evident. Eu asa fac. Ai grija sa desfaci si sa ungi in patrea opusa culisarii cardanului, deoarece daca desfaci capatul ce culiseaza, dupa ce l-ai uns pe celalat, iti iese o mare parte a vaselinei, ce intra in partea ce culiseaza. Eu le ung odata-n an, dar si masina e folosita destul de putin. Poti desface si gresorul putin, c-o cheie de 8 sau 9, nu mai stiu de cat e, si sa ti-l asezi intr-o pozitie convenabila ungerii. Spor la treaba !

Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare