Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Protectie; deformare controlata sau celula rigida

cos

Postări Recomandate

Domnilor , tot respectul ,titlul spune totul .La bara fata/ spate ma bate gindul sa montez bride cu deformare limitata ,pentru ca atunci cind face POC il simt in .... cr si se lasa cu ginduri dulci-amare din partea sasiului....La fel si la laterale , iar barele stock abia le scot la fata din chit si mi-a ajuns , pun altele, la care sa nu le mai duc grija.Daca la cage treaba e clara , ce puteti spune despre o brida metal-cauciuc (metal-PUR) pentru bara (bineinteles ca ochetii de tractare se modifica in aceasi idee , asta e partea usoara ). Ati folosit , ati simtit nevoia , credeti ca mai mult incurca...?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
Vizitator popescueugen

Re: Protectie; deformare controlata sau celula rigida

cos, eu am palit odata o volga bara fata-gard. Mai omule decat sa indrepti asa ceva mai bine te insori, cununi, botezi, numa nu-l ingropi pe tata. Tot aia Volga era oprita, la volan individ de 140 de kile, vine unu tata cu TV-u si-i trage una , maaaama ,asta de 140 nu putea sa iasa din spate de pe jos. Daca era popor in statie venea popa sa-i laude ca Volga era in fata tranvaiului. Volga are pe fata o canapea cu spatar ,daca esti mladios ca mlaja poate o sari. Da-i calduri la sasiu, leaga de stilpi , trage, scoate stalp baban, Volga trage ca tancun, n-am vazut cutii sau grupuri stricate la ele. Ei bine tocma de-aia nu s-a indreptat. Asa am vandut-o in 91- 92. Nimeni nu mai cumpara Volga pe atunci. Sa-i D-zeu sanatate lu ala, nu avea ruleta la el ca vro 20 cm nu mai avea masina. Eu in locu tau as sti . Tu esti inteligent ca ai asa masina si nu Volga ,e a ta si faci cum te taie capu'. Hai succes!

Link spre comentariu

Ramine cum am stabilit... ??? !!!!!!

Nu stiam pina azi sint dislexic......o fi de la apa ......ma las.

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nici pomeneala, eu sustin ca e verzuie ,usor galbuie.

Link spre comentariu

"Urmareste Volga neagra" -replica celebra din ce film romanesc?

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

dar de ce strigati unii la altii?

si mamarutele sufera

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

......da...nu ....exact ...asa-i mai vericule....pe mama.....

Am dat jos bara spate si m-am apucat de alta. Am lasat din start intre bara si caroserie 5 cm ,ca spatiu de siguranta .Ma bate gindul sa o montez pe bride rigide ,( ca sa nu muncesc de nebun la bride deformabile) , dar prin intermediul unor bucse de cauciuc intre bara si brida, maricele, de ARO.Bara va avea si scuturi laterale ,si ele cu spatiu de siguranta, demontabile.La liber nu se va misca , numai in caz de forte mai mari ,deformarea prezumtiva elastica ar fi de 3 cm iar cea de forfecare a bucselor de max 4.5 cm .

Pentru tractare ,ma gindesc sa pun o traversa suplimentara , inlocuitoarea cirligului de remorcare, cu ocheti mega ultra giga hd , dar care sa fie pozitionata mult in interiorul zonei de deformare initiala a barei.

Cu respect ,astept pareri avizate, coerente , alb -negru sau color......da' coerente sa fie ca nu era verzuie , era mai mov.....

Link spre comentariu

:happy :g

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

Vizitator popescueugen

Imi cer scuze daca am pretins ca sant altcineva. cos te rog sa nu te superi ca am facut eroarea de a crede ca esti moldovean. Fii atent daca te duci cumva din galati in Galati, acolo la unii se umfla un muschi de Stefan Cel Mare in ei si pretind ca-s moldoveni. Cand vine vorba de Eminescu. Sfatuieste-i sa fie mai pudici pt. ca Eminescu n-a facut mare lucru. Daca facea aveam si noi in DEX un cuvant mai acatarii ca " lexic "care nu are nica inaintea lui dar are inauntru si niscai regionalisme dar VOLGA nu e trecuta pt. ca ai dreptate e apa. Multumesc in numele lui cos tuturor celor care au dat pretioase sfaturi tehnice si l-au ajutat sa se insanatoseasca si sa treaca de la joaca cu bucsele de Aro la varianta rigida. Si in numele meu pt. ca voi afla daca mai sant sasiuri asa greu de indreptat ca Volga M21 bleu deschis. La agricultura nu ma pricep, ca zice cineva de plante ofilite. Nu da-ti bani pe DEX-uri ca am eu. Gresit ! M 21 nu s-a fabricat in capitala Tarului. Acolo si-a facut rusu ceva mai tare ca Volga ca sa prinda curaj sa ajunga la Bucale, numa ca no putut tresi di moldoveni. Oricum vodka nu se vinde unde sunt androizi pt. ca se stie ca au capu' mic si consuma putin iar acumulatorii nu merg decat cu sulfuric. Vazand rusii asa si auzind ca austriecii nu l-au putut gasi pe Dracula in Transilvania si nici ceilalti n-au dat de el in fundu' pamantului si stiind ca n-au cu ce se apare pana sa se lamureasca romanu nostru ce cauta rusu in buda el facuse deja mult kechup pe jos. De rus vorbim. Pt. ca stiu ca ma fac greu inteles uneori inseamna ca nu se supara nimeni ca eu nu zic de nime de rau , nu? Care a inteles gluma inseamna ca asta a dorit si e ok, cine cauta sa te faca sa razi te iubeste. Care vrea alta gluma sa caute bancul cu nebunul din spital care-i spune lu ala care a pierdut piulitele sa ia de la celelalte roti cate una. Poate uneori nici nu-i bine sa nu fii nebun. Pt. care are Aro belea- nu se mai gasesc bucse de cauciuc. Cumparati carbid si nu fiti zgarciti la beton la stalpi. Pt. cine poate sa priceapa. Sau nu stati daca vedeti un TV in oglinda si credeti ca santeti sanatosi. Va respect pe toti , altfel nu va invatam atata istorie , chiar si medicina, si sa ma bucur atat pt. sanatatea voastra.

Link spre comentariu

Imi cer scuze daca am pretins ca sant altcineva. cos te rog sa nu te superi ca am facut eroarea de a crede ca esti moldovean. Fii atent daca te duci cumva din galati in Galati, acolo la unii se umfla un muschi de Stefan Cel Mare in ei si pretind ca-s moldoveni. Cand vine vorba de Eminescu. Sfatuieste-i sa fie mai pudici pt. ca Eminescu n-a facut mare lucru. Daca facea aveam si noi in DEX un cuvant mai acatarii ca " lexic "care nu are nica inaintea lui dar are inauntru si niscai regionalisme dar VOLGA nu e trecuta pt. ca ai dreptate e apa. Multumesc in numele lui cos tuturor celor care au dat pretioase sfaturi tehnice si l-au ajutat sa se insanatoseasca si sa treaca de la joaca cu bucsele de Aro la varianta rigida. Si in numele meu pt. ca voi afla daca mai sant sasiuri asa greu de indreptat ca Volga M21 bleu deschis. La agricultura nu ma pricep, ca zice cineva de plante ofilite. Nu da-ti bani pe DEX-uri ca am eu. Gresit ! M 21 nu s-a fabricat in capitala Tarului. Acolo si-a facut rusu ceva mai tare ca Volga ca sa prinda curaj sa ajunga la Bucale, numa ca no putut tresi di moldoveni. Oricum vodka nu se vinde unde sunt androizi pt. ca se stie ca au capu' mic si consuma putin iar acumulatorii nu merg decat cu sulfuric. Vazand rusii asa si auzind ca austriecii nu l-au putut gasi pe Dracula in Transilvania si nici ceilalti n-au dat de el in fundu' pamantului si stiind ca n-au cu ce se apare pana sa se lamureasca romanu nostru ce cauta rusu in buda el facuse deja mult kechup pe jos. De rus vorbim. Pt. ca stiu ca ma fac greu inteles uneori inseamna ca nu se supara nimeni ca eu nu zic de nime de rau , nu? Care a inteles gluma inseamna ca asta a dorit si e ok, cine cauta sa te faca sa razi te iubeste. Care vrea alta gluma sa caute bancul cu nebunul din spital care-i spune lu ala care a pierdut piulitele sa ia de la celelalte roti cate una. Poate uneori nici nu-i bine sa nu fii nebun. Pt. care are Aro belea- nu se mai gasesc bucse de cauciuc. Cumparati carbid si nu fiti zgarciti la beton la stalpi. Pt. cine poate sa priceapa. Sau nu stati daca vedeti un TV in oglinda si credeti ca santeti sanatosi. Va respect pe toti , altfel nu va invatam atata istorie , chiar si medicina, si sa ma bucur atat pt. sanatatea voastra.

Baaa, sa-mi dau coape... . Nimic n-am inteles. :ha:

Ce rau sa n-ai la scoala moldoveneste ca limba straina.

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Cos sa stii ca treaba e cu doua fete. Exista avantaje si dezavantaje la ambele sisteme. Daca (doamne-fereste) lovesti masina avind o imbinare rigida cu, sa zicem 30Km/h, poti arunca sasiul. Off-road insa, la viteza mica, cind te "proptesti" de-o stinca e aur. Trebuie sa stii la ce folosesti mai mult masina. Daca vrei sa se comporte bine in Off., trebuie sa circuli cu atentie in trafic. Vrei siguranta in trafic, pune deformabil, cu toate dezavantajele in off., si nu te baga unde stii c-o sa atingi. Daca pui tampoane de cauciuc intre bara si sasiu raportul munca/utilitate e probabil 98/2. Munca in zadar. Elementele deformabile se fac astfel incit sa absoarba energia si nu elastice ca sa o inmagazineze iar apoi sa o elibereze in directie inversa. Adica gen acordeon, cu locuri prevazute dinainte unde sa faca knick. Si odata deformat, elementul respectiv se inlocuieste. Deci, gindeste-te bine inainte sa te apuci de treaba, pt. ca s-ar putea sa nu faca mortul cit face inmormintarea.

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Vizitator popescueugen

Patrolator amice ,nu ai cum intelege si nici nu trebuieste , nu ai fost in ecuatie. Apreciez regretul tau.

Link spre comentariu

pentru d discutii inerminabile si foarte lungi postari exista www.softpedia.com

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Am trecut la deformabil, bucsele de cauciuc le folosesc la suportul de roata si la scara+suport de canistra,daca ma hotarasc sa pun canistra sau sa pastrez un rezervor suplimentar pe sub burta.Nu am de gind vreodata sa fac off, dar de asemenea nici nu am sperat pina acum 150 de zile ca voi avea un patrol...nu prea indrazneam sa vreau unul.Prioritara e siguranta, indiferent de situatie, asa ca majoritatea modificarilor se ghideaza pe protectia integritatii structurale si a mentinerii capacitatii de deplasare.Bara spate nu are urechi de remorcare pt ca e deformabila , mai mult pe extreme si mai putin central , sasiul va fi intarit la capetele spate cu o traversa suplimentara, in locul cirligului de remorca , dar mai putin expus , care traversa e cuplata cu scutul de rezervor .Placile de prindere a acestei traverse rigida (40x50x3)vor fi si ochiuri de remorca.\, am renuntat la cirlig , ma tiram pe el cam des ,acum probabil ca o sa ma tirasc pe ranforsarea centrala de la bara, care pentru asta e acolo. Tirantii de tractare deformabili(eu am vrut initial sa fac doua sufe scurte ,de 25 cm , care sa preia numai intindere ) nu i-am mai facut , nu merita munca.

Mai ciudat va fi la praguri , cum le fac deformabile si totusi sa ridic de ele de si sa ma frec de vre-un fagas......

Am fost surprins ca sasiul nu e atit de rezistent pe cit speram.Ca e MAI REZISTENTA masina in general nu contest .

Azi , cind terminasem bara spate de slefuit, si urma sa o grunduiesc, apare scumpa mea sotie si cu un ochi d-ala care m-a pus pe mine in genunchi,ma intreaba de ce o mai vopsesc.Iar eu incep sa ii spun ca vreau sa o fac neagra, sa aia , ailalta......Dar de ce nu o lasi lucioasa ?......Pai o sa se zgirie, si mai si rugineste.....DA' NU E DIN INOX ?......

Chiar asa , de ce mama ei de treaba nu am facut-o din inox ?

Ah ,femeia....

Culmea e ca am inox suficient , si ea stie asta.....

Ah ,femeia...........

Pt bara fata , daca nu o iau de la niste prieteni care au o replica bine facuta si pe care sa o mai modific putin , o sa ma apuc dupa ce vin din vacanta.

Pt oarece detalii, sint din Galati ,Romania, moldovean , vorbitor si ascultator de limba romana si altele ce mai lasa creatorul , si cred ca fie ei genii neintelese sau timplari mobilieri , avem toti loc pe pluta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare