bigdaddy Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Tocmai am primit MRL-urile manuale AVM comandate de la Calinvas, si m-am apucat sa surubaresc la ele. DSC08899.JPG[/attachment:1ydplci6] Par sa fie in regula, cu toate ca butonul de actionare din plastic nu prea imi inspira incredere ... Am in schimb o nedumerire/intrebare , destul de mare incat sa o postez aici si sa va cer parerea. Citind instructiunile de montare/intretinere am vazut, spre surprinderea mea, scris cu LITERE MARI, sa se vada - NU TREBUIE GRESAT CU VASELINA, ci lubrifiat doar cu putin ulei SAE 30 ! E Ok asa? Eu ce am vazut pana acum se ungea peste tot cu strat subtire de vaselina. Deci cum se face corect? DSC08900.JPG[/attachment:1ydplci6] Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Am si eu la fel...adica acelasi model ca mai sunt unele HD parca....singura dif este ca scapi de partea din plastic... Sunt pe masina de ~10 luni,noroi,praf si balti...merg perfect montate exact asa......cum scri la cartea tehnica si la sfatul lui Traco care le-a si adus... Despre mentenanta daca ne spune cineva ceva.....asta ar fi de stiut.....trebuie unse cindva,cum si cit cu ce? De montat poti sa montezi linistit asa cum vin,sa nu uiti de ghidusia aia de hirtie-garnitura......o spun din experienta :h5 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Eu am mrl-uri Aisin...periodic le demontez...le spal...si le ung cu un strat subtire de vaselina :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi pas Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM un varf de lingurita se ulei pe an...e deajuns(am acelasi model-de la Traco) gabi pas Y60 - for ever ..................... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Si eu am AVM-uri de la Gepetto si sunt foarte buni, pentru intretinere este suficient cu ulei cum spune in instructie :h5 Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Io le stropesc cu pipi de fata mare, rezultatul e fantastic, cand bag pe "greu" se blocheaza singure, fara sa ma mai dau jos din masina !!!! Problema e ca fluidul in cauza e extrem de greu de gasit......... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM :ha: :ha: Am uitat sa specific....ca si Luigi eu am si ciine....mai mic.....dar da rezultate in treaba cu stropitul..... On -topic.......bine Don Luigi...tocmai tu vii si o dai in mistouri :grin: Credeam ca vii cu o solutie surpriza..... cind colo :ha: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Cand le-am primit m-am uitat si eu curios la ele. Simplitatea lor este surprinzatoare. Ce nu stiu si poate ma lamureste cineva daca are amabilitatea. Piesa centrala in care intra planetara fata de retul ansamblului care se prinde de butuc/roata are : Rulment sau Lagar ? HUB AVM 452_Intrebare.jpg[/attachment:3ag9526p] http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iunie 11, 2009 Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Mai mult ca sigur nu este nici un rulment. Nu este nici un fel de efort intre piesa centrala si rest ansamblu. Este suficient uleiul recomandat. Despre piesa de plastic ... nici ea nu este supusa efortului mecanic. Are rol doar de cuplare si decuplare. Depinde de calitatea plasticului, pentru ca exista componente din plastic care rezista mai bine decat metalul. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Multumesc tuturor pentru raspunsurile la obiect. Cat despre celelalte ... :ha: pe la Bihor pipi de fata mare se foloseste la altceva, e sa zicem asa, mai pretuit! :ha: :ha: Am intrebat pentru ca MRL-urile in cauza sunt noi si aproape USCATE, au niste urme minuscule de vaselina pe ici pe colo. Nici etanse 100% nu sunt , deci o minima lubrifiere mi se pare de bun simt. La pretul la care se vand MRL-urile nu poate fi vorba sa fie facute din materiale high-tech, deci ... @Calinvas - ca si constructie- nu au nici un fel de rulment , e doar o bucsa (care pare a fi din ceva plastic) - deci un lagar cu alunecare. Corpul MRL-ului se invarte permanent fata de butucul central, fix pe planetara, atat timp cat selectorul MRL-ului e in 4X2 . In momentul in care selectorul e in 4x4, se cupleaza canelurile exterioare dintre corpul MRL-ului si butucul central , blocandu-le unul fata de altul. Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobinator Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Am si eu la fel...adica acelasi model ca mai sunt unele HD parca....singura dif este ca scapi de partea din plastic... Sunt pe masina de ~10 luni,noroi,praf si balti...merg perfect montate exact asa......cum scri la cartea tehnica si la sfatul lui Traco care le-a si adus... Despre mentenanta daca ne spune cineva ceva.....asta ar fi de stiut.....trebuie unse cindva,cum si cit cu ce? De montat poti sa montezi linistit asa cum vin,sa nu uiti de ghidusia aia de hirtie-garnitura......o spun din experienta :h5 Toate bune si frumoase da "ghidosia"a aia de hartie la ce folosete si unde vine ? B.B.B. -BIG BAD BUG! T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Un spray cu vaselina nu le face nici un rau. Ideea din spatele ne-utilizarii vaselinei e urmatoarea: daca il umpli cu vaselina, cind e mai rece afara se poate ca inelul de cuplare sa nu mai gliseze usor pe caneluri, si asa sa nu cupleze complet si sa ai surprize neplacute. Deci important e sa nu fie pline de vaselina, dar un strat subtire sa nu stea apa in ele, nu poate face nici un rau. La mine am descoperit niste urme de rugina dupa iesirea din iarna , si asa ca am dat cu putina vaselina in interior, asa... preventiv. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 12, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Ghidusia aia de hartie e o garnitura de etansare si vine intre butucul rotii si corpul MRL-ului. De fapt sunt doua, prima de care am vorbit, iar a doua intre corpul MRL-ului si butucul de aluminiu al selectorului, cu acelasi rol de etansare.butuc1.JPG[/attachment:1v8by7pw] Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Intrebare oarecum ontopic: vreau sa mut niste avm-uri de pe o masina pe alta. Garniturile alea de hirtie, mai mult ca sigur ca nu se pot refolosi. Aici vine intrebarea: fac altele din carton de dosar ca pe vremuri la dacie sau se pot cumpara de undeva??? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM nu cred sa gasesti separat....cel mai bine ....ca pe vremuri....e sfant :grin: :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Ok. Atunci tre sa dau o tura pe la librarie sa iau garnituri de ... avm-uri :grin: Acuma se gaseste cartonul ala pt. carti de vizita cerat mai rezistent decit dosarele de mucart. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM ai grija sa fie subtire ca sa mai poti pune siguranta din capatul planetarei :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Asa m-am socotit si eu. Dau jos mereleurile, vad cit de groase sunt garniturile, si caut ceva similar, dar neaparat cerat. Apoi, le croiesc, dau gaurile prin care trec surubele cu preducea (am set, asa ca trebuie sa pic si pe diametrul gaurii) pe o bucata de cauciuc si sunt ca noi. Nu e neaparat sa le montez pe astalalta in aceiasi zi, asa ca am timp pt. manevre. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM daca nu gasesti carton cerat poti da cu vaselina pe el...sau cu silicon :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Intrebare oarecum ontopic: vreau sa mut niste avm-uri de pe o masina pe alta. Garniturile alea de hirtie, mai mult ca sigur ca nu se pot refolosi. Aici vine intrebarea: fac altele din carton de dosar ca pe vremuri la dacie sau se pot cumpara de undeva??? Zic ca se pot monta si cu un strat subtire de silicon (profesional, pt etansari cartere ) Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Din sfaturile "batranilor satului" - mrl-urile le-am uns cu ulei de transmisie, asigura alunecarea fff bune si nu se intareste iarna. Am folosit uleiul de transmisie inclusiv la mrl-uri automate care sunt mult mai pretentioase - fara probleme. Tot de la batrani stiu ca vaselina nu este o solutie ideala. :h5 Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Iunie 13, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2009 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM ai grija sa fie subtire ca sa mai poti pune siguranta din capatul planetarei :grin: M-am gandit eu ca tre' sa fie ceva necurat la mijloc... adica siguranta care acum e "spre interior" si tine in pozitie partea de comanda a MRL-ului automat se muta in canalul dinspre exterior pt. MRL-urile manuale? (evident dupa indepartarea maruntaielor de la automat si montarea corpului fix al MRL-ului manual) pict1.JPG[/attachment:1xl64vet] Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
noroc24 Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM salutare, am urmarit topicul si mi am facut cat de cat o idee...acum nu stiu cat de buna sau rea :grin: Ma gandesc sa le dau si eu jos sa le gresez, problema e ca e prima oara cand incerc. Este complicat ? Risc sa fac o trasnaie daca incerc singur , sau sa o duc la un mester ... Stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 (editat) Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Nu e complicat , nu prea ai ce strica (daca le vrei stricate ...du-le la un service , si ai mari sanse sa dai peste meseriasi care nu au mai vazut dar 'cunosc problema'...Daca totusi gasesti pe cineva care cunoaste , poate ai noroc sa furi si putina meserie ) . La demontare trebuie sa fie in pozitia 'FREE' / ' 4x2 '. Mai importanta e operatia de spalare temeinica - cu motorina , benzina , daca se poate cu pistolul de spalat cu aer , e si mai bine . Daca nu , cu pensula ...( trebuie insistat , cu rabdare , pina devin iarasi fete mari , indiferent unde ) . Dupa curatare se sufla cu aer ( sau se lasa la scurs ) si se ung abundent cu ULEI ( de motor , transmisie ...dar nu ulei uzat ) , si iarasi se lasa un timp la scurs ( cu gura in jos ) , ca sa ramina unse doar cit e necesar . Apoi se sterg de uleiul in exces , si se monteaza la loc . Dupa putin timp de mers vor scoate putin ulei ( prin centrifugare ) pe la butonul de comanda , trebuie sters ,( daca te deranjeaza ) sa nu stringa praf si sa nu te murdaresti pe degete la cuplare/decuplare . Incearca sa ai imbusul torx potrivit ( nr 15 ...cred ...) si sa nu strici capul la suruburile mici , de la capac . Cu putina atentie nu bulesti nici garnitura separatoare dintre flansa si capacul care gazduieste mecanismul . La flansa de pe butuc nu ai motive de interventie , trebuie doar spalate bine si ele de vaselina din butuc , care trece pe linga bucsa de cuplare cu planetara . Asta e curatarea fara demontarea mecanismului , care ar trebui sa fie suficienta in cazul in care spalarea mecanismului reuseste . Daca e mizerie de pe vremea dacilor ...insista pina reusesti . Daca tot nu reusesti , dupa spalarea initiala cerceteaza-le cu atentie si vei descoperi ca bucsa culisanta e tinuta de un arc mare , intr-un canal semicircular . Prin rotirea bucsei dupa tragerea ei in exterior , arcul paraseste canalul si bucsa culisanta ramine libera , lasind liber accesul la fundul capacului mecanismelor . La montarea ei se procedeaza invers . Nu este indicat sa folosesti la remontare silicon de etansare , care are prostul obicei sa ingreuneze sau sa impiedice functionarea . Oricum , AVM-urile nu-s etanse . Editat Aprilie 16, 2012 de cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacianb Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Re: Gresare MRL-uri manuale AVM Va salut am citit topicul acesta despre MRL si am si eu o problema si sper ca gresearea sa fie solutia. Am cumparat ieri o Kia Sportage din 98 care are pe fata montate MRL AVM manuale. Cand am cuplat 4x4 si am comutat mrl pe 4x4 am inceput sa aud un scartait urat la roata din dreapta, scartait care dupa decuplare a disparut. Daca le greseaz rezolv problema sau este posibil sa fie stricat ceva prin ele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate