Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Captiva versus Rav4 versus ML 270 vs...etc

NeRv1

Postări Recomandate

Salutare

Am si eu o dilema. Vreau sa imi schimb masina. As vrea sa imi iau un suv cu motor pana in 3000 sa nu intru la impozitare mare dar stiti cum: daca plecam in excursie 4 sa avem loc de bagaje..bla bla.. sa fie fiabila, incapatoare, cu un service sa nu imi rupa buzunarul, un consum decent, cat de cat prezentabila, daca vreau sa ies de pe sosea sa faca fata cat de cat ...nu ma astept sa fie ca Mitsu meu dar nici sa rada aia cu limuzinele ca are 4x4 si nu poate sa treaca de un santulet,..intelegeti voi..

Bugetul e undeva la 12-15000 euro.

Ma gandeam la Rav4 dar nu prea are loc in portbagaj, Captiva are portbagaj dar am inteles ca face figuri cutia manuala, Ml am auzit ca e cam stricacios...si tot asa.. acuma nu mai stiu dupa ce sa ma mai uit...

Sfaturi, idei? Argumentati va rog PRO si CONTRA.

Nue neaparat masinile din titlu...orice tine de suv...as prefera un diesel dar nu intorc spatele nici unui benzinar daca se comporta cum trebuie.

PS Am uitat sa iau in calcul si un Grand Cherokee 2.7 crd...mai astept si alte idei

Multumesc

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Captiva vs Rav4 vs ML 270 vs...etc

:hi ....da ce te-a apucat.....suv?= break.....SUBARU FORESTER...are un motor boxter fantastic :h5 :h5 .....sau mai asteapta vreo 3 ani ca se ieftineste Q 7 :grin: :grin: :grin: ...BAFTA!

Nu da banii pe prostii. incearca ceva ce are traditie in suv-uri....VITARA???

ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6
Link spre comentariu

M-am uitat si la un Suzuki Grand Vitara de prin 2006, nu vreau sa imi iau ceva nou ca e si mai scump. Ceva la vreo 40000km deja sa ii mai fi scazut valoarea. Nu pea am timp sa mai astept atata ca mi se acreste... :p

Chiar sunt in dilema... :sr

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Link spre comentariu

Ml am auzit ca e cam stricacios...

Total neadevarat.

De departe cea mai buna varianta.

Are sasiu separat si reductor.

Este 4x4 permanent.

Poti sa remorchezi rulota/peridoc cu el cu reductorul cuplat cu orice viteza fara griji...

A doua alegere a mea ar fi RAV4.

Captiva nu te-as sfatui....

Link spre comentariu

Am avut Rav4 si e intr-adevar cam mica la interior si ca spatiu pt pasageri si portbagaj,fata de Honda CRV care era de 3 ori mai comfortabila si mai spatioasa...diferenta de la cer la pamant intre ele!!! iar in teren pot sa spun ca nu era mare diferenta... Toyota era cu 2 secunde mai desteapta...oricum pertotal Rav-ul e sub Honda(asa ca poti lua in calcul si un CR-V)

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Si eu cred ca tot Discovery e cea mai buna varianta la bugetul asta.

Deja pe la 15.000 Euro am vazut chiar Disco3.

Bafta

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Mitsubishi OUTLANDER si Hyundai SANTA FE .Am mers cu amindoua si iti ofera tot confortul si sportivitate pe sosea.

Am facut si un thread cu OUTLANDER cu foto si explicatii(cam acum un an cred...drive-test de vreo 1000km)

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Nu detin adevarul absolut, imi expun doar parerea mea personala, poate te ajuta, poate nu....

RAV4 - Destul de mica, si nu face mare lucru dincolo de sosea. Daca e generatia anterioara, bratele de suspensie sunt groase cat grisina. Daca e generatia de acu', au rectificat problema. Eu n-as lua, e prea SUV.

Captiva - Infectiozitate coreano-americana, cu motor Fiat. Motorul merge ok, dar designul exterior si interior nu e prea cine stie ce... se vede ca masina se straduie sa fie ceea ce nu e. In rest, e o plasticaraie de o calitate indoielnica, pe care n-as scoate-o de pe asfalt...

ML - Ar fi o alegere buna, insa tind sa cred ca piesele nu-s neaparat mokka. Masina in sine totusi mi se pare super ok pentru ce ai vrea. Daca ii faci ce i-a facut vladruse, o mica inaltare, si niste caucioace, se descurca super ok si pe forestier si in afara soselei, destul pentru ceea ce ai vrea de la ea. Trebuie totusi mentionat ca dupa modificarile de mai sus nu o sa castigi Paris-Dakarul :grin:

Grand Cherookee - Nu ma prea pricep la Grand, insa e Jeep.... asta inseamna ca faci treaba cu el, motorul e Mercedes, ceea ce e excelent, dar fiabiliatea o pun sub semnul intrebari... Exista, nu exista... nu ma pronunt. Ramane in cursa. Tind sa cred ca ar f mai capabil decat un ML.

Subaru Forester - E excelenta ca masina, pe sosea e peste oricare alta din acest calcul, pe Forestier se descurca, dar mai mult nu prea... nu are nici un unghi. As lua-o in calcul si pentru pretul excelent pe SH si pentru fiabilitatea nesimtita de japoneza.

Q7 - Balena uriasa pentru cei cu "eul interior" mic, care vor sa fie mari, si asculta muzica mai colorata... Oricum sugestia era o gluma...

Vitara - In afara de generatia curenta, care mi se pare destul de ok, desi nu stiu daca o gasesti la second, cea veche e cam veche... Iar motorul e cam puturos, eu m-as orienta spre ceva mai mare / cu vanj. Intram in problema lui RAV4 cu spatiul.

Honda CRV - Generatia veche e cam insipida si tractiunea e cu "lag"... pe fata in mod normal, si dupa juma de ora de patinaj cu fata, invarte si spatele ceva... e OK pe sosea si zapada, dar nu prea merita. Generatia curenta e excelenta, dar nu stiu daca o gasesti la SH, si in ce pret. Dincolo de faptul ca nu trece de un ML pe noroaie, pe sosea e super, si ai si spatiu si tot ce vrei.

Discovery - Una din cele mai bune optiuni, piese gasesti, chestii de moidificat gasesti, masina e buna, spatiu garla, face si treaba fara probleme (cea mai capabila la off, la o adica, din insiruirea asta). Totusi nu as merge pe Disco 3, e prea nou, prea scump, piese la fel. Un Disco2 de la sfarsit, full ar fi mega excelent.

Dodge Nitro - Mai bine un Q7, e o infectiozitate mai mare decat Captiva, pentru ca lipseste elementu corean. Execrabil de proasta si nefiabila, e un fel de compacta inaltata, n-are ce cauta aici.

Mitsu Outlander - Masina foarte buna / faina, intra in aceeasi oala cu CR-Vul curent si RAV4 curent, e cel putin la fel de bun ca ele. Dar cand ai ca alternativa un Disco, ce sa faci cu Otulanderul? Pe noroaie Outlander nu presteaza la nivelul unui Disco.

Hyundai Santa Fe - Nu exceleaza in clasa SUVurilor compacte, nu e la fel de plasticos ca si Captiva, dar nici prea departe nu e. Nu l-as alege oricum, nici daca as vrea exclusiv un SUV, mult mai bun e Outlanderu.

Alegerea mea - DISCO 2 - Cum are prislopan, dotata calumea, o pregatesti putin pe placu tau si ti-ai scos pachebotul de drumuri lungi, tractari, expeditii, incursiuni in natura, etc....

http://cautare.mobile.ro/vehicule/showD ... geNumber=2

Cam asa ceva.

Link spre comentariu

Am avut aveleasi criterii cand mi-am cumparat ultima masina.

Si am ales Nissan X-Trail .

Cu respect,

Netcity

Nu refuza sa gandesti ... macar din cand in cand .

Link spre comentariu

Va multumesc baieti pt idei si sfaturi..in special lui vstef_is care cred ca a stat o gramada la compunerea aia :h5

Mie personal imi place discovery si stiu ca este o masina f capabila, cu o singura problema..prezenta scenica...si cum nu sunt singur ci am o gura sparta langa mine ( a se citi nevasta) ..e cam dificil. I-o mai arat din cand in cand dar e ca si cum te-ai duce la unu cu Q7 pe strada si vrei sa-i dai Aro la schimb (fara suparare Aro-istilor, ma refeream la sume)

Ne-am hotarat sa dam masinile mici si sa ramanem cu 1 (in afara de Mitsu meu- ala nu se ia in calcul :grin: ) da buna cum e si expresia, problema e ca trebuie sa ajungem la un compromis...capacitati- cum arata- cat consuma- pret...bla bla..obisnuita discutie dintre barbat si femeie. Am gasit un Rav 4 din 2007 la un pret super excelent si chiar ma uit la ea...chestia e ca am Mitsu de iesit in expeditii..etc deci masina as lua-o pt oras, mers la tara, munte, concedii...rareori offroad...deci pt un uz decent..Cred totusi ca s-ar descurca pe un drum forestier, nu?

Si daca nu e asa cum am zis...cred ca optiunea urmatoare e un Jeep Grand cherokee laredo 2.7

Grele ...grele decizii :p

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Link spre comentariu

Daca folosesti RAV4 ca masina de familie gen break - minivan - cu 4x4, si e generatia mai noua (nu ma pricep la Toyote sa stiu 2007 ce generatie e) atunci merita, si o sa fii multumit, nici valoarea reziduala nu e rea. Forestier nu e problema, faci si cu Loganu in mare parte, depinde de altitudine... deci RAV4 nu ar avea probleme.

Daca e generatia mai veche, sincer eu n-as lua-o orice ar fi, nu-mi inspira prea multe sentimente pozitive.

Link spre comentariu

Da, toyota aia e 2.2, 177cp ..frumusica..ceva genul asta:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

Iar Jeep-ul ceva asa:, desi cred ca taxa de prima inmatriculare ar fi cam maricica. Stie cineva, si-a recuperat cineva taxa pana acum?(ma refer la cele inmatriculate in 2009)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

Link spre comentariu

Parerea mea (neavizata desigur) este sa mai pui ceva bani si sa-ti iei un Jeep Grand Cherokee 3L CRD. An de fabricatie sfarsitul lui 2005 sau 2006. Gasesti pe la 20000 si in tara.

Masina are 220cp se descurca bine pe sosea, pe autostrada poti sa mergi relaxat cu 180km/h. Pe serpentine trebuie sa o lasi ceva mai moale ca are ruliu pronuntat. In schimb cand parasesti asfaltul, ai la dispozitie un sistem inteligent de tractiune Quadra Drive 2 care la nevoie transmite 100% cuplu pe o singura roata, si simte alunecarea unei roti dupa patinare de 30 grade (vreau sa mai vad un SUV care face asta). In plus ai la dispozitie si un mod Greu, in care se cupleaza reductorul si se blocheaza puntile.

La capitolul fiabilitate nu prea pot sa ma pronunt. Eu am 50 000 km cu a mea. Nu prea am schimbat nimic.

La capitolul buget, se pot aduce din state piese destul de ieftine.

Oricum masina este mult peste grandul 2.7. Saltul de generatie merita toti banii dati in plus.

Asa functioneaza sistemul. (a se observa ca in cazul reductorului cuplat se blocheaza atat centralul, cat si puntea fata si spate.)

http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_ ... a_drive_2/

In concluzie, Grandul este pe sosea comparabil cu un SUV, dar in teren este comparabil cu un Off-Roader.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

eu as lua in considerare ce zice colegul @Lecus.uite aici una care merita vazuta si taxa este de 2.300 euro(asta daca nu vrei sa o inmatriculezi in Bulgaria cu 550 euro...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Nu recomand Captiva...si iti trimit aceasta recomandare de la o persoana f avizata, e vorba de un prieten care e business-manager pentru GM pentru Europa de Est.

Directie f proasta, masina scartie din toate unghiurile....

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Asheaaaaaaaa.... si ? Pana la urma? cum e? Ma intereseaza comentarii despre Captiva. Nu am gasit nimic relevant nici pe net , nici pe forum....

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Acum un an si noi am fost in cautarea unui suv de familie,de tras o rulota,remorca,etc

Si am hotarat sa fie ceva de genu... diesel neaparat,motor nu sub 2000 cc ,an fabricatie dupa 2000 si consumul sa die unul de bun simt...

Si am ales Nissan X-trail de care suntem extrem de multumiti....motor de 2,2 di (consum urban undeva la 8 si extraurban 6,5 ) spatiu interior peste freelander,tucson etc si finisaje mult mai bune ,incaltat cu ceva gume cu profil mai agresiv face minuni in off-road desi nu te bagi cu o asemenea masina prin padure dar mai stii..(are 4x4 decuplabil de la buton ,si un diferential blocabil )

Cam dupa astea ne-am axat cand am cumparat masina...

Acum depinde de fiecare ce ii place ,ar fii bine sa faci si un drive test cu masina la care vrei sa ramai.

Numai bine si spor la cumparare!!!http://yfrog.com/jxdscn1098vj

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

da' nu l-a pomenit nimeni pe touareg...e asa prost, de nici nu merita bagat in discutie? un 3.0 v6 diesel nu te face de ras nici in teren, si nici pe sosea, si cu 15000 il iei sigur. daca e o sugestie proasta, sa stii ca e doar o sugestie :wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare