Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

fum terrano II

R20

Postări Recomandate

salutare tuturor, am o nelamurire pt. posesorii de terrano II sau cunoscatori acestui model, am observat ca in momentul cand il ambalezi pentru a demara, sau in depasiri unde trece turatia peste 2500 rot scoate mult fum de culoare albastru-negru oare care ar fi motivul. Mentionez ca terrano e model 2000 motor 2.7 125 cai, am mai avut un terrano II model 1997 care nu scotea chiar asa de mult, verific periodic nuvelul uleiului si nu este scazut, multumesc anticipat
:cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: fum terrano II

Filtrele? Sau injectoarele? Revizia e la zi?

da, recent am schimbat uleiul in motor si filtrele, ulei, motorina, aer.

cum sa-r putea diminua prin curatarea injectoarelo??

de amintit si faptul ca in urma cu cateva zile am observat ca, curge motorina pe langa un injector cred ca de la furtunul ce il alimenteaza tur sau retur nu ma pricep prea bine, iar in cazul in care "sufla" pe langa injector ce sa-r putea face? se poate strange sau numai inlocuit?

multumesc, stima

Link spre comentariu

Personal eu folosesc la terrano-ul meu care e mai baba (96) aditiv de motorina plus stabilizator de ulei...dar problema cu injectorul personal ma depaseste...este clar ca nu trebuie amanata buba de acolo pentru ca poate da in complicatii destul de nasoale si cu repercursiuni...sfatul meu incercati sa-l intrebati pe don Luigi...Nissan4x4 ca mai mult ca sigur are un sfat pertinent pentru problema cu injectoarele. :h5

Cu stima

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

din cauza acelei scurgeri de motorina s-ar putea sa ai o presiune mai mica pe acel injector fapt care il face sa nu mai pulverizeze motorina asa cum trebui (in ceata) ci sa pise(cum spun pompagii)si explozia sa nu fie completa ,deci motorina nearsa ,deci fum

Link spre comentariu

la 2500 rpm, schimbul de gaze e extrem de rapid, are chiar mai putina importanta cum pulverizeaza un injector, e de ajuns ca motorina sa fie "acolo" si va face poc cand pistonul va ajunge sus.

Cauze posibile

-bubitz la pompa de injectie

-bubitz la injectorul cu cititorul electric

-turbo pierde ulei

-motorul papa ulei

-motorina neconforma

Atentie, la motorul TD27Ti, turbo livreaza aerul in dreptul cilindrului no 3, daca turbina scapa ulei, cil3 va merge atat cu motorina distribuita de injector cat si cu ulei de motor, care are o mare capacitate de ardere (cam de 3-5 ori mai mult ca motorina). In faza I se ancraseaza segmentii pe cilindru, apoi, faza II capul pistonului se topeste si motorul gripeaza.

In faza unu poa sa apara ciudatenii cu fumul insotita de o mica lipsa de putere!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

multumesc pentru lamuriri, de precizat ca motorul nu papa ulei, iar referitor la putere se simte cateodata de parca nu are suficienta "vlaga", ce ar fi de facut, verificat in prima faza sa nu ajung la complicati. respecte

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare